Jump to content

USB 2.0 PCI CONTROLLER

oekab1992

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και καλη χρονιά!!!

Έχω ενα μικρό προβληματάκι. Σπίτι μου έχω ενα παλίο υπολογιστή (Pentium 3 - 1000 mhz, motherboard Asus TUV4X, 640 MB RAM, και διάφορα άλλα παλαιά). Η μητρική του υπολογιστή διαθέτει μόνο 2 usb 1.1 θύρες, και δυστυχώς δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ συσκευές usb 2.0.

Έμαθα πως υπάρχουν στο εμπόριο κάτι κάρτες PCI που δίνουν σε τέτοια συστήματα όπως και το δικό μου υποστήριξη για λειτουργία usb 2.0. Μου είπε όμως ένας γνωστός πως ίσως το bios της μητρικής μου να μην υποστηρίζει καθόλου λειτουργία usb 2.0 ακόμη και αν βάλω την εν λόγω κάρτα. Μπήκα στο site της Asus, κατέβασα το εγχειρίδιο χρήσης, έψαξα παντού, μέχρι και τηλέφωνο πήρα στην εταιρεία στην Αμερική (λόγω διαφοράς ώρας δεν δούλευαν) αλλά δεν πήρα καμία απάντηση.

Οπότε σας ερωτώ.... αν βάλω αυτή την κάρτα στο pc μου, η μητρική μου(ASUS TUV4X) θα αποκτήσω usb 2.0 ή όχι (πχ θα λειτουργεί σαν απλό usb 1.1)?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Kαι 98 να εχει, αν βαλει drivers (που λογικα θα εχει το πακετο του pci-usb), θα ειναι μια χαρα.

Εγω ειχα τετοια καρτα σε Pentium 3 που ετρεχε και 98αρια αλλα και ΧΡ με απολυτως κανενα προβλημα !

Το USB2.0 που γράφουν στο BIOS αφορά τις ενσωματωμένες USB θύρες της μητρικής.

Το αν σου δουλέψει το USB2.0 εξαρτάται από το λειτουργικό. Αν θυμάμαι καλά, τα Windows 98SE δούλευαν κανονικά USB. Για τα WindowsXP θα χρειαστείς το SP1.

Μιας και θα κάνεις την επένδυση, κοίτα μήπως σε συμφέρει η κάρτα να έχει και Firewire / 1394 (για να έχει και κάποιο νόημα η χρήση της στο μέλλον - 8-10 USB 2.0 έχουν πλέον όλα τα m/b - όχι όμως και Firewire / 1394).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.