Jump to content

Συνδεση με video : Νο sound

asker

Recommended Posts

Xαιρεται.

Συνδεσα το video μου με τον υπολογιστη (Sempron3000+, Ram512) για να γραψω τις βιντεοκασετες μου στον σκληρο. Χρησιμοποιησα αυτο το καλωδιο

xredukcia17ci.jpg

Την μια ακρη του(αριστερα) την συνδεσα στο VIDEO IN του pc. Tις αλλες ακρες (κιτρινο-κοκκινο-ασπρο) τα συνδεσα στα αντιστοιχα χρωματιστα φισακια ενος αλλου καλωδιου που κατεληγε σε scart, το οποιο συνδεεται με το video.

Xρησιμοποιησα το προγραμμα PowerDirector 3DE. Oλα ενταξει με την εικονα, την βλεπω που παιζει και μπορω να την γραψω(7 λεπτα=100ΜΒ!!) Πλην ομως δεν εχω ηχο Μπορει κανεις να βοηθησει

Καλησπέρα και καλώς ήλθες :flower:

Ήχο μπορείς να πάρεις από την κάρτα ήχου και μόνο.

Τι συνέδεσες εκεί?

Απ'ότι κατάλαβα τίποτα!

Το καλώδιο είναι λίγο περίεργο.

Πού ακριβώς το συνδέεις?

Κάρτα τηλεόρασης είναι, ή κάρτα γραφικών?

Και ποιο μοντέλο?

Κοιταξε...αυτο που θελω ειναι να συνδεσω το αρχαιο video player (vcr ε?) με το pc ωστε να εγγραψω τις παλιες βιντεοκασετες μου στον σκληρο. Ελπιζω να εχεις ασχοληθει με το θεμα αυτο.

Ηχο θελω να παρω απ τις βιντεοκασετες. Στην καρτα ηχου δεν συνδεσα τιποτα, δε νομιζω οτι παιζει σε κατι(βεβαια εχω συνδεσει καποια καλωδια, τα γνωστα, κοκκινο-κιτρινο-ασπρο, αφου το συγκεκριμενο pc το εχω συνδεδεμενο με τηλεοραση, με την οποια συνεργαζεται καλως).

Το καλωδιο ειναι αυτο που ελαβα με την καρτα τηλεορασης, για την οποια και μιλαω. Το συνδεσα, οπως ειπα, απο την δεξια του ακρη οπως φαινεται στο image, στο video_in της καρτας τηλεορασης(Asus FM TV video).

Αυτο πρεπει να κανω??

Με ποιο καλωδιο κανω αυτη τη συνδεση? Μπορω να εχω ενα image, παρακαλω?

(Μηπως εννοεις το εσωτερικο καλωδιακι? Αυτο φυσικα συνδεθηκε αμεσως με την εγκατασταση)

α. Προφανως συνδεσες το κιτρινο βισμα RCA (video) στο video in της καρτα σου. Αυτο σωστο.

β. Δεν μας λες τι καρτα ειναι..καρτα video- VGA με VIVO -η TV με video in ?

Αν ειναι καρτα video εχει σιγουρα και audio in (κοκκινο,ασπρο)

Αν ειναι οι αλλες δυο χρειαζεσαι ανταπτορα απο θυλικα RCA σε minijack (καρφακι) οπου θα το συνδεσεις στο line in της καρτας ηχου οποτε θα εχεις και ηχο.

(Νομιζω και καποιες καρτες tv εχουν audio in (καρφακι).

Eιναι καρτα τηλεορασης(Asus FM TV Card).Δεν εχει τις υποδοχες που λες. Συνδεσα το καλωδιο που δειχνω στο image, την αριστερη πλευρα του στο video_in και την δεξια πλευρα του(κοκκινο,κιτρινο,ασπρο)σε αυτο εδω

http://img39.imageshack.us/img39/707/images1ty.jpg

το οποιο καταληγει σε scart στο video. Και εχω εικονα αλλα οχι και ηχο.

Πρεπει να συνδεσω τιποτα και στην καρτα ηχου?(audigy 2 ZS) Ειναι καποιο απ τα καλωδια των images που εδειξα?

Η κάρτα tv δεν έχει άλλη μία υποδοχή για σύνδεση με την κάρτα ήχου? αν θυμάμαι καλά, θα πρέπει να έχει ένα out το οποίο συνδέεται στο line-in της κάρτας ήχου.

Το κίτρινο είναι το video, άσπρο/κόκκινο τα 2 κανάλια του ήχου, τα οποία μέσω της υποδοχής που σου λέω τα στέλνει στο line-in της κάρτας ήχου(μέσω mini jack ακροδεκτών, σαν αυτά που έχουν τα ακουστικά).

Αν εννοεις το εσωτερικο καλωδιακι,αυτο ειπαμε,συνδεθηκε αμεσως με την εγκατασταση στο pci.

Ρε παιδια ειναι τραγικο, μιλαμε τοση ωρα, εχω βαλει και τα images και συμπερασμα δε βγαινει...

Τελοσπαντων κανεις δεν υπαρχει που να εχει συνδεσει το βιντεο του με το πισι????

Αμέ, πολλοί το έχουμε κάνει, αλλά προφανώς δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα. To εσωτερικό καλωδιάκι που συνδέθηκε στην μητρική? σίγουρα αφορά τον ήχο?

Το volume του line-in είναι ανεβασμένο και όχι mute πχ?

Η καρτα ειναι αυτη εδω, οποτε μπορεις να δεις τις υποδοχες της(κεραια, ραδιο FM, video_in)

http://www.xpcgear.com/asustvfmcard.html

πολλοί το έχουμε κάνει, αλλά προφανώς δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα
(!!!)

E αφου το εχετε κανει τι περιμενετε ρε παλουκαρια??? Οριστε πειτε μου

"Παρε αυτο το καλωδιο και βαλτο σε αυτη τη θεση..." με τα σχετικα images βεβαιως βεβαιως...:)

Δεν έχουμε την καρτούλα σου, αυτό είναι το θέμα, οι περισσότεροι έχουμε την leadtek που έχει εξωτερική έξοδο για σύνδεση με το line-in.

Με την κάρτα έχεις δοκιμάσει tv ή radio? αν έχεις ήχο τότε η σύνδεση είναι οκ, αν όχι, τότε εκεί είναι το πρόβλημα.

Τι μητρική έχεις?

Αυτό το καλώδιο πάντως έχω την εντύπωση ότι δεν είναι το κατάλληλο. Από τη μία έχει όλα τα βύσματα (ήχο και εικόνα από το vcr) αλλά από την άλλη μόνο εικόνα (svideo). Ο ήχος πρέπει και αυτός να συνδεθεί.

Η κάρτα αυτή είναι λίγο μυστήρια. Έχω μια παρόμοια της aver και σε αυτή ο ήχος δε συνδέεται εξωτερικά με την κάρτα ήχου, όπως είναι στις περισσότερες. Δεν ξέρω αν η δικιά σου συνδέεται εσωτερικά, πάντως σε μένα ο ήχος περνάει λογικά μέσω pci.

Αν δεις αυτό το σετάκι

θα καταλάβεις τη διαφορά με το δικό σου καλώδιο.

Αρχική απάντηση από asker [Χθες, στις 18:03]

Xαιρεται.

Συνδεσα το video μου με τον υπολογιστη (Sempron3000+, Ram512) για να γραψω τις βιντεοκασετες μου στον σκληρο. Χρησιμοποιησα αυτο το καλωδιο

xredukcia17ci.jpg

Την μια ακρη του(αριστερα) την συνδεσα στο VIDEO IN του pc. Tις αλλες ακρες (κιτρινο-κοκκινο-ασπρο) τα συνδεσα στα αντιστοιχα χρωματιστα φισακια ενος αλλου καλωδιου που κατεληγε σε scart, το οποιο συνδεεται με το video.

Xρησιμοποιησα το προγραμμα PowerDirector 3DE. Oλα ενταξει με την εικονα, την βλεπω που παιζει και μπορω να την γραψω(7 λεπτα=100ΜΒ!!) Πλην ομως δεν εχω ηχο Μπορει κανεις να βοηθησει

Η αριστερή άκρη που λες μπαίνει εκεί που μπαίνει και το καλώδιο της τηλεόρασης(που μεταφέρει το σήμα);

Τηλεοπτικό πρόγραμμα με εικόνα και ήχο μπορείς να γράψεις; Αν όχι τότε ίσως δεν έχεις κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις στην κάρτα ήχου οπότε δες το εγχειρίδιό της. Ειδάλλως προσπάθησε να συνδέσεις το βίντεο κατευθείαν με τα τρία χρωματιστά καλώδια και πες μας

απο οτι βλεπω απο το λινκ...το καλωδιακι για τον ηχο συνδεεται πανω στη μητρικη σε υποδοχη για ηχο απο cd-rom (δεν θυμαμαι πως τα λεγανε)...αν ισχυει αυτο δες αν η μπαρα για τα cd στο equaliser της καρτας ηχου σου ειναι muted και επισης απο το προγραμμα διαλεξε αυτο σαν πηγη ηχου...

@haris1984,

μην ανησυχεις για το καλωδιακι, το εχω συνδεσει με τo που εβαλα την καρτα στο pci. To αλλο που μου ειπες δε το καταλαβα.

@Petrossortep,

δεν εχω ασχοληθει να γραψω τηλεοπτικο προγραμμα γιατι θα επρεπε να δεσμευσω την κεραια, η οποια φυσικα παει στην κανονικη τηλεοραση μου. Βασικα τη καρτα την πηρα για το σκοπο που λεω. Πρεπει να κανω extra ρυθμισεις στην audigy 2 ZS? Eπισης σου συνιστω να διαβασεις ολο το thread. Αν τοχες κανει θαχες διαβασει οτι η αριστερη πλευρα μπαινει στο video_in της καρτας.

@Sbeetle,

Αυτο ειναι το καλωδιο που ελαβα με την καρτα, δηλ.το

xredukcia16tt.th.jpg

Απο τα αριστερα ειναι αυτο που μπαινει στη καρτα,απο δεξια τα χρωματιστα τα βαζω σε αυτο

images1ty4ki.jpgτου οποιου το scart μπαινει στο video. Eτσι, εχω εικονα, οχι ομως και ηχο.

Τωρα, κοιτωντας την εικονα που μου ειπες, δηλαδη το

5739305rc.th.gif

βλεπω οτι ειναι το ιδιο, με τη διαφορα οτι απο αριστερα εχει και ενα καρφι!! το οποιο προφανως θα σχετιζεται με τον ηχο,που μου λειπει. Μπορεις να μου πεις λοιπον ποιο ειναι αυτο τοκαρφι και που το βαζω??

ΕΠΙΣΗΣ: Εφοσον εσυ εχεις αυτο το καλωδιο, θα ηθελα να μου πεις ΠΟΥ βαζεις ολα αυτα τα φισακια.

Σε ευχαριστω.

Η μαύρη υποδοχή(που δεν εξέχει) στα δεξιά της κάρτας όπως φαίνεται στο λινκ νομίζω ότι δεν λέγεται βίντεο ιν. Αυτό μεταφέρει και ήχο και εικόνα και εκεί συνδέεται το καλώδιο της τηλεόρασης ενώ δε δεν δίνει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου.

Αλήθεια ήχο ακούς όταν προσπαθεις να κάνεις την εγγραφή;

Αν όχι τότε δεν έχεις κάνει τα απαιτούμενα που λένε οι οδηγίες της κάρτας τηλεόρασης για να έχεις ήχο. Αυτά μόνο εσύ τα ξέρεις όχι εμείς.

Η κάρτα τηλεόρασης και η κάρτα ήχου κάπου θα έχουν οδηγίες για ηχογράφηση τηλεοπτικού ή άλλου προγράμματος. Τα έχεις κοιτάξει καλά αυτά πριν μπεις στο φόρουμ;

Αν ναι τότε φταίει η σύνδεση με το βίντεο μάλλον.

Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα αλλά διαβάζοντας τις οδηγίες το έλυσα. Το ίδιο κάνε λοιπόν και εσύ αφού η κάρτα σου διαφέρει από τις περισσότερες.

Καλησπέρα

Αν η εικονα του scart που μας δειχνεις είναι ίδια με το καλώδιο που έχεις στα χέρια σου το πιο πιθανό είανι ότι έχεις ένα καλώδιο ''λειψό'' και εξηγούμαι

Η υποδοχή scart ή euro AV έχει 21 ακροδέκτες και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τη μεταφορά των σημάτων:

1. video in

2. video out

3. audio in L

4. audio in R

5. audio out L

6. audio out R

αρα το καλώδιό σου θα έπρεπε να έχει 6 RCA για να θεωρέιται πλήρες και οχι 3. το πιο πιθανο είναι τα RCA κόκκινο - ασπρο να μήν είναι Audio out (L + R) που χρειάζεσαι εσύ αλλά Audio in οπότε καταλαβαίνεις ότι το Video σου δεν δίνει την έξοδο του ήχου πουθενά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.