Jump to content

3700+ San Diego Stepping

HighT3ch

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια, θα ηθελα την συμβουλη σας σχετικα με την αγορα ενος San Diego που σκοπευω να κανω. Θα ηθελα να μου πειτε ποια steppings θεωρουνται καλυτερα και τι αλλο θα πρεπει να κοιταξω ωστε να διαλεξω καποιο καλο κομματι. Κυκλοφορει οτι η σειρα 0547 ειναι καλη αλλα απο'κει και περα δεν ξερω τι αλλο πρεπει να προσεξω η ποια χαρακτηστικα στο stepping ειναι σημασιας. Ειχα εναν 3500+ Clawhammer στα 2760 (345x8 σε DFI LanParty UT NF4 Ultra) και ζηταω κατι παραπανω απο αυτο, γι'αυτο και τρεμω μην μου τυχει καποιο ασχημο κομματι. Σιγουρα ειναι και λιγο θεμα τυχης αλλα να μην παρω και "γουρουνι στο σακι". Ευχαριστω εκ'των προταιρων.

ΥΓ. Σκεφτομαι και την περιπτωση ενος Opteron, τι πιστευετε, ειναι καλυτερα και αν ειναι να παρω Opteron τι ακριβως να προσεξω.

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Η γλώσσα η οποία χρησιμοποιείται στο TheLab.gr είναι τα ελληνικά και όχι οι greeklish χαρακτήρες. Στην περίπτωση που ένα θέμα ή μήνυμα είναι γραμμένο σε greeklish οι Administrators/Moderators έχουν το δικαίωμα διαγραφής του τίτλου / περιεχομένου του θέματος, μηνύματος. Στην περίπτωση που ο παραβάτης δεν συμμορφώνεται θα ακολουθήσει αποκλεισμός του με ταυτόχρονη ειδοποίηση του. Στην περίπτωση που κάποιος χρήστης για λόγους τεχνικής φύσεως δεν δύναται να γράψει ελληνικά θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους Administrators/Moderators του TheLab.gr

http://www.thelab.gr/misc.php?s=&action=policy

Στην Eλλαδα κυκλοφορουν 0547 και 0551....οι 51 δεν ξερω τι λενε.....οι 47 κοιτα να λενε στην δευτερη σειρα στο τελος DPKW και οχι DPMW.....σχεδον ολοι με αερα αγγιζουν οι ξεπερνουν τα 3γιγα και με φυσιολογικο ρευμα....1.56-1.60πχ.....ενω αυτοι με το M αλλοι πανε και αλλοι οχι....

Λοιπον προσωπικη εμπειρια με kab2e 0547.Πανω σε μια Asus A8N SLI Premium και με ολα τα mods παντα off με default ρευμα εχει full stable (για μενα full stable ειναι να τρεχει pi,toast και snm ταυτοχρονα χωρις προβλημα) τα 2900 σχεδον.Απο οτι εδειξε ''μαλλον'' τοιχο βρησκει σταθερα στα 3100 περιπου παντα με νερο.Και λεω μαλλον γιατι καπου εκει πεθενει και η asus.Περισσοτερα θα ξερω σελιγες μερες που θα μπει πανω σε DFI.

Αν καποιος απο πειραια εχει ορεξη να τον δοκιμασουμε πανω στην DFI του ας στειλει ενα pm

Τελικα πηρα τον Sandy μου, απο Πλαισιο, καλο σχετικα κομματι βγηκε ο οποιος παιζει στα 3100 - 3150 και με πολυ ψυξη 3200-3250. Το κακο με αυτους ειναι οτι καποιοι διαιρετες στις μνημες δεν τους καθονται και πολυ καλα αλλα βρηκα ενα συνδυασμο ωστε να μην χανω απο τις μνημες μου τοσο πολυ. Τωρα παιζει στα 3030MHz (303 x 10) με τις μνημες στα 252MHz για καθε μερα. Το προτιμω απο το 3100 με τις μνημες στα 225MHz. petros@idk$ και με την DFI καπου εκει θα τερματιζεις οσο περιπου λες.

Αρχική απάντηση από HighT3ch

Τελικα πηρα τον Sandy μου, απο Πλαισιο, καλο σχετικα κομματι βγηκε KAB7E 0547 CPMW ο οποιος παιζει στα 3100 - 3150 και με πολυ ψυξη 3200-3250. Το κακο με αυτους ειναι οτι καποιοι διαιρετες στις μνημες δεν τους καθονται και πολυ καλα αλλα βρηκα ενα συνδυασμο ωστε να μην χανω απο τις μνημες μου τοσο πολυ. Τωρα παιζει στα 3030MHz (303 x 10) με τις μνημες στα 252MHz για καθε μερα. Το προτιμω απο το 3100 με τις μνημες στα 225MHz. petros@idk$ και με την DFI καπου εκει θα τερματιζεις οσο περιπου λες.

screenshots???

εισαι σταθερος με αερα εκει?

Ρε παιδιά, τώρα που εξαφανίστηκε ο 3000+ και στα πιο πολλά μαγαζιά και ο 3200+, τί φτηνές λύσεις έχει η AMD στους A64;

Μπορεί να μου πει κάποιος, ο Mobile 3000+ τί ακριβώς είναι; Μήπως είναι διαλεγμένα 3000+ κομμάτια;

Αρχική απάντηση από HighT3ch [Σήμερα, στις 00:36]

Τελικα πηρα τον Sandy μου, απο Πλαισιο, καλο σχετικα κομματι βγηκε KAB7E 0547 CPMW ο οποιος παιζει στα 3100 - 3150 και με πολυ ψυξη 3200-3250. Το κακο με αυτους ειναι οτι καποιοι διαιρετες στις μνημες δεν τους καθονται και πολυ καλα αλλα βρηκα ενα συνδυασμο ωστε να μην χανω απο τις μνημες μου τοσο πολυ. Τωρα παιζει στα 3030MHz (303 x 10) με τις μνημες στα 252MHz για καθε μερα. Το προτιμω απο το 3100 με τις μνημες στα 225MHz. petros@idk$ και με την DFI καπου εκει θα τερματιζεις οσο περιπου λες.

με τι ψυξη/ρευμα εισαι εκει ? σταθερος η μαξ ποστ?

Καλησπερα και παλι παιδια. Λοιπον αρχικα οσον αφορα την ψυξη ειμαι με ιδιοκατασκευη watercooler με πολυ παγωμενο νερο (καταψυκτη κλπ) αλλα το συστημα δουλευει σε normal θερμοκρασιες ουτως η αλλως. Τα 3030MHz ειναι για καθε μερα δεν ειναι μονο για post... για post και για να δειξουμε screenshots κλπ 3200+. Στα 3030MHz ειναι απολυτως stable μιλαμε για καταστασεις benchmarks 3DMark 2001/2003/2005/2006, PIs κλπ και gaming. Οπως προανεφερα ειναι δικη μου επιλογη το 3030 για να εχω ψηλα τις μνημες μου, υπαρχουν και αλλες επιλογες ομως. Παρτε και ενα screenshot για να εχετε μια γενικη εικονα. Για να μην παθετε κανενα σοκ στο ThrottleWatch το γραφημα παει πανω κατω γιατι την ωρα του screenshot εκανα απο κατω encode 3 ταινιες.

post-1337-1416072382,4566_thumb.jpg

Λοιπον κατευασε το snm και τρεξτω σε hight priority και απο πισω να τρεχει και ενα toast σε normal priority.Αστα να τρεξουν για κανα 5ωρο και τοτε θα πεις οτι εισαι σταθερος.Τα benchmarks και τα παιχνιδια αστα δεν λενε τιποτα για να πεις οτι εισαι full stable.Αν δηλαδη εκει ειναι το max που τραβας bench θα δεις οτι full σταβλε θα εισαι πολυ πιο κατω.

Ps.Δεν εχω καταλαβει ακομα με τι ψυξη πεζεις

Λοιπον εκει που ειμαι ειμαι απολυτως stable. Δοκιμασα και το S&M σε 100% load loop και με PI στα 32Μ απο κατω και εκανα οτι ηταν δυνατο να τον ζορισω και ηταν stable. Το cooling που χρησιμοποιω ξαναλεω πως ειναι ιδιοκατασκευη υδροψυξης αλλα με κατεψυγμενο νερο οχι τα κλασικα ψυγεια νερου κοκ.

• 2 weeks later...

pcmark04 όμως δεν έτρεξες! :)

για μένα είναι ότι καλύτερο για να δείς σταθερότητα...

εμένα βγάζει τα πάντα στα 3000MHz αλλά για να βγάλει το memory test στο pcmark04 πρέπει να χαλαρλωσω και cpu αλλά και τον memory controller

Σήμερα με το που έβαλα τον 3700+ πάνω στην μητρική, μου εξαφάνισε την επιλογή 1T/2T από bios και αυτόματα ενεργοποιεί το 2T. Γιατί αυτό; Πώς το φτιάχνω;

Ποσα dimms μνημης εχεις και αν εχεις μονο δυο σε ποια slots τα εχεις βαλει;

ΥΓ1. Μηπως στο εχει στο bios αλλα το εχει με καποιο αλλο ονομα; Ψαξε στο bios για την επιλογη Command Per Clock ή Command Rate.

ΥΓ2. Ξερω οτι υπαρχουν μητρικες με hidden bios options οι οποιες ενεργοποιουνται ειτε πατωντας Alt+F1 ειτε Ctrl+F1, δοκιμασε και αυτη την εκδοχη μηπως η επιλογη βρισκεται εκει μεσα.

Νά' τος ο 3700+ μου. Τον έβαλα με μαμά ψύξη όπως είναι χωρίς πάστα. Μπορεί κάποιος να κάνει μια πρόβλεψη πόσο πάει σταθερός με μαμά ρεύμα να δούμε ποιός θα πέσει πιό κοντά; :flex:

ΥΓ: Στο bios δεν βρήκα κάποια ρύθμιση για το 1T. Ούτε είχε κρυφό μενού. Γιατί εξαφανίστηκε; Οι μνήμες είναι όπως ήταν πριν. 2x512MB σε dual channel.

post-1166-1416072398,1764_thumb.jpg

Τα 60 μου άρεσαν ρε Βασίλη....Κάτι ξέρεις και δεν μας το λές?

Εγώ τον κόβω στα 2700...αλλα δεν θυμάμαι αν το cpmw είναι από τα καλά...ε βασίλη?

Οι περισσότεροι τον υποτιμήσατε. Εδώ έβγαλε το long test του S&M. Πάνω από τα 2827MHz, κολλάει το SuperPi.

Πάντως έγινε ένας κανονικότατος FX-57. Πώς σας φαίνεται γενικότερα σαν κομμάτι;

post-1166-1416072398,5553_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.