overvolt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2006 Οι πρώτες μου εντυπώσεις σε σχέση με τον NV5 Rev2 είναι εξαιρετικές . Πιο αθόρυβος και από το σχετικά χαμηλού θορύβου, σύστημα ψύξης ,πατέντα της MSI στην 6800GT, σε σχέση πάντα με το τυποποιημένο NVIDIA .Στην πράξη τώρα , είδα διαφορά 3-4 βαθμών Κελσίου κάτω, από ότι έβλεπα με την χάλκινη της μαμάς MSI . Χαμόγελα που προκάλεσε η σκέψη ότι και τα δυο συστήματα ψύξης , έχουν χώρα προέλευσης την κίνα ( έτσι λένε τα αυτοκόλλητα ) και με την χρήση όμοιας τεχνολογίας, και υλικών ( χαλκός κλπ ), απλά διαφέρει η σχεδίαση , η οποία, και από ότι φαίνετε, κάνει και την διαφορά . Δυο προβλήματα αντιμετώπισα στην εγκατάσταση ,το ένα ήταν το καλώδιο τροφοδοσίας του ανεμιστήρα , όπου το φις, όταν έμπαινε στην κάρτα γραφικών το όλο ύψος του, εμπόδιζε την ψύχτρα, στο να κάτσει , και έτσι έπεσε λιγάκι κόψιμο στο πλαστικό του περιβλήματος ( Για μισό πόντο μιλάμε ). Το επόμενο πρόβλημα , το οποίο θα το βρουν μπροστά τους , όσοι έχουν MSI 6800GT , είναι κάτι πλαστικοί μαύροι πύροι , οι οποίοι συγκρατούν την μικρή ψύχτρα στην άκρη της κάρτας, δίπλα στο φις τροφοδοσίας (Molex) .Οι πύροι αυτή έχουν μεγάλο μήκος , και πρέπει να αφαιρεθούν, και να αντικατασταθούν με κοντές βίδες (+ παξιμάδι ) .Ενώ βέβαια απαιτούνται και δυο χαρτοροδέλες (μονωτήρες) για να μην πληγωθεί η πλακέτα από την κάτω πλευρά .Έπειτα από όλα αυτά , η ψύχτρα έκατσε όμορφα επάνω στην κάρτα , και τέλος έγινε το βίδωμα του στηρίγματος πλάτης , και τελειώσαμε . Στο κέντρο της ψύχτρας, υπάρχει μια ποσότητα θερμοαγώγιμης κρεμάς, την οποία και άφησα ως έχει , εάν και έχω AS3 . Τέλος τα (Thermo Pads) για της μνήμες , δεν έχουν καμία κρέμα επάνω τους, και έτσι τα μετακίνησα και τα 6, επάνω στα ολοκληρωμένα ( Τα κεντράρισα ένα - ένα ), και τελευταία έπεσε η ψύχτρα επάνω στην πλακέτα . Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, κατά πρώτον στο θέμα θόρυβο , και έπειτα στο θέμα θερμοκρασίες.Τέλος , έπειτα από δοκιμές με το F.E.A.R ( πλέων απαιτητικό παιχνίδι ) , βρήκα ότι στα 1280Χ1026 με όλα τα φίλτρα, και στο τέρμα η ποιότητα των γραφικών, ο πυρήνας δουλεύει τέλεια μέχρι τα 380 MHz , και οι μνήμες στα 1150 MHz. Για την ακρίβεια κάποια φλασαρίσματα στα γραφικά ( μαύρες στάμπες )σταματούν από τα 390 (Δεν σημαίνει ότι γίνετε σε όλα τα 3D παιχνίδια απλά το F.E.A.R έχει κάποια ευαισθησία παραπάνω , όταν η κάρτα είναι πουσαρισμένη πάνω από κάποιο όριο), εγώ κατέβηκα στα 380 για να είμαι πιο πολύ κοντά στα Fail Safe όρια .Στο θέμα μνήμες , τα 1160 δεν τα δέχεται το διαγνωστικό των οδηγών της κάρτας, έτσι τα 1150 είναι το όριο.Επέλεξα τα 1100 ως Fail Safe όριο .Συμπερασματικά , ρύθμισα την κάρτα να αποδίδει τα μέγιστα, χωρίς όμως και να ζορίζετε , και έτσι δεν έχω αύξηση θερμοκρασίας (Δηλαδή βγάζω καλοκαίρι άνετα !!), ενώ έχω τέλεια σταθερότητα. Και άμα λάβουμε υπόψη και το όλο πακέτο , P4 2.8 @ 3.3 , μητρική, μνήμες , τροφοδοτικό κλπ .. Μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι το πακέτο είναι πλέων πραγματικό Turbo !! σε σχέση, ποιότητας υλικών , ρολόγια λειτουργίας, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ,και βεβαίως βεβαίως επιδώσεις !! :-) Είμαι πλέον ευτυχισμένος που ολοκλήρωσα το προσωπικό μου Dream machine !! Σας εύχομαι ολόψυχα, να καταφέρετε, να φτιάξετε και εσείς τα δικό σας, ακόμα και εάν είναι ταχύτερο από το δικό μου σύνολο . Που λόγο εποχής σίγουρα θα είναι ;-)(Εάν βέβαια, βάλετε τα καλύτερα συστατικά της εποχής, στην συνταγή) .. Φιλικά Κυριάκος .
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 Author #2 Ιανουάριος 18, 2006 Πέρασαν σχεδόν τρεις μέρες , και όλα πάνε καλά , η τοποθέτηση πέτυχε. Και επίσης , επιβεβαιώθηκα για το θέμα επιλογής συχνότητα πυρήνα , και από ένα διαγνωστικό που κυκλοφορεί στο ιντερνετ με την περιγραφή ( Far Cry benchmark ). Στα 1600Χ1200 + 4Χ + 8Χ έπιασα 42 καρέ με 380 1000 , ούτε οι μνήμες δεν ήθελαν πουσάρισμα , παράξενο αλλά πραγματικό . Αποδεικνύετε τελικά ότι το τρελό πουσάρισα κόβει γκάζια , αντί να δίνει , στην κάρτα γραφικών . Πάνω στην χαρά μου δοκίμασα και το νέο (Far Cry HDR patch ) , αλλά το αποτέλεσμα ήταν τραγικό , όλα έγιναν διάφανα , και η θάλασσα σκέπασε ακόμα και την ξηρά ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΞΕΡΑ ΜΠΑΝΙΟ !! :clap: :D
greekfragma Ιανουάριος 18, 2006 #3 Ιανουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 21:49] Αποδεικνύετε τελικά ότι το τρελό πουσάρισα κόβει γκάζια , αντί να δίνει , στην κάρτα γραφικών . κατι τετοια να μην ελεγες....... τρεξε την καρτα ετσι οπως την εχεις. τρεξε την καρτα και με +10Mhz σε πυρηνα μνημες......εαν βγαλεις το ιδιο αποτελεσμα σε 3δμαρκ θα παρακαλεσω να μου διαγραψουν το λογαριασμο και δεν προκειται να ξανακουμπησω υπολογιστη στη ζωη μου.
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 Author #4 Ιανουάριος 18, 2006 Οπα μεγαλε , με πολυ φόρα μπηκες στην στροφη .......... και θα σε πεταξει εξω απο το δρομο .. Εδω μιλαμε για πραγματικες συνθηκες παιχνιδιου .. Εσυ μπορεις να συνεχησεις να υπολογιζεις τα πραγματα με το 3D mark.. δικαιωμα σου ..
greekfragma Ιανουάριος 18, 2006 #5 Ιανουάριος 18, 2006 ασε εμενα να τρεχω και εσυ πιασε δεξια λωριδα.γιατι ενω δεν τρεχεις οδηγας παντα στην αριστερη.κατεβασε ενα προγραμματακι που λεγεται Fraps και λογικα θα το ξερεις......και μετρα με αυτο στις συνθηκες που σου εδωσα ΜΕΣΑ σε παιχνιδι.περιμενω τα αποτελεσματα σου
blade_pan Ιανουάριος 18, 2006 #6 Ιανουάριος 18, 2006 Δε ξερω,εμενα δεν εκανε και πολυ δουλεια...Δεν θυμαμαι ποιο rev ειναι...Εχει βγει και REV3
spc Ιανουάριος 18, 2006 #7 Ιανουάριος 18, 2006 Δεν καταλαβαίνω πως από αυτό:Αρχική απάντηση από overvoltΣτα 1600Χ1200 + 4Χ + 8Χ έπιασα 42 καρέ με 380 1000 , ούτε οι μνήμες δεν ήθελαν πουσάρισμα , παράξενο αλλά πραγματικό . Προκύπτει αυτό:Αρχική απάντηση από overvoltΑποδεικνύετε τελικά ότι το τρελό πουσάρισα κόβει γκάζια , αντί να δίνει , στην κάρτα γραφικών . Με τι γίνεται η σύγκριση?????
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 Author #8 Ιανουάριος 18, 2006 Σωστη η ερωτηση .. 1600Χ1200 + 4Χ + 8Χ έπιασα 42 καρέ με 380 1000 ................................................40..............400-1100 ...............................................39..............350-1000 Default
hipro5 Ιανουάριος 18, 2006 #9 Ιανουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 22:29] Σωστη η ερωτηση .. 1600Χ1200 + 4Χ + 8Χ έπιασα 42 καρέ με 380 1000 ................................................40..............400-1100 ...............................................39..............350-1000 Default ΑΡΑ βγάζουν artifacts οι μνήμες και σου κόβουν τα frames......χαμήλωσέ τες λιγάκι....
cptkoulis Ιανουάριος 18, 2006 #10 Ιανουάριος 18, 2006 @overvoltκι εμενα περιεργο μου ακουγεται,άλλα δειχνουν οι δικες μου μετρησεις...τεσπα
apostglen46 Ιανουάριος 18, 2006 #11 Ιανουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από hipro5 ΑΡΑ βγάζουν artifacts οι μνήμες και σου κόβουν τα frames......χαμήλωσέ τες λιγάκι.... Σωστος............................ή ο πυρηνας δεν αντεχει(η 5900 μου το κανει αυτο στα 470)
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 Author #12 Ιανουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 22:34] ΑΡΑ βγάζουν artifacts οι μνήμες και σου κόβουν τα frames......χαμήλωσέ τες λιγάκι.... Γεια σου αρχηγε , και καλή χρονιά .... Μπα δεν ειδα σκουπιδια , απλα τα καρε ελαβα υποψην στο αποτελεσμα.
hipro5 Ιανουάριος 18, 2006 #13 Ιανουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 22:39] Γεια σου αρχηγε , και καλή χρονιά .... Μπα δεν ειδα σκουπιδια , απλα τα καρε ελαβα υποψην στο αποτελεσμα. Μπορεί να μη βλέπεις σκουπίδια αλλά τρεμόπαιγμα(όριο μνημών πριν τα σκουπίδια)...... .......καλή χρονιά......
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 Author #14 Ιανουάριος 18, 2006 apostglen46 & cptkoulis Στα 1600Χ1200 4Χ 8Χ , η κάρτα δουλεύει στα φούλ, όλη τις την ισχύ ( pipelines) , είναι φυσικό , να τραβάει ρεύματα στο φουλ , και οι επιδόσεις κάπου να σταθεροποιούνται , να όμως που τα παραπάνω γκάζια κάνουν την μηχανή να κόβει .Το συγκεκριμένο διαγνωστικό, κάνει 2 γύρους , και στο τέλος βγάζει αποτελέσματα ανά γύρο και μέσο ορό .Το δε παιχνίδι είναι εγκατεστημένο στο μηχάνημα μου , και απλά το διαγνωστικό το χρησιμοποιεί ..
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 Author #15 Ιανουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 22:42] Μπορεί να μη βλέπεις σκουπίδια αλλά τρεμόπαιγμα(όριο μνημών πριν τα σκουπίδια)...... .......καλή χρονιά...... Μπα ... δεν ειδα τιποτα περιεργο . Στο FEAR ειδα μαυρίλες , πανω απο τα 390 πυρήνα, και με μνημες στα 1150. Δηλαδη , συμπερασμα , η καρτα παει 1150 στις μνημες ΜΑΧ. Αλλα, απο εκει και περα ο πυρήνας παει καθαρα μεχρι τα 380 .. Οκ λεω κανενα προβλημα. Λεω μετα.. ποσο επειρεαζουν οι μνημες ... ποσο ωφελος εχω αμα τρεχουν τερμα ?? Και τελικα διαπιστωσα οτι δεν κερδιζω τιποτα , και χανω και απο πανω . Και επειτα απο το διαγνωστικο αυτο, καταλαβα ή μαλλον βρηκα μεχρι που να τις τρεχω.
apocalypse Ιανουάριος 18, 2006 #16 Ιανουάριος 18, 2006 Δεν είναι απαραίτητο να διαλύεται η οθόνη για να καταλάβεις οτι είναι ασταθής η κάρτα. Εφόσον η κάρτα είναι σταθερή και δεν τρακάρεις σε κανένα άλλο όριο (πχ cpu limitation) θα ανεβαίνουν τα frames όσο και να ανεβάσεις τις συχνότητες. Allow me to demonstrate: gpu scaling mem scaling total scaling Συνεχίζω να κερδίζω frames έχοντας κοτζάμ 35%+ overclock σε πυρήνα και μνήμες. Τα διαγράμματα είναι από στοιχεία του fraps στο nfsu2 , από μια εποχή που είχα περισσότερο ελέυθερο χρόνο. Και ειλικρινά απορώ πως ισχυρίζεσαι αυτό που ισχυρίζεσαι , οτι με κάποιο μαγικό τρόπο "μπουκώνει" πάνω από κάποια συχνότητα. Δεν έχω πτυχίο (ηλεκτρονικός μηχανικός μεν , φοιτητής δε) , αλλά μου μοιάζει κάτι παραπάνω από παράλογο.
greekfragma Ιανουάριος 18, 2006 #17 Ιανουάριος 18, 2006 ασε ρε apocalypse......αυτα τα τρωνε για πρωινο κατι παλιες καραβανες του IT ποιον πας να κοροιδεψεις με αυτα τα σκρινσοτ......ολα με photoshop εχουν γινει.....
overvolt Ιανουάριος 18, 2006 Author #18 Ιανουάριος 18, 2006 Οκ μαστορα και εγω μεσα μου, τα ιδια πιστευω, αλλα το μαγικο μου, ονομαζετε Far Cry.. Δεν δηλωσα οτι ολα τα παιχνιδια συμπεριφερονται αναλογα.
TechZ Ιανουάριος 19, 2006 #19 Ιανουάριος 19, 2006 οχι οχι...αλλα κατα καποιον τροπο το fraps κοβει 4 καρέαλλα ειναι και αυτος τροπος μετρησεως.και για να σας πω να καταλαβετε:η GeForce 6800 GT σκιζει τα παιχνιδια νεας γενιας ακομη και στα 1600x1200(αν τα αντεχει η οθονουλα σας!) και 4x τα φιλτρα!μεχρι τωρα και στο μελλον,χαρακτιριζω την 6800 GT ως μια πολυ καλη λυση για τα παιχνιδια στο pc σας.Για το καλο σας μην τρεχετε και αγοραζετε ATI με 600 ευρο για να δειτε 4-8 καρέ περισσοτερα!(εκτος και αν η τσεπη σας ειναι βαρια)Γεια σου ρε μαστορα!
greekfragma Ιανουάριος 19, 2006 #20 Ιανουάριος 19, 2006 το καλο μου με την Χ1800ΧΤ που πηρα ηταν τα 80καρε μινιμουμ που εβλεπα στο BF2 στα 1280χ1024 με ολα τα αλλα high.τι να κανουμε.....μ αρεσουν τα FPS και ηθελα να μην εχω κολληματα και χωρις να θυσιαζω ποιοτητα απεικονισης.και σαφως στα 1024χ768 με μετριες ρυθμισεις δεν θα καταλαβαινα διαφορα αν επαιρνα μια 6800GS.........το θεμα ειναι τι ζηταει ο καθενας
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.