Maestro Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2006 Με κυνηγαει.. Σημερα.. εχοντας πατωσει σε μαθημα στη σχολη, βγηκα να κανω shopping therapy και τσιμπησα ενα σετ ψυξης NV5 Silencer Revision 3 για την 6800GS μου.. Μαζι με ενα αλλο CPU cooler (Πεντιουμ 4 630 στα 3Ghz) και αλλα ανεμιστηρακια κουτιου, γυρισα σπιτι πιστευοντας οτι θα κατορθωσω το παντοτεινο ονειρο του αθορυβου πισι.. Εβγαλα απο την Albatron 6800GS τα δικα της ψυκτικα, εβαλα πανω το συστημα, το εβαλα πανω στο πισι, παταω το power και........ ο ανεμιστηρας κινειται για μερικα χιλιοστα, το συστημα παει να αναψει αλλα ΔΕΝ. ΤΑ παντα παγωνουν μεσα σε κλασμα δευτερολεπτου. Αν βγαλω τη VGA (ευτυχως εχω και μια onboard για δοκιμες) τα παντα δουλευουν τελεια... με το που θα την συνδεσω το πισι σβηνει ακαριαια.. Καμια ιδεα κανεις γιατι μου'χετεαι να τρελαθω το τροφοδοτικο μου ειναι 400ρι, παιζει να μην εχει αρκετο ρευμα?? Eχω ηδη παραγγειλει ενα Be quiet Dark Power 470W....
apocalypse Ιανουάριος 17, 2006 #2 Ιανουάριος 17, 2006 Δοκίμασε να βγάλεις και να ξαναπεράσεις το silencer , ίσως να μην έχει κάτσει καλά.Κοίταξε τον πυρήνα για τυχόν εμφανή ζημιά και για να δεις το αποτύπωμα στην θερμοαγώγιμη.Το τροφοδοτικό χλωμό να φταίει , αν το μόνο που άλλαξες ήταν το silencer και πριν δούλευε σωστά τότε αποκλείεται να φταίει το τροφοδοτικό.
Maestro Ιανουάριος 17, 2006 Author #3 Ιανουάριος 17, 2006 To σκεφτηκα αλλα μετα εχει κολλησει πανω (αυτο το υλικο που καλυπτει μνημες και GPU) και δεν ξεκολλαει ευκολα. Αληθεια αν το βγαλω, μετα μπορω να βρω τετοιο υλικο να ξαναβαλω ενδιαμεσα?? Εβαλα μαζι και το CPU COoler ενα Arctic Freezer 7. Οποτε δεν ειναι μονο αυτο που επιβαρυνε το τροφοδοτικο.. Το Cooler παντως δειχνει να δουλευει μια χαρα..
apocalypse Ιανουάριος 17, 2006 #4 Ιανουάριος 17, 2006 Οι συνηθισμένοι ανεμιστήρες (όχι τέρατα σαν τους μεγάλους delta) επιβαρύνουν ελάχιστα το τροφοδοτικό , καίνε συνήθως λιγότερο από 2-3 Watt ο καθένας.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε θερμοαγώγιμη αλοιφή του εμπορίου στην θέση αυτής που είχε μέσα το silencer (κατά προτίμηση arctic ceramique ή άλλη μη ηλεκτρικά αγώγιμη).
Athens2004 Ιανουάριος 17, 2006 #5 Ιανουάριος 17, 2006 Υπόψιν οτι απο riva tuner μπορουσες να ρίξεις στο 25% [αθόρυβο] το φαν . Ετσι την δουλευα μονίμως , και μόλις έμπαινε σε 3d για games επιανε ενα 50% [ψιλοαθόρυβο ] .... στο 100% δεν την είχα ποτέ . Ασκοπο πολύς θόρυβος για 5c κέρδος . <---αυτά με την στόκ ψύκτρα Στο θέμα σου τώρα . Αν δεν κάθισε καλά το silencer και η κάρτα μπουταρε με τον πυρηνα να μην ακουμπά στο silencer [δύσκολο εώς σπάνιο] έχεις κάψει την κάρτα . Δυστηχώς όμως έτσι όπως τα λές κάτι τέτοιο έχει γίνει η έχει σπάσει ο πυρήνας απο βίαιες κινήσεις κατα την τοποθέτηση του as, .
Sol Ιανουάριος 17, 2006 #6 Ιανουάριος 17, 2006 Δοκίμασε να αφαιρέσεις καμμιά συσκευή, οπτική ή κανα fun για να κόψεις φορτίο, ενώ έχεις συνδέσει τα νέα fans (freezer και 6800 με silencer)... Αν και ούτε εγώ νομίζω πως φταίει το τροφοδοτικό. Για να ξεκολλήσει εύκολα θέρμανε το silencer με κανα σεσουάρ για λίγο και πιστέυω μετά θα ξεκολλήσει, πρόσεχε πως θα αφαιρέσεις - ξαναεγκαστήσεις την ψύκτρα, μην κόψεις κανα κομματάκι από πυρήνα... Ίδια πίεση από όλες τις πλευρές. Μπορείς να βάλεις ceramique μετά (γκαντέμης speaking)Μη μασάς πάντως, εγγύηση έχει λογικά η κάρτα οπότε στην χειρότερη...
thrasher Ιανουάριος 17, 2006 #7 Ιανουάριος 17, 2006 Aμα το βγαλεις κοιταξε απο το πλαι αν η ψυκτρα ακουμπαει στον πυρηνα και μετα τοποθετησε τη.Εγω οταν εβαλα το δικο μου στην 6600gt παρολιγο να την βαλω χωρις να ακουμπαει.Ξερεις το silenser ειναι λιγο ζωρικο στο βιδωμα.υ.π Κοιτα προσεκτικα απο το πλαι και με ενα φακο.
haris1984 Ιανουάριος 17, 2006 #8 Ιανουάριος 17, 2006 βασικα...κοιτα μηπως δεν εχεις βαλει καλα την καρτα στη θυρα...και οπως σου ειπαν τα παιδια...βγαλε την ψυκτρα και τσεκαρε το αποτυπωμα του πυρηνα στη βαση της...αν ειναι καλο τοτε ξαναβαλτην οπως την ειχες και κσαναδοκιμασε...
greekfragma Ιανουάριος 17, 2006 #10 Ιανουάριος 17, 2006 ωχ......καμια φωτογραφια εχουμε?μηπως καταλαβες τι εφταιγε?τι ακριβως εκανες και καηκε?
Maestro Ιανουάριος 17, 2006 Author #11 Ιανουάριος 17, 2006 Δεν ξερω.. μου εινα δυσκολο να πιστεψω οτι ακομα και αν δεν ακουμπουσε καλα μπορεσε να βγαλει ΦΩΤΙΑ μεσα σε μισο δευτερολεπτο, με τον ανεμιστηρα να δουλευει.. Επισης το.. φλεγομενο σημειο ηταν πολυ μακρια απο το GPU.. Η μονη λογικη εκδοχη ειναι πως καποια βιδα προκαλεσε καποιο βραχυκυκλωμα καπου εκει μεσα... Δεν ξερω τι να κανω τωρα γαμωτο.. κοντα 300 ευρα ειναι αυτα.. ναι ισως με σωσει η εγγυηση.. αλλα μετα που κουραγιο να ξαναβαλω προσθετη ψυξη..
Athens2004 Ιανουάριος 17, 2006 #12 Ιανουάριος 17, 2006 Αν δεν πατουσε η ψύκτρα ΚΑΘΟΛΟΥ στον πυρήνα , 10 δευτερόλεπτα αρκουν . 10 δευτερόλεπτα ο πυρήνας κόκκινος , και το σύστημα κάνει shutdown . Η απλά έσπασες απο αδέξια κίνηση τον πυρήνα . Κουράγιο αντί να αναρωτιέσαι βγάλε το silencer οπως το έβαλες , και δες 1ον ακουμπούσε ? 2ον εχει κανει ζημιά στον πυρήνα . Βάζεις την στοκ ψύξη και στέλνεις την κάρτα πίσω . απλα.
Maestro Ιανουάριος 17, 2006 Author #13 Ιανουάριος 17, 2006 Το ξερω οτι 10 δευτερα θα εφταναν.. αλλα εγω μιλαω για κυριολεκτικα κατι λιγοτερο απο 1!!!!!! Για την ωρα την αφηνω, γιατι ολο αυτο μου εφαγε ενα απογευμα και εχω κι εξεταστικη.. Την Πεμπτη θα παω να το δουν στο HAC που αγορασα την ψυκτρα να σιγουρευτουμε οτι hardwarικως δεν εφταιγε κατι απο κει, και μετα θα παρει το δρομο της -ελπιζω- αντικαταστασης..
haris1984 Ιανουάριος 17, 2006 #14 Ιανουάριος 17, 2006 κουμπωσε πανω τη μαμισια ψυκτρα και πηγαινε μπας και στην αντικαταστησουν...
DuKe Ιανουάριος 17, 2006 #15 Ιανουάριος 17, 2006 βραχυκύκλωμα είναι... γιαυτό δεν ξεκινούσε το pc σου στην αρχή γιαυτό και πήρες φωτιά. απο υπερθέρμανση του πυρήνα δεν γίνεται ανάφλεξη, αλλα και γενικά το να καεί, μιας και όλο και κάποια ασφάλεια μη επαφής ψύκτρας ή υπερθέρμανσης θα υπάρχει
thrasher Ιανουάριος 18, 2006 #16 Ιανουάριος 18, 2006 To μαυρο λαστιχενιο πραγμα που μπαινει απο πισω για να μονωνει το εβαλες?Οπως και αυτα για τις βιδες.
Maestro Ιανουάριος 18, 2006 Author #17 Ιανουάριος 18, 2006 το μαυρο το εβαλα... για τις βιδες ομως δεν ειχε τιποτα... ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ SILENCER??? :TD: Η αληθεια ειναι οτι το σκεφτηκα εκεινη τη στιγμη αλλα λεω.. για να μην υπαρχει τιποτα δεν θα ακουμπανε σε ασχημο σημειο οι βιδες που να ειναι επικινδυνο.. Αν επρεπε να εχει κατι μεσα.. τα δεδομενα αλλαζουν..
thrasher Ιανουάριος 18, 2006 #18 Ιανουάριος 18, 2006 Θα επρεπε να σου εχει!Κοιτα και στις φωτογραφιες παρακατω! Ειναι κατι λαστιχακια μαυρα σαν αυτο που το βαζεις για την ψυκτρα και μπαινουν πισω εκει αναμεσα στην καρτα και τη βιδα.
thrasher Ιανουάριος 18, 2006 #19 Ιανουάριος 18, 2006 και εδω τα περιεχομενα τις συσκευασιας........... Να τα παλι!
Maestro Ιανουάριος 18, 2006 Author #20 Ιανουάριος 18, 2006 Ναι.. η συσκευασια μου ΔΕΝ ειχε τετοια...... Τωρα τι πρεπει να κανω... Γαμωτο ειναι πολυ ασχημη αισθηση να γινεσαι ο Μ______Σ της υποθεσης.. Φανταζομαι στην καλυτερη περιπτωση να διεκδικησω μια καινουρια ψυκτρα.. Την καρτα απο την τσεπη μου φυσικα. Κανονικα επρεπε ολα αυτα τα προιοντα στην εγγυση να εχουν και αποζημιωση για τα εξαρτηματα που πηραν μαζι τους.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.