GruntGR Ιανουάριος 19, 2006 #21 Ιανουάριος 19, 2006 οντως BF2 οταν πεφτει κατω απο τα 50fps πρεπει να εισαι πολυ τρομπας για να μην καταλαβαινεις την διαφορα, και το παιχνιδι απ'οσο ειχα δει στο demo ειναι κουκλιστικο, HDR,soft shadows και soft particles λειπουνε μονο :whistling για το πρωτο δεν καιγομαι και τοσο ενω και οι σκιες ειναι αρκετα καλες ετσι κι αλλιως, αλλα με soft particles απλα θα φυσαει σχετικα με την silencer 5, την εχω βαλει και εγω σε μια PNY 6800gt(agp), περα απτο οτι επρεπε να αφαιρεσω ενα ψυκτρακι απο πανω δεν ειχα προβληματα στην εγκατασταση, ειναι κι εμενα revision 2 ειναι αλλα η παστα ειναι ξεχωριστα και πρεπει να την βαλεις εσυ, το θεμα ειναι οτι παρολο που την εχω σφιξει οσο δεν παει αλλο παλι υπαρχει κενο μεταξυ της ψυκτρας και του πυρηνα, με αποτελεσμα σε 410/1100 πλεον να μην αντεχει και να βγαζει artifacts στο riddick ενω στο DX9 Real-Time High-Dynamic Range Image-Based Lighting 1.2 με κλειστο κουτι μετα απο 20λεπτα full screen χτυπαει 106 C πυρηνα 75 μνημες ! ενω με ανοιχτο 96 και 70 περιπου, idle καπου 62/45 (στα 350/1080mhz το 2D mode) σε full load μετα απο 1ωρα σε κανα παιχνιδι βλεπω και 84 βαθμους ! ( ανοιχτο κουτι 380/1080 ) τουλαχιστον δεν εχω artifacts πλεον το θεμα ειναι οτι σκεφτομαι σοβαρα να την ξαναβαλω και να χωσω artic silver 5 πανω, ποση πρεπει να βαλω ? πως την απλωνω ακριβως ? αυτη που εδινε μαζι με την ψυκτρα δεν απλωνε με τπτ κολλαγε στο σωληναριο και ητανε σε πολυ στερεη μορφη, μπορω να βγαλω το λαστιχο και απλα να προσεξω λιγο το βιδωμα ωστε να μην σπασει τπτ η θα γινει κανα βραχυκυκλωμα ? οι μνημες φαινεται να πατανε καλα πανω στα pads, θα δω διαφορα αμα βαλω παστα και σε αυτες ?? οσο για το farcry ο overvolt εχει δικιο, σε καποια παιχνιδια οταν πουσαρεις πολυ τα ρολογια και δεν εχεις καλες θερμοκρασιες μονο καλο δεν κανεις στις επιδοσεις,μπορει να εχεις λιγο καλυτερο framerate αλλα παιζεται να εχεις και κολληματακια, θυμαμαι σε ενα review για artic silencer 5 rev3 ο reviewer ανεφερε οτι οταν ανεβασε τα ρολογια ειχε 2-3 παγωματα
overvolt Ιανουάριος 22, 2006 Author #22 Ιανουάριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από TechZ [19-01-2006 03:54] και για να σας πω να καταλαβετε:η GeForce 6800 GT σκιζει τα παιχνιδια νεας γενιας ακομη και στα 1600x1200(αν τα αντεχει η οθονουλα σας!) και 4x τα φιλτρα! Γεια σου ρε μαστορα! Εδω η καλη η SONY G420 CRT 19" 1920 res Max ... Καλα ειμαι μαστορα, θα δω γκαζια ? 1070 Ευρω εδωσα πριν τεσσερα χρονια !! Οκ τερμα η πλακα.. ειμαι παρα πολυ καλα απο συστημα, μια Special καρτα ηχου ειναι το επομενο βημα , να υποστηριζει τελεια και το HDTV , και τελειωσαμε.
overvolt Ιανουάριος 22, 2006 Author #23 Ιανουάριος 22, 2006 GruntGR Αγαπητέ φίλε , η κρέμα στην κάρτα γραφικών δεν παίζει το ίδιο σημαντικό ρόλο , όπως στους επεξεργαστές . Το τσιπακι στην κάρτα γραφικών είναι τεράστιο , και η απλή σιλικονούχα κρέμα είναι ότι χρειάζεται , διότι δεν ξεραίνετε εύκολα , διότι δεν υπάρχουν πραγματικά υψηλές θερμοκρασίες ( πάνω από 120 βαθμούς).Ενώ η ψυχτρα είναι πελώρια , και η διασπορά θερμοκρασίας είναι εύκολη και αποδοτική , λόγω ότι η διάμετρο από το τσιπακι είναι πολύ μεγάλη . Δεν πιστεύω απόλυτα ,ότι έχεις κενό ανάμεσα GPU και ψυχτρα , αλλά πάντως υπάρχει τρόπος να το δεις , βαζεις νεα κρεμα , και κάνεις μια εφαρμογή της ψυχτρας χωρίς να την βιδώσεις .Εάν λερωθη η ολη η επιφανεια της ψυχτρας εισε Οκ . Χρειάζεται μια ποσότητα κρεμας ( ΟΧΙ AS3 η AS5 , μονο σιλικονούχα) , ένα φιλμ 0.2 mm , οσο το πάχος μιας τηλεκαρτας . Δωσε προσοχη στο θεμα βύσμα τροφοδοσίας , εάν ενοχλη το υψος του ( Πριν βαλεις κρεμα ) .. Και βάλε πισω την ψυχτρουλα την μικρή, με βίδες , είναι απαραίτητη !! Τέλος, μην βγάζεις συμπεράσματα, με το πουσάρισμα της κάρτας , το NV 40 σε GT και GS , λογο ότι εχει μειωμένα συστήματα τροφοδοσίας από την Ultra , δεν έχει σταθερότητα πάνω από τα 380 πυρήνα , με κανένα κόλπο η Mod ..
GruntGR Ιανουάριος 23, 2006 #24 Ιανουάριος 23, 2006 ρε μαν το προβλημα ειναι πως παλιοτερα ειχα ultra speeds και scores ( 5.6k κανονικα στο 3dmark2k5) και το μονο προβλημα που ειχα ητανε που επρεπε να αφησω ανοιχτο το κουτι γιατι με κλειστο εβγαζε artifacts στο most wanted που τοτε ειχα κατεβασει 3-4 μερες αφου (ανα)στησω το pc, επι 1μηνα σχεδον ειμουνα με 410/1.10 ROCK stable, μαλλον παιζει ρολο που αποσυνδεσα το rear fan για να ακουγεται λιγοτερο το pc και που το νεο cpu cooller (freezer 64) φυσαει τον αερα προς κατω btw ξαναεσφιξα την καρτα χθες μιας και δεν ειχα τπτ αλλο να κανω ( 8 το πρωι με 1 το μεσημερι ρευμα γιοκ) αλλα δεν μπορεσα να ξεκουμπωσω τον silencer εξαιτιας των thermal pads και πιστολακι γιοκ την συγκεκριμενη στιγμη, αυτο το κενο που υπαρχει μεταξυ core και silencer ειναι 0.2mm με το ζορι οποτε πρεπει να ξαναβαλω παστα με την πρωτη ευκαιρια, παντως με το ξανασφιξημο επεσα απο 60 βαθμους idle σε 51-52
GruntGR Ιανουάριος 23, 2006 #25 Ιανουάριος 23, 2006 update : ακομα πιο χαμηλα temps με τον rear fan να δουλευει, rock stable @ 410/1.10 το θεμα ειναι οτι ακουγεται ΠΟΛΥ το fanακι αλλα θα το διορθωσω κι αυτο που θα παει edit : τελικα εχεις δικιο, πανω απο 380 STABLE δεν παει το μαμημενο, τουλαχιστον η δικια μου 6800gt ε δεν μαμιεται το πηγα πισω σε 380/1080 εσβησα το rear φαν και βρηκα την υσηχια μου, για 300 marks λιγοτερα θα σκασω
GruntGR Ιανουάριος 27, 2006 #26 Ιανουάριος 27, 2006 update: εβγαλα χθες τον silencer, εξυσα την παστα (τελικα μια χαρα επαφη εκανε για να ειχε σημαδια πανω ο πυρηνας) εβαλα καινουργια εκανα τον σταυρο, την κουμπωσα οσο δεν παει και τα αποτελεσματα ειναι αρκετα καλα, 45C ο πυρηνας 33 οι μνημες με ανοιχτο κουτι και το rear fan enabled, δοκιμασα 430/1.20 αλλα τζιφος,μπορεσε να ολοκληρωσει το 3dmark2k5 (5822 score) αλλα λιγα λεπτα παραπανω σε καποιο παιχνιδι και παγωναν ολα, 410/1.10 με κλειστο κουτι και το rear off παλι τζιφος, αφησα ανοιχτο το κουτι και αντεχει @ 410/1.10 μια χαρα χωρις το rear fan το επομενο βημα ειναι να αλλαξω το rear fan με καποιο πιο αθορυβο και να χωσω ηχομονωτικο στα πλαινα του κουτιου, καμια προταση για να βελτιωσω την ροη αερα στο κουτι μου ? περα απτο να αντικαταστησω τις καλωδιοταινιες με round cables
JimmyFox Ιανουάριος 27, 2006 #27 Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από TechZ οχι οχι...αλλα κατα καποιον τροπο το fraps κοβει 4 καρέαλλα ειναι και αυτος τροπος μετρησεως.και για να σας πω να καταλαβετε:η GeForce 6800 GT σκιζει τα παιχνιδια νεας γενιας ακομη και στα 1600x1200(αν τα αντεχει η οθονουλα σας!) και 4x τα φιλτρα!μεχρι τωρα και στο μελλον,χαρακτιριζω την 6800 GT ως μια πολυ καλη λυση για τα παιχνιδια στο pc σας.Για το καλο σας μην τρεχετε και αγοραζετε ATI με 600 ευρο για να δειτε 4-8 καρέ περισσοτερα!(εκτος και αν η τσεπη σας ειναι βαρια)Γεια σου ρε μαστορα! Καλά μεγάλε, κόψε κάτι.Για δοκίμασε να πάιξεις NFS: Most Wanted στα 1600χ1200 με High Quality και AA/AF και θα δείς πόσο σκίζει η 6800GT στα νέα και μελλοντικά παιχνίδια.Δε λέω, πολύ καλή καρτούλα. Ειχα μια. Αλλά υπερβολές του τύπου "Σκίζει και στα 1600χ1200 στα νέα παιχνίδια είναι απλά παραπλανητικές.\Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κάρτα γραφικών των 600. 6800LE έχω σε AGP.
GruntGR Ιανουάριος 27, 2006 #28 Ιανουάριος 27, 2006 update : τελικα ειχε δεν ειχε εβγαλε artifacts η $(*%(*%$ οποτε κλεινουμε το κουτακι,παμε σε 380/1080 και αν ειναι παιρνω 3 φανακια μαζι με την ηχομονωση οντως το most wanted μου εβγαλε την παναγια για να εχω καλο framerate σε ΟΛΕΣ τις καταστασεις (βλεπε κινηση,βροχη και 8 ασφαλιτικα στην οθονη) χωρις να χασω πολυ απο image quality, σχετικα με το τι ρυθμισεις εκανα δειτε το αντιστοιχο thread στο gaming forum,απτην αλλη δεν υπαρχει καποια αλλη στην κατηγορια των 200 ευρω διαθεσιμη (εκτος απο 6800GS) ,πιο πανω δεν αξιζει να δωσει καποιος imo για AYTHN την περιοδο, ας ελπισουμε να αλλαξουνε τα πραγματα το καλοκαιρακι :whistling
Alexandros Ιανουάριος 28, 2006 #29 Ιανουάριος 28, 2006 μια ερωτηση overvolt ...έχεις δοκιμασει το rivatuner?Εχει ρυθμιση για τις στροφες του ανεμιστηρα της καρτας γραφικων .Τις κατεβαζει μεχρι και 75% σε συνθηκες 2D! Και αναλογα ρυθμιζεις και για 3D!
overvolt Ιανουάριος 30, 2006 Author #30 Ιανουάριος 30, 2006 H καρτα της MSI 6800 GT δεν εχει αυτοματο ελενγχο στροφων . (απο σχεδιαση της μαμας MSI εχει ποτενσιομετρο στον μαμα ανεμιστηρα) .
Maximus Ιανουάριος 30, 2006 #31 Ιανουάριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από JimmyFox Καλά μεγάλε, κόψε κάτι.Για δοκίμασε να πάιξεις NFS: Most Wanted στα 1600χ1200 με High Quality και AA/AF και θα δείς πόσο σκίζει η 6800GT στα νέα και μελλοντικά παιχνίδια.Δε λέω, πολύ καλή καρτούλα. Ειχα μια. Αλλά υπερβολές του τύπου "Σκίζει και στα 1600χ1200 στα νέα παιχνίδια είναι απλά παραπλανητικές.\Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κάρτα γραφικών των 600. 6800LE έχω σε AGP. Πολύ σωστά, μην λέμε ό,τι μας κατέβει, η 6800GT ζορίζεται αρκετά σε νέα παιχνίδια όταν τα πάντα είναι ενεργοποιημένα.@GruntGR: Κάπου έχει γίνει χοντρό λάθος, είτε στην ποσότητα πάστας που βάζεις είτε στο γενικό αερισμό του κουτιού σου. Εγώ με 400/1100 δούλευα 24/7 με το 5άρι και θερμοκρασίες αν σήκωσε ποτέ πάνω από 70 θα ήταν το καλοκαίρι με κλειστό τον κλιματισμό. Είναι υπερβολικές οι θερμοκρασίες που αναφέρεις και τα ρολόγια της κάρτας είναι χαμηλά για τις δυνατότητές της. Όσο για την απόδοση της κάρτας με βάση τον υπερχρονισμό, αν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές όσο υπερχρονίζεις, τόσο θα ανεβαίνει, μέχρι βέβαια να φτάσει στο όριο του το τσιπάκι. Με τις θερμοκρασίες που αναφέρθηκαν εδώ μέσα είναι πολύ λογικό να πέφτει η απόδοση. Νορμάλ πρέπει να έχεις γύρω στα 50-65. Απορώ μάλιστα πως και δεν σου έχει ακόμα μείνει η κάρτα στο χέρι.
overvolt Ιανουάριος 30, 2006 Author #32 Ιανουάριος 30, 2006 NFS: Most Wanted στα 1600χ1200 με High Quality και AA/AF Μολις το ξεκινησα και ειμαι στην λιστα την θεση 10 ! Το παιζω στα 1280Χ1024 , διοτι ειχα την εντυπωση οτι δεν ειχα καλο κοντρολ στα 1600. Το παιγνιο παιζει στα τερματα, και το μηχανημα στο συνολο πεταει ..
GruntGR Ιανουάριος 30, 2006 #33 Ιανουάριος 30, 2006 @overvolt : για να ειχεις την "αισθηση" οτι δεν εχεις καλο κοντρολ σημαινει οτι εχεις input lag, input lag σημαινει αυτοματα οτι σε 1600*1200 ειχες χαλια fps @gznp: 44 βαθμους idle 62 load παει με ανοιχτο κουτι και το fanaki του κουτιου να την φυσαει (και να μου παιρνει τα αυτια) σε 410/1100,επισης η καρτα οταν ητανε idle oi θερμοκρασιες πεφτανε πολυ γρηγορα, απο 59-60 που εβλεπα συνηθως πηγαινε 45 σε μισο λεπτο, αρα οι θερμοκρασιες ΔΕΝ φταινε που εχω artifacts γιατι ειχα δει και 84C παλιοτερα και ειμουνα artifact free, απλα ο πυρηνας δεν τραβαει πλεον και για ασφαλεια ειμαι στα 380/1080
Maximus Ιανουάριος 31, 2006 #34 Ιανουάριος 31, 2006 Ok, πάσο για τα artifacts, ίσως δεν σου κατσε και καλό μοντέλο. Πάντως και πάλι οι θερμοκρασίες με ανοιχτό κουτί και με ανεμιστήρα να τη χτυπάει θα μπορούσαν να είναι -λίγο- καλύτερες. Όπως και να χει, καλύτερα από τους 84 είναι
psyber Ιανουάριος 31, 2006 #35 Ιανουάριος 31, 2006 κι εγω τα ιδια με τον κυριακο θα πω ειναι πολυ καλη σχετικα αθορυβη και βγαζει τον αερα εξω απο το κουτι.
psyber Φεβρουάριος 2, 2006 #36 Φεβρουάριος 2, 2006 παιδια κι εγω αυτο το ψυκτρονι εχω αλλα μετα απο ααπεγκατασταση και ξανα εγκατασταση εφυγε η παστα και τωρα με μια που μου περισσευε εχω ελαφρως πιο υψηλες θερμοκρασιες .τι παστα προτεινετε ;
overvolt Φεβρουάριος 5, 2006 Author #37 Φεβρουάριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από GruntGR [30-01-2006 21:43] @overvolt : για να ειχεις την "αισθηση" οτι δεν εχεις καλο κοντρολ σημαινει οτι εχεις input lag, input lag σημαινει αυτοματα οτι σε 1600*1200 ειχες χαλια fps Μάλλον εγώ δεν είχα συνηθίσει το τιμόνι Η αλήθεια είναι ότι κάπου κάπου μου κάνει κάτι στιγμιαία παγώματα , ακόμα και στα 1280 , αλλά γίνονται όταν περνάω δίπλα από εμπόδια , όπου το πιθανό τρακάρισμα η αποφυγή είναι 50-50 . Πέρασα και την Κινεζα , και εχει δυσκολέψει πολύ το παιγνιο , και έχω την εντύπωση ότι είναι πιο βαρύ πλέων .. ολόκληρο το μηχάνημα μου ζορίζετε να τα βγάλει πέρα , ειδικά στις σκηνές με 15-20 περιπολικά . ’λλαξα ακόμα και κάρτα ήχου, διότι η παλιά μου μπούκωνε από τους ηχους , και ειχα κοψίματα στην ροή, από αυτό και μόνο . Θα ρίξω μια ματιά στο θέμα που ειπες περι ρυθμίσεων για το NS , μήπως πάρω καμιά ιδέα . Τέλος , κλοκαροντας την ταχυτητα της μνημης στην καρτα 1.80, είδα μια μεγαλύτερη άνεση στην ροή . Τέλος πάντων το ψάχνω το, θέμα .. Αυτό που όμως το υπογράφω , για το NS , είναι ότι για την ιδανική ροή , η οποία φτάνει το μηχάνημα, στο σύνολο στα όρια του , δεν ευθύνεται απλά η κάρτα γραφικών , αλλά ολόκληρο το μηχάνημα . ’μα κατεβάσω το μηχάνημα στα μαμά ρολογια , το πακέτο χάνει την αίσθηση της τρελής επιτάχυνσης όταν οδηγείς . Πραγματικά χαίρομε , που βρήκα επιτέλους ένα παιχνίδι το οποίο πραγματικά ζορίζει το μηχάνημα μου , εάν βελτιστοποιήσω το μηχάνημα μου , στο να τρέχει άψογα το NS , τότε θα τα είμαι σίγουρος ότι το πακέτο μου είναι πραγματικά τέλειο και υπό πραγματική πίεση .
overvolt Φεβρουάριος 5, 2006 Author #38 Φεβρουάριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από psyber [02-02-2006 22:35] παιδια κι εγω αυτο το ψυκτρονι εχω αλλα μετα απο ααπεγκατασταση και ξανα εγκατασταση εφυγε η παστα και τωρα με μια που μου περισσευε εχω ελαφρως πιο υψηλες θερμοκρασιες .τι παστα προτεινετε ; Θα βρεις ευκολα λευκη παστα, σε ολα τα μαγαζια που πουλανε ηλεκτρονικα εξαρτηματα.
overvolt Φεβρουάριος 9, 2006 Author #39 Φεβρουάριος 9, 2006 Βρηκα της λυσεις για τα προβληματα του NSF ... 1) Το παιχνιδι εχει προβλημα με το HT & Dual core CPUs Εκλεισα το HT απο το Βιος , και εστρωσε !! 2) Χρειαζετε μια αλλαγη μεσο registry, ποση μνημη να χρησημοποιη ... Το δευτερο δεν ειναι ευκολο ... http://www.tweakguides.com/NFSMW_1.htmlΓια περισοτερα στο Google ..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.