obijuan1983 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2006 Σήμερα λοιπόν αφού αγόρασα το ψυγείο της υδρόψυξης μου αποφάσισα να ζητήσω απο μια γνωστή κυρία που εργάζεται στη σχολή μου(Ιατρική) αν μπορεί να μου βρει απεσταγμένο νερό για να το χρησιμοποιήσω στο κύκλωμα που θα στήσω.Ξέρω οτι είναι λίγο ακριβό αλλα δεν περίμενα και τόσο!Πάω λοιπόν και ζητάω 2 λίτρα, σηκώνει το τηλ παραγγέλνει 3 στήλες των 2 λίτρων και γράφει στο χαρτί: 3Χ75Ευρώ!!! 75 ευρώ για 2 λίτρα απεσταγμένο νερό; Πάλι καλά που θα καβαντζώσω 2 λίτρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Ιανουάριος 16, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 0,75Ε ισως ηθελε να γραψει Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Ιανουάριος 16, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 Όχι απιονισμένο που είναι φτηνό, Απεσταγμένο απο Μπακάκο στα 75Ευρώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegreek Ιανουάριος 16, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 Εμείς στο φαρμακείο το πουλάμε 1 ευρώ Μήπως πήρες κάτι άλλο? Και δεν μιλάω για απιονισμένο αλλα για απεσταγμένο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 16, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 αναλόγως την καθαρότητα σε προσμίξεις πάει η τιμή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Ιανουάριος 16, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 παιδια ο μπακακος το πουλουσε 30 λεπτα το μπουκαλι περυσι και τωρα γυρω στο ευρω!πρεπει να εχουν παρει πρεφα οι <<κανονικοι>> ανθρωποι πως το απεσταγμενο ειναι απαραιτητο <<καυσιμο>> για τους <<υπολογιστομανεις>> και μας πατανε στο κοκαλοαπο την αλλη παρα ειναι υπερβολη 75 ευρω το λιτροαμα ειναι ετσι να το γεμισουμε με σαμπανια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιανουάριος 16, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 Αμα αγοράζεις απ την Merk τόσο κάνει....όμως μιλάμε για pure water, ίσως να μην είναι καν ηλεκτραγώγιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Ιανουάριος 16, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 Είπα 75 ευρώ για τα 2 λίτρα και ναι η ηλεκτρική αγωγιμότητα είναι πρακτικά μηδεν. Παραγγελία εργαστηρίου είναι,δεν ζητάν νερό της πλάκας Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 16, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 Αρχική απάντηση από obijuan1983 Είπα 75 ευρώ για τα 2 λίτρα και ναι η ηλεκτρική αγωγιμότητα είναι πρακτικά μηδεν. Παραγγελία εργαστηρίου είναι,δεν ζητάν νερό της πλάκας είναι υπερβολή τέτοιο νερό, ακόμα και για εργαστηριακές μετρήσεις.μόνο όταν μετράς πάρα πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις (ppb και κάτω) έχει σημασία τόσο καθαρό νερό.περιττό να πω ότι για υδρόψυξη απλά είναι άχρηστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Ιανουάριος 16, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 Σίγουρα είναι υπερβολή μια τέτοια κίνηση για υδρόψηξη, αλλά μου έκανε εντύπωση πόσο ακριβό είναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Ιανουάριος 16, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 συμφωνω απολυτα οτι για υδροψυξη ειναι αχρηστοσυμφωνω οτι η Merck εχει λιγο τσιμπημενες τιμες αλλα εχει πρωτης ποιοτητας υλικαδιαφωνω οτι ο μπακακος εχει βαλει στο ματι τους watercoolersμεγαλυτερη απατη ειναι τα χρωματιστα διαλυματα υδροψυξης Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Ιανουάριος 16, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 καλα αστειευτηκα για το οτι τους εχει βαλει στο ματιδεν περιμενα να το παρει κανεις σοβαρατο γεγονος ομως ειναι οτι εχει γινει τεραστια αυξηση σε λιγοτερο απο χρονοεπισης τα χρωματικα διαληματα ειναι στο χερι του καθενος αν θα επιλεξει για να τα προσθεσει στο νερακι του αναλογα με το τι καλο εχει φαει και με το πως την εχει δει την καγκουρια- γιατι οσοι ΕΧΟΥΜΕ υδροψυξη ειμαστε καγκουρες -οποτε παει αναλογα και το χρωματακιεχω παρει εγω ενα μαγικο μπουκαλακι απο ενα μαγαζι στην πατρα που με δυο σταγονες αλλαζει σχεδον ενα λιτρο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιανουάριος 17, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 παιδες εχτες εστισα την υδροψηξη μου και εβαλα νερο απο αυτο που βαζουμε στα σιδερα + καπια προσθετα χρωματος.....το νερο ειναι καλο για τετια χρηση???τα προσθετα λετε να επιρεασουν την συμπεριφορα του???απο θερμοκρασιες ειμαι στους 28 idle..... με tranzit και 2 αθορυβα 12αρια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Ιανουάριος 17, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 22:59] παιδες εχτες εστισα την υδροψηξη μου και εβαλα νερο απο αυτο που βαζουμε στα σιδερα + καπια προσθετα χρωματος.....το νερο ειναι καλο για τετια χρηση???τα προσθετα λετε να επιρεασουν την συμπεριφορα του???απο θερμοκρασιες ειμαι στους 28 idle..... με tranzit και 2 αθορυβα 12αρια..... Σε λίγο καιρό ενδέχεται να σου θαμπώσουν οι σωλήνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 17, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 καλα και ποιος ειναι ο λογος να παρει κανεις αποσταγμενο νερο για υδροψυξη????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιανουάριος 17, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από helloween Σε λίγο καιρό ενδέχεται να σου θαμπώσουν οι σωλήνες ποσο λιγο???και τι νερο να εβαζα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 17, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 Βάλτε ρε παιδιά ένα απιονισμένο για σίδερο από το σούπερ μάρκετ. Αν έχετε γκαφρά για σκότωμα πάρτε και ένα πρόσθετο για συστήματα υδρόψυξης. Όταν και αν θολώσουν οι σωλήνες κάντε έναν καθαρισμό με viacal ή χλωρίνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Ιανουάριος 17, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 αν εβαλες μονο αυτα που αναφερεις αργα η γρηγορα θα σχηματιστουν αλγη στο κυκλωμα σου(πρασινιλες,σαν τα βρυα ενα πραγμα)αν δεις τα ετοιμα μιγματα υδροψυξης αναφερουν "anti-algae"δηλαδη αλγεοκτονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 17, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 εμένα με απιονισμένο μου θόλωναν οι σωλήνες πάντως.τό χουμε σκίσει το θέμα.το απεσταγμένο έχει λιγότερα άλατα (σχεδόν καθόλου).αυτός είναι ο μόνος λόγος.@trendyκαι το viakal θα το ξεβγάλουμε με νερό βρύσης?με απιονισμένο πρέπει, μην πω με απεσταγμένο. τζάμπα έξοδα, καλύτερα απ'την αρχή απεσταγμένο.Μετά από 1 χρόνο δεν μου είχαν θολώσει σχεδόν καθόλου.Τους ξέπλυνα 5 λεπτά στη βρύση κι έχουν γίνει κάτασπροι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 17, 2006 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 Ποιος ο λογος να παρεις ΚΑΘΑΡΟ Η2Ο (αντε με λιγα ιοντα Η και ΟΗ λογω της ισορροπιας) οταν θα το βαλεις σε σωληνες που δεν τους εχεις.... απολυμανει, και σε μπλοκ το οποιο θα δωσει ιοντα χαλκου στο νερο σου κλπ κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.