Jump to content

3700+ San Diego Stepping

HighT3ch

Recommended Posts

Duke, σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου.

Λοιπόν, ήρθε η MSI και δείτε το αποτέλεσμα. Στοκ ψύξη, στοκ τάση. Το stresscpu βέβαια βάρεσε restart με αυτές τις ρυθμίσεις. Το ρεύμα βέβαια είναι πολύ λίγο. Του δίνω σιγά σιγά λίγο ρεύμα παραπάνω να δούμε τί κάνει. :p

ΥΓ: Ωραία μητρική πάντως. Σύνδεσα επιτέλους τα Z-5500 με οπτική ίνα!

post-1166-1416072405,2832_thumb.jpg

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από planetman

Duke, σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου.

Λοιπόν, ήρθε η MSI και δείτε το αποτέλεσμα. Στοκ ψύξη, στοκ τάση. Το stresscpu βέβαια βάρεσε restart με αυτές τις ρυθμίσεις. Το ρεύμα βέβαια είναι πολύ λίγο. Του δίνω σιγά σιγά λίγο ρεύμα παραπάνω να δούμε τί κάνει. :p

ΥΓ: Ωραία μητρική πάντως. Σύνδεσα επιτέλους τα Z-5500 με οπτική ίνα!

Ωραίος Μανώλη,μεθαύριο τελειώνω εξεταστική αν ψάχνεσαι έχω νερά, μνήμες bh5 και dfi!

(σσ. τα πήγα τόσο ***** που με κόβω να είμαι ακόμα για κανά χρόνο :(:p)

Το stepping είναι KAB7E0547CPMW. Θα δώσω τάση, απλά δεν βιάζομαι. Είμαι ήδη παραπάνω από ευχαριστημένος. Με 1.4V ήμουν εκεί αλλά μάλλον η μητρική κάνει undervoltage. Απ' ότι είδα, θεωρητικά δίνει μέχρι 1.45V + 10%. Τις μνήμες δεν τις είδα, αλλά λογικά μέχρι 2.9V θα δίνει. Στο τεστ αυτό οι μνήμες ήταν στα 204MHz 2-3-2-5. Δεν έχω πολυψάξει και τις μνήμες, θέλει χρόνο. ergoteli, δεν έχω όρεξη να αλλάζω μητρικές, μόνο και μόνο για bench. Πόσο πήγε εσένα ο 146; Καλύτερα από αυτόν ε;

Νομίζω απάντησα όλες σας ερωτήσεις...

Εδώ είναι με τέρμα την τάση της μητρικής (1.45V+9.9%) αλλά προφανώς κάνει αρκετό undervoltage. Οι μνήμες είναι στα 210MHz 2-3-2-5 2.7V. Δεν έχω ελέγξει ακόμη τη σταθερότητά του εδώ σε πιο βαριές εφαρμογές. Βασικά έχω μια απορία, το stressCPU όταν χτυπάει λάθος, απλά βγαίνει έξω;

F117, γι' αυτό που ρώτησες, απλά βάζω το SuperPi στο realtime priority. Τίποτ' άλλο.

:bye:

post-1166-1416072407,665_thumb.jpg

αν έπαιρνες dfi τα 3ghz θα τα είχες σίγουρα... :( ο δικός μου για να κάτσει σταθερός στα 3ghz θέλει 1.65v από το bios 1.61 λέει στα win. δεν νομίζω να είναι undervoltage αυτό, απλώς λανθασμένη ένδειξη

το stresscpu αν βρεί λάθος κλείνει η εφαρμογή, οπότε όσο είναι ανοιχτεί και τρέχει είσαι οκ

:)

να ρωτήσω γιατί έχεις τόσο χαμηλό multiplier?

Μάνο κατέβασε πιο νέα έκδοση του bios ξέρω τι σου λέω.Είχα MSI και με νέα έκδοση μπορούσα να ανεβάσω παραπάνω τάση.Το είχα κάνει και το είχα δει.

o Opteron ο δικός μου λίγο πολύ τα ίδια κάνει,άντε με 1,5 τάση είναι νομίζω στα 3,03 κάπου εκεί έφτασα!Καλό κομμάτι πάντως ο δικός σου μου φαίνεται πολύ καλός!

Επιπλέον,κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήθελα από περιέργεια να δούμε ποια μητρική κλοκάρει καλύτερα με κάποιες στάνταρτ ρυθμίσεις,απλά για να δω και πόσο σταθερή είναι η dfi γιατί πολλά λέγονται.Ο λόγος πάντως που τη πήρα την dfi ήτανε η τάση στις μνήμες,ήθελα κάτι παραπάνω.....

3sec στα 32MB?? δεν παίζει κανένα ρόλο...

δεν χρειάζεσαι απαραίτητα format, βρές κάποιο registry cleaner και εκκαθατιστή αρχείων ένα diskeeper για ανασυγκρότηση και το μηχανιμά σου θα ξαναπετάξει :)

DuKe, γιατί έχω τόσο χαμηλό multiplier; Θέλει και ρώτημα; Προφανώς για να έχω υψηλό HTT=καλές επιδόσεις. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά καθεαυτά τα 3GHz, η MSI έχει πολλά πράγματα που δεν έχει η DFI (Soundblaster live, 3 pci, SLI κτλ.). Τον ανέβασα, έκανα τα σκορ μου, 26.51 στο 32Μ, 28s στο 1Μ, 31650 στο 3DMark2001 και από εκεί και πέρα τον έριξα στα 2862MHz (9*318) με 1.45V από bios και είμαστε εκεί για κάθε μέρα.

F117, για 3 δευτερόλεπτα μπροστα στη μισή ώρα συζητάς; Καταρχήν εγώ έχω CL2, ενώ εσύ CL2.5.

ergotelis, της έχω βάλει ήδη το τελευταίο bios (3.8)

Αρχική απάντηση από planetman [Χθες, στις 11:32]

Το stepping είναι KAB7E0547CPMW.

Το ιδιο stepping εχει κι ο δικός μου ο πρώτος πίνακας εδω τώρα τρεχει στα 10*300 με νερόψυξη εδω ειναι το thread για λεπτομερειες καψιμο δεν εκανε τιποτα μουλαρωνει αποτομα ο αναθεματισμενος και για να περασει τα OCCT, S&M, StressPrime 2004 θελει Vcore=1.512 Volts.

Το περιμενα οτι θα εβρησκε τοιχο αλλα οχι και τοσο αποτομα...:cool:

Του εβαλα διπλο SuperPi 32M (εχω 1GB μνημη κι ηθελα να τον τσιτωσω περισσοτερο χρονο) το περασε και με λιγοτερο Vcore (1.496 Volts) αλλα δεν το εμπιστευομαι πλεον γιατι μου κολλανε ορισμενες φορες καποιες εφαρμογες.

Το μονο SuperPi 32M το περασε με 1.485 Volts....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.