pigassos19 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2006 Μολις αγορασα την MSI K7N2 DELTA2-FSR διοτι στα καλα καθουμενα η προηγουμενη που τα ειχα απλα τα επαιξε και δε δουλευε!Δεν εκανε καν post το μηχανημα!Τελοςπαντων πηρα την MSI και εβαλα τα windows, ολα καλα εκτος απο το γεγονος οτι εκει που δουλευω ξαφνικα κολλαει το pc και δεν κανει τιποτα!Χρειαζεται restart.Οποτε και εγω τρεχω ενα prime να δω τι γινεται και δεν περνανε 2 λεπτα και κολλαει αμεσως!!!Λες και εχω κανει κανενα τρελο overclocling!Το pc δεν το εχω ανεβασει καθολου και οι θερμοκρασιες μου ειναι τελειες!Τι μπορει να φταει ρε παιδια γιατι κοντευω να τα παιξω!Κουραστηκα πια!!
pigassos19 Ιανουάριος 19, 2006 Author #2 Ιανουάριος 19, 2006 Απο οτι φαινεται φταει καθαρα η μητρικη διοτι δεν αναγνωριζει το επεξεργαστη!Το default Fsb που αναγνωριζει ειναι 100 αντι για 166 με αποτελεμα οταν το παω 166 να κολλαει!Λενε οτιι φταει το bios για αυτο!Εχει κανεις την ιδια μητρικη να μου πει τι παιζει?
sotiris Ιανουάριος 19, 2006 #3 Ιανουάριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από pigassos19 Απο οτι φαινεται φταει καθαρα η μητρικη διοτι δεν αναγνωριζει το επεξεργαστη!Το default Fsb που αναγνωριζει ειναι 100 αντι για 166 με αποτελεμα οταν το παω 166 να κολλαει!Λενε οτιι φταει το bios για αυτο!Εχει κανεις την ιδια μητρικη να μου πει τι παιζει? τα bios της msi φημίζονται ότι είναι μούφα (των nf2 - δεν ξέρω για πιο πάνω).όταν την είχα εγώ, μού χε βγάλει πρόβλημα πάντως στα 200 fsb.δεν ξέρω αν έχεις το μοντέλο που είχα,πάντως ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=7076
pigassos19 Ιανουάριος 20, 2006 Author #4 Ιανουάριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 00:58] τα bios της msi φημίζονται ότι είναι μούφα (των nf2 - δεν ξέρω για πιο πάνω). όταν την είχα εγώ, μού χε βγάλει πρόβλημα πάντως στα 200 fsb. δεν ξέρω αν έχεις το μοντέλο που είχα, πάντως ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=7076 Μακαρι να μου εβγαζε προβλημαστα 200!Εδω δεν μπορωνα παιξω στα 166 που ειναι το default! Παντως τις MSI μου τις συστησανε σαν τις καλυτερες μητρικες για Athlon Xp!
sotiris Ιανουάριος 20, 2006 #5 Ιανουάριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από pigassos19 Μακαρι να μου εβγαζε προβλημαστα 200!Εδω δεν μπορωνα παιξω στα 166 που ειναι το default! Παντως τις MSI μου τις συστησανε σαν τις καλυτερες μητρικες για Athlon Xp! έχει ένα jumperάκι που ρυθμίζεις αν θες να παίζει στα 100/133 ή πιο πάνω (κάτι τέτοιο δεν το θυμάμαι απέξω). Βρίσκεται περίπου στο κέντρο της μητρικής προς τα αριστερά και λίγο πάνω. Κοίταξε και το manual και βεβαιώσου ότι είναι στη σωστή θέση. Δεν χάνεις πάντως και τίποτα με ένα bios update (εκτός αν έχει πρόβλημα το bios chip και το πάρεις στο χέρι ή φλασάρεις με λάθος / κατεστραμμένο firmware). Το συγκεκριμένο που είχα βάλει έχει αποδειχτεί πολύ αξιόπιστο Εγώ για καλύτερες θα έλεγα abit nf7-s και epox 8rda3+. Αυτές τις 2 χρησιμοποιώ at the moment και είναι πολύ καλές (και από overclock, και από σταθερότητα).
feanorian82 Ιανουάριος 20, 2006 #6 Ιανουάριος 20, 2006 Επειδή τελικά η MSI αυτή κατέληξε σε μένα, θέλω να πώ ότι παίζει ρολόι με το BIOS που της έχει βάλει ο Σωτήρης εδώ και αρκετούς μήνες απροβλημάτιστα.167χ13
pigassos19 Ιανουάριος 20, 2006 Author #7 Ιανουάριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 10:52] έχει ένα jumperάκι που ρυθμίζεις αν θες να παίζει στα 100/133 ή πιο πάνω (κάτι τέτοιο δεν το θυμάμαι απέξω). Βρίσκεται περίπου στο κέντρο της μητρικής προς τα αριστερά και λίγο πάνω. Κοίταξε και το manual και βεβαιώσου ότι είναι στη σωστή θέση. Δεν χάνεις πάντως και τίποτα με ένα bios update (εκτός αν έχει πρόβλημα το bios chip και το πάρεις στο χέρι ή φλασάρεις με λάθος / κατεστραμμένο firmware). Το συγκεκριμένο που είχα βάλει έχει αποδειχτεί πολύ αξιόπιστο Εγώ για καλύτερες θα έλεγα abit nf7-s και epox 8rda3+. Αυτές τις 2 χρησιμοποιώ at the moment και είναι πολύ καλές (και από overclock, και από σταθερότητα). Εισαι σιγουρος οτι το μοδελο που εχω εχει τετοιο jumber?Το εχω ξαναδει και εγω σε μια παλιοτερη μητρικη που ειχα αλλα για αυτη δε λεει τιποτα το manual! Εχω ηδη κανει flash bios αλλα τιποτα!Τωρα μου ειπαν για ενα bios που μαλλον δουλευει αλλα δεν μπορω να το φλασαρω και μου πεταει ενα μηνυμα " Flash rom is write protected " Ξερεις τι ειναι αυτο?
sotiris Ιανουάριος 20, 2006 #8 Ιανουάριος 20, 2006 Όχι δεν είμαι.Η δικιά μου δεν ήταν delta2, αλλά delta σκέτο.’λλη σχεδίαση, κατέβασα το manual και είδα ότι είναι άλλο μοντέλο.Για το error που λες:Μάλλον δεν μπαίνει το bios που προσπαθείς να βάλεις στη μητρική σου.Αν δεν σου κάνουν τα προγράμματα της msi μπορείς να δοκιμάσεις και με το uniflash που είναι generic. (απ'ότι θυμάμαι στη φτιάχνει κάπως αυτοματοποιημένα τη δισκέτα το software της msi).
pigassos19 Ιανουάριος 21, 2006 Author #9 Ιανουάριος 21, 2006 Τελικα ρυθμιζοντας τα optimized defaults απο το bios καταφερα να δουλεψει σωστα το μηχανημα, παρολα αυτα δεν μπορω να πειραξω τιποτα αλλο!Ουτε τις μνημες δεν μπορω να βαλω 1:1!Μου κολλαει αμεσως!Οποτε το μονο που μου μενει ειναι να αλλαξω το bios ,το θεμα ειναι ομως πως?
feanorian82 Ιανουάριος 21, 2006 #10 Ιανουάριος 21, 2006 1:1 στα πόσα; Εμένα ο 3000+ δεν πάει στα 200 με 13 Multiplier...Δοκιμασε 1:1 απο τα 166 και ξεκινα να ανεβαινεις...
pigassos19 Ιανουάριος 21, 2006 Author #11 Ιανουάριος 21, 2006 Αυτη τη στιγμή το FSB ειναι 166 αλλα οι μνημες τρεχουν στα 200! Μολις παω να τις βαλω 1:1 μου κολλαει ο υπολογιστης! Γενικα οι αλλαγες στο bios ειναι δυσκολες! Το προβλημα ειναι καθαρα στο bios αλλα δεν μπορω να το φλασαρω! Κανεις καμια ιδεα?
sotiris Ιανουάριος 22, 2006 #12 Ιανουάριος 22, 2006 Το flash rom is write protected θα πει ότι το τσιπάκι δεν σε αφήνει να το γράψεις.Αυτό γίνεται όταν βραχυκυκλωθούν κάποια συγκεκριμένα pin του.Η επιλογή για να το ενεργοποιείς - απενεργοποιείς βρίσκεται στο bios.Απενεργοποίησε τυχόν προστασία για ιό στο boot sector, απενεργοποίησε και το write protection και ξαναδοκίμασε.Δεν νομίζω πάντως ότι αξίζει να τις δουλεύεις 1:1 αν είναι για χαμηλότερη συχνότητα!
feanorian82 Ιανουάριος 22, 2006 #13 Ιανουάριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από sotirisΔεν νομίζω πάντως ότι αξίζει να τις δουλεύεις 1:1 αν είναι για χαμηλότερη συχνότητα! Εμένα πάντως μου είχαν προτείνει εδώ να τις εχω 1:1 κι ας είναι χαμηλότερα η συχνότητα.
pigassos19 Ιανουάριος 22, 2006 Author #14 Ιανουάριος 22, 2006 Τελικα βρηκα την ακρη για να φλασαρω το bios απο forum της msi οποτε τωρα καλυτερα!Απλα τωρα δεν μπορω να ανεβασω το FSb πανω απο 180!Παντως οσον αφορα τις μνημες οταν ειναι 1:1 τρεχουν καλυτερα και ας ειναι σε μικροτερη συχνοτητα απο το default!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.