Jump to content

Μετρηση συχνοτητας μνημης

asker

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από asker

Oλα τα εχω γραψει.Απ αυτα που γραφω θα επρεπε να καταλαβεις οτι δεν ειμαι ασχετος. Ασχολουμαι με συγκεκριμενα ζητηματα για τα οποια οι περισσοτεροι δεν εχουν σκεφτει καν. Μου λες να γραψω και τι εχω κανει...Αφου βλεπω οτι δεν υπαρχει ανταποκριση, να κατσω να φαω κι αλλο χρονο γραφοντας κατεβατα?

Aπο που το καταλαβες αυτο? Εσυ εισαι ψαγμενος?

Εσυ ξερεις στα ποσα δουλευεις?...

το τροφοδοτικο ειναι τζαμι.

ειπαμε, λεει...166.9

Αυτα ειναι μουφες. Αλλο τροπο χωρις να χρησιμοποιησεις προγραμματα, δε ξερεις?

Ποιον...διαιρετη να αλλαξω παιδι μου? Γιατι απλα δε μου λες ΤΙ να κανω ωστε να εχω 400?

ψιτ νεος!!!!

τα παιδια να σε βοηθισουνε θελουνε οκ???

απλα σε ρωτανε κατι και απντας με πολυ αρνιτικο ηφος λες και ξερουνε οτι εισαι guru

για αυτο ληπον αν θες να σε βοηθισουν απαντα πιο ηπια αλλιος σταματατο εδω το θεμα

(κανεις απο δω δεν ξερει τι ξερει ο αλλος και για αυτο βοηθαει ο ενας τον αλλο και δεν τον αποθαρινει οκ?)

και στο κατο κατο σε ρωτατε σιμαντικα πραγματα για αυτο που θες και εσυ απαντας με ιρονια..... ετσι δεν προκιτε ποτε να παρεις σοστη απαντιση....

φιλικα Αλεξ!

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply
ψιτ νεος

Eννοεις "νέους"...:D

Δεν ειμαι guru.

Αλλα εσυ εισαι σιγουρα ο guru της ορθογραφιας:p

πρωτα απο ολα οταν εχεις ενα προβλημα και θες να σε βοηθησουν σε ενα forum ξεκινας αναφεροντας την πληρη συνθεση του συστηματος.

Δευτερο επειδη ειναι κατι καινουργιο δεν σημαινει ο δουλευει και παντα χωρις προβλημα.

Οι διαιρετες βρισκονται στο bios και ειναι ο λογος της συχνοτητας του FSB της CPU προς την συχνοτητα της μνημης. στην περιπτωση σου ειναι λογικα 4/3. Σε αλλες μητρικες το αναφερει σαν κλασματα οπως 5/4, 4/3 και λοιπα ενω σε αλλες drr333,ddr266 και λοιπα. Βρες λοιπον μια επιλογη που θα λεει κατι τετοιο........και βαλε ειτε 1/1 ειτε ddr400.

Ακομα δεν ειπες τη μητρικη εχεις!!!!!

Ποιον...διαιρετη να αλλαξω παιδι μου? Γιατι απλα δε μου λες ΤΙ να κανω ωστε να εχω 400?

οκ...λοιπον...

πρωτα απο ολα καλο ειναι να λειπουν οι σχολιασμοι γιατι πιστεψε με υπαρχουν εκατονταδες ατομα εδω μεσα που μπορουν να σχολιασουν αυτα που λες...και το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα σου αρεσει...αν νομιζεις οτι υπαρχει τροπος να δεις την συχνοτητα χωρις προγραμματα τοτε ανοιξε το πλαινου του υπολογιστη σου και κοιτα με επιμονη τα ντιμακια....ισως καταλαβεις κατι παραπανω απο εμας που χρησιμοποιουμε προγραμματα...αν δεν σου μιλησουν,προσπαθησε να τα απειλησεις...

δευτερον...πως να σου πω ρε φιλε τι να κανεις με τη μητρικη σου οταν δεν την εχω δουλεψει?μπες στο bios και ψαξε να δεις τους διαιρετες...θα ειναι ή της μορφης 1:1 3:4 4:5 κτλ ή θα αναφερεται 400,333,266...

αυτο που θες ειναι 1:1 ή 400...

EDIT: με προλαβε ο σημαδεμενος...

δε σχολιασα κανεναν, ειπα οτι ειναι μουφες τα προγραμματα αυτα. Το ξερω οτι τα dimmaκια γραφουν πανω τη συχνοτητα τους, το θεμα ειναι ποια ειναι η πραγματικη τους εν λειτουργια.Οσο για τους διαιρετες, δεν καταλαβα τιποτα.

Ακομα δεν μας ειπες τι μαρκα μητρικη εχεις!!!!!

Διαιρετες:

bios_select_memclock.jpg

θα μπορουσε να λεει και ddr clock ή κατι τετοιο.

επειδή το ίδιο πρόβλημα το είχα και εγώ διάβασε προσεκτικά το manual της μητρικής να δεις μέχρι πόσα mhz δέχεται εάν βάλεις 4 μνήμες.εμένα παράδειγμα με 4 δουλεύει μέχρι 166(333) παρόλο που οι μνήμες είναι 400άρες!

αυτό το λέει σίγουρα σε κάθε manual μητρικής!!

οπότε εάν ισχύει μην πρασπαθήσεις να τις πας 400mhz!μπορεί να μην γίνεται(δηλαδή να μην ξεκινάει το σύστημα ή να τις κάνεις εσύ και το σύστημα να τις κάνει πάλι από μόνο του

166!!) ή άμα γίνεται που δεν νομίζω δεν θα είναι καλό για τι σύστημα!!

Αρχική απάντηση από asker [Σήμερα, στις 13:40]

δε σχολιασα κανεναν, ειπα οτι ειναι μουφες τα προγραμματα αυτα. Το ξερω οτι τα dimmaκια γραφουν πανω τη συχνοτητα τους, το θεμα ειναι ποια ειναι η πραγματικη τους εν λειτουργια.Οσο για τους διαιρετες, δεν καταλαβα τιποτα.

Bρε asker αν ηταν μουφες ολα αυτα τα προγραμματα θα στα προτειναμε??Ημαρτον.Δεν στο ειπαν ουτε ενας,ουτε δυο,αλλα ολοι μας!Τρεξε το cpu-z να δεις σε τι ταχυτητα τρεχεις(το εκανες και ειναι στα 166).Για να το αλλαξεις χειροκινητα κανε αυτο που σου προτειναν παραπανω μεσα στο bios!Υπαρχει κι ενα αλλο προγραμμα(Α64tweaker) μεσα στα tools του Thelab με το οποιο μπορεις να το αλλαξεις μεσα στα windows(θ'αλλαξεις την επιλογη ΜΕΜCLK Frequency απο 166-->200).Ουτε αυτο ειναι μουφα πιστεψε με..

Θέλεις να μετρήσεις την συχνότητα των μνημών χωρίς την χρήση προγράμματος; Τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου; Πως το φαντάζεσαι αυτό; Να στο λέει στο POST ή στο BIOS; Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα...

Πιστεύω ότι το όλο ύφος του δε δικαιολογεί το να του δίνετε απαντήσεις. Ας αλλάξει τακτική πρώτα και βλέπουμε.

BTW : το θέμα έχει ήδη απαντηθεί. CPUZ (όχι, δεν είναι καθόλου μούφα), dram/fsb divider και ddr command rate μέσω bios. Πάντως το να σε κατεβάζει ο ελεγκτής μνήμης στα 333 με 4 dimms είναι πολύ πιθανό και γνωστό ζήτημα.

Ακομα δεν μας ειπες τι μαρκα μητρικη εχεις

Διαιρετες:...

Α8V Deluxe.

Παντως εμενα δεν ειναι ετσι το bios μου. Θα ξαναψαξω παντως για τετοια επιλογη. Αν καταλαβα μου λες να βαλω 2:1 για να εχω 400? Ελα ομως τωρα που καποιοι μου λενε να μην βαλω 400!

επειδή το ίδιο πρόβλημα το είχα και εγώ διάβασε προσεκτικά το manual της μητρικής να δεις μέχρι πόσα mhz δέχεται εάν βάλεις 4 μνήμες
Δε λεει τιποτα τετοιο (εννοω για περιορισμους και τετοια). Ολα φυσιολογικα τα λεει εκτος του οτι αν βαλεις 4 dimms απο 1 GB, το συνολικο δε θα ειναι 4GBs αλλα 3GBs.
εμένα παράδειγμα με 4 δουλεύει μέχρι 166(333) παρόλο που οι μνήμες είναι 400άρες!
τοτε μαλλον ειμαστε ιδια περιπτωση. Δυο πραγματα εξηγησε μου. 1) 333 ή 166? 2)Δηλαδη οποιος βαλει 4 dimmάκια αναγκαστικα θα εχει απωλεια? Δηλαδη την πατησαμε?:blink:
Πάντως το να σε κατεβάζει ο ελεγκτής μνήμης στα 333 με 4 dimms είναι πολύ πιθανό και γνωστό ζήτημα

Τα ιδια ερωτηματα και για σενα αγαπητε..."πιθανο & γνωστο ζητημα" ε? Δηλαδη εμεις που εχουμε 4 dimmακια την παθαμε σαν αγραμματοι? Παρακαλω, θα ηθελα κι ενα link που να αποδεικνυει τα λεγομενα σου.

Πιστεύω ότι το όλο ύφος του δε δικαιολογεί το να του δίνετε απαντήσεις. Ας αλλάξει τακτική πρώτα και βλέπουμε

Συγνωμη τι λες?? Ποιο υφος μου??!! Βλεπεις οτι κανω προσπαθεια να απανταω σε ΟΛΑ οσα μου γραφουν.Και χωρις οι περισσοτεροι να ανταπαντουν...και τελικα ακρη δε βγαινει κιολας!!

:boxed:

φιλαρακι καλωσηρθες....διακρινω ομως πολυ τσαμπουκα και μπορει τωρα να μην τρεχει τιποτα,αλλα αργοτερα στη ζωη σου θα φας πολλες αναποδες αν συνεχισεις σ'αυτο το ρυθμο.να'σαι σιγουρος οτι εδω μεσα υπαρχουν ατομα που ξερουν τα x10 απ'αυτα που ξερεις και εσυ και εγω μαζι.ξεκιναμε:τσεκαρε πρωτα απ'ολα τι συχνοτητες υποστηριζει το mobo σου....

δευτερον:

σκεψου οτι για να τα χρησιμοποιουν τοσα ατομα εδω μεσα μονο "μουφες"και αχρηστα δεν ειναι.εκτος αν εχεις τελειωσει πληρ/κη με δοκτωρα στον προγραμματισμο και ξερεις πως δουλευει το καθε προγραμμα.συν τις αλλης αν νομιζεις οτι υπαρχει κατι ποιο αξιοπιστο-γιατι περι αξιοπιστιας προκειται,φανταζομαι(και οχι "μουφας")- και ποιο αντικειμενικο ανεφερε το να το εχουμε στα υποψην.(αν κανω λαθος ως εδω, παρακαλω να με διορθωσετε...)

τριτον:

Αρχική απάντηση από bibis

επειδή το ίδιο πρόβλημα το είχα και εγώ διάβασε προσεκτικά το manual της μητρικής να δεις μέχρι πόσα mhz δέχεται εάν βάλεις 4 μνήμες.εμένα παράδειγμα με 4 δουλεύει μέχρι 166(333) παρόλο που οι μνήμες είναι 400άρες!

αυτό το λέει σίγουρα σε κάθε manual μητρικής!!

οπότε εάν ισχύει μην πρασπαθήσεις να τις πας 400mhz!μπορεί να μην γίνεται(δηλαδή να μην ξεκινάει το σύστημα ή να τις κάνεις εσύ και το σύστημα να τις κάνει πάλι από μόνο του

166!!) ή άμα γίνεται που δεν νομίζω δεν θα είναι καλό για τι σύστημα!!

αυτο που σου λεει ο bibis ειναι οτι αν η μητρικη σου υποστηριζει μεχρι εκει,παει και τελειωσε.να καταφερεις να τις κανεις να τρεξουν παραπανω δυσκολο εως ακαταρθωτο για τους προαναφερθεντες λογους.

τεταρτον και σημαντικοτερον:ΧΑΛΑΡΩΣΕ..... δεν ειμαστε θεοι....ασχολησου και λιγο μονος.

ψαξε σε αντιστοιχα foroum.ψαξε σε site στο γουγλη 'η οπουδηποτε αλλου κρινεις εσυ σωστο.στειλε mail στη εταιρια του mobo σου αν δεν βγαζεις ακρη με το manual της ή στις μνημες αντοιστιχα.....

μην τα περιμενεις ολα ετοιμα.....

φιλικα jpcupra.... :flower: :flower:

(sorry για το μεγαλο ποστ....)

Το cpuz αναφέρει το core ως venice ή winchester; Αν είναι venice έχεις πιθανότητες να παίξει 4 dimm 1Τ στα 400. Αν είναι winchester μπορείς να δοκιμάσεις αλλά μη περιμένεις πολλά. Αυτό λόγω του ενσωματωμένου memory controller, στον venice είναι βελτιωμένος και στο συγκεκριμένο θέμα (4 dimm).

Για δοκιμές κατέβασε το Α64tweaker 0.60, θα το βρεις στα tools (δες το link στην υπογραφή μου). Λογικά αν το ανοίξεις θα αναφέρει MEMCLK Frequency =166. Δοκίμασε να το βάλεις στο 200. Υπάρχει και μια ακόμα επιλογή, 2Τ Timing. Αν είναι ασταθές δοκίμασε το στο Enable πριν βάλεις το διαιρέτη στο 200. Αν με 2Τ ακόμα δεν σταθεροποιείται στα 200 (στη περίπτωση που έχεις venice δε θα έχει πρόβλημα 99%) βάλε ένα screen από το A64tweaker εδώ να δούμε τι άλλες ρυθμίσεις έχει.

φιλαρακι καλωσηρθες....διακρινω ομως πολυ τσαμπουκα και μπορει τωρα να μην τρεχει τιποτα,αλλα αργοτερα στη ζωη σου θα φας πολλες αναποδες αν συνεχισεις σ'αυτο το ρυθμο
Το αφηνω ασχολιαστο για να μην φανω κακος...:)
να'σαι σιγουρος οτι εδω μεσα υπαρχουν ατομα που ξερουν τα x10 απ'αυτα που ξερεις και εσυ και εγω μαζι
και που κρυβονται τοσο καιρο αυτα τα ατομα?:D Ελπιζω να ειναι ετσι, αλλιως δεν θα πρεπε να μπω εδω. Μενει να αποδειχτει παντως.
τσεκαρε πρωτα απ'ολα τι συχνοτητες υποστηριζει το mobo σου....
Το εχω ηδη τσεκαρει. Σου συνιστω να τσεκαρεις κι εσυ ολο το thread, προτου μου κανεις ξανα τετοιες υποδειξεις :whistling
σκεψου οτι για να τα χρησιμοποιουν τοσα ατομα εδω μεσα μονο "μουφες"και αχρηστα δεν ειναι
Το θεμα ειναι,μονο χρησιμοποιωντας αυτα τα προγραμματα μπορουμε να μαθουμε πληροφοριες για το συστημα μας?
...ασχολησου και λιγο μονος.
μα επειδη εχω ασχοληθει τα γραφω αυτα. Αν ημουν ασχετος θα εγραφα διαφορετικα, δε το καταλαβαινεις?
αυτο που σου λεει ο bibis ειναι οτι αν η μητρικη σου υποστηριζει μεχρι εκει,παει και τελειωσε.να καταφερεις να τις κανεις να τρεξουν παραπανω δυσκολο εως ακαταρθωτο για τους προαναφερθεντες λογους.

Oχι δε καταλαβες. Δεν λεει αυτο. Η μνημη μου υποστηριζει 400ΜΗz, πολλοι ομως λενε (χωρις να το αποδεικνυουν) οτι θα εχω πτωση στα 333ΜΗz.

Τελικα οι bibis και occultist, οπως συμβαινει συνηθως μολις θεσω τα καιρια ερωτηματα, δεν μου απαντησαν: Την πατησαμε, εμεις που εχουμε 4 dimmάκια? Πρεπει οπωσδηποτε να εχουμε πτωση συχνοτητας στη μνημη μας?

ψαξε σε αντιστοιχα foroum.ψαξε σε site στο γουγλη 'η οπουδηποτε αλλου κρινεις εσυ σωστο.στειλε mail στη εταιρια του mobo σου αν δεν βγαζεις ακρη με το manual της ή στις μνημες αντοιστιχα.....

μην τα περιμενεις ολα ετοιμα.....

Moυ φεθγει το καφασι οταν διαβαζω αυτα τα πραγματα. Απορω με σενα! "Ψαξε σε αντιστοιχα forum"...Κι εδω τι ειναι? forum δεν ειναι?

Δεν βγαινει ακρη μιλωντα με ατομα που υποτιθεται ειναι γνωστες, θα βγει ακρη με απλη αναγνωση τυπικων απ τον γουγλη? Να στειλω mail στην εταιρια? Το αλλο με τον τοτο το ξερεις? Ποια περιμενω ετοιμα? Συζητηση κανουμε εδω και προσπαθουμε να βγει ακρη. Κι εσυ δε βοηθας με τετοια που γραφεις.

Το cpuz αναφέρει το core ως venice ή winchester
δε βλεπω πουθενα να αναφερει τετοια πραγματα αλλα ουτως ή αλλως δε νομιζω να εχουν τοση σημασια.
Για δοκιμές κατέβασε το Α64tweaker 0.60, θα το βρεις στα tools (δες το link στην υπογραφή μου). Λογικά αν το ανοίξεις θα αναφέρει MEMCLK Frequency =166. Δοκίμασε να το βάλεις στο 200. Υπάρχει και μια ακόμα επιλογή, 2Τ Timing. Αν είναι ασταθές δοκίμασε το στο Enable πριν βάλεις το διαιρέτη στο 200. Αν με 2Τ ακόμα δεν σταθεροποιείται στα 200 (στη περίπτωση που έχεις venice δε θα έχει πρόβλημα 99%) βάλε ένα screen από το A64tweaker εδώ να δούμε τι άλλες ρυθμίσεις έχει.
Οπως ειπα,δεν θελω να κανω twekαρισματα. Εδω δε μπορουμε να διαχειριστουμε τα normal, θα κανουμε και special παρεμβασεις?!

Τι πυρήνας είναι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και νομίζω εξήγησα γιατί. Αν δε στο δείχνει το cpuz κατέβασε τη νεότερη έκδοση.

Με το A64tweaker απλά θα σου λυθεί ευκολα και γρήγορα η απορία αν παίζουν στα 400 και με 1Τ. Δεν είπα να περάσεις και modded bios, στη περίπτωση στραβής στο restart οι ρυθμίσεις θα επανέρθουν.

Φίλε μου, ούτε εγώ θέλω να φανώ κακός αλλά και μένα μου φεύγει το καφάσι με τις απαντήσεις σου.

Έχουμε το εξής θέμα:

Το cpuz αναφέρει το core ως venice ή winchester; Αν είναι venice έχεις πιθανότητες να παίξει 4 dimm 1Τ στα 400. Αν είναι winchester μπορείς να δοκιμάσεις αλλά μη περιμένεις πολλά. Αυτό λόγω του ενσωματωμένου memory controller, στον venice είναι βελτιωμένος και στο συγκεκριμένο θέμα (4 dimm).

Η δική σου απάντηση είναι ότι δεν έχει τόσο σημασία ο πυρήνας.

Η μνήμη σου είναι 400άρα, το εμπεδώσαμε αυτό. Για να παίξει στα 400 και με 1Τ, τα αλλάζεις στο bios(ή με το tweaker από windows) όπως ανέφερε ένα κάρο κόσμος.

Με το memtest(ναι, την μούφα) τσεκάρεις για λάθη τις μνήμες πριν μπεις windows και φας κάνα corrupt λόγω μνήμης και αρχίσεις τα format. Αν λοιπόν αλλάξεις τις ρυθμίσεις στο bios και δεν ξεκινήσει η μητρική, έχασες-δεν αντέχει ο controller του επεξεργαστή 4x512 στα 400 με 1Τ.

Δοκιμάζεις με 2Τ, αν συμβεί το ίδιο, ξαναέχασες, 333 και 2Τ η μόνη λύση.

Αν με κάποια προσπάθεια από τις παραπάνω ξεκινήσει η μητρική, τότε τρέχεις την μούφα. Αν σου γεμίσει λάθη, σημαίνει ότι το λειτουργικό θα το πάρεις στο χέρι(αν κατορθώσεις να μπεις windows).

Αν δεν βγάλει λάθη μετά από κάνα 3ωρο πχ, μπαίνεις windows και παίζεις τα παιχνιδάκια σου μιας και με τα μουφοδιαγνωστικά δεν ασχολείσαι. Αν όλα πάνε καλά, είσαι τυχερός.

Αν σε πετάνε έξω, μπλε οθόνες κλπ, τότε αλλάζεις το 1Τ σε 2Τ και ξαναπροσπαθείς.

Αν πάλι τα ίδια, τότε 333 και 2Τ είναι ο μόνος δρόμος.

Αυτά, τι στο καλό τόσο δυσνόητα είναι?

Αντε για να τελειώνουμε και να μην το κουράζουμε παραπάνω το θέμα.......

1) τα 166=333ΜΗΖ

τα 200=400ΜΗΖ

ετσι για να μην μπερδευόμαστε και κάνουμε σαλάτα τους αριθμούς, διάλεξε είτε την αριστερή στήλη είτε την δεξιά για να συννενοηθούμε, εγώ προτείνω να μιλάμε μόνο με την δεξιά στήλη δηλαδή 333,400 κλπ

2) οπως πολύ σωστά σου είπαν κάποιοι φίλοι στα 4 dimm X 512MB η συχνότητα θα πέσει στα 333ΜΗΖ, αναφέρεται στο site του mobo σου.

3) manual ρυθίσεις τις συχνότητας των μνημών έχει το bios του mobo σου και βρίσκονται στην επιλογή "jumber free" πάνω και δευτερο κουτάκι απο αριστερά αν θυμάμαι καλά και είναι η τρίτη επιλογή καθέτως, εκεί πάς σαν καλό παιδί και βάζεις την ρύθμιση που θέλεις......

Επειδή όμως μπορεί να επανέλθεις και να μου πείς οτι δεν τα λέω καλά σου λέω εκ των προτέρων οτι και 400ΜΗΖ να βάλεις το Mobo σου θα τις "βλέπει" 333ΜΗΖ όπως και και το δικό μου και αρκετά άλλα που έχω βάλει.

το manual εννοω αιτε μου!!read the f@ck@n manual!αν λεει 333 εκανες λαθος που εβαλες 400,'η σε πιασαν κοτσο!!!απλη λογικη δεν ειναι?λες και γεμιζεις τσιτα ενα ποτηρι και θες να βαλεις κι αλλο....γινεται?nope!!!!απλο!!!

δηλ εμεις ειμαστε το μοναδικο φορουμ υπλογιστων στο κοσμο???δεν υποβαθμιζω τον "Λαμπη" αλλα το θεμα ειναι να μην στηριζεσαι αποκλειστικα και μονο σε 10 απαντησεις που σου δινονται.ΨΑΞΕ!!!

τι θα επρεπε να γραψω δηλ.για να μη σου φευγει το καφασι????? :hmm: (εχεις κανει λαικη? :p )

ο γουγλης τυπικα πραγματα????μαλιστα...το ακουσαμε και αυτο.... :tomato: :tomato: :hehe:

βαριεσαι να γραφεις και δεν στελνεις mail στην κατασκευαστρια εταιρια??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.