HellhammeR Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2006 Λοιπον αντιμετωπιζω το εξης προβλημα και θα ήθελα την βοηθεια σας. Εφτιαξα σημερα τον υπολογιστη μου και ενώ τον ανοιξα δεν μου φορτωνε το BIOS. Τα ξαναέλεγξα όλα και τελικα ξεκινισε το pc πατωντας όμως να μπώ στο ΒΙΟS δεν μπήκε και μου εμφάνισε το παρακάτω μήνυμα: Chassis Error - System Halted... και μου μένει εκει. Σας παρακαλώ λιγο help... Ακόμα ενα περιεργο πραγμα που παρατήρησα ειναι οτι ενω ειναι ξαπλωμενος ο υπολογιστης μπορει και φορτωνει ενώ αμα τον τοποθετησω καθετα απλα ανοιγει και δεν κανει τπτ ουτε ακουγετε ο χαρακτηριστικος ηχος του Post intro..
makio Ιανουάριος 19, 2006 #2 Ιανουάριος 19, 2006 δεν μας λες και μερικα χαρακ/κα του συστηματος που εστησες...αυτο το chassis μου θυμιζει προστασια απο 'ανοιγμα πλα'ι'νου καλυματος' αλλα συνηθως αυτο ειναι disable στο bios....εκτος κι αν το πειραξες κατα λαθος (ενα 2πινο καπου πανω στη μητρικη)παιζει βεβαια και βραχυκυκλωμα αλλα κατα τη γνωμη μου καλο θα ηταν να τα ξηλωσεις ολα παλι και να τα σεταρεις πανω στο αντιστατικο σακουλακι της μητρικης (με τα βασικα) και να την μπουταρεις
HellhammeR Ιανουάριος 19, 2006 Author #3 Ιανουάριος 19, 2006 Συστημα: AMD 64 4400+ Geforce 7800 GTX 512 2x 1GB Kingston Asus A8N32-SLI Deluxe 2 σκληρους εναν raptor και εναν 300ari Serial ata τροφοδοτικο ΤAGAN 580 U22.Οντως ενα armor κουτι και έχει αυτην την προστασια το οπιο το εχω συνδεση στην μητρικη. Θα το βγαλω και θα βραχυκυκλωσω τα 2 pins οπως ακριβως ηταν και θα σας πω τι εγινε.
HellhammeR Ιανουάριος 19, 2006 Author #4 Ιανουάριος 19, 2006 Οχι παραμενει το προβλημα και αφου ξαναεβαλα το jumper cap. Με εμφανιζει ακριβως το παρακατω μηνυμα (εκ των προτερων εχει διαβασει τα USB και ethernet controllers mouse IDE devices μνημη τα παντα): Chassis Intuded Fatal Error.... System Halted. Βγαζει αυτο το μηνυμα και εκει κοκαλωνει το PC μη μπορωντας να κανω απολυτως τπτ. Τα εχω ελεγξει και ξαναελεγξει πολλες φορες, δεν νομιζω να έχω κανει κατι λαθος.
taramas Ιανουάριος 20, 2006 #5 Ιανουάριος 20, 2006 Βγάλε το mobo έξω απο το κουτί, αυτή η φράση "ξαπλωμένο ανοίγει" μου δίνει την εντύπωση οτι βραχυκυκλώνει κάπου σαν να έχεις αφήσει καμμιά βάση σε θέση που δεν έχεις βίδα και ακουμπάει στο mobo π.χ.
Wizard! Ιανουάριος 20, 2006 #6 Ιανουάριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από ταραμας Βγάλε το mobo έξω απο το κουτί, αυτή η φράση "ξαπλωμένο ανοίγει" μου δίνει την εντύπωση οτι βραχυκυκλώνει κάπου σαν να έχεις αφήσει καμμιά βάση σε θέση που δεν έχεις βίδα και ακουμπάει στο mobo π.χ. Συμφωνώ απόλυτα! Είχα φάει 2 μερόνυχτα και ένα στραβό σασί από τα νεύρα μου για τον ίδιο λόγο. Τελικά είχα ξεχάσει μιά βίδα κάτω από τη μητρική που δεν υπήρχε τρύπα και βραχυκύκλωνε. Μήπως το "ξαπλωμένο" είναι πάνω σε ανώμαλη επιφάνια? Και κάτι το ανασηκώνει? Με αποτέλεσμα να μην ακουμπάει?
HellhammeR Ιανουάριος 20, 2006 Author #7 Ιανουάριος 20, 2006 Οχι δεν ακουμπαει κατι καμια ξεχασμενη βιδα απο το κουτι πανω στην μητρικη ωστε να την βραχυκυκλωνει. Το διαπιστωσα αυτο βγαζοντας την αυτην την στιγμη εξω απο το κουτι και τιν εβαλα πανω στο περυτιλιγμα της απο το κουτι συνδεσα καρτα γραφικων τουσ σκληρους και τα ρευματα αλλα συνεχιζει να μην εκκινη το BIOS ουτε στελνει σημα στην οθονη. Για να σας δωσω να καταλαβετε ανοιγη το PC αρχιζουν και λειτουργουν οι ανεμιστηρες τα παντα ρε παιδι μου λειτουργουν σωστα αλλα δεν κανει τπτ παραμενει ανοιχτο διχως να γινετε τπτ. Ειμαι σε αδιεξοδο... τελικα δεν τα γλιτωνω τα 20 ευρω στον μηχανικο?? :(
Wizard! Ιανουάριος 20, 2006 #8 Ιανουάριος 20, 2006 Καινούριο είναι? Αν ναι, θα σου πρότεινα να το πας πίσω να στο αλλάξουν
kunoobidi Ιανουάριος 20, 2006 #9 Ιανουάριος 20, 2006 Kαι σε μένα μόνο αναμιστήρια παίζαν κ τελικά τάχε φτύσει...rma
HellhammeR Ιανουάριος 20, 2006 Author #10 Ιανουάριος 20, 2006 Τα κομματια τα εχω παρει απο 3 διαφορετικα μαγαζια...ολοκαινουργια...
sotiris Ιανουάριος 20, 2006 #11 Ιανουάριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από HellhammeR Οχι δεν ακουμπαει κατι καμια ξεχασμενη βιδα απο το κουτι πανω στην μητρικη ωστε να την βραχυκυκλωνει. Το διαπιστωσα αυτο βγαζοντας την αυτην την στιγμη εξω απο το κουτι και τιν εβαλα πανω στο περυτιλιγμα της απο το κουτι συνδεσα καρτα γραφικων τουσ σκληρους και τα ρευματα αλλα συνεχιζει να μην εκκινη το BIOS ουτε στελνει σημα στην οθονη. Για να σας δωσω να καταλαβετε ανοιγη το PC αρχιζουν και λειτουργουν οι ανεμιστηρες τα παντα ρε παιδι μου λειτουργουν σωστα αλλα δεν κανει τπτ παραμενει ανοιχτο διχως να γινετε τπτ. Ειμαι σε αδιεξοδο... τελικα δεν τα γλιτωνω τα 20 ευρω στον μηχανικο?? :( πριν έλεγες ότι μπαίνει στο bios. τώρα λες δεν μπαίνει καν. μήπως δεν έχεις βάλει κάτι σωστά? το μήνυμα που σου έβγαζε πάντως, περί chassis open είναι αυτό που σου είπαν και τα παιδιά.
HellhammeR Ιανουάριος 20, 2006 Author #12 Ιανουάριος 20, 2006 Στο BIOS δεν μπηκε ποτε ! Απο τις 10 φορες πχ που τον ανοιξα τις 5 καταφερε να ανοιξει η οθονη να ακουστει ο χαρακτηριστικος ηχος της εκκινισης και να μου εμφανιστη στην οθονη το post τις αλλες φορες απλα ανοιγει χωρις να δινει σημα στην οθονη ουτε να ακουγετε ο ηχος του post της εκκινισης. Αυτην την στιγμη δεν μου εκκινη απλα παραμενει ανοικτος... Ελεγξα τις συνδεσεις πολλες φορες δεν νομιζω να εχω κανει καπου λαθος... δοκιμασα εκκινση με μονο τα βασικα (χωρισ USB , ethernet etc) αλλα και παλυ τπτ... Δεν ξερω μαλλον για ελλατωματικη μητρικη το κοβω :/
Wizard! Ιανουάριος 20, 2006 #13 Ιανουάριος 20, 2006 Μην το ψάχνεις άλλο. Πήγαινέ τη πίσω και άσε το μαγαζί να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Το ότι τα πήρες από διαφορετικά μαγαζιά, σε εμποδίζει μόνο σε πρόβλημα συμβατότητας, όπου κανείς δε θα δέχεται να σου αλλάξει το δικό του προϊόν.
makio Ιανουάριος 20, 2006 #14 Ιανουάριος 20, 2006 και σαν τελευταιο πριν τα πας πισω - κανε ενα clear cmos (απο τη μπαταρια ) και ξαναδοκιμασε(αν δεν το εχεις κανει ηδη)
Makis Hourdakis Ιανουάριος 20, 2006 #15 Ιανουάριος 20, 2006 Κάτι σκέφτηκα αλλά μάλλον λίγο κουφό... Η μπαταρία έχει κάτσει καλά; Αυτό το οριζόντια on κάθετα off σε κάτι τέτοιο με παραπέμπει μόνο απο τη στιγμή που δεν είναι βραχυκύκλωμα...
taramas Ιανουάριος 20, 2006 #16 Ιανουάριος 20, 2006 Αυτο το "όρθιο & ξαπλωτό" μας μπέρδεψε, κάνε τον κόπο και δοκίμασε ξανά το ξαπλωτό, μήπως ήταν τυχαίο, αν ξαπλωτό δουλεύει τότε κάτι κινείται, θα μπορούσε να είναι και ο διακόπτης power ας πούμε....κάτι βραχυκυκλώνει....αν όμως ήταν απλά τυχαίο το γεγονός τότε παραμένουμε στο πρόβλημα και.......α)βγάλε και ξαναβάλε τον επεξεργαστή και δες με προσοχή όλα τα ποδαράκια, εχω δεί να μπαίνει και με στραβό ποδαράκι και δεν με εκπλήσσει.Αν πάραυτα δεν βρείς την άκρη τότε φύγε με το Mobo για RMA.
vagtsil Ιανουάριος 20, 2006 #17 Ιανουάριος 20, 2006 Το ειχα παθει στο πισι ενος φιλου και τελικα μετα απο ασκοπο και αχρηστο φορματ (και πολυωρο ψαξιμο) διαπιστωσα οτι δεν κουμπωνε καλα το μολεξ του τροφοδοτικου στο σκληρο και εβαλα αλλο.Αν δεν το εχεις ήδη κανει δοκιμασε το ή κανε boot απο αλλο σκληρο (αν διαθετεις...)
HellhammeR Ιανουάριος 20, 2006 Author #18 Ιανουάριος 20, 2006 Το θεμα δεν ειναι να κανει boot ο σκληρος το θεμα ειναι να κανει boot το συστημα... Λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο και διαπιστωνοντας οντως οτι δεν φταιει το "ξαπλωτο ορθιο" (μαλλον ηταν τυχη) σκεφτηκα κατι που διεφυγε και σε εσας. Το +12V που συνδεται στο mobo μπορει να ειναι προβληματικο. Ολοι ξερουμε οτι δεν εκκινη ο υπολογιστης αμα δεν ειναι το 12αρι συνδεμενο (δεν κανει boot). Αυτο το διαπιστωσα βγαζωντας το και εχωντας μονο το 24αρι βυσμα πανω στην μητρικη...οταν τον ανοιξα καθοταν και δεν εκανε τπτ οπως ακριβως ηταν και με το 12αρη βυσμα συνδεμενο.. αρα πρεπει να ειναι ελλατωματικο το τροφοδοτικο (Εχω ενα TAGAN 580W U22). Θα φερει ενας φιλος μου αυριο το δικο του το τροφοδοτικο να το βαλουμε να σιγουρευτω τελιως οτι αυτο ειναι το προβλημα. Αμα δεν φταιει το τροφοδοτικο τοτε σιγουρα ελλατωματικη μητρικη... Ο επεξεργαστης πατησε καλα γιατι οταν τον εβαζα το προσεξα παρα πολλυ καλα αυτο με τα pins, οπως και η fatality ψυκτρα αν και δεν εβαλα το backplate της zalman καθως το backplate της Asus δεν εβγαινε με τπτ διοτι ειναι κολημενο με την μητρικη.. Τελος καπου διαβασα για το clear cmos. Ναι το δοκιμασα αυτο βγαζοντας και ξαναβαζοντας την μπαταρια αλλα δεν βοηθησε σε κατι αυτο. Ειναι πολλυ περιεργο να εχεις σε καποια φαση το PC σου ξαπλωτο να εκκινει και μετα να το σηκωνεις να το ξαναναβεις και να μην εκκινει EDIT: Θελω να ρωτησω.. αμα ο επεξεργαστης υπερθερμανθει δραματικα το συστημα δεν κανει αυτο ματα shut down.. ?
Makis Hourdakis Ιανουάριος 21, 2006 #19 Ιανουάριος 21, 2006 Αυτό με το τροφοδοτικό δε νομίζω να είναι απόλυτο... Μια φορά είχε πει ένας οτι δεν το είχε συνδέσει το 4πινο στη μητρική αλλά έπαιζε κανονικά... Ωστόσο δεν αποκλείεται κιόλας...Όσο για το αυτόματο shut down, αυτό εξαρτάται. Συνήθως απο default είναι on σε μια θερμοκρασία γύρω στους 70 βαθμούς. Πάντως κάνε τον κόπο να βγάλεις και να ξαναβάλεις τον επεξεργαστή. Δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος οτι έχει κάτσει καλά...
HellhammeR Ιανουάριος 21, 2006 Author #20 Ιανουάριος 21, 2006 Οχι δεν φταιει το τροφοδοτικο τελικα... δεν ξερω τι να κανω.. ελεγξα και τον επεξεργαστη και ειναι μια χαρα... ολα δουλεουν μια χαρα ΑΛΛΑ δεν εκινει !!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.