spyvoz Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2006 Βασικά καλησπέρα σας (όπως θα έλεγε και ο Ψάλτης).Είμαι καινούριος στο forum και θέλω πρώτα να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που έχετε κάνει στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.Τώρα για να μπω στο ψητό,ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα καινούριο Η/Υ απο το e-shop(χωρίς να θέλω να κάνω κάποια διαφήμιση).θα σας παραθέσω ενα screenshot και οποιος θέλει μπορεί να γράψει την άποψή του για το αν είναι καλό το σύστημα αλλά και αν η τιμή του είναι συμφέρουσα.Ευχαριστώ προκαταβολικά :banging:love it.rar
spyvoz Ιανουάριος 18, 2006 Author #2 Ιανουάριος 18, 2006 Ξέχασα να αναφέρω ότι ο επεξεργαστής του υποψήφιου Η/Υ είναι AMD.
greekfragma Ιανουάριος 18, 2006 #3 Ιανουάριος 18, 2006 καλως ηλθες στο φορουμ φιλε. μια χαρα η συνθεση σου. μερικες παρατηρησεις: αλλαξε τον μαξτορ με εναν γουεστερν ή σιγκεητ. επισης παρε μια μητρικη χωρις SLI.γνωμη μου ειναι να παρεις μητρικη με -60-70ευρω αυτης που εβαλες και να τα χωσεις σε ενα καλυτερο κουτι οπως ειναι το Stacker. το τροφοδοτικο σου δεν μου γεμιζει το ματι.ειχαμε 2 περιπτωσεις προσφατα στο φορουμ με ασταθειες απο το συγκεκριμενο μοντελο.πηγαινε σε enermax ή heroilchi.πανω απο 480watt βεβαια. κατα τα αλλα μια χαρα εισαι καλη συνεχεια στο φορουμ
Maximus Ιανουάριος 18, 2006 #4 Ιανουάριος 18, 2006 Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή: -Κουτί διάλεξε όποιο θες, προτιμώ το Thermaltake Soprano. -Επεξεργαστής 4400 Χ2. Πολύ καλή επιλογή, ίσως να πάρεις λίγο χαμηλότερο (θα σου εξηγήσω πιο κάτω γιατί) -Ψύκτρα Επεξεργαστή, αν δεν τον ανεβάσεις δε χρειάζεσαι, έχουν καλή ψύκτρα οι Χ2 -Mνήμη πολύ καλά, βέβαια δεν είναι τόσο overclocker friendly αλλά σίγουρα χρειάζεται. -Μητρική πολύ καλή η ASUS A8N-SLI Premium, προτιμώ την απλή SLI ή την Deluxe γιατί στην Premium δεν μπαίνει η μεγάλη ψύκτρα XP-120 -Κάρτα γραφικών. Εδώ η 6600GT για τέτοιο μηχάνημα είναι ξεπερασμένη. Κόψε από τον επεξεργαστή και δώσε για κάρτα γραφικών, ή μία 6800GS ή μια 7800GT. Αν θες από ΑΤΙ, Χ800 GTO2 και Χ1800ΧΤ (εγώ αυτόν τον καιρό προτιμώ Nvidia) -To floppy να έχει και Card Reader, αν το χρειάζεσαι οκ, αλλιώς πάρε απλό. -Ο σκληρός δίσκος είναι δικιά σου προτίμηση, αν θες Maxtor, πάρε Maxtor. Για ταχύτητα καλύτερα δύο 120ρηδες σε RAID-0 αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ό,τι θες εσύ. -ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πάρε DVD-RW. Προτιμώ το NEC 4550. -Oθόνη πολύ καλή επιλογή η LG 1915S, θα σε αφήσει αρκετά ικανοποιημένο. -Τροφοδοτικό Tagan 480. Τι να πω, από τα καλύτερα όπως έχω ακούσει, σίγουρα καλή επιλογή. Πάντως προτιμώ Enermaxx Αυτά! Ελπίζω να σε βοήθησα και καλώς όρισες στο forum :flower:
spyvoz Ιανουάριος 18, 2006 Author #5 Ιανουάριος 18, 2006 θέλω να προσθέσω οτι DVD-RW και DVD-ROM απλό έχω ήδη καινούρια.για αυτό δεν τα έχω επιλέξει.το DVD-RW μου είναι NEC ND 4550 και το DVD είναι ASUS.ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας.(περιμένω και άλλες προτάσεις)
ΝTG Ιανουάριος 19, 2006 #6 Ιανουάριος 19, 2006 εγω παλι θα το παω αναποδα...(ως αναποδος που ειμαι) και θα ρωτησω για ποιο λογο θες αυτο το μηχανημα???
kunoobidi Ιανουάριος 19, 2006 #7 Ιανουάριος 19, 2006 Έχε υπόψη ότι βγαίνει κ καινούργιο socket καλοκαίρι. Για αυτό θεωρώ σωστότερο να επενδύσεις σε μια καλή vga κ μια οθόνη και όχι σε διπύρηνο....
kallileo Ιανουάριος 19, 2006 #8 Ιανουάριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από kunoobidi Έχε υπόψη ότι βγαίνει κ καινούργιο socket καλοκαίρι. Για αυτό θεωρώ σωστότερο να επενδύσεις σε μια καλή vga κ μια οθόνη και όχι σε διπύρηνο.... κι ομως οι καρτες γραφικων βγαινουν καθε 3 μηνες. Σημερα σταματησε η παραγωγη της X1800XL που καλα καλα δεν υπαρχει στα μαγαζια ακομα.
spyvoz Ιανουάριος 19, 2006 Author #9 Ιανουάριος 19, 2006 ΝTG εννοείς οτι δεν χρειάζεται τόσο καλό μηχάνημα?το θέλω για αρκετά πράγματα και επειδή έχει παλιώσει πολύ ο Η/Υ μου.απλά ,απαντάω και σε σένα kunoobidi, θέλω ένα αρκετά δυνατό μηχάνημα έτσι ω΄στε να καταφέρω να συμβαδίσω με την τεχνολογία (στο περίπου) για αρκετό καιρό (όχι πάρα πολύ).Γιατί πιστεύεις ότι δεν πρέπει να πάρω dual core?
cptkoulis Ιανουάριος 19, 2006 #10 Ιανουάριος 19, 2006 υποθετω οτι σου προτειναν μονοπυρηνο γιατι οι X2 ειναι αρκετα ακριβοι ακομα και πολυ συντομα ερχςται νεο socketδλδ παρε εναν μονοπυρηνο με 150-300Ε να κανεις τη δουλεια σου και οταν βγει το νεο socket,λογικα θα υπαρχουν και περισσοτερες εφαρμογες για 2 πυρηνες και οι τιμες θα εχοθν πεσεισυμφωνω με αυτη την αποψη,θα προτεινα να δωσεις τη διαφορα σε vga και με εναν 3χχχ+ θα μπορεις να παιζεις αξιοπρεπεστατα τα παντα.αν ενδιαφερεσαι για games,αυτη τη στιγμη ο δευτερος πυρηνας δεν ειναι απαραιτητος
ΝTG Ιανουάριος 19, 2006 #11 Ιανουάριος 19, 2006 δεν ξερω ποιο ειναι το παλιο σου μηχανημα ...αλλα θα συμβαδισεις με την τεχνολογια και με εναν 3700+ και με μια μητρικη των 100 ....κλπ κλπ....Αν οντως χρειαζεσαι τον διπυρηνο..παρε διπυρηνο ..υπαρχει και ο 3800+ ομως...με 320..Αν παιζεις παιχνιδια μαλλον θα σου ταιριαξει περισσοτερο ο 3700+ ..παρα ο 3800+..(σε αντιστοιχια ο 3700 σε διπυρηνο βεβαια ειναι ο 4400+ που βρηκες..αλλα και παλι ειναι πολλα τα για εναν επεξεργαστη....Δεν λεω εξαρχης οτι ΔΕΝ σου χρειαζεται μιας και δεν ξερω για ποιους λογους το θες...Απλα μπορεις να παρεις κατι φτηνοτερο....και αν το θες για να παιζεις παιχνιδια...παρε την 3700 με μια καλυτερη καρτα γραφικων....παρε μια ο8ονη να χαρουν τα ματακια σου...μια philips 200W6cs ..δεν νομιζω να πεις οχι σε κατι παραπανω απο 20 ιντσες wide...(παρε και ηχεια 5(6η 7).1 να χαρουν και τα αυτακια σου....
spyvoz Ιανουάριος 19, 2006 Author #12 Ιανουάριος 19, 2006 πιστέυω ότι και η 19αρα οθόνη καλή είναι.το παλιό μου μηχάνημα ειναι pentium III στα 866mHZ με κάρτα γραφικών 64mb.οπότε καταλαβαίνεις οτι θέλω να πάρω δυνατό μηχάνημα και με 1800 ευρώ πιστέυω οτι μπορώ να αγοράσω κάτι καλό.κάρτα γραφικών θα πάρω καλύτερη απο αυτήν που έχω βάλει.5,1 ηχεία έχω ήδη.πέρα απο αυτό θέλω να μου απαντήσει οποιος μπορεί αν η on board κάρτα ήχου της μητρικής έιναι καλύτερη απο μια sound blaster live:banging:
spyvoz Ιανουάριος 19, 2006 Author #13 Ιανουάριος 19, 2006 φτιαξα κι άλλο έναν Η/Υ πάλι απο e-shop.πείτε απόψεις.όποιος δεν βαριέται βέβαια (λέμε τώρα) μπορεί να προτείνει κάποιο δυνατό σύστημα γύρω στα 1800 ευρώ:banging:love it 2.rar
Sol Ιανουάριος 19, 2006 #14 Ιανουάριος 19, 2006 Την παλιά την απλή? Δε νομίζω οτι έχει 5.1 εξόδους. Θα καταναλώνει λιγότερους πόρους από την onboard πάντως. Εγώ θα έπαιρνα μία κάρτα ήχου, ξέρεις πως είναι, σαν να παίρνεις καινούριο αυτοκίνητο και να βάζεις ραδιοκασσετόφωνο... είναι παλιά η άτιμη Γιατί δε κοιτάς κάτι σε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540171 ή σε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540172 Θα συμφωνήσω με τον ΝΤG, αγοράζεις υπολογιστή ανάλογα με τις απαιτήσεις σου (και τα γούστα σου βεβαιώς) οπότε αν παίζεις παιχνίδια πάρε 3700 με καλύτερη VGA ή επένδυση σε οθόνη. Εγώ να πώ κάτι άλλο? 200 ευρώ για 2GB RAM CL3 ή για 1GB αλλά overclock friendly? Ας πούμε αυτές τις Geil: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554960
Sol Ιανουάριος 19, 2006 #15 Ιανουάριος 19, 2006 Γιατί δε αλλάζεις με αυτήν την Gigabyte 6800GS: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516085 και ένα review που πρωταγωνιστεί: http://www.legionhardware.com/document.php?id=504 στην οποία αναφέρουν πως "έπιασε" 530-1200 με την stcok ψύκτρα. Για 200 ευρώ με ΦΠΑ (ίδια λεφτά δηλαδή) είναι απλά καταπληκτική!!!
spyvoz Ιανουάριος 20, 2006 Author #16 Ιανουάριος 20, 2006 αυτήν την κοίταγα και εγώ τώρα.φαίνεται αρκετά καλή φίλε SOL.ευχαριστώ κιόλας για τις προτάσεις σου:banging:
ΝTG Ιανουάριος 20, 2006 #17 Ιανουάριος 20, 2006 και η 19 αρα καλη ειναι...δεν λεω αν και η συγκεκριμενη προσωπικα δεν μου αρεσει.Βεβαια μην παιρνεις εμενα σαν παραδειγμα μιας και απο 19αρες μονο wide θα κοιτουσα και μονο...αλλιως 20+πανω (εννοειται παλι σε wide)..Αν θες να δωσεις 1800 (sony και καλα) μην παρεις τον Χ2 που εβαλες στην αρχη...παρε 3700+ και 6800GS και μια εκτων δυο οθονων που εβαλα πιο πανω....δεν θα το μετανιωσεις...@sol...Για το μηχανημα μου προτιμω 2 γιγα overclocking friendly η 1γιγα παλι overclocking friendly (και κατι παραπανω)....Τα δυο γιγα που αξιζουν (παλι κατα την γνωμη μου) κανουν κοντα στα 280...ισως κανενα 20πιο κατω(για αλλες)
Athens2004 Ιανουάριος 20, 2006 #18 Ιανουάριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από kallileo [Χθες, στις 13:52] Σημερα σταματησε η παραγωγη της X1800XL :boxed: :blink: 6800gs και απο μένα , και απο ότι έχω δει και xtreme XXX κομματι να μην παρεις αλλα ''απλη'' gigabyte καλα θα παέι . [και η δικιά μου pov ''απλή'' ειναι παει ~550-1250~]
spyvoz Ιανουάριος 20, 2006 Author #19 Ιανουάριος 20, 2006 ρε NTG δεν καταλαβαίνεις?έχω 1800 ευρώ και θέλω να τα χαλάσω lol,lol,lol:banging:
spyvoz Ιανουάριος 23, 2006 Author #20 Ιανουάριος 23, 2006 ρε παίδες βλέπω όλα τα ποσταρίσματά σας και έχω παρατηρήσει το εξής.όλοι σας αποφεύγετε τους dual core όπως ο διάολος το λιβάνι.έχετε όλοι εκφράσει την προτίμησή σας στον 3700+.μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι τόσο καλύτερος απο ένα διπύρηνο.τα διπύρηνα δεν υπερχρονίζονται?και αν καποιος δεν ασχολείται με υπερχρονισμό δεν είναι καλύτερα να πάρει ενα διπύρηνο?περιμένω απάντησεις (οποιος δεν βαριεται) :banging:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.