overvolt Ιανουάριος 18, 2006 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από Maestro [Χθες, στις 18:18] Με κυνηγαει.. Σημερα.. εχοντας πατωσει σε μαθημα στη σχολη, βγηκα να κανω shopping therapy και τσιμπησα ενα σετ ψυξης NV5 Silencer Revision 3 για την 6800GS μου.Κατα αρχην η Rev 2 ειναι η καταληλη για το 6800 + GT . Ερχετε με 6 thermo pads και κρεμα βαλμενη στο κεντρο, απο τη μαμα . H rev 3 ειναι για 7800 !! Πριν 2 μερες εγραψα ολοκληρη παρουσιαση !!ΕΔΩ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=23141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Ιανουάριος 18, 2006 Author #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 H NV5 Rev3 απλα κανει και για 7800. Κατα τα αλλα στο πακετο γραφει 6800 και σε ενα μικρο αυτοκολλητακι, 7800 also supported. Ειπαμε, αν και λιγο ασχετος ακομα με τετοια, τα βασικα τα εψαξα.. Ο μονος ενδοιασμος μου ηταν συγκεκριμενα για την 6800GS μια και στο πακετο εγραφε 6800GT και ULTRA, ενω στο site εγραφε γενικοτερα 6800 Series..Δειτε εδω: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Ιανουάριος 18, 2006 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Kαλα αφου ταιριαζαν οι βιδες και δεν εβρισκε πουθενα ας μην το συζηταμε ποια.Εγω πιστευω οτι η καρτα καηκε επιδη δεν υπηρχαν αναμεσα στην καρτα και στις βιδες τα μονοτικα λαστιχακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Δεν ειναι ετσι , για χιλιοστά πεζονται ολα .. Η αλλαγη ψυχτρας , ειναι ζητημα ζωης και θανάτου, δεν ειναι αντε ετσι .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Ιανουάριος 18, 2006 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Εννοεις αν δεν ακουμπαγε καλα η ψυκτρα στο πυρηνα,ξεχασα να το αναφερω,αλλα του εβγαλε φωτια και απο προσωπικη εμπειρια αυτο γινεται οταν κατι γινεται με το ρευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Ιανουάριος 18, 2006 Author #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Απλα ρε γαμωτο.. θεώρησα πως η ολη διαδικασία ειναι απλη.. Και μαλιστα, μια και το υλικο ηταν ετοιμο σε αυτοκολλητακια.. υπεθεσα οτι γενικως ειναι κατασκευη for dummies...Το θέμα ειναι τωρα... δεδομένου οτι προφανώς προκειται για βραχυκυκλωμα, αφου εβγαλε φλογα, και αφου εγινε πολυ ΜΑΚΡΙΑ απο τον πηρηνα, 6εκ. μακρια, στο ακρο.. Και αφου εγινε μεσα σε ενα δευτερολεπτο και οχι παραπανω....γκρινιαζουμε στην arctic cooling ή στο HAC -shop που η συσκευασια δεν ειχε μονωτικα για τα βιδακια οπως θα επρεπε να εχει..?? Γιατι συγγνωμη ρε παιδια.. αλλα ειναι κριμα να χανεις ετσι για πλακα 260ευρω καρτα επειδη εκανες το εγκλημα να εγκαταστησεις μια επωνυμη ψυκτρα ακολουθωντας κατα γραμμα τις οδηγιες..Ενα αλλο θεμα..σε περιπτωση που την καρτα τη σωσει η εγγυση.. υπαρχει καποιο καταστημα που θα δεχτει ΥΠΕΥΘΥΝΑ να μου εγκαταστησει αυτη την ψυκτρα και σε περιπτωση βλαβης που προκληθηκε κατα την εγκατασταση να μου αλλαξει την καρτα? Γιατι εγω αμφιβαλλω αν θα το ξαναδοκιμαζα, αγριευτηκα πολυ μ'ολο αυτο.. Δεν ειναι και τοσο αστειο να βλεπεις φλογα μες στο πισι σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 18, 2006 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 εαν στη συσκευασια αναφερει τα λαστιχακια ή φαινονται σε φωτογραφια γκρινιαζεις στο HAC αν δεν ηταν σφραγισμενο το κουτι(κακως δεν το κοιταξες) ή γκρινιαζεις στην εταιρια εαν ηταν σφραγισμενο......και δεν φερει καμια ευθυνη το HAC Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Φίλε μου θα σου το πω απλά , ειμαι τεχνικός υπολογιστών και δυκτιων , πριν μια βδομάδα κολλητός φίλος μου, μου ζήτησε να του κάνω αυτήν τη δουλειά και δεν δέχτηκα .. Κατα αρχής η αλλαγή ψυχτρας, σε βγάζει αυτομάτως απο την εγγυηση, και κατά δεύτερων αναλαμβάνεις μονός σου την πλήρη ευθύνη . Έτσι είναι δυστυχώς .. Ναι δεν λέω και εγώ βάζω χέρι στα πράγματα μου, αλλά ειμαι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος με 5 ειδικότητες . Και βέβαια, οι ελάχιστοι, ψαγμένοι στο φορουμ , έχουν όλοι τους τεχνικό υπόβαθρο.. Εργαλεία και γνώσεις στοιχειώδης ηλεκτρονικής .Νόμιζες ότι τα πράγματα είναι απλά, το καταλαβαίνω .. αλλά από εκεί και πέρα , είσαι μονός σου, και οι εταιρείες δεν φέρουν καμιά ευθύνη . ’σχετο βέβαια , αλλά θα το πω , όταν καμιά φορά φωνάζω και λέω Να προσέχετε .. Να μην πουσάρετε τα μηχανάκια στο τέρμα . Να μην ανεβάζετε τρελά βολτ κλπ κλπ , με λένε μερικοί μαμακα και κότα .. Τέλος πάντων , κάτι έμαθες και εσύ από την ιστορία αυτή , και την επόμενη φορά απλά να προσέχεις περισσότερο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 18, 2006 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 τι δουλεια εχει το πουσαρισμα τα βολτ με την ΑΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΨΥΚΤΡΑΣ...........ΤΟΣΑ silencer κυκλοφορουν στην αγορα......μαλιστα μερικες εταιριες εβγαλαν και προγραμματακια για πουσαρισμα καρτων......βλεπε MSI--->D.O.T.και ερχεσαι και λες οτι λες επειδη εισαι πτυχιουχος και μονο εκει στηριζεσαι?το παλικαρι ΨΥΚΤΡΑ ΑΛΛΑΞΕ.....ουτε hardmod εκανε.....ουτε ΡΕΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ εδωσε.το οτι δεν υπηρχαν τα λαστιχακια στις βιδες.................(ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ....γιατι εγω εχω αλλαξει τοσες καρτες με υδροψυξη και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ λαστιχακια γυρω γυρω για τον απλο λογο οτι εχουν φροντισει ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ γυρω απο τις τρυπες σε κοντινη αποσταση)........................δεν ειναι προβλημα του παιδιου.εαν δεν εκανε καποια λαθος κινηση και αντικατεστησε την ψυκτρα με βαση τις οδηγιες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του προιοντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Ιανουάριος 18, 2006 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Είναι κατάχλωμο να έφταιγε η θερμοκρασία και να είχες τέτοιο αποτέλεσμα. Οι σημερινές κάρτες έχουν προστασία (throttling - shutdown). Κάποιου γνωστού μου έπεσε το waterblock από την κάρτα γραφικών την ώρα που το pc δούλευε (έσπασε το 1 στηριγμα και έμεινε στον αέρα) - ο πυρήνας έμεινε 100% γυμνός. Μετά από λίγο το pc έσβησε. Χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι έβαλε πάλι μπροστά το pc , που μετά από 1-2 sec ξαναέσβησε. Τότε μόνο κοίταξε μέσα στο κουτί και κατάλαβε τι έγινε. Η κάρτα (μια X800XTPE) ζει και βασιλεύει. Δεν έχει κάνει αντίστοιχο "crash test" στην 6800 του , αλλά πιθανότατα θα συνέβαινε το ίδιο. My money is on βραχυκύκλωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 ’ντε πάλι ΠΟΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑΚΙΑ ΜΩΡΕ !!! Δεν μπαίνουν λαστιχάκια πουθενά .. ούτε μονωτήρες ούτε τίποτα άλλο.Πλάκωσαν όλοι οι τελείως άσχετοι και κράζουν σαν τα κοράκια .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 18, 2006 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 21:36] Δεν ειναι ετσι , για χιλιοστά πεζονται ολα .. Η αλλαγη ψυχτρας , ειναι ζητημα ζωης και θανάτου, δεν ειναι αντε ετσι .. φαινεται ποσο παρακαλουθεις τις εξελιξεις τελευταια..........οι καρτες πλεον εχουν οτι ειπε και το παλικαρι παραπανω.....συστημα προστασιας απο υπερθερμανση....μολις ξεπεραστει μια τιμη θερμοκρασιας ΚΛΕΙΝΟΥΝ.ζητημα ζωης και θανατου mode off Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Λοιπων ας σταματησουμε εδω... Το παλικαρι εχει τον καημο του , και σε τελικη αναλυση τα ηλεκτρονικα ειναι ολα ενα ΤΣΑΦ ... ετσι και γινει ΕΓΙΝΕ ... Τελος πεθανε το εργαλειο. Προσοχη λοιπων, και οι ηλεκτρονικες προστασιες ειναι καλες, μονο οταν δουλευουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Ιανουάριος 18, 2006 Author #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Παιδια ξεκαθαρίζω οτι πριν αλλάξει η ψύξτρα στην καρτα ειχα κάνει προφανως reset τα παντα. (Αν και πριν την ειχα ελαχιστα ανέβαζα με το RivaTuner, μονο για να χαζεψω μεχρι που δουλευει απροβληματιστα, και ολα δουλευαν με μέγιστη θερμοκρασια τους 62). Οπότε το εγκλημα εγινε με εργοστασιακες ρυθμισεις. Τελος παντων, ο λογος που ηθελα να αλλαξω ψυκτρα, (και το θελω ακομα, δεδομενου οτι σε καθε περιπτωση, εγγυηση ή οχι, μια καρτα γραφικων θα την χρειαστω) είναι η ΗΣΥΧΙΑ, επειδη δουλευω τελευταια αρκετες ωρες στο πισι, και με εκκνευριζει ο ήχος φορτηγου που εκανε μεχρι τωρα. Κι ετσι αναρωτιεμαι.. επειδη δε θελω να καταφυγω σε λυσεις τυπου Zalman στο στοκ πακετο, γιατι τετοια συνανταμε συνηθως σε αρκετα χωμα καρτες.. Υπάρχει κατι που μπορω να κανω με λιγοτερο κινδυνο.. Να ξαναδοκιμασω παλι την ιδια.. η κριτικη που διαβασα παραπανω ειναι ενθαρρυντικη.. η εμπειρια μου παλι.. ας το αφησουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Το μονο που εχω να πω ειναι οτι με την NV5 rev2 ειμαι καταευχαριστημένος, ως αποτελεσμα.Θορυβος ΤΕΛΟΣ , και αρκετα καλα, απο θερμοκρασιες .Ολος ο πλανητης τα ιδια λεει. Αρκει.. να παρεις τα σωστα πραγματα, και σωστη τοποθετηση. Κατι που εσυ εκανες λαθος και στα δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Ιανουάριος 18, 2006 Author #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Ναι ρε αρχηγε μαζι σου.. αλλα σου ξαναλεω οτι στο πακετο (Rev3) γραφει με μεγαλα γραμματα 6800GT -6800ULTRA, και σένα μικρο αυτοκολλητακι 7800 Compatible. Επίσης κοιτα τι λεει στο site!http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=40 (μιλαει για τις 6800) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιανουάριος 18, 2006 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από overvolt ’ντε πάλι ΠΟΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑΚΙΑ ΜΩΡΕ !!! Δεν μπαίνουν λαστιχάκια πουθενά .. ούτε μονωτήρες ούτε τίποτα άλλο.Πλάκωσαν όλοι οι τελείως άσχετοι και κράζουν σαν τα κοράκια .. Νομίζω ότι ΕΣΥ είσαι ο άσχετος και συγνώμη για τον τόνο μου αλλά επειδή είχα για ένα χρόνο NV Silencer 5 πάνω στην κάρτα μου, είχε λαστιχάκια τα οποία έμπαιναν στο κάτω μέρος της κάρτας μέσα στις βίδες για να μην ακουμπάνε οι βίδες απευθείας με το μέταλλο της κάρτας σε εκείνο το σημείο και να προστατεύουν από το υπερβολικό σφίξιμο. Κανονικά τα έχει η συσκευασία και πρέπει να χρησιμοποιούνται. Δεν είμαι σίγουρος για το αν αυτό έφταιγε στη συγκεκριμένη περίπτωση ή όχι αλλά εγώ σου λέω ότι τα λαστιχάκια υπάρχουν.Κάνω και μια αναφορά OFF-TOPIC σε κάτι που ειπώθηκε στην παρουσίασή σου:"Αποδεικνύετε τελικά ότι το τρελό πουσάρισα κόβει γκάζια , αντί να δίνει , στην κάρτα γραφικών."Το υπερβολικό πουσάρισμα ΝΑΙ, όχι αυτό που έχεις κάνει εσύ με 380-1000, να μου έλεγες 450-1200 να πω ναι, όχι 380-1000... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Ιανουάριος 18, 2006 Author #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 OK παιδες μην πλακωνεστε τωρα δεν εχει νοημα, εδω μιλαμε για κατι συγκεκριμενο.. δε νομιζω πως κανεις απ'οσους γραφουν εδω μεσα ειναι ασχετος, ολοι εχουμε καλες και κακες εμπειριες απο αυτα τα "μηχανηματα του διαβολου" και ολοι λιγο πολυ ξερουμε και εχουμε μαθει απο τα παθηματα μας. Εγω πρωτη φορα εκανα τη συγκεκριμενη δουλεια, την πατησα, και θα σκεφτω πολυ πριν την ξανακανω.. ελπιζω μονο στο καταστημα να δεχτουν την εγγυση, γιατι αν ειναι καθε λαθακι (το οποιο ακομη δεν εχω εντοπισει) να μας κοστιζει 300ευρω την κατσαμε.. Εξαλλου ηθικοι φραγμοι σε καθε περιπτωση δεν υπαρχουν, εφοσον το ενα κομματι στο εργοστασιο δεν κοστιζει σχεδον τιποτα.. ολη η τιμη της καρτας προκυπτει απο την ερευνα και απο τα διαφορα μαρκετινιστικα κολπα. Τo hardware αυτο καθαυτο δεν κοστιζει τιποτα.. Εγω την ερευνα και το μαρκετινγκ τα πληρωσα ηδη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιανουάριος 18, 2006 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Μα κανένας δε θέλει να πλακωθεί :flower: Απλά μην είμαστε και απόλυτοι...Πάντως αν έχεις ψηφιακή κάμερα ή κινητό με καλή κάμερα κάνε ένα καλό και τράβα μερικές φωτό, ανέβασέ τες στο www.imageshack.us και δείξε μας τι ακριβώς συνέβη. Και εννοείται πήγαινε στο μαγαζί που την πήρες και δες μήπως γίνει RMA αφού βέβαια βάλεις τη stock ψύκτρα (ναι, ξέρω ότι δεν είναι σωστό - όλοι το κάνουμε όμως). Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Θα το πω, γιατί αλλιώς ΘΑ ΣΚΑΣΩ.. Το NV5 εχει βγει σε ΤΡΕΙΣ εκδόσεις .. όχι μια .. ΤΡΕΙΣ εκδόσεις !!Σε κάθε μια έχουν κάνει οι άνθρωποι βελτιώσεις . Τώρα το θέμα προσαρμογή , για κάθε κάρτα ανά κατασκευαστή , υπάρχουν αλλαγές .. Η 6800 GS προφανώς έχει άλλη σχεδίαση στην πλακέτα !! ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι είναι 6800GT ή Ultra !!! Τελος ..VGA board layouts can change any time. Please check your board with the height restriction drawing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.