Jump to content

"Κολλάει" η εικονα στα games...

asker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Tελευταια μου παρουσιαστηκε ξαφνικα ενα πολυ ενοχλητικο προβλημα: Κολλαει η εικονα ενω παιζω games (οff line, για να μη παει ο νους σας σε κακη συνδεση των on line).

Παρολο που τα frames ειναι καλα, ανω των 100 (κι οταν συμβει το στιγμιαιο κολλημα θα τα δω να πεφτουν πχ. στα 85), παρολο που εγκαθιστω τους τελευταιους drivers της καρτας(nvidia 6600gt), παρολο που τσεκαρησα ολες τις γνωστες αιτιες (spywares, viruses, θερμοτητα κλπ. κλπ) δε μπορεσα να το διορθωσω. Aκομα και format με clean install των win xp εκανα και το προβλημα παραμενει!!(Μεχρι προτινος μπορουσα να παιζω ομαλα και να κατεβαζω και ταυτοχρονα απ τα p2p με τον athlon 64 μου. Tωρα και τιποτα αλλο να μη δουλευει, η εικονα λιγο πολυ θα "κολλαει" στιγμιαια καθε τοσο...)

Δε ξερω τι να κανω πλεον και μου ρχεται να το σπασω(που λεει ο λογος).

Μηπως μπορειτε να μου δωσετε καμμια ιδεα του τι μπορει να φταιει?

Ευχαριστω:(

ψαξου στο bios για την επιλογη AGP fast writes και απενεργοποιησε την, επισης κοιταξε το agp aperture size να ειναι τουλαχιστον 128

Εχω 2 GB.

To fast write ειναι απεν/νο.

Το agp ap.size ειναι 256.

Ξαναλεω οτι το προβλημα παρουσιαστηκε ΞΑΦΝΙΚΑ...

Κατεβασε το memtest86(υπαρχει στα tools του Thelab και τρεξε το απο δισκετα.Κατι μου λεει οτι δεν παει καλα η μνημη..

Κατέβασε το nvtweak και ενεργοποίησε την debug page (θα εμφανιστεί στο menu του driver της κάρτας γραφικών).

Εκεί καταγράφονται τυχόν προβλήματα που αντιλαμβάνεται ο driver , από την στιγμή που θα την ενεργοποιήσεις και μετά.

Ίσως να γράψει τίποτα χρήσιμο την επόμενη φορά που θα σου συμβεί αυτό το κόλλημα.

Κατεβασε το memtest86(υπαρχει στα tools του Thelab και τρεξε το απο δισκετα.Κατι μου λεει οτι δεν παει καλα η μνημη
Μπα δε νομιζω, οι μνημες ειναι καινουργιες και kingston.
Το ΑGP Aperture Size πρεπει να ειναι το 1/3 ή 1/4 της RAM. Μεγαλωσε το και δοκιμασε
Δεν παει πανω απο 256.
Κατέβασε το nvtweak και ενεργοποίησε την debug page

καλα, θα το δοκιμασω. Ελπιζω να μην twekάρει τιποτα.

Ίσως να γράψει τίποτα χρήσιμο την επόμενη φορά που θα σου συμβεί αυτό το κόλλημα.
τα κολληματα τα εμφανιζει πλεον καθε φορα που παιζω ενα παιχνιδι, ειδικα driving.

Oσο για την καρτα, αν και ειναι καινουργια και αtwekάριστη, στο PcPitStop.com μου λενε συνεχως "low video performance". Oταν τους ρωτησα στο forum τους γιατι, δε μπορεσαν να μου το εξηγησουν.

Ειμαι περιεργος να μαθω αν το ιδιο θα πουν και σε καποιον αλλον χρηστη με παρομοια καρτα.

Παρακαλω λοιπον, οποιον εχει 6600gt να παει www.pcpitstop.com και να κανει μια online αναλυση. Διαρκει 2 λεπτα και βγαζει σκορ και παρατηρησεις.

Τι σκορ εβγαλες στο pcpitstop? Επισης η καρτα σου ειναι AGP? Αν ναι, δοκιμασες να βαλεις τους drivers του chipset? Εισαι σιγουρος οτι η καρτα σου δουλευει σε AGP 8X και οχι σε PCI mode(compatible mode) ή AGP2X?

Eσυ τι σκορ εβγαλες? Εχεις την ιδια καρτα?

Ναι,η καρτα μου ειναι agp8X.

Ποιοι ειναι οι drivers του chipset? Μετα το format, περασα ολους τους drivers απ το cd-rom της μητρικης, αν αυτο εννοεις.

(ΥΓ. Αυτη η σκ@τοφ@τσ@ τι γυρευει στην υπογραφη σου?:D

χμ...έχω την εντυπωση ότι δεν πρόκειται για γνωστό παρουσιαστή :p

Δοκίμασε το Vsync on μπας και στρώνει

Α,τι μητρική έχεις;

απτο nvtweak ενεργοποιησε αυτο που λει additional direct3d options και μετα πειραξε απτους forceware το render frames ahead απο 3 και πειραματισου με τιμες μεταξυ 2 και 0, btw με 0 παιζει να σου κρασαρει το συστημα :p εγω το εχω στο 3 γιατι με χαμηλοτερες τιμες το playback στα video δεν ειναι και τοσο ομαλο ενω με παραπανω εχω καθυστερηση στο input, αληθεια αυτο το προβλημα το εχεις σε συγκεκριμενο παιχνιδι η σε ολα ?

Mπα τελικα δε θα χρησιμοποιησω το nvtweak γιατι δεν θελω να twekάρω τη καρτα μου.Μετα για οποιαδηποτε παρενεργεια δεν θα βγαινει καμμια ακρη(εδω δε βγαινει τωρα...)Και να ρισκαρω οπως λες να μου κρασαρει το συστημα, αν ειναι δυνατον!!

Aπαντω και στη τελευταια σου ερωτηση, παρολο που εχει ηδη γραφει:

Σε ολα τα παιχνιδια, ειδικα αυτα που απαιτουν αυξημενη ισχυ απ τον επεξστη οπως drivings(Colin Mac Rae Rally)

Αφού είναι AGP η 6600GT σου, τσέκαρε και το καλωδιο τροφοδοσίας, μπας και δεν πατάει καλά ή έχει βγει.

φιλαρακο το nvtweak δεν κανει τπτ το τραγικο, απλα ξεκλειδωνει καποιες επιλογες απτους forceware, και ετσι ειναι διαθεσιμες, αμα δεν πειραξεις τις ρυθμισεις που ξεκλειδωνεις, δεν σε πειραζουν ουτε κι αυτες :p, παντως κατα 90% πιστευω οτι φταιει η περιορισμενη μνημη της καρτας που δεν επιτρεπει να ειναι πολλα textures αποθηκευμενα πανω της, η χαμηλωσε την αναλυση των textures ετσι ωστε να εχουνε μικροτερο μεγεθος η αλλαξε καρτα :o:(

Ακομα κι αν χαμηλωσω τις αναλυσεις, δεν αλλαζει τιποτα. Η καρτα ειναι καινουργια και αρκετα καλη, υπεραρκετη για τα games που παιζω. Επισημαινω οτι το προβλημα εμφανιστηκε Ξ Α Φ Ν Ι Κ Α.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.