kingsoft Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Σας γνωρίζω ότι περί τις 11:00 της Κυριακής 15/01/2006 ενοικίασα από το Video Blue επί της οδού **** , στην Χαλκίδα, έναν οπτικό ψηφιακό δίσκο (dvd) με μια ταινία. Ακολούθως επέστρεψα σπίτι με σκοπό να παρακολουθήσω την ταινία.Βγάζοντας τον δίσκο από την θήκη, και γυρίζοντας τον ανάποδα για να τον καθαρίσω, παρατήρησα ότι είχε μια γραμμή, σαν γδάρσιμο, κατά το διάμηκες μιας ακτίνας κύκλου. Θεώρησα το συμβάν συνηθισμένο για οπτικό δίσκο από κατάστημα ενοικιάσεων. Δεν έδειχνε όμως σπασμένος, καθώς από την αντίθετη πλευρά υπάρχει αυτοκόλλητο, με το εξώφυλλο της ταινίας, που τον συγκρατούσε σταθερά.Καθάρισα τον δίσκο ελαφρά με ένα στεγνό πανί να φύγουν οι ακαθαρσίες (δακτυλιές, χνούδια, τρίχες) και τον τοποθέτησα στο dvd player του ηλεκτρονικού υπολογιστή, για να το παρακολουθήσω στο monitor.Με τις πρώτες στροφές που άρχισε να παίρνει ο οπτικός δίσκος μέσα στην συσκευή, ακούστηκε ένας έντονος και απότομος ήχος σαν να σπάει γυαλί από λαμπτήρα πυρακτώσεως. Ακολούθως ακούστηκαν και άλλοι ήχοι, μικρότερης έντασης, σαν να περιστρέφεται κάτι σπασμένο και το πρόγραμμα αναπαραγωγής του οπτικού δίσκου (power dvd) δεν ανταποκρινόταν. Τερματίζοντας χειροκίνητα το πρόγραμμα αναπαραγωγής και προσπαθώντας να βγάλω τον ενοικιαζόμενο οπτικό δίσκο από την συσκευή, παρατήρησα ότι το πορτάκι δεν άνοιγε και δεν εξερχόταν ο δίσκος μαζί με το πλαίσιο υποδοχής (συρταράκι). Αφού τερμάτισα την λειτουργία του υπολογιστή, εξάρμωσα την συσκευή αναπαραγωγής οπτικών δίσκων, από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, και άνοιξα το πορτάκι με την μέθοδο ανάγκης για να εξαγάγω τον ενοικιαζόμενο οπτικό δίσκο. Τότε παρατήρησα ότι ο οπτικός δίσκος ήταν σπασμένος σε κομμάτια, εκ των οποίων το ένα ήταν ακριβώς ο μισός δίσκος, ακριβώς στην μέση, ακριβώς στο σημείο που ήταν το διάμηκες γδάρσιμο που αναφέρω στην ανωτέρω παράγραφο δυο (2) του παρόντος. Τοποθέτησα σε μια σακούλα την κενή θήκη του οπτικού δίσκου κα την συσκευή αναπαραγωγής και κατευθύνθηκα στο εν λόγω κατάστημα video blue για να βρεθεί μια λύση. Εκεί η κυρία που εργαζόταν, αφού πήρε τηλέφωνο και συνομίλησε χαμηλοφώνως, μου είπε ότι πρέπει να πληρώσω τον οπτικό δίσκο σαν να τον είχα αγοράσει, γιατί εγώ ευθυνόμουν για την καταστροφή του. Χωρίς να έχω αναφέρει εγώ κάτι, μου είπε ότι ο οπτικός δίσκος ήταν καινούριος και ότι το κατάστημα δεν χρησιμοποιεί πειρατικά, αντίγραφα και ότι ευθυνόταν η συσκευή μου, χωρίς να την έχει δει ή ελέγξει (αν είχε τις τεχνικές γνώσεις για τέτοιον έλεγχο). Σε ερώτηση μου αν μίλησε με τον ιδιοκτήτη, μου είπε ότι μίλησε με μια άλλη εργαζόμενη, που είναι πιο παλιά στην δουλεία και επειδή ήταν Κυριακή δεν ενοχλεί τον ιδιοκτήτη, παρά μόνο για σοβαρά συμβάντα. Όταν την ρώτησα τι εννοεί σοβαρά συμβάντα, μου ξαναείπε ότι: «ΚαταλαβαίνεταιΣήμερα είναι Κυριακή». Αφού της παρέδωσα την θήκη του οπτικού δίσκου και μου τον ξεχρέωσε κανονικά, σημείωσε το κινητό μου τηλέφωνο για να επικοινωνήσει κάποιος υπεύθυνος μαζί μου στο προσεχές μέλλον ώστε να βρεθεί λύση για την συσκευή αναπαραγωγής οπτικών δίσκων την δική μου, όσο και για τον οπτικό δίσκο, που καταστράφηκαν.Εχετε καποιο σχόλιο; Σας εχει ξανατυχει; Συμφωνειτε με τις ενεργιες μου;(Συγνωμη για το μεγαλο πόστ, αλλα εχω σκοπο να εκθεσω ολα τα γεγονοτα)
YDinopoulos Ιανουάριος 15, 2006 #2 Ιανουάριος 15, 2006 Καλο θα ειναι την στιγμη που παραλαμβανεις το dvd, να κοιτας για σημαδια...
kingsoft Ιανουάριος 15, 2006 Author #3 Ιανουάριος 15, 2006 Δεν εχεις αδικο, αλλα οπως ειδες γραφω για μια γρατζουνια κατα το διαμηκες, που θυμιζε σπασιμο της επιφανειας, αλλα λογω μεταξοτυπιας (απο την πανω πλευρα) δεν φαινοταν τιποτα ξεκολλημενο ή σπασμενο.
totally_wired Ιανουάριος 15, 2006 #4 Ιανουάριος 15, 2006 Φίλε να τους πεις να πάνε να μαμηθούν. Τα βίντεο club δεν αγοράζουν τα δισκάκια όπως εσύ και εγώ. Αγοράζουν τα δικαίωματα να μπορούν να νοικίαζουν.Οι φθορές και οι καταστροφές των δίσκων είναι μέσα στο πρόγραμμα.
kingsoft Ιανουάριος 15, 2006 Author #5 Ιανουάριος 15, 2006 Κοιταχτε, να τους βρισω αποκλιεται. (ποτε μην λες ποτε)Περιμενω να δω αν θα με παρει τηλεφωνο κανενας υπευθυνος για να βρεθει λυση.Εγω δεν εχω προβλημα.Ενα dvd player εχει 15 ευρω.Αυτος εχει, που δεν εχει το δισκακι να το νοικιασει 1,5 ευρω την ημερα...Πιστευω οτι τα εχουν ασφαλισμενα σαν εμπορευμα, αρα θα παρει τα λεφτα του απο την ασφαλεια.Αν δεν βρεθει λυση, εχω συνταξει κειμενο (μερος του οποιου εβαλα εδω μεσα) και θα φυγει προς ΙΝΚΑ,.... κλπ,...κλπ....
Vadergr Ιανουάριος 15, 2006 #6 Ιανουάριος 15, 2006 Θεωρω (οπως και οποιοσδηποτε αλλος στην θεση του πωλητη και του αφεντικου του βιντεοκλαμπ) οτι μαλλον εσυ φταις για το γεγονος.Δεν αμφιβαλλω βεβαια για το δικιο σου ,αλλα τετοιο περιστατικο πρωτη φορα ακουω.Επρεπε ισως να το εδινες απο την αρχη πισω.Δικαιωμα να φωναξεις πολυ δεν εχεις γιατι επι της ουσιας αυτοι δεν εκαναν κατι κακο.Το δισκακι χαλασε σπιτι σου ,στο drive σου.Εκει που μπορεις να διαμαρτυρηθεις ειναι στο ποσο που θα ( ? ) καταβαλλεις σαν αποζημιωση.ΔΕΝ ειναι σαν να το αγοραζες καινουργιο.Κατι παιζει με δικαιωματα.Ειναι καπου στα 10-15ε... Μην κανεις κανα λαθος και τους το πληρωσεις σαν καινουργιο 30ε...Ελπιζω να μην σε στεναχωρησε η αποψη μου, αλλα μαλλον καπως ετσι θα γινει...
kingsoft Ιανουάριος 15, 2006 Author #7 Ιανουάριος 15, 2006 Δεν με στεναχωρησε η αποψη σου και σε ευχαριστω για το ενδιαφερον.Αυτο με τα δικαιωματα το ειχα ακουσει αλλα δεν ηξερα το υψος του ποσου για το οποιο μιλαμε.Αν ειναι τοσο μικρο στα @@ μου, αλλα ρε παιδι μου... προτιμω να κερασω 15 ευρω σουβλακια ολο το video club παρα να τα πληρωσω για ενα δισκακι που (μαλλον) ηταν ηδη ραγισμενο..
Vadergr Ιανουάριος 15, 2006 #8 Ιανουάριος 15, 2006 Aπλα σε καμμια περιπτωση μην πληρωσεις σαν να το αγοραζες καινουργιο απο μαγαζι. Ανεφερε τους οτι γνωριζεις περι των πνευματικων δικαιωματων ετσι ωστε να μην σου πουλησουν τρελλα... ΥΓ ποια ταινια ηταν να την προσεξουμε και εμεις?
stratos1978 Ιανουάριος 15, 2006 #9 Ιανουάριος 15, 2006 Εγω παλι πιστευω πως δεν θα σε ενοχλησουν ΚΑΘΟΛΟΥ ..... ο εκαστοτε προμηθευτης του συγκεκριμενου video club ΣΙΓΟΥΡΑ δικαιολογει αυτου του ειδους ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ φθορες για τις οποιες κιολας ενημερωνετε απο το ιδιο το video club προκειμενου να καλυψει την ( ας πουμε ) ζημια.... Μηπως θυμαστε τι γινοτανε λιγα χρονια πισω με τις βιντεοκασσετες....?????? ΤΙΠΟΤΑ .... πηγαινες πισω την κασσετα "μασημενη" απο το VIDEO VHS Player σου και του εβαζες του βιντεοκλαμπα κιολας φωνη για την κακης ποιοτητας κασσετα που παρ' ολιγο να καταστρεψη το VIDEO VHS σου...χεχεχεχε
kingsoft Ιανουάριος 15, 2006 Author #10 Ιανουάριος 15, 2006 O τιτλος ηταν απο παιχνιδι κομπιουτερ που δειχνει στο εξωφυλλο εναν που τρεχει στα σκοτεινα.Νομιζω Final fantasy... (για πειτε καποιον τιτλο...).Δεν θυμαμαι γιατι μου εκαψε την χαρα. Αν δω το εξωφυλλο θα το θυμηθω.Συγνωμη για την αμνησια μου, αλλα ειναι το αλτσχαϊμερ, λογω ηλικιας.Παντως δεν ηταν το Doom που το ειδα και ξετρελαθηκα...
kingsoft Ιανουάριος 15, 2006 Author #11 Ιανουάριος 15, 2006 Απ' οτι μου λεει ενα παιδι απο την Πετρουπολη σε αλλο φορουμ, εχει ξαναγινει ακριβως το ιδιο με τα ιδια ακριβως αποτελεσματα.
totally_wired Ιανουάριος 15, 2006 #12 Ιανουάριος 15, 2006 Ρε φίλε... Στο πρώτο σου post λες ' έναν οπτικό ψηφιακό δίσκο (dvd) με μια ταινία.'Τώρα λέςΑρχική απάντηση από kingsoft O τιτλος ηταν απο παιχνιδι κομπιουτερ που δειχνει στο εξωφυλλο εναν που τρεχει στα Τι είναι τελικά;
kingsoft Ιανουάριος 15, 2006 Author #14 Ιανουάριος 15, 2006 Τι είναι τελικά; Eιναι μια ταινια του σινεμα που εχει τιτλο απο παιχνιδι κομπιουτερ, οπως το Doom, το Discent και πολλα αλλα.Η ταινια λεγεται Alone in the Dark και απο οτι μου εχουν πει ειναι "μουφα". Απλως ηθελα να την δω.Λοιπον, το ιδιο συμβαν εχει συμβει και στην Πατρα.Το ενα κομματι βγηκε απο την πισω πλευρα του μηχανηματος ( ! ! ! ) και το αλλο απο μπροστα. Απίστευτο.... Οσο ρωτας μαθαινεις..:cry:
CaptainMilo Ιανουάριος 15, 2006 #15 Ιανουάριος 15, 2006 Εγώ στην περίπτωσή σου δεν θα είχα τίποτα να απολογηθώ στο κατάστημα , παρά μόνο να περάσω στην επίθεση Μπορείς να το παίξεις ότι νοίκιασες την ταινία , παρατήρησες την μεγάλη "γρατζουνιά" στην επιφάνειά του -που ούτως ή άλλως η αλήθεια είναι- αλλά θεώρησες πως δεν ήταν κάτι το σημαντικό . Το dvd του συγκεκριμένου video club έσπασε μέσα στο μεγάλης αξίας dvd player σου (δεν χρειάζεται να πεις ότι ήταν απλό dvd-rom υπολογιστή) λόγω αμέλειας των υπευθύνων του καταστήματος να ελέγξουν την καλή λειτουργία των δίσκων που ενοικιάζουν . Οπότε , όχι μόνο θα σου κατέστρεφαν το dvd player σου , αλλά σου ζητούν να πληρώσεις και το dvd που κατά πάσα πιθανότητα κατέστρεψε ο προηγούμενος ενοικιαστής και επέστρεψε χωρίς να δηλώσει τίποτα Καλά ξεμπερδέματα φίλε
Spanaks Ιανουάριος 16, 2006 #17 Ιανουάριος 16, 2006 Δεν μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση, αλλά με γρατζουνισμένα που δεν παίζονταν πάντα οι υπάλληλοι (στο δικό μου) έδειχναν κατανόηση και δεν χρέωναν καν την ταινία. Βέβαια μετά έβλεπα την ίδια ταινία έτοιμη προς ενοικίαση, για να τη νοικιάσει κάποιο άλλο θύμα, να μην πει ότι δεν έπαιζε και να την πληρώσει κανονικά.Πάντως, καλό είναι όποτε παίρνετε να τα κοιτάτε και αν βλέπετε έστω και κάτι παράξενο να το αναφέρετε στον υπάλληλο.
kingsoft Ιανουάριος 16, 2006 Author #18 Ιανουάριος 16, 2006 Ρε παιδια, σας κaταλαβαινω.Μου εχει ξανατυχει ταινια να παιζει και να κολλαει στην μεση λογω γρατζουνιας ή 'λακουβας', να την δινω πισω και να μου δινουν αλλη.Δεν μου εχει ξανατυχει ομως να σκαει με 'τρελο' θορυβο και να γινεται κομματια και να καταστρεφει το dvd player...
RootX Ιανουάριος 16, 2006 #19 Ιανουάριος 16, 2006 Έχει τύχει με cd-rom(καινούργιο, άγραφο) σε cd-recorder και το άλλαξε η εταιρία που μας προμήθευσε το cd-recorder, αστοχία της συσκευής ήταν, δεν έφταιγε το δισκάκι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.