asker Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2006 Εχω 4 dimmακια μνημης στα 512ΜΒ. Υποπτευομαι ομως οτι δεν ειναι σωστα χρονισμενες.ΠΩΣ μπορω να τσεκαρω στα ποσα MHz ειναι τωρα χρονισμενες και πως μπορω να αλλαξω το νουμερο αν τελικα δεν ειναι το σωστο?
deadlock7 Ιανουάριος 17, 2006 #2 Ιανουάριος 17, 2006 Κατεβασε το cpu-z(υπαρχει και στα tools του Λαμπη.Πηγαινε στην καρτελα με τις μνημες και θα δεις ποσο τρεχουν.Αν θες ν'αλλαξεις τους χρονισμους,τοτε απ'το Bios γινεται ευκολα.Δεν ξερω τι συστημα εχεις,αλλα δες αν υποστηριζει και το clockgen(κι αυτο στα tools ειναι).
asker Ιανουάριος 17, 2006 Author #3 Ιανουάριος 17, 2006 Α, το cpu-z...το ειχα. Λεει 166.9 !(το pcmark05 λεει 333-μαλλον επειδη 166.9x2=333.Eχω 4x512MB, dual channel mode).Υποτιθεται οτι πρεπει να εχω 400.Ισως αυτος ειναι ο λογος που μου κολλαει η εικονα στα games, οπως λεω σε διπλανο thread?Που ακριβως στα bios αλλαζω τους χρονισμους? κοιταξα αλλα δε βρηκα τιποτα.
pontium Ιανουάριος 17, 2006 #4 Ιανουάριος 17, 2006 Δες τον οδηγό Έχει τα πάντα μέσα σε ότι αφορά oc.Επείσης τι chipset έχει η μητρική σου?’μα είναι via τότε δεν είναι οι μνήμες το πρόβλημα,υπάρχουν πολλές ασυμβατότητες.
kallileo Ιανουάριος 17, 2006 #5 Ιανουάριος 17, 2006 Λογικα nForce 4 εχεις ετσι?????Με Α64 Winchester?????Πιθανον για αυτο οι μνημες ειναι στα 166.
asker Ιανουάριος 17, 2006 Author #6 Ιανουάριος 17, 2006 VIA K8T800ProVIA VT8237Παιδια, ας αφησουμε τα τεχνικα χαραχτηριστικα. Μπορω να εχω τα 400MHz που πρεπει να εχω? Πως ρυθμιζονται?Οσο για τον οδηγο,σημειωνω οτι ΔΕΝ ασχολουμαι με overclocking.
pontium Ιανουάριος 17, 2006 #7 Ιανουάριος 17, 2006 Μα για να αλλάξεις την συχνότητα αυτό πρέπει να κάνεις.Οι via είναι χάλια chipset και μάλλον αυτό σου κάνει το κόλλημα των παιχνιδιών.Και μενα κάποτε με ATi 9000pro και via p4x533 τα ίδια έκανε
deadlock7 Ιανουάριος 17, 2006 #8 Ιανουάριος 17, 2006 Μπορεις αλλα δεν ειναι και σιγουρο.Δοκιμασε ν'αλλαξεις απ'το Bios manual τους χρονισμους.Βαλε οπωσδηποτε commamnd per clock(cpc)2Τ κι αλλαξε την συχνοτητα στα 400.Παντως δυσκολα θα ειναι σταθερο..ισως και να μην γινει κιολας!
asker Ιανουάριος 17, 2006 Author #10 Ιανουάριος 17, 2006 Μα για να αλλάξεις την συχνότητα αυτό πρέπει να κάνεις(οverclocking)Δεν θελω να κανω καποια παρεμβαση. Μονο να αποκαταστησω την κανονικη λειτουργια. Οι via είναι χάλια chipset και μάλλον αυτό σου κάνει το κόλλημα των παιχνιδιών.Και μενα κάποτε με ATi 9000pro και via p4x533 τα ίδια έκανεκαλα, και ετσι ξαφνικα του ηρθε? Μεχρι τωρα γιατι ηταν ok?Δοκιμασε ν'αλλαξεις απ'το Bios manual τους χρονισμουςτο manual δεν αναφερει τιποτα σχετικα.Βαλε οπωσδηποτε commamnd per clock(cpc)2Τ κι αλλαξε την συχνοτητα στα 400Που θα το βρω να το βαλω αυτο?Τι επεξεργαστη εχειςathlon 64 3200+
deadlock7 Ιανουάριος 17, 2006 #11 Ιανουάριος 17, 2006 Φιλε μου αυτο ειναι προβλημα των Α64 και παραμενει ακομη και τωρα στα νεα μοντελα(οχι ακριβως το ιδιο,αλλα υπαρχει ασυμβατοτητα).Ακομη κι αν οι μνημες ειναι ddr400,τα 4 dimms τρεχουν αναγκαστικα σε 333 (ισως να μπορεις να τις τρεξεις 400,μονο με 2Τ).Οταν λεω Manual εννοω χειροκινητα(κι οχι το βιβλιαρακι ).Αν δεν γνωριζεις καλυτερα να τ'αφησεις ως εχει.Αν στο κανει μονο στο συγκεκριμενο παιχνιδι τοτε μπορει να φταιει κατι αλλο.Αν στο κανει γενικα πιστευω οτι καποια μνημη ισως εχει προβλημα..εχεις γενικα τπτ προβληματα στα windows(μπλε οθονες,κατεστραμμενα αρχεια)?
kallileo Ιανουάριος 17, 2006 #12 Ιανουάριος 17, 2006 O ελεγτης μνημης του επεξεργαστης που εχεις με το που βαζεις 4 μνημες ριχνει την συχνοτητα τους στα 333 και το command per clock γινεται 2Τ. ετσι ειναι προγραμματισμενος να κανει. Το πιθανοτερο ειναι οτι αν τις βαλεις στα 400 θα εχεις προβληματα. Με προλαβαν
asker Ιανουάριος 17, 2006 Author #13 Ιανουάριος 17, 2006 οk ok αφου το λετε οτι γινεται αναγκαστικα 333, να το πιστεψω...Μηπως υπαρχει και καποιο link που να το αποδεικνυει? Ακομη κι αν οι μνημες ειναι ddr400,τα 4 dimms τρεχουν αναγκαστικα σε 333Κι αν ηταν 3 dimms στα ποσα θα τρεχανε δηλαδη?...Οταν λεω Manual εννοω χειροκινηταπιθανοτερο ειναι οτι αν τις βαλεις στα 400 θα εχεις προβληματα.το ζητουμενο ειναι ΠΩΣ μπορω να τις βαλω χειροκινητα...εχω ρωτησει πολλους, κανεις δεν ηξερε.Αν στο κανει μονο στο συγκεκριμενο παιχνιδι τοτε μπορει να φταιει κατι αλλοΦοβαμαι οτι δε με παρακολουθεις. Δεν ειπα οτι μου το κανει μονο ενα παιχνιδι.Αν στο κανει γενικα πιστευω οτι καποια μνημη ισως εχει προβλημα..εχεις γενικα τπτ προβληματα στα windows(μπλε οθονες,κατεστραμμενα αρχεια)?Οι μνημες ειναι καινουργιες kingston και ως τωρα ολα ηταν ok. Λες να χαλασαν ξαφνικα? Οσο γιασ τα win, οπως ειπα, μολις εκανα clean install των xp pro sp2.
jax7480 Ιανουάριος 18, 2006 #14 Ιανουάριος 18, 2006 Αν μας πεις και ποια μητρικη εχεις ισως σου πουμε και απο που να κανεις χειροκινητα την αλλαγη.Επισης οπως σου ειπα και στο αλλο thread, βαλε τους drivers της μητρικης ειδικα για το AGP.
asker Ιανουάριος 18, 2006 Author #15 Ιανουάριος 18, 2006 Πρωτου μου πειτε πως να κανω χειροκινητα την αλλαγη, πρωτα να μου πειτε πως μπορω να ελεγξω ποση ειναι η συχνοτητα που εχω αυτη τη στιγμη.Οι drivers της μητρικης ειναι το πρωτο πραγμα που μπαινει μετα απο format, ολοι το ξερουμε αυτο.
phil1416003162 Ιανουάριος 18, 2006 #16 Ιανουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από asker [Σήμερα, στις 10:16] Πρωτου μου πειτε πως να κανω χειροκινητα την αλλαγη, πρωτα να μου πειτε πως μπορω να ελεγξω ποση ειναι η συχνοτητα που εχω αυτη τη στιγμη. Οι drivers της μητρικης ειναι το πρωτο πραγμα που μπαινει μετα απο format, ολοι το ξερουμε αυτο. Λιγο αρνητικο σε βλεπω στις συμβουλες που προσπαθουν να σου δωσουν τα παιδια,αν και ειναι ολες σωστες και εσυ δεν δεινεις αρκετες λεπτομεριες
asker Ιανουάριος 18, 2006 Author #17 Ιανουάριος 18, 2006 Ενταξει αυτες τις συμβουλες τις ξερω, δεν ειμαι ασχετος. Υποδειξεις οπως"περασε τους drivers της μητρικης σου" ειναι απαραδεκτες. Δυστυχως ομως δεν παιρνω και απαντησεις. Ρωταω: 1) Πως μπορω να ξερω ποση συχνοτητα μνημης εχω τωρα(και οχι με μουφες προγραμματα οπως pcmarko5) 2) Πως μπορω να αλλαξω τη συχνοτητα αν δεν ειναι η σωστη?Εχω κανει κι αλλα ερωτηματα (capture video to pc,losing frames) χωρις να εχω παρει λυση.Απογοητευση... :cry:
phil1416003162 Ιανουάριος 18, 2006 #18 Ιανουάριος 18, 2006 Και που θες να ξερουν οι αλλοι το κατα ποσο εισαι σχετικος αφου εισαι νεος στο φορουμ και δεν γραφεις εξαρχης τι συστημα εχεις και τι εχεις δοκιμασει να κανεις????? Εγω παντως δεν σε κοβω και πολυ ψαγμενο.Προφανως μεχρι τωρα δουλευες στα 333 και δεν το ηξερες. Απο τροφωδοτικο πως πας;Εχεις μετρισει τασεις;Ξερεις 4 dimmακια των 512 τραβανε αρκετο ρευμα και αν ειναι κανενα του κιλου δεν θελει και πολυ να παραδωσει πνευμα EDIT: Το cpu-z δεν το ετρεξες;
haris1984 Ιανουάριος 18, 2006 #19 Ιανουάριος 18, 2006 1. με το cpuz η το memtest2. αλλαζοντας τον διαιρετη
asker Ιανουάριος 18, 2006 Author #20 Ιανουάριος 18, 2006 Και που θες να ξερουν οι αλλοι το κατα ποσο εισαι σχετικος αφου εισαι νεος στο φορουμ και δεν γραφεις εξαρχης τι συστημα εχεις και τι εχεις δοκιμασει να κανεις Oλα τα εχω γραψει.Απ αυτα που γραφω θα επρεπε να καταλαβεις οτι δεν ειμαι ασχετος. Ασχολουμαι με συγκεκριμενα ζητηματα για τα οποια οι περισσοτεροι δεν εχουν σκεφτει καν. Μου λες να γραψω και τι εχω κανει...Αφου βλεπω οτι δεν υπαρχει ανταποκριση, να κατσω να φαω κι αλλο χρονο γραφοντας κατεβατα?Εγω παντως δεν σε κοβω και πολυ ψαγμενοAπο που το καταλαβες αυτο? Εσυ εισαι ψαγμενος?Προφανως μεχρι τωρα δουλευες στα 333 και δεν το ηξερεςΕσυ ξερεις στα ποσα δουλευεις?... Απο τροφωδοτικο πως πας;Εχεις μετρισει τασεις;Ξερεις 4 dimmακια των 512 τραβανε αρκετο ρευμα και αν ειναι κανενα του κιλου δεν θελει και πολυ να παραδωσει πνευματο τροφοδοτικο ειναι τζαμι.Το cpu-z δεν το ετρεξες;ειπαμε, λεει...166.91. με το cpuz η το memtestΑυτα ειναι μουφες. Αλλο τροπο χωρις να χρησιμοποιησεις προγραμματα, δε ξερεις?2. αλλαζοντας τον διαιρετηΠοιον...διαιρετη να αλλαξω παιδι μου? Γιατι απλα δε μου λες ΤΙ να κανω ωστε να εχω 400?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.