Jump to content

Θα σπουδάσεις? Γιατί?

Wizard!

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από kender

Ποιά η σχέση της απληστίας με το να θέλει κάποιος να έχει περισσότερα χρήματα από όσα ίσως θεωρείς εσύ αξιοπρεπή/αρκετά?

Και για να μην μακρυγορώ εγώ, διαβάστε τα από κάποιον που σίγουρα ξέρει πως να ζει... Larry Elison, ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο που για παιχνίδι με το γιό του παίζει αερομαχίες... με 2 κανονικότατα Su-29 Falcrum.....

Αρχική απάντηση από deadlock7

Εξαλλου εγω δεν ειπα οτι θελω να ειμαι πλουσιος, αλλα να μπορω να κανω μια αξιοπρεπη ζωη.

Τι σημαίνει για εσένα αξιοπρεπής ζωή? Τι σημαίνει για εσένα ποιοτικός χρόνος? Αφού απαντήσεις σε αυτά, γνωρίζεις κάποιον που κάνει αυτό που κάνεις (ή θέλεις να κάνεις) 10 χρόνια περισσότερα από εσένα, και να τα έχει πετύχει? Αν όχι, είσαι σε λάθος μονοπάτι φίλε μου.

Αρχική απάντηση από deadlock7

Μιλαω για απλους ανθρωπους ψαγμενους.Αν το ονειρο των περισσοτερων ειναι να βγαζουν χρηματα(και μονο),τοτε αυτο μπορει να γινει.Το θεμα μας σου λεω και παλι ειναι να κανεις αυτο που γουσταρεις.Οπως και να το κανουμε ειναι εξαιρετικα δυσκολο αν δεν το εχεις σπουδασει κιολας...

"Ψαγμένους"? Ξέρεις πόσους ψαγμένους έχω γνωρίζει που η πηγή πληροφοριών τους είναι η τηλεόραση, η εφημερίδα, οι γνωστοί, οι γείτονες, ο "κόσμος"??? Ξέρεις πως τα λέω εγώ αυτά? Ράδιο αρβύλα και πλύση εγκεφάλου.

Από την άλλη, αυτό που τελικά γουστάρεις, είναι αυτό που σπουδάζεις? Δηλαδή σε ικανοποιεί και μόνο να είσαι για παράδειγμα, χημικός σε ένα εργαστήρι και να κάνεις πειράματα? Θα το έκανες χωρίς αμοιβή? Εμένα με ικανοποιεί να γυρίσω τον κόσμο με την μέλλουσα γυναίκα μου, να αποκτήσω εμπειρίες, να δω άλλους πολιτισμούς. Σπουδάζεται κάπου αυτό?

Αρχική απάντηση από SLN

και αυτο γιατι ειναι κακο και το λες ετσι υποτιμητικα?????

περιμενεις να παει μπροστα η επιστημη/τεχνολογια/κοινωνια απο εναν ανθρωπο που εχει διαβασει 8 βιβλια (1 χημεια, 1φυσικη, 1 μαθηματικα, 1 φιλοσοφια, 1 νομικη, 1 αρχιτεκτονικη, 1 ιατρικη, 1 οικονομικα)

Φυσικά και δεν το λέω υποτιμητικά. Απλά μην μπερδεύουμε τη μόρφωση με την εξειδίκευση και τις σπουδές πάνω σε κάποιο τομέα. Διαφορετικές έννοιες, διαφορετικά πράγματα και δεν εξυπακούεται το ένα από το άλλο.

Αρχική απάντηση από SLN

Ειχα συμφοιτητη που μου ειχε πει το εξης ωραιο οταν τον ρωτησα

"τι κανεις οταν βαριεσαι να διαβαζεις χημεια?"

"Διαβαζω μαθηματικα..."

Respect

Respect και από εμένα. Θα μου επιτρέψει όμως να δείχνω πολύ πολύ μεγαλύτερο σεβασμό σε έναν ανθρωπο όπως ο Larry, που ξεκίνησε από το μηδέν και έχει κτίσει μιά αυτοκρατορία.

Αρχική απάντηση από n1ck0s

Έτσι μετριέται η επιτυχία; Με τα φράγκα;

Από όσο φραγκάτους έχω γνωρίσει, οι περισσότεροι ήταν από τους πιο βλάκες άνθρωπους... ’ξεστοι και αγενοίς.

Φυσικά και δε μετριέται η ευτυχία με τα φράγκα. Εγώ για να είμαι ευτυχισμένος, δεδομένου ότι με αγαπάει η κοπέλα μου, θέλω να μπορώ να την πάω 1 μήνα διακοπες στην Ιαπωνία. Εγώ δε θέλω φράγκα. Αλλά η αεροπορική εταιρία δε με πάει αν δεν της τα δώσω. Ούτε το ξενοδοχείο με φιλοξενεί, ούτε τα εστιατόρια μου δίνουν φαγητό... Τα φράγκα δεν είναι σκοπός, είναι το μέσο.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και μόνος, παρά φτωχός και μόνος.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και άρρωστος, παρά φτωχός και άρρωστος.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και δυστυχής, παρά φτωχός και δυστυχής.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και άσχημος, παρά φτωχός και άσχημος.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και μορφωμένος, παρά φτωχός και μορφωμένος.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και κερατάς, παρά φτωχός και κερατάς.

Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία, αλλά ούτε και η έλλειψή τους. Όσο για την υγεία μην το θέσουμε, γιατί εκτός από προσωπική εμπειρία, υπάρχουν και χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που τα χρήματα θα έσωζαν ή έσωσαν έναν άνθρωπο.

O Πρόδρομος από το Big Brother βγάζει δεκάδες φορές περισσότερα λεφτά από μένα, αλλά πίστεψε δεν θα ήθελα να είμαι ο Πρόδρομος του Big Brother. Ούτε ο Λιακόπουλος. Ούτε η Βέφα... Θες να σου πω και άλλους φραγκάτους που δεν θα ήθελες με τίποτα να τους μοιάσεις; Οι φελοί επιπλέουν φίλε μου γιατί είνια διατεθιμένοι να κάνουν τα πάντα για να πετύχουν.

Αυτούς τους ξέρεις εσύ. Εγώ, όχι. Δεν έχω καν τηλεόραση, δεν τους επικροτώ δεν τους παρακολουθώ, δε με ενδιαφέρει κάν τι είναι. ’λλωστε αυτούς τους έχει κάνει πλούσιους η μάζα. Η μάζα ΔΕΝ ξεχωρίζει.

Αλίμονο αν παρατάγαμε τα Πανεπιστήμια...

Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Φυσικά και χρειαζόμαστε επιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, χημικούς και όλες τις ειδικότητες που υπάρχουν. Αυτό που λέω, είναι ότι μικρά παιδιά κάναμε όνειρα. Θέλαμε όταν μεγαλώσουμε η ζωή μας να είναι κάπως. Θα προκύψουν αυτά τα όνειρα μέσω των σπουδών? Μέσω της σταδιοδρομίας που επιλέξαμε? Μέσω της παραγωγικής διαδικασίας? Μήπως ακολουθούμε σαν πρόβατα αυτό που κάνουν όλοι, αυτό που μας "επιβάλει" ο κοινωνικός μας περίγυρος, αυτό που θεωρεί ο κόσμος καταξίωση, χωρίς στόχο, χωρίς σκοπό? Γιατί αν είναι έτσι, όταν θα το ανακαλύψουμε θα είναι πολύ αργά να ξεθάψουμε τα όνειρα που έιχαμε γράψει σαν παιδιά.

Αρχική απάντηση από ea6gka

για να καταλαβω , συζηταμε αν οι γνωσεις θα σου εξασφαλισουν μια αξιοπρεπη ζωη ή αν δε θα σου εξασφαλισουν το απαιρητητο εφοδιο να φτασεις στην απληστια?

Απληστία? Εδώ μου έρχεται στο μυαλό το "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"...

Εγώ γουστάρω να πάρω Ferrari. Είμαι άπληστος? Θέλω να κάνω διακοπές 10 μήνες το χρόνο χωρίς τσιγκουνιές. Είμαι άπληστος? Θέλω να μη μου λείπει τίποτα. Είμαι άπληστος? Θέλω να πάρω την κοπέλα μου, να πάμε να πιούμε καφέ στον πύργο του ’ιφελ καινα γυρίσουμε. Είμαι άπληστος?

Ο συνιφασμός της λέξης πλούσιος με τη λέξη άπληστος είναι πέρα για πέρα αποτυχημένος. Είναι μια ηλίθια δικαιολογία που λένε οι μή έχοντες για αυτούς που είχαν τα @@ να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα γιατί δεν έχουν τη συνείδηση να βάλουν τον εγωισμό στο τσεπάκι και να πουν ότι δεν ήθελαν να ξεβολευτούν από τη μέτρια ζωή τους για να ρισκάρουν μιά εξαιρετική ζωή.

Δε λέω ότι δεν υπάρχουν πλούσιοι που είναι άπληστοι, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Και μην πιάνουμε τα άκρα. Όταν λέμε ότι το 90% του παγκόσμιου χρήματος ανήκει στο 10% του πλυθησμού, βάλτε τα νουμεράκια κάτω να υπολογίσετε πόσοι είναι. 600.000.000 άνθρωποι. Είναι όλοι άπληστοι??? Είναι όλοι αμόρφωτοι? Είναι όλοι άξεστοι και αγενείς? Έχουν πατήσει όλοι επι πτωμάτων για να πετύχουν? Ή μήπως τα υπόλοιπα 5.5 δις, είναι όλοι άγιοι, μορφωμένοι, αξιοπρεπείς, ηθικοί με ακέραιους χαρακτήρες?

Φυσικά και όχι.

Αυτοί όμως ζουν με ημερήσιο εισόδημα, μεγαλύτερο απ'ότι βγάζουμε εμείς σε ένα χρόνο. Μπορούν να πάνε το παιδί τους στον καλύτερο γιατρό αν πάθει κάτι. Μπορούν να το στείλουν στα καλύτερα πανεπιστήμια. Μπορούν να πουν "σήμερα δε γουστάρω να πάω δουλειά γιατί έχω την επέτειό μου και θα πάω τη γυναίκα μου ένα ρομαντικό 3 ήμερο." Μπορούν να πουν, έχει ο φίλος μου ανάγκη 100.000 και θα του τα δώσω για να μη χάσει το σπίτι του. Μπορούν να πουν "θα γλιτώσω 1.000.000 φόρους, αν δώσω 500.000 σε φάρμακα για ορφανά παιδάκια". Εσείς μπορείτε να το κάνετε αυτό?

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 00:35]

Συγνωμη αλλα ολα τα παραπανω εχουν σχεση με το ερωτημα που εθεσες?Εγω βλεπω συνεχεια απαντησεις εκ μερους σου στο "Ποιος θελει να γινει εκατομυριουχος?"

xexexexe εγω θελω κουρτινα 2.....:laughing: :laughing: :laughing:

Λοιπον "μαγκες" ( αναφερομαι σε ολους ) επειδη επροκειτο να μην σταματησει "ευκολα" αυτο το post και θα ακουσουμε πααααααρα πολλες γνωμες ....η "ουσια" ειναι ΤΟ ΠΩΣ σκεφτεται ο καθενας για παρτη του .... θα σας πω και εγω μια "φιλοσοφια" μεσα απο την "ζωη" την ξελογιαστρα... Οι πολλες οι γνωσεις κανουν και καλους εργατες....!!!!! Οι εξυπνοι ας το καταλαβουν ..... μιλαω για ηλικιες τουλαχιστον απο 25+ που δεν "αρμεγουν" την τσεπη του daddy.....:p

Το κλού το άρθρου πιστεύω αναφαίρεται στο να δημιουργείς.

Ακόμη και από το τίποτα.

Απλώς τα λεφτά για την σύγχρονη εποχή είναι το αποτέλεσμα της όποιας δημιουργίας.

Το μετρήσιμο.

Αλλά για να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι δημιούργησε αυτός ο τύπος πέρα από μια τεράστια περιουσία.

Απληστία? Εδώ μου έρχεται στο μυαλό το "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"...

Εγώ γουστάρω να πάρω Ferrari. Είμαι άπληστος? Θέλω να κάνω διακοπές 10 μήνες το χρόνο χωρίς τσιγκουνιές. Είμαι άπληστος? Θέλω να μη μου λείπει τίποτα. Είμαι άπληστος? Θέλω να πάρω την κοπέλα μου, να πάμε να πιούμε καφέ στον πύργο του ’ιφελ καινα γυρίσουμε. Είμαι άπληστος?

Ο συνιφασμός της λέξης πλούσιος με τη λέξη άπληστος είναι πέρα για πέρα αποτυχημένος. Είναι μια ηλίθια δικαιολογία που λένε οι μή έχοντες για αυτούς που είχαν τα @@ να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα γιατί δεν έχουν τη συνείδηση να βάλουν τον εγωισμό στο τσεπάκι και να πουν ότι δεν ήθελαν να ξεβολευτούν από τη μέτρια ζωή τους για να ρισκάρουν μιά εξαιρετική ζωή.

ελεος , νομιζω οτι εχεις ενθουσιαστει υπερμετρα απο το αρθρο και προβαινεις σε χαρακτηρισμους που πρωτα δε τιμανε εσενα και μετα τους υπολοιπους. Μιλας για εξαιρετικη ζωη με βαση ομως τα δικα σου κριτηρια και αποψεις περι ζωης ποιος σου ειπε οτι εγω πχ ποθ παω για καφε στο μικρολιμανο δε ζω μια εξαιρετικη ζωη ?

παω πασο αν θες να πινεις καφε στον αιφελ , δικαιωμα σου αλλα με ποιο δικαιωμα κατηγορεις το 90% του πληθυσμου ως αναξιους και μη εχοντες τα @@ να κανουν τι ? αυτο που νομιζεις εσυ οτι ειναι το σωστο?

Οσο για αυτα που γραφεις περι 10 μηνων διακοπες και καφεδιες στο αιφελ κλπ , μου κανουν πιο πολυ σαν να περιγραφεις τη ζωη ενος γιου/κορης που εχει ενα ζαμπλουτο μπαμπα , γιατι αν νομιζεις οτι με 10 μηνες διακοπες γινεσαι πλουσιος :bye:

το θεμα σηκωνει κουβεντα αλλα δεν ειμαι και γραφομηχανη , σε καμμια συναντησ ευχομαι να βρεθουμε να τα πουμε και απο κοντα :)

Πριν σχολιάσω το ο,τιδήποτε, θα σου πω απλά ότι το βλέπεις λίγο "κοντόφθαλμα".

Αρχική απάντηση από Wizard! [Χθες, στις 23:29]

Από την άλλη, αυτό που τελικά γουστάρεις, είναι αυτό που σπουδάζεις? Δηλαδή σε ικανοποιεί και μόνο να είσαι για παράδειγμα, χημικός σε ένα εργαστήρι και να κάνεις πειράματα? Θα το έκανες χωρίς αμοιβή? Εμένα με ικανοποιεί να γυρίσω τον κόσμο με την μέλλουσα γυναίκα μου, να αποκτήσω εμπειρίες, να δω άλλους πολιτισμούς. Σπουδάζεται κάπου αυτό?

Το τι σπουδάζεις με το τι θα κάνεις μετά, είναι 2 διαφορετικά θέματα.

Προσωπικά (επειδή εγώ σου τό πα αυτό περί εργαστηρίου :p) απεχθάνομαι την τυπικότητα.

Να κάθεσαι σε ένα εργαστήριο και να κάνεις την ίδια δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι χαζό.

Αν κάνεις κάτι διαφορετικό (π.χ. κάτι ερευνητικό) τότε αλλάζει όμως ;)

Φυσικά και δεν το λέω υποτιμητικά. Απλά μην μπερδεύουμε τη μόρφωση με την εξειδίκευση και τις σπουδές πάνω σε κάποιο τομέα. Διαφορετικές έννοιες, διαφορετικά πράγματα και δεν εξυπακούεται το ένα από το άλλο.

Κι όμως, δεν είναι έτσι.

Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι, ότι η γνώση συσσωρεύεται στο Πανεπιστήμιο.

Μπαίνουν φοιτητές με λίγη γνώση και βγαίνουν με καθόλου, άρα συσσωρεύεται στο Πανεπιστήμιο.

Όμως: στο Πανεπιστήμιο μπορεί και να μην μάθεις τίποτα. Μπορεί όμως να μάθεις και πολλά. Βασικότερο? Πιο έξυπνους τρόπους επίλυσης προβλημάτων ;)

Respect και από εμένα. Θα μου επιτρέψει όμως να δείχνω πολύ πολύ μεγαλύτερο σεβασμό σε έναν ανθρωπο όπως ο Larry, που ξεκίνησε από το μηδέν και έχει κτίσει μιά αυτοκρατορία.

Γενικά χρήμα και σεβασμός δεν συμβαδίζουν (στο επίπεδο που αναφέρεις).

Φυσικά και δε μετριέται η ευτυχία με τα φράγκα. Εγώ για να είμαι ευτυχισμένος, δεδομένου ότι με αγαπάει η κοπέλα μου, θέλω να μπορώ να την πάω 1 μήνα διακοπες στην Ιαπωνία. Εγώ δε θέλω φράγκα. Αλλά η αεροπορική εταιρία δε με πάει αν δεν της τα δώσω. Ούτε το ξενοδοχείο με φιλοξενεί, ούτε τα εστιατόρια μου δίνουν φαγητό... Τα φράγκα δεν είναι σκοπός, είναι το μέσο.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και μόνος, παρά φτωχός και μόνος.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και άρρωστος, παρά φτωχός και άρρωστος.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και δυστυχής, παρά φτωχός και δυστυχής.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και άσχημος, παρά φτωχός και άσχημος.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και μορφωμένος, παρά φτωχός και μορφωμένος.

Προτιμώ να είμαι πλούσιος και κερατάς, παρά φτωχός και κερατάς.

Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία, αλλά ούτε και η έλλειψή τους. Όσο για την υγεία μην το θέσουμε, γιατί εκτός από προσωπική εμπειρία, υπάρχουν και χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που τα χρήματα θα έσωζαν ή έσωσαν έναν άνθρωπο.

Θες να μπορείς τώρα.

Αν έχεις τα χρήματα, μπορεί να μη θες αυτό τελικά.

Κρίνεις μια κατάσταση διαφορετική από αυτή που βρίσκεσαι με βάση την τωρινή σου κατάσταση.

Κι εγώ σου λέω αν ήμουνα ο Bill Gates θα κλεινα την m$ και θα τά δινα όλα στην open source κοινότητα. Αλλά δεν είμαι, και ούτε πρόκειται να γίνω. Και αν ήμουν, το πιθανότερο είναι να κράταγα την m$ και να τά βαζα στην τσέπη ;)

Αυτούς τους ξέρεις εσύ. Εγώ, όχι. Δεν έχω καν τηλεόραση, δεν τους επικροτώ δεν τους παρακολουθώ, δε με ενδιαφέρει κάν τι είναι. ’λλωστε αυτούς τους έχει κάνει πλούσιους η μάζα. Η μάζα ΔΕΝ ξεχωρίζει.

Εντάξει ναι, υπάρχει μια μαζικοποίηση, ειδικά η τηλεόραση είναι ό,τι χειρότερο, αλλά υπάρχουν κι άλλοι ανάμεσά μας ;)

Ναι είσαι άπληστος.

1) Ισχύει αφενός αυτό που σου είπα παραπάνω (αυτά τα θες τώρα που δεν είσαι πλούσιος, αν είσαι πλούσιος μπορεί να θες άλλα).

2) Ζεις σε μια γη. (συμφωνούμε πιστεύω :p). Σε αυτή τη γη που ζεις, ζούνε κι άλλοι άνθρωποι. Αυτοί οι άλλοι άνθρωποι, πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με σένα στη ζωή. Δεν τα έχουν όμως, οι περισσότεροι διότι ισχύει αυτό που λες πιο κάτω: ότι ο πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων.

Λάθος. Αυτό που λες είναι μια ηλίθια δικαιολογία που έχουν οι έχοντες για να νομίζουν ότι είναι επιτυχημένοι ;) Εκτός αν νομίζεις ότι επιτυχία είναι να έχεις χρήματα περισσότερα από το ΑΕΠ μιας χώρας.

Δε λέω ότι δεν υπάρχουν πλούσιοι που είναι άπληστοι, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Και μην πιάνουμε τα άκρα. Όταν λέμε ότι το 90% του παγκόσμιου χρήματος ανήκει στο 10% του πλυθησμού, βάλτε τα νουμεράκια κάτω να υπολογίσετε πόσοι είναι. 600.000.000 άνθρωποι. Είναι όλοι άπληστοι??? Είναι όλοι αμόρφωτοι? Είναι όλοι άξεστοι και αγενείς? Έχουν πατήσει όλοι επι πτωμάτων για να πετύχουν? Ή μήπως τα υπόλοιπα 5.5 δις, είναι όλοι άγιοι, μορφωμένοι, αξιοπρεπείς, ηθικοί με ακέραιους χαρακτήρες?

Φυσικά και όχι.

Σε αυτό το 10% ανήκεις κι εσύ κι εγώ, γι' αυτό κάνουμε αυτή τη συζήτηση σε φόρουμ, χαλαροί και αραχτοί. Αλλιώς θα ψάχναμε να βρούμε νερό, θα περιμέναμε να βρέξει για να πιούμε κλπ κλπ.

Ναι όλος ο ανεπτυγμένος κόσμος έχει πατήσει επί πτωμάτων για να ανέβει.

Εφόσον δεν υπάρχει παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικοοικονομική ισορροπία, θεωρούμαστε όλοι άπληστοι και έχουμε πατήσει όλοι (άθελά μας οι περισσότεροι) επί πτωμάτων.

Αυτοί όμως ζουν με ημερήσιο εισόδημα, μεγαλύτερο απ'ότι βγάζουμε εμείς σε ένα χρόνο. Μπορούν να πάνε το παιδί τους στον καλύτερο γιατρό αν πάθει κάτι. Μπορούν να το στείλουν στα καλύτερα πανεπιστήμια. Μπορούν να πουν "σήμερα δε γουστάρω να πάω δουλειά γιατί έχω την επέτειό μου και θα πάω τη γυναίκα μου ένα ρομαντικό 3 ήμερο." Μπορούν να πουν, έχει ο φίλος μου ανάγκη 100.000 και θα του τα δώσω για να μη χάσει το σπίτι του. Μπορούν να πουν "θα γλιτώσω 1.000.000 φόρους, αν δώσω 500.000 σε φάρμακα για ορφανά παιδάκια". Εσείς μπορείτε να το κάνετε αυτό?

Κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Επιλέγεις αυτούς που μπορείς να βοηθήσεις.

Δεν θα έπρεπε να έχεις αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμα δηλαδή να λες ότι θα βοηθήσω τον κολλητό μου να μη χάσει το σπίτι του και όχι τον άλλον που πεθαίνει από την πείνα.

Αυτό είναι το τραγικό του σημερινού κόσμου, ότι έχουμε πολλά και θέλουμε περισσότερα.

Θέλουμε φτηνή βενζίνη για το κάρο, θέλουμε και ferrari, αλλά μας κακοφαίνεται αν ο Bush κάνει πόλεμο στο Ιράκ για το πετρέλαιο! Γιατί σου κακοφαίνεται? Τι θα κάψει η ferrari, πολιτισμό? Πετρέλαιο καίει ;)

Όπως καταλαβαίνεις, οι προεκτάσεις που κάνεις είναι πολύ μα πολύ κοντόφθαλμες.

Σαν τα κοντόφθαλμα άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή επικεφαλείς του παγκόσμιου κεφαλαίου (top 100 forbes και δε συμμαζεύεται). Είναι το ευρέως γνωστό american dream που έχει περάσει σε όλους μας (δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, ούτε εγώ τρέχω στον 3ο κόσμο να μοιράζω εμβόλια).

Καλή μας μέρα.

Ο αγαπητός Larry ήταν και εξακολουθεί να είναι πάντοτε ένας ενδιαφέρων, προκλητικά κυνικός τύπος. Εκτός αυτού, εξακολουθεί να είναι και εντελώς αμερικανάκι, καθώς αδυνατεί να καταστήσει μετρήσιμα κάποια ποιοτικά δεδομένα. Βέβαια, εκτός των άλλων, και όσον αφορά τις Ιστορικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεχώρισε από το σωρό, τηρεί σιγήν ιχθύος, ώστε να διαφυλάξει όσο γίνεται καλύτερα την αίγλη της επιχειρηματικής του διαδρομής, έως σήμερα.

Όμως, ανεξαρτήτως του ιλλιγιώδους βαλαντίου του, δεν είναι παρά ακόμη ένας μεγαλοσχήμων, και τίποτε παραπάνω. Και όταν είσαι μεγαλοσχήμων, απέχεις τόσο δα από την αμορφωσιά. Ένα βασικό δείγμα αμορφωσιάς είναι και η άγνοια της Ιστορίας. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να κάνω κάτι που ο Larry μισεί απροκάλυπτα: να φέρω στην επιφάνεια την αμορφωσιά του.

Ο αγαπητός Larry, λοιπόν, το μόνο που έχει καταφέρει στη ζωή του έως σήμερα, είναι η επιτυχής ανάληψη του επιχειρηματικού ρίσκου για τη μαζική παραγωγή ενός προϊόντος, που δημιούργησε κάποιος άλλος. Κάποιος που είναι πραγματικά σημαντικός άνθρωπος, ένας επιστήμονας με ισχυρό μυαλό και ευρύτατο έρεισμα, με καθολική επιστημονική αναγνώριση, που συνέβαλε αποφασιστικά στην εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, και έλαβε το βραβείο Turing για αυτή την συμβολή του. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Ο αγαπητός μου Larry ήταν και τυχερός, γιατί αυτό το φοβερό προϊόν δεν έτυχε της σημασίας που του άξιζε από τις στελεχάρες της ΙΒΜ, όπου εργαζόταν ο δημιουργός του στις αρχές της δεκαετίας του 70.

Έτσι, λοιπόν, εάν δεν υπήρχε ο Ted Codd και η τεχνολογία των σχεσιακών βάσεων δεδομένων, το πολύ πολύ ο Larry να ήταν υπάλληλος του Steve, ή του Bill. Διότι είναι μάλλον πολύ εγωιστής και υπερφύαλος και αμόρφωτος, για να κατορθώσει να βάλει το μυαλό του να δουλέψει για να δημιουργήσει κάτι, και όχι απλώς να βγάλει λεφτά. Αλλά ακόμη κι αυτό το κάνει χωρίς στυλ. Όσο απ αυτό έχει, το χρωστάει στα σινιέ ευρωπαϊκά κοστούμια του. Τελικά, η μόρφωση ευτυχώς δεν αγοράζεται, καθώς είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο και ανώτερο, εκτός της ταπεινής φιλοσοφικής σφαίρας του κατά τά άλλα- αγαπητού μου Larry.

Ενα πράγμα. Η εκπαίδευση είναι το μέσο και όχι το αποτέλεσμα. Την γνώση δεν μπορείς να την αποκτήσεις μέσω παροχημένης και κατευθυνόμενης εκπαίδευσης, αλλά μέσα από βιώματα και εσωτερική αναζήτηση. Το πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, κολλέγιο είναι απλά ένας σταθμός που σε καμμία περίπτωση δε μπορεί να προδικάσει ή ακόμα να επηρρεάσει τον προορισμό του καθένα από εμάς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.