Jump to content

Πώς μετράμε τις "θερμοκρασίες μας";;

YiannisM

Recommended Posts

Βάζω αυτό το θέμα σ αυτό το section διότι θεωρώ ότι τα θέματα λήψης μετρήσεων θερμοκρασιών είναι θέματα που αφορούν την "cooling γενικότερη διαδικασία" (παρότι μερικές φορές μπορεί κάποιοι να τα μπερδεύουν με το case modification τους ή δεν ξέρω με τί άλλο...)

Σκοπός μου εδώ ΔΕΝ είναι να ψηφίσουμε για να αναδείξουμε τα δημοφιλέστερα θερμόμετρα, αλλά να παρουσιάσουμε την κάθε μια μέθοδο ή εργαλείο που χρησιμοποιεί ο καθένας μας (κι εφόσον δεν την έχει παρουσιάσει ήδη κάποιος άλλος) έτσι ώστε να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι γι αυτήν τη μέθοδο ή εργαλείο.

Σας καλώ όλους λοιπόν,

Ό,τι κι αν μετράτε τη θερμοκρασία του στο pc σας (π.χ. cpu, vga, chipset, ram, κλπ), πείτε το μας εδώ ως τιπ, για να το ξέρουμε!

Θελουμε να ξέρουμε το κάθε σημείο που η θερμοκρασία του μπορεί να μετρηθεί και που υπάρχει κάποιο νόημα για τη μέτρηση αυτή.

Όποιο εργαλείο-θερμόμετρο χρησιμοποιείτε, ανεφέρτε το!

Μπορεί να θέλουμε να το έχουμε κι εμείς.

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο software που μετράει θερμοκρασίες κάποιων μερών και βγάζει αποτελέσματα (πέρα από τα utilities που συνοδεύουν την εκάστοτε motherboard), ας μπει στη λίστα κι αυτό!

Με ό,τι άλλες πληροφορίες είναι διαθέσιμες, ή references για να μπορει να το ψάξει κάποιος.

Όποια τακτική ή στρατηγική συλλογής μετρήσεων, επίσης...

κλπ. κλπ.

Έτσι για να μαθαίνουμε κι εμείς οι άσχετοι! :whistling

Ξεκινάω πρώτος. :jump:

Μετράω την θερμοκρασία του cpu μου, συνήθως από το BIOS.

Δηλαδή πηγαίνω στο BIOS, πατάω την επιλογή "CPU Health", και εκει μου δείχνει τη θερμοκρασία του CPU μου...

Τί περίπου είναι το aerogate, το MBM5, το speedfan, και το Gatewatch, ρε παιδιά, και τί ακριβώς μετράνε (cpu μόνο? κλπ.);;...

Δώστε λίγες παραπάνω πληροφορίες και σε μας τους άσχετους... :upside:

Οκ thanks. :)

Απλά σκεφτόμουν όταν κάποιος άλλος άσχετος δει μια λίστα από ονομασίες μόνο προγραμμάτων, εργαλείων ή μεθόδων, τότε δε θα μπει στον κόπο να τα ψάξει όλα, και θα χάσει και την ευκαιρεία να μάθει και για εκείνο που τον ενδιαφέρει...

Ενώ αν ήξερε τί περίπου είναι το καθένα, και τι κάνει (σε μια γραμμή) τότε θα εντόπιζε εκείνο που τον ενδιαφέρει και θα το έψαχνε συγκεκριμένα...

Αυτό θα ήταν ωραίο και χρήσιμο thread τότε, για ολους κι όχι μόνο για τους άσχετους...

:rolleyes:

Αρχική απάντηση από YiannisM [Σήμερα, στις 19:15]

Τί είναι το aerogate, το MBM5, το speedfan, το saxon_747, και το Gatewatch, ρε παιδιά, και τί ακριβώς μετράνε (cpu μόνο? κλπ.);;...

Δώστε λίγες παραπάνω πληροφορίες και σε μας τους άσχετους.

Μαλλον κατα λαθος εγινε φανταζομαι?:hehe:

Με speedfan+smartguardian εδω

Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 19:17]

κανε μια αναζητηση στα Tools στην κεντρικη και θα τα βρεις στο monitoring

Αυτό πάντως είναι ενδιαφέρουσα πληροφορία...

Ομολογω ότι δεν το είχα κάνει, και θα το κάνω τώρα που το λές...

EDIT:

Οκ, αυτό είτανε! http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=4824

Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου!! :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.