Jump to content

Mushkin DDR Xtreme Performance PC4400.

dimcar

Recommended Posts

Είχα τη τύχη να μου αποσταλούν οι παραπάνω μνήμες της Αμερικάνικης Mushkin, ένα σετ DDR PC4400. Η συσκευασία είναι λική και περιέχει τα δυο modules, με 512ΜΒ το κάθε ένα. Καλύπτονται από spreader μαύρου χρώματος,, το οποίο βοηθάει σημαντικά στην απομάκρυνση της θερμότητας από τα chip μνήμης. Η αφαίρεσή του είναι πολύ εύκολη, εφόσον κάποιος θέλει να το αντικαταστήσει με άλλο. τα έβαλα πάνω σε ένα τυπικό DFI Infinity SLI D και με επεξεργαστή Athlon 64 3500+. Οι μνήμες έχουν chip Samsung TCCD και λειτουργούν από μαμά στα 275MHz. Τάση 2,9V και άρχισα τις δοκιμές, ρίχνοντας ταυτόχρονα πολλαπλασιαστή στον επεξεργαστή για να τις έχω πάντα 1:1. Ξεκίνησα από τα 270MHz (να έχω λίγο αέρα να δούμε πως πάμε) με τα default timings (2,5/4/4/8) και άρχισα να ανεβάζω.

Εν τέλη, το λειτουργικό εκκίνησε με τις μνήμες στα 316MHz, με τα ίδια timings και ολοκλήρωσε SuperPi, όχι όμως και PC Mark 04. Στα 297MHz ήταν η συχνότητα που έπαιξε PCM04. Ωστόσο, νομίζω ότι με λίγο "κάψιμο" θα παίζουν τελικά 310-315 με τα παραπάνω timing. Παραπάνω τάση δε προσφέρει κάτι περισσότερο, απλά ζεσταίνει τις μνήμες και άλλο, κάτι που δε χρειαζόμαστε.

Αν και δοκίμασα να παίξω με πιο σφιχτά timing, πχ 2,5/3/3/8, δεν τα κατάφεραν, τουλάχιστον όχι στα 280MHz που ήθελα. Προσπαθούσε να ξεκινήσει το λειτουργικό αλλά μάταια.. Μπλε οθόνη... ίσως όταν τις κάψω να κερδίσει κάτι... Γενικά πάντως που άφησαν καλή εντύπωση. Από πλευράς κόστους, περίπου 200 για 1GB είναι καλά.

Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

http://multishop.xwww.gr/pgProductView.aspx?ID=76

post-3050-1416072379,4487_thumb.jpg

2.5-4-4-8 οντως δεν είναι κατι φοβερο οπως προείπαν . Και τα geil Οne [tccd edition] που ειχε το e-shop με 200 ευρα [πριν κανα δίμηνο] τα ίδια κάνανε . [και αν θυμαμαι ηταν και rated 300 απο factory]

Οπως και να χει όμως καλα τα αποτελέσματα το point απο κει και πέρα ειναι η τιμή.

Τα TCCD καταργηθηκαν και μαλλον αντικατασταθηκαν απο τα UCCC.Δεν πολυβλεπω να ασχολειται η Samsung με το DDR τουλαχιστον αυτο μου δειχνουν αυτοι που εισαγουν Samsung.Αλλα τα UCCC πανε πολυ καλα στα 1GB Sticks.Σχεδον 270 αντε 280 πανε με CL3.Γι αυτο ρωταω εαν εαν ξερει κανεις εαν υπαρχυν τετοια stikcs εδω...

μπράβο dimcar!

καλά πήγαν τα tccd.

Αν μπορείς τρέξε μερικά 8αρια μεμτεστ και s&m memory στο loop όλα τα τέστ.Τι πυρήνα είχε ο 3500?

Εμείς εδώ πάνω είχαμε φάει τρελή ταλαιπώρια με τα τccd.Λες η mushkin να έκανε όντως το θαύμα της?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.