pontifikas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2006 Πρόβλημα: : Στο boot, το BIOS διαβάζει επεξεργαστή και εκεί κολλάει. Δεν διαβάζει ούτε την PCI-E για κάρτα γραφικών ούτε τους Drives. Μπορεί στο αμέσως επόμενο άνοιγμα να πάρει μπρος αλλά μπορεί και να ανοιγοκλείνω το PC μισή ώρα μέχρι να τα διαβάσει και να συνεχίσει. Το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται αν μεταξύ κλεισίματος και ανοίγματος μεσολαβεί μεγάλο διάστημα(τον κλείνω το βράδυ και τον ξανανοίγω στις 4 το απόγευμα την επόμενη όταν γυρίζω από την δουλειά). Όλα άρχισαν μια ωραία μέρα(βασικά ήταν 2η συνεχόμενη βδομάδα...) που έβρεχε και έγινε διακοπή ρεύματος. Ανοίγω πάλι το PC και μόλις ανοίγουν στα Windoze ξαναπέφτει το ρεύμα. Μόλις το ξανάνοιξα εμφανίστηκε το παραπάνω πρόβλημα. Έκανα 40 reboot Και 50 BIOS flash για να ξαναπάει μπρος. Και από τότε όποτε κλείνω το pc και πάω αμέσως να το ξανανοίξω συμβαίνει. Το σύστημά μου είναι το υπογεγραμμένο(+Tagan 480 από τα καλά) και αν εξαιρέσεις αυτό δεν δείχνει να παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Έχω πάνω 2 SATA σκληρούς και 2 IDE DVD(Στην Primary). Είχα και έναν IDE σκληρό αλλά κάηκε λίγα λεπτά μετά από διακοπή ρεύματος την 3η βδομάδα που έβρεχε(Γαμημ%$^$#&$#&$ένα Γιάννενα :rant: )
Sapelas Ιανουάριος 20, 2006 #2 Ιανουάριος 20, 2006 Αν είσαι παγούρι καλά να πάθεις αν είσαι περαστικός γεύσου τα και φύγε όσο προλαβαίνεις (απο κεραυνό έχασα mobo και σκληρό). Τώρα θα σου πρότεινα format αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Επειδή έχουμε τα ίδια μηχανάκια θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά στις μνήμες σου. Είναι ο συνήθης ύποπτος σε κάτι τέτοια και η MSI βγάζει κάτι προβληματάκια με κάποιες μνήμες (αυτό βέβαια θα το παρατηρούσες από την αρχή) Αν το πρόβλημα λυθεί ανέξοδα δώσε ένα 60ρη ευρώ και πάρε ένα ups 650VA Θα σε σώσει από πάρα πολλά προβλήματα.
pontifikas Ιανουάριος 21, 2006 Author #3 Ιανουάριος 21, 2006 Δεν είμαι παγούρι.Περαστικός αλλά έχασα τον δρόμο για να φύγω Το θέμα είναι ότι την έχω ~1 χρόνο και δεν μου παρουσίασε κάτι τέτοιο. Μέχρι τη στιγμή που έγινε αυτό. Από τότε το παθαίνει συνέχεια. Ένας τεχνικός μου είπε ότι μπορεί να έχει πειραχτεί κανένας πυκνωτής και να θέλει αρκετή ώρα για να ξεφορτώσει μετά το κλείσιμο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.