Jump to content

Αντλία με μεγάλο ύψος;

morpheus

Recommended Posts

Πριν 1-2 μηνες μετακομισα την υδροψυξη μου στο μπαλκονι με χαλκοσωληνες χωνευτους στον τοιχο οποτε τωρα εχω αντλια και ψυγειο σε ενα κουτι εξω. Αποτέλεσμα: ακομα και πριν βαλω το ψυγειο, δουλευοντας τον Athlon στα 100-110 W με 10-15 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια δεν ειχα προβλημα θερμοκρασιας (40 και κατι αν θυμαμαι καλα). Με την προσθηκη ψυγειου οι θερμοκρασιες επεσαν 3-4 βαθμους μονο, γιατι το νερο ηταν ηδη σχεδον σε θερμοκρασια περιβαλλοντος.

πχ με τα πολλα κρυα (5C εξω) το μπλοκ ηταν ΠΑΓΩΜΕΝΟ, και η CPU στους 33C με 2.1V στα 2450Mhz.

Τωρα που ζεστανε ο καιρος εχω δει και 44!

Αυτο που υποψιαζομαι ειναι οτι η ροη ειναι πολυ μικρη λογω πολλων σωληνων και γωνιων, και το μπλοκ δεν αποδιδει καλα (Crussader apo 11)

Ψαχνω λοιπον για αντλια με μεγαλο ύψος (μετρα) για να βαλω ισως και σε σειρα με την L30 που εχω τωρα. Στο XS εχω διαβασει οτι οι DDen D4 kai D5 ειναι οι καλυτερες αλλα η D5 εχει 90!

Υποψιν δεν εχω προβλημα χωρου, φασαριας και καταναλωσης αντιστοιχο με των εσωτερικων υδροψυξεων οποτε ισως μου κανουν και πιο ασυνηθηστες λυσεις, αν ειναι οικονομικοτερες.

Στη χειροτρη σκεφτομαι για αλλη μια L30 σε σειρα (εχει 2m μεγιστο υψος)

Iwaki... δε θα σχολιάσω, οταν εχω πει οτι δεν συζηταω την D5 επειδη εχει 90

Για αντίες αρδρευσης κλπ εχω την ιδια αναστολη λογω συνεχους λειτουργιας. Αλλιως εχω 2 ιδιες αντλιες αποχετευσης απο πλυντηρια, που ομως εχουν πανω ανεμιστηρα και δεν ειναι αδιαβροχες

Αρχική απάντηση από morpheus [Σήμερα, στις 14:13]

Πριν 1-2 μηνες μετακομισα την υδροψυξη μου στο μπαλκονι με χαλκοσωληνες χωνευτους στον τοιχο οποτε τωρα εχω αντλια και ψυγειο σε ενα κουτι εξω. Αποτέλεσμα: ακομα και πριν βαλω το ψυγειο, δουλευοντας τον Athlon στα 100-110 W με 10-15 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια δεν ειχα προβλημα θερμοκρασιας (40 και κατι αν θυμαμαι καλα). Με την προσθηκη ψυγειου οι θερμοκρασιες επεσαν 3-4 βαθμους μονο, γιατι το νερο ηταν ηδη σχεδον σε θερμοκρασια περιβαλλοντος.

πχ με τα πολλα κρυα (5C εξω) το μπλοκ ηταν ΠΑΓΩΜΕΝΟ, και η CPU στους 33C με 2.1V στα 2450Mhz.

Τωρα που ζεστανε ο καιρος εχω δει και 44!

Μια ερωτηση... εχεις μονωση στο μπλοκ ? Λογικα θα πρεπει να ειχε εμφανιστει υγροποιηση (στα πολλα κρυα) :blink:

H Eheim 1250 ειναι ιδια σε αποδοση με την L30. Γενικα ολες αυτες οι αντλιες ειναι "κυκλοφορητες" περισσοτερο, δηλαδη εχουν μεγαλη ονομαστικη παροχη (δηλαδη με μηδεν αντισταση) αλλά μικρό μέγιστο ύψος, με αποτελεσμα στα συστηματα WC που οι αντιστασεις ειναι γενικως μεγαλες και στο δικο μου μεγαλυτερες να μην βγαζουν αρκετη ροη.

Αν δείτε εδώ η Laing D5 έχει μεγιστη παροχη λίγο πανω απο 1000 l/h (λιγοτερο απο τα 1200 των L30 - 1250) αλλα μεγιστο υψος 13 ft δηλαδή σχεδον 4 μετρα, διπλασιο απο των L30/1250. Αυτό σημαινει χοντρικα πως κραταει την παροχη ικανοποιητικη με μεγαλη αντισταση.

Βεβαιως τα καλα πραματα κοστιζουν και η D5 εχει 90!

Οποτε ρωταω μηπως ξερετε κατι καλυτερο σε τιμη

Αρχική απάντηση από morpheus

Βεβαιως τα καλα πραματα κοστιζουν και η D5 εχει 90!

Οποτε ρωταω μηπως ξερετε κατι καλυτερο σε τιμη

καμια φοτο κανα λινκ να δουμε πια ειναι αυτη οι αντλια και εμεις οι ασχετοι που δεν ξερουμε........

Κοιτα με 4 βαθμους εξω δεν ειχα υγροποιηση, το τσεκαρα. Ισως βοηθαει το οτι υπαρχει καποια στοιχειωδης ροη αερα γυρω απο το block, + το οτι οι χαλκοσωλήνες περνανε μεσα απο τον εξωτερικο σοβα του τοιχου (στην εξω μερια της θερμομονωσης του σπιτιου δηλαδη) οπότε το νερο δεν πιανει τοσο χαμηλες θερμοκρασιες. ηταν κρυο παντως!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.