morpheus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2006 Πριν 1-2 μηνες μετακομισα την υδροψυξη μου στο μπαλκονι με χαλκοσωληνες χωνευτους στον τοιχο οποτε τωρα εχω αντλια και ψυγειο σε ενα κουτι εξω. Αποτέλεσμα: ακομα και πριν βαλω το ψυγειο, δουλευοντας τον Athlon στα 100-110 W με 10-15 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια δεν ειχα προβλημα θερμοκρασιας (40 και κατι αν θυμαμαι καλα). Με την προσθηκη ψυγειου οι θερμοκρασιες επεσαν 3-4 βαθμους μονο, γιατι το νερο ηταν ηδη σχεδον σε θερμοκρασια περιβαλλοντος.πχ με τα πολλα κρυα (5C εξω) το μπλοκ ηταν ΠΑΓΩΜΕΝΟ, και η CPU στους 33C με 2.1V στα 2450Mhz.Τωρα που ζεστανε ο καιρος εχω δει και 44!Αυτο που υποψιαζομαι ειναι οτι η ροη ειναι πολυ μικρη λογω πολλων σωληνων και γωνιων, και το μπλοκ δεν αποδιδει καλα (Crussader apo 11)Ψαχνω λοιπον για αντλια με μεγαλο ύψος (μετρα) για να βαλω ισως και σε σειρα με την L30 που εχω τωρα. Στο XS εχω διαβασει οτι οι DDen D4 kai D5 ειναι οι καλυτερες αλλα η D5 εχει 90!Υποψιν δεν εχω προβλημα χωρου, φασαριας και καταναλωσης αντιστοιχο με των εσωτερικων υδροψυξεων οποτε ισως μου κανουν και πιο ασυνηθηστες λυσεις, αν ειναι οικονομικοτερες.Στη χειροτρη σκεφτομαι για αλλη μια L30 σε σειρα (εχει 2m μεγιστο υψος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 19, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 Oι dangerden D4-D5 που λες ειναι οι swiftech 650 και η προηγουμενη της?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 19, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 Ναι, νομιζω. Δες ενα sticky thread στο XS που τα λεει ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Ιανουάριος 19, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 1) Iwaki... 33ft μπορει να φτασει2)Αντλιες αντλησης..γενικα που υπαρχουν στο εμποριο αλλα δεν ξερω αν αντεχουν συνεχη λειτουργια Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 19, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 Iwaki... δε θα σχολιάσω, οταν εχω πει οτι δεν συζηταω την D5 επειδη εχει 90Για αντίες αρδρευσης κλπ εχω την ιδια αναστολη λογω συνεχους λειτουργιας. Αλλιως εχω 2 ιδιες αντλιες αποχετευσης απο πλυντηρια, που ομως εχουν πανω ανεμιστηρα και δεν ειναι αδιαβροχες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Ιανουάριος 19, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 eheim 1250 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Ιανουάριος 19, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από morpheus [Σήμερα, στις 14:13] Πριν 1-2 μηνες μετακομισα την υδροψυξη μου στο μπαλκονι με χαλκοσωληνες χωνευτους στον τοιχο οποτε τωρα εχω αντλια και ψυγειο σε ενα κουτι εξω. Αποτέλεσμα: ακομα και πριν βαλω το ψυγειο, δουλευοντας τον Athlon στα 100-110 W με 10-15 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια δεν ειχα προβλημα θερμοκρασιας (40 και κατι αν θυμαμαι καλα). Με την προσθηκη ψυγειου οι θερμοκρασιες επεσαν 3-4 βαθμους μονο, γιατι το νερο ηταν ηδη σχεδον σε θερμοκρασια περιβαλλοντος. πχ με τα πολλα κρυα (5C εξω) το μπλοκ ηταν ΠΑΓΩΜΕΝΟ, και η CPU στους 33C με 2.1V στα 2450Mhz. Τωρα που ζεστανε ο καιρος εχω δει και 44! Μια ερωτηση... εχεις μονωση στο μπλοκ ? Λογικα θα πρεπει να ειχε εμφανιστει υγροποιηση (στα πολλα κρυα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Ιανουάριος 19, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 αυτη? ειναι 12V εχει και υποδοχη για να την στηριξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Ιανουάριος 19, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από 2cpu αυτη? ειναι 12V εχει και υποδοχη για να την στηριξεις. τι αντλια ειναι αυτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Ιανουάριος 19, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 BMW απο Ε46 αν θυμαμαι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 19, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 H Eheim 1250 ειναι ιδια σε αποδοση με την L30. Γενικα ολες αυτες οι αντλιες ειναι "κυκλοφορητες" περισσοτερο, δηλαδη εχουν μεγαλη ονομαστικη παροχη (δηλαδη με μηδεν αντισταση) αλλά μικρό μέγιστο ύψος, με αποτελεσμα στα συστηματα WC που οι αντιστασεις ειναι γενικως μεγαλες και στο δικο μου μεγαλυτερες να μην βγαζουν αρκετη ροη.Αν δείτε εδώ η Laing D5 έχει μεγιστη παροχη λίγο πανω απο 1000 l/h (λιγοτερο απο τα 1200 των L30 - 1250) αλλα μεγιστο υψος 13 ft δηλαδή σχεδον 4 μετρα, διπλασιο απο των L30/1250. Αυτό σημαινει χοντρικα πως κραταει την παροχη ικανοποιητικη με μεγαλη αντισταση.Βεβαιως τα καλα πραματα κοστιζουν και η D5 εχει 90!Οποτε ρωταω μηπως ξερετε κατι καλυτερο σε τιμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιανουάριος 19, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από morpheusΒεβαιως τα καλα πραματα κοστιζουν και η D5 εχει 90!Οποτε ρωταω μηπως ξερετε κατι καλυτερο σε τιμη καμια φοτο κανα λινκ να δουμε πια ειναι αυτη οι αντλια και εμεις οι ασχετοι που δεν ξερουμε........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 19, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 Link Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Ιανουάριος 20, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από 2cpu BMW απο Ε46 αν θυμαμαι καλα. για δωσε χαρακτηριστικα, τιμες κτλ...ποιοτητα κατασκευης και αν ζεσταινεται οταν δουλευει Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 20, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 Βενζινης είναι αυτή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Ιανουάριος 20, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 Xωρίς να ξέρω λέω ναι , μιάς και του νερού παιρνει κίνηση απο τον ιμάντα . [ισως κανω και λάθος ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Ιανουάριος 20, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 φιλε μου προσεχε πολυ την υγρασια αφου εχεις εξω το ψυγειο υπαρχουν μεγαλες διαφορες μεσα στο δωματιο και εξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 20, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 Κοιτα με 4 βαθμους εξω δεν ειχα υγροποιηση, το τσεκαρα. Ισως βοηθαει το οτι υπαρχει καποια στοιχειωδης ροη αερα γυρω απο το block, + το οτι οι χαλκοσωλήνες περνανε μεσα απο τον εξωτερικο σοβα του τοιχου (στην εξω μερια της θερμομονωσης του σπιτιου δηλαδη) οπότε το νερο δεν πιανει τοσο χαμηλες θερμοκρασιες. ηταν κρυο παντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.