Jump to content

Συνδεση με video : Νο sound

asker

Recommended Posts

@Petrossortep,

Η μαύρη υποδοχή(που δεν εξέχει) στα δεξιά της κάρτας όπως φαίνεται στο λινκ νομίζω ότι δεν λέγεται βίντεο ιν. Αυτό μεταφέρει και ήχο και εικόνα και εκεί συνδέεται το καλώδιο της τηλεόρασης ενώ δε δεν δίνει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου.

Για ποιο απ ολα τα καλωδια αναφερεσαι?

Αλήθεια ήχο ακούς όταν προσπαθεις να κάνεις την εγγραφή;
Nα σου πω κατι? Οταν ποσταρεις χωρις να εχεις διαβασει τιποτα απ το υπολοιπο thread ειναι κωμικο να μου κανεις μια τετοια ερωτηση, η οποια ειναι και το βασικο ζητουμενο! Μολις στο προηγουμενο σου συνεστησα να διαβασεις ολο το thread αλλα με εγραψες...
Αν όχι τότε δεν έχεις κάνει τα απαιτούμενα που λένε οι οδηγίες της κάρτας τηλεόρασης για να έχεις ήχο. Αυτά μόνο εσύ τα ξέρεις όχι εμείς.
τα απαιτουμενα τα εχω κανει. Απο κει και περα, οταν μου παρεχεται ενα "λειψο" οπως λεειο colt καλωδιο,πως να κανω εγω τη δουλεια μου?
Η κάρτα τηλεόρασης και η κάρτα ήχου κάπου θα έχουν οδηγίες για ηχογράφηση τηλεοπτικού ή άλλου προγράμματος.
Η καρτα ηχου ειναι η audigy 2 ZS. Οποιος λοιπον εχει αυτη τη καρτα και ξερει για την ηχογραφηση οτι πρεπει να κανω κατι ιδιαιτερο, ας μου δωσει τα φωτα του. Δεν θελω να ηχογραφησω τηελοπτικο προγραμμα. Μονο να μεταφερω εικονα απο βιντεοκασετες.
Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα αλλά διαβάζοντας τις οδηγίες το έλυσα.
Α, εσυ το ελυσες? Τοτε γιατι δεν μου λες, ΠΟΙΑ καλωδια χρησιμοποιησες και ΠΟΥ τα εβαλες. Και με τα σχετικα images τους. Τα εχω ξαναζητησει αυτα αλλα ουδεις ανταποκριθηκε.

@colt3003,

Τελικα διαπιστωνω οτι το καλωδιο του πλαισιου δεν ειναι ιδιο με το δικο μου, γιατι απο αριστερα εχει USB αρα μπαινει στο pc. Δυστυχως το ατομο με το οποιο μιλουσα σχετικα δεν μου απαντησε.

Η εικονα του scart(εικ.2) δεν ειναι ιδια, αντιθετα συμπληρωνει την εικ.1

Σημειωνω οτι το scart της εικ.2 εχει 6 rca, οπως ειπες. Μονο ομως τα 3 μπορουν να συνδεθουν με το καλωδιο μου(εικ.1)

Τελος, να σου ζητησω κι εσενα, εφοσον δηλωνεις γνωστης οπως φαινεται, να μου πεις που μπαινουν ολα τα φις της εικονας του πλαισιου(εικ.3) Και μη χρησιμοποιεις ορους οπως τα 1-6 γιατι δε τους γνωριζω.

@xrist22,

Δοκιμασε να παρεις ηχο απο αλλη εξοδο του videoplayer (αν εχει) και οχι απο το scart για να δεις αν φταιει το scart.
Οι μονες εξοδοι που εχει το video player ειναι 2 rf(ετσι δε λεγονται, αν δε κανω λαθος?) για κεραια-συνδεση με τηλεοραση, και 2 scarts.

Λοιπόν....

1. Το καλώδιο - προσαρμογέας που δίνει το Πλαίσιο (εικόνα 3 στο τελευταίο σου ποστ) ουσιαστικά λειτουργεί ΧΩΡΙΣ περαιτέρω ύπαρξη οποιουδήποτε τύπoυ κάρτας video in αφού η θύρα usb σου ΄δίνει τη δυνατότητα να γράψεις στο σκληρό σου ότι έχει επεξεργαστεί προηγουμένως το ενδιάμεσο κουτάκι που φαίνεται στο μέσο. το καρφί που είναι δίπλα στο usb απλά πάει σε μία είσοδο line in της κάρτας ήχου σου και απο εκεί μέσω της κονσόλας του ήχου έχεις και τον ήχο της εγγραφής. Η άλλη άκρη τώρα... 3 rca φις και ένα καρφί θυληκό αν βλέπω καλά, θα μπορούσαν να μεταφράζοναι ώς εξής:

α. κίτρινο = σήμα video απο την πηγή σου

β. κοκκινο-άσπρο = ήχος δεξί - αριστερό κανάλι

γ. θυληκό καρφί = 2η είσοδος ήχου προερχόμενη πιθανών απο μίκτη σε περίπτωση που θές να βάλεις και έξτρα ήχο απο άλλη πηγη πέρα απο τον αρχικό ήχο της πηγής σου.

Μεχρι εδω ελπίζω να μη σε μπέρδψα .

ερχόμαστε τώρα και στο scart....

εφόσον έχει 6 rca και όχι 3 όπως μας δείχνεις στην είκόνα, και εφόσον παντα το καλώδιό σου είναι γερό (βεβαίως βεβαίως) θα σου πρότεινα να αγνοήσεις τους χρωματισμούς για λίγο και να δοκιμάσεις το εξής: πάρε έναν προσαρμογέα RCA σε καρφί μόνοφωνικό (είτε διπλό RCA σε καρφί στέρεο το ίδιο κάνει) και δοκίμασε με τη σειρά ένα ένα τα RCA που απομένουν (εννοείται ότι της εικόνας το έχεις βρεί οπότε δεν μας απασχολεί για την ώρα) πάνω στον προσαρμογέα και σύνδεσέ τον στο line in της κάρτας ήχου σου μέχρι να ακούσεις τον ήχο της εγγραφής σου. Η ''καλοτυχία μου'' με έχει ρίξει μέχρι και σε καλώδιο με λάθος ετικέτες και μόνο με τον παραπάνω τρόπο βρήκα άκρη...

Ρε asker τι τους παιδεύεις τους ανθρώπους. Όταν σου λέω ότι είχα το ίδιο προβλημα και το έλυσα εννοούσα με τη δική μου κάρτα τηλεόρασης που μεταφέρει τον ήχο(της) στο line in της κάρτας ήχου(audigy 2) μέσω εξωτερικού καλωδίου(έχει δηλαδή line out που η δικιά σου δεν έχει). Η δικιά σου κάρτα τηλ. είναι άλλη ιστορία.

Μετά για να γράψω και ήχο φρόντιζα την ώρα που έπαιζε το βίντεο ή το tv software(που έχει και επιλογή συλληψης βίντεο) intervideo windvr 3 να είναι ενεργοποιημένο στο surround mixer της κάρτας ήχου στο recording το analog mix, έχοντας ανοιχτό φυσικά μόνο το line in(τις άλλες εισόδους τις είχα κλείσει). ΠΡΟΣΟΧΗ, μερικά προγράμματα εγγραφής βίντεο αλλάζουν την παραπάνω-σωστή- ρύθμιση της κάρτας ήχου μόλις τα ανοίξεις.

Πάντως ρε φίλε δεν είναι δυνατον να ξέρουμε εμείς το συστημά σου καλύτερα από σένα. Τα καλώδια που είχε η κάρτα σου είναι μάλλον σωστά. Γι'αύτο αντί να τσαντίζεσαι και να παραπονιέσαι διαβασε πρώτα καλά τις οδηγίες που σου δίνει η εταιρεία και μετά κάνε ερωτήσεις σε φόρουμ, γιατί από αυτά που διάβασα πιο πάνω κατάλαβα ότι περιμένεις να στα μάθουνε όλα τώρα.

Mεγαλε, εγραψα το link της καρτας μου, εδειξα και το καλωδιο. Εψαξα το θεμα απο ολες τις πλευρες.Αν νομιζεις οτι ειναι δικο μου το λαθος τοτε να μου δωσεις εσυ τα φωτα σου...Bρες(ή να σου δειξω εγω) το manual online και αν καταλαβεις, ευχαριστως να με διδαξεις...

extremepcgear1880424772833yw.th.jpg

Aπο τα αριστερα προς τα δεξια: FM-in port (για κεραια FM ραδιο-περιλαμβανεται), ΤV-in port(για κεραια τηλεορασης, PAL/NTSC), Video-in & Audio-in port (για camcorder/VCR).

Link για το ελληνικο site της Asus:

http://www.asus.gr/products.aspx?l1=2&l2=10&l3=199&model=294&modelmenu=1

Tωρα, link για το manual δε μπορεσα να βρω στο ιντερνετ αν και εψαξα αρκετα. Το pdf αρχειο ειναι 9,5 ΜΒ και αν θες δωσμου ενα yahoo email να σου το στειλω(ή οποιο αλλο email μπορει να δεχτει συνημμενο αυτου του μεγεθους).

Ή πες εναν τροπο να το κανω update καπου, ωστε να πας να το δεις.

YΓ. Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι που συνδεεω το S-video connector (S-VHS import).

ΥΓ2. Μια αλλη σκεψη που κανω ειναι η εξης:

Μηπως θα μπορουσα να παρω την εικονα βιντεομεσω τηλεορασης?? Δηλαδη να αφησω την τηλεοραση να παιζει μια βιντεοκασετα, και ταυτοχρονα, συνδεοντας το την καρτα με την τηλεοραση να παρω εικονα+ηχο στο κληρο!

Λοιπόν ρώτησα για μια άλλη κάρτα με τις ίδιες υποδοχές όπως της δικιάς σου. Αν την ώρα που παίζει το βίντεο και έχεις ανοιχτές όλες τις εισόδους της audigy(από το παράθυρο surround mixer) δεν ακούς και πάλι ήχο τότε έχει πρόβλημα η σύνδεση με το βίντεο όπως σου είπε ο colt. Οπότε δοκίμασε απευθείας σύνδεση με τις τρεις υποδοχές audio-video out του βίντεο. Image δεν έχω αλλά αν τους πας το καλώδιό σου και τους εξηγήσεις τι θες σίγουρα θα καταλάβουν.

Οk, αφου τελικα δεν ασχοληθηκες με αυτα που ζητησα στο προηγουμενο μου και με οτι μου ειχες υποσχεθει, τουλαχιστον πες μου σε τι ακριβως παιζει ρολο η audigy. Τι συνδεω και που.

(Μου αρεσει που λες"αν τους παω το καλωδιο σιγουρα θα καταλαβουν..." Εδω πεφτει τρελο γελιο! Νομιζεις οτι οι πωλητες ειναι πιο γνωστικοι απο μας εδω?? Ασχετοσυνης ανικατε μαχαν...)

Αρχική απάντηση από asker

Θα ηταν χρησιμο να μου εδινες ενα image του καλωδιου που λες. Το video_s connector/socket δε παιζει πουθενα? H καρτα ηχου (audigy 2 ZS) παιζει οπωσδηποτε?

Καλησπέρα και πάλι

τώρα με μπέρδεψες....

εννοείς ότι το καλώδιο που σου ήρθε με την κάρτα τηλεόρασης έχει τα εξής φίς:

α. απο την πλευρα που συνδέεται στην κάρτα σου ένα φίς που μοιάζει με του Svideo (ή Svhs αν προτιμάς αλλά έχει περισσότερες απο 4 ακίδες (φαντάζομαι μάλλον 9 αν μοίαζει με την leadtek που έχω) και.

β. απο την άλλη άκρη πέρα απο τα 3 RCA έχει και ένα ακόμα S video αρσενικό (4 ακίδες) ??

αν το παραπάνω ισχύει τότε η σύνδεσή σου με το καλώδιο scart μπορεί να γίνει είτε μόνο απο τα Rca είτε μόνο απο το svideo (άλλωστε υπάρχει καλώσιο scart που καταλήγει σε svideo) σε αυτή την περίπτωση όμως θα χρειαστείς ακόμα ένα καλώδιο για τον ήχο... για να καταλάβεις το καλώδιο που θα μπορούσες να έχεις στη μια άκρη θα εχει scart και στην άλλη θα έχει svideo για την εικόνα και 2 rca για τον ήχο. στην περίπτωση αυτή τα 2 rca θα μπούνε απο τη μια ακρη στο scart και στην άλλη σε ενανα ανταπτορα 2rca σε στερεοφωνικό καρφι και αυτό θα πάει στην είσοδο line in της κάρτας ήχου σου.

όπως καταλαβαινεις υπάρχουν παραπάνω απο 1 τρόπος να κάνεις την ίδια δουλεία και δεν μπορώ να τα κάνω πιο αναλυτικά.

Ο πιο απλός τρόπος που μπορεί να γίνει πάντως (με μικρή πιθανή θυσία στην ποιότητα) είναι να πάρεις ενα απλό καλώδιο κεραίας και να το συνδέσεις απο το RF out του video σου στην είσοδο κεραίας tv της κάρτας τηλεόρασής σου, να βάλεις την κασέτα να παίζει και να συντονίσεις την κάρτα tv σου μέχρι να βρέις το κανάλι του video (συνήθως είναι στο κανάλι 36 UHF). οποτε θα έχεις το σήμα σου εικόνα και ήχο και απλά θα κάνεις την εγγραφή σου σαν να έγραφες απο ζωντανό πρόγραμμα.

Yποθεσις ελυθη...:tomato:

Τελικα ειχα ηχο...απλως δεν το ειχα ρυθμισει σωστα στο προγραμμα:tomato: :tomato:

Θα μπορουσε να ειχε συμβει στο καθενα ε?....:woot: :turn: :upside: :banging: :nerd:

To s_video connector ήταν περιττο. Χρησιμοποιω μονο τα καλωδια που εδειξα.

Τωρα με απασχολει το θεμα του χωρου: 6 λεπτα αντιστοιχουν σε 100ΜΒ ! Υπαρχει τροπος για συμπιεση/εξοικονομηση χωρου χωρις απωλεια ποιοτητας? (η οποια ετσι κι αλλιως ειναι χαμηλη αφου προκειται για βιντεοκασετες με περιεχομενο ηδη αντεγραμμενο).

Ποιο ειναι το καλυτερο προγραμμα που μου προτεινετε?

Και αλλο ενα θεμα, το pc στο οποιο προκειται να κανω τη δουλεια, εχει μονο ενα dvd-rom. Aρα δε μπορω να μεταφερω τα αρχεια σε dvd δισκακια. Εχω ομως και ενα αλλο pc το οποιο διαθετει dvd-rw. Μπορω να συνδεσω τα 2 pc με καποιο καλωδιο ωστε να γινεται μεταφορα αρχειων?

Αρχική απάντηση από asker

Τωρα με απασχολει το θεμα του χωρου: 6 λεπτα αντιστοιχουν σε 100ΜΒ ! Υπαρχει τροπος για συμπιεση/εξοικονομηση χωρου χωρις απωλεια ποιοτητας? (η οποια ετσι κι αλλιως ειναι χαμηλη αφου προκειται για βιντεοκασετες με περιεχομενο ηδη αντεγραμμενο).

Και αλλο ενα θεμα, το pc στο οποιο προκειται να κανω τη δουλεια, εχει μονο ενα dvd-rom. Aρα δε μπορω να μεταφερω τα αρχεια σε dvd δισκακια. Εχω ομως και ενα αλλο pc το οποιο διαθετει dvd-rw. Μπορω να συνδεσω τα 2 pc με καποιο καλωδιο ωστε να γινεται μεταφορα αρχειων?

Καλημέρα

...ανθρώπινα τα λάθη η παραδοχή δε αυτών θεΐκη...

σχετικά με τα άλλα που σε απασχολούν...

α. Η καλύτερη δυνατή συμπίεση πού μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι Mpeg 2 με ανάλυση 720χ576 και το μέγεθος που παίρνεις είναι απόλυτα λογικό. Μίας και η πηγή σου ήδη πάσχει απο ποιότητα δεν θα σου πρότεινα να αυξήσεις τη συμπίεση για να μειώσεις το μέγεθος αφου το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογα χειρότερο. Απο τη μικρή μου πείρα σου λέω ότι γράφοντας ζωντανό πρόγραμμα απο τν και περνόντας το μετα σε dvd παρατηρούσα εικόνα καλύτερη απο την αρχική οπότε εωρό αναμενόμενο αν δεν ανεβάσεις τη συμπιέση, η τελική σου εικόνα να είναι ελαφρά καλύτερη (υπόψιν οτι αυτό θα το δείς αφου περάσεις την εικόνα σου σε dvd και το δείς στην τηλεόρασή σου)

β. Τρόποι σύνδεσης 2 υπολογιστών μεταξύ τους υπάρχουν αρκετοί ... π.χ. με μία κάρτα δικτύου σε κάθε υπολογιστή και με ένα καλωδιο δικτύου cross. Ή με ένα μαραφέτι με 2 USB θύρες και ενδιάμεσο (υπάρχει έτοιμο αλλά μου διαφέυγει η εμπορική του ονομασία) και με 1 USB σε κάθε μηχανακι στήνεις δίκτυο και μεταφέρεις ότι θές.

Αρχική απάντηση από asker [21-01-2006 22:09]

Yποθεσις ελυθη...:tomato:

Τελικα ειχα ηχο...απλως δεν το ειχα ρυθμισει σωστα στο προγραμμα:tomato: :tomato:

Θα μπορουσε να ειχε συμβει στο καθενα ε?....:woot: :turn: :upside: :banging: :nerd:

To s_video connector ήταν περιττο. Χρησιμοποιω μονο τα καλωδια που εδειξα.

Είδες τελικά που δεν υπήρχε τεχνικό προβλημα αλλά έπρεπε να ελέγξεις όλες τις πιθανές ρυθμίσεις;

Γι'αυτό σου είπα ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε εμείς το σύστημά σου καλύτερα από εσένα και γενικά το τι έχεις κάνει.

Τζάμπα έχασες χρόνο στο φόρουμ!

Για πρόγραμμα πάρε το intervideo winvcr3 ή νεότερο και ρύθμισε την ποιότητα στο better.:T:

Ή με ένα μαραφέτι με 2 USB θύρες και ενδιάμεσο (υπάρχει έτοιμο αλλά μου διαφέυγει η εμπορική του ονομασία) και με 1 USB σε κάθε μηχανακι στήνεις δίκτυο και μεταφέρεις ότι θές.
Μπορω να μαθω περισσοτερα γιαυτη τη περιπτωση?? Ορισμενοι αρνουνται οτι μπορω να κανω δουλεια με usb.
Για πρόγραμμα πάρε το intervideo winvcr3 ή νεότερο και ρύθμισε την ποιότητα στο better
Ειναι free? Και κυριως, τι αναλογια χρονου/χωρου προσφερει?

Καλημερα και πάλι

το καλώδιο για τη σύνδεση που ανέφερα παραπάνω είναι αυτό:

http://lpt.usbfireinfo.com/index.htm και τουλάχιστον για Ελλάδα μπορείς να το βρέις πέρα απο το Πλαίσιο, και σε αυτή την διεύθυνση: http://www.tele.gr/html/317.HTM που είναι και κάπως φτηνότερα.

Το winvcr ΔΕΝ είναι δωρεάν εκτός εαν το πετύχεις σαν συνοδευτικό μαζί με καμία κάρτα (τηλεόρασης ή γραφικών συνήθως) και η περιβόητη ''αναλογία χρόνου/χώρου'' όπως σε κάθε αντίστοιχο πρόγραμμα την ρυθμίζεις εσύ παίζοτας με την συμπίεση/bitrate. Αλλά να επαναλάβω οτι αν θές να βγάλεις το καλύτερο απο την κασέτα σου, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις την ελάχιστη δυνατή συμπίεση αφού η ποιότητα λόγω VHS ήδη θα πάσχει. Με τέτοια ρύθμιση θα έχεις περίπου 2 ώρες βίντεο ή αν το προτιμάς διαφορετικά ενα αρχείο μεγέθους 4,5 Gb δηλαδή 1 DVD. αν πάλι κόπτεσαι τόοοοσο για το μέγεθος απλά ανεβάζεις τη συμπίεση όσο σε ευχαριστεί και το τελικό αρχείο μειώνεται αναλόγως. Πιστέυω ότι δεν θα σε ικανοποιήσει σαν αποτέλεσμα, περι ορέξεως όμως ουδείς λόγος...

To προγραμμα που χρησιμοποιω ειναι το CyberLink PowerDirector 3 και ειχε ερθει με τη καρτα τηλεορασης.

Εχει επιλογες:

ΜPEG-1 Video

MPEG-2 Video

AVI

DivX

High speed

High quality

Custom

All

Good quality

Better quality

best quality

DVD pal

SVCD pal

Xρησιμοποιωντας την προεπιλογη(MPEG-1, high speed)εχω 1 GB για καθε 1 ωρα βιντεοκασετας. Ενω η ποιοτητα οπως ειδα ειναι ιδια με αυτην της κασετας.

Μηπως θα πρεπε να αλλαξω επιλογη για καλυτερα αποτελεσματα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.