GruntGR Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 http://img356.imageshack.us/img356/3534/imagequality15zf.jpg http://img356.imageshack.us/img356/5360/imagequality25et.jpg υπαρχει καποια ορολογια για αυτο το πραμα που συμβαινει ? φαινεται σαν το LOD στα παντα να επηρεαζεται απτην αποσταση και ταυτοχρονα κατι σαν ψευδο-ομιχλη που εξαλειφεται οσο προχωρας πιο κοντα στο σημειο που κοιταζεις, τα ιδια probs ειχα και σε ενα mod του hl2 το antlions deuce και εστρωσε οταν πηγα απο high perfomance τους forceware σε "quality" , το δοκιμασα ομως στο riddick και στο general profile και ουτε με "quality" ουτε με 'high quality" στρωνει,τα ιδια ακριβως προβληματα στην εικονα εχω σε most wanted και doom3 δοκιμασα να γυρισω απτους 82.12 χωρις κανενα αποτελεσμα, καμια ιδεα για το τι φταιει ? :wall:
overvolt Ιανουάριος 16, 2006 #2 Ιανουάριος 16, 2006 Δεν βλεπω κανενα τρομερο προβλημα .. αλλα σε βαθεια τεχνολογικα διληματα, δεν υπαρχουν ευκολες απαντησεις Δες εαν υπαρχουν ενημερωσεις, για τα παιχνιδια που παιζεις .
apocalypse Ιανουάριος 16, 2006 #3 Ιανουάριος 16, 2006 Αυτό που βγάζεις στις φωτογραφίες μου μοιάζει για το ίδιο κόλπο που προκαλεί η έλλειψη trilinear filtering.Αυτό που βλέπεις στην κινούμενη εικόνα είναι σαν γραμμές που διατρέχουν τα textures όπως προχωράς?Πάντως μην απογοητεύεσαι ακόμα , το riddick έχει τόσα προβλήματα στα γραφικά του που μπορεί κανείς να γράψει βιβλίο.
nobig Ιανουάριος 16, 2006 #4 Ιανουάριος 16, 2006 Υπάρχει στο riddick κάποια επιλογή για τα μοντέλα να έχουν πάντα υψηλή ποιότητα και όχι ποιότητα ανάλογα με την απόσταση.ΤΟ riddick ποτέ δεν μου έκανε πρόβλημα με τα γραφικά, μπορώ να πω ότι είναι άψογο!
apocalypse Ιανουάριος 16, 2006 #5 Ιανουάριος 16, 2006 Αρχική απάντηση από nobig [Σήμερα, στις 21:19] Υπάρχει στο riddick κάποια επιλογή για τα μοντέλα να έχουν πάντα υψηλή ποιότητα και όχι ποιότητα ανάλογα με την απόσταση.ΤΟ riddick ποτέ δεν μου έκανε πρόβλημα με τα γραφικά, μπορώ να πω ότι είναι άψογο! Η πρώτη σου πρόταση δεν ταιριάζει με την 2η.Αυτό είναι το χειρότερο πρόβλημα του riddick , πολλά παιχνίδια χρησιμοποιούν πολλαπλά επίπεδα λεπτομέρειας αλλά κανένα άλλο δεν έχει τόσο ελεεινές μεταβάσεις ανάμεσα στα επίπεδα.Ρύθμιση σίγουρα δεν υπάρχει , ίσως να υπάρχει τίποτα σε hack.
nobig Ιανουάριος 16, 2006 #6 Ιανουάριος 16, 2006 Υπάρχει ψάξτο καλύτερα. Εμένα όλα μια χαρά δουλεύαν χωρίς προβλήματα με πιο παλιούς οδηγούς.Που είναι το πρόβλημα με τις προτάσεις;
Maximus Ιανουάριος 16, 2006 #7 Ιανουάριος 16, 2006 Αρχική απάντηση από apocalypseΠάντως μην απογοητεύεσαι ακόμα , το riddick έχει τόσα προβλήματα στα γραφικά του που μπορεί κανείς να γράψει βιβλίο. Ποια είναι αυτά και δεν τα είδα με 3 κάρτες? (6600GT, 6800UL, 7800GT)
steve_m Ιανουάριος 16, 2006 #8 Ιανουάριος 16, 2006 Πλακα πλακα που ειδατε προβληματα στα γραφικα του riddick το οποιο κατα τη γνωμη μου εχει τα καλυτερα γραφικα απο ολα τα games.
Maximus Ιανουάριος 17, 2006 #9 Ιανουάριος 17, 2006 Εγώ πιστεύω ότι με ένα συνδυασμό γραφικών από Half Life 2, Riddick και Far Cry θα είχαμε το τέλειο -οπτικά- παιχνίδι. Τώρα για ποια προβλήματα μιλάει ο φίλος, ειλικρινά δεν ξέρω...
apocalypse Ιανουάριος 17, 2006 #10 Ιανουάριος 17, 2006 Είπα προβλήματα , όχι bugs.Το καλύτερο είναι αυτό:Αρχική απάντηση από nobig [Χθες, στις 21:19] Υπάρχει στο riddick κάποια επιλογή για τα μοντέλα να έχουν πάντα υψηλή ποιότητα και όχι ποιότητα ανάλογα με την απόσταση. 9/10 παιχνίδια χρησιμοποιούν πολλαπλά level of detail για μοντέλα και textures (το γνωστό PES5 έχει 5 διαφορετικά) αλλά συνήθως δεν φαίνεται γιατί οι μεταβάσεις είναι ομαλές.Στο riddick είναι χάλια , όλοι οι χαρακτήρες αλλάζουν απότομα σχήμα σε μια συγκεκριμένη απόσταση , δεν έχει αρκετά ενδιάμεσα επίπεδα.’λλο? Δείτε στην πρώτη φωτογραφία του GruntGR , κάτω αριστερά φαίνεται καλύτερα.Μαιανδρική παραμόρφωση (moire) που στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι παντού.Ακόμα καλύτερα , χάρη στην τεχνική που χρησιμοποίησαν οι δημιουργοί στο texturing , αυτή η παραμόρφωση ΔΕΝ διορθώνεται με multisampling AA.Στην κίνηση μοιάζει σαν οι τοίχοι και τα πατώματα να "χορεύουν".Τα προβλήματα στο self-shadowing πάλι (τριγωνικές σκιές , πιο εμφανείς στα κινηματογραφικά) είμαι σχεδόν σίγουρος πως ήταν bug αλλά δεν ξέρω αν διορθώθηκαν ποτέ.Το αρχικό μου σχόλιο πήγαινε στο ότι τα γραφικά του δεν αντέχουν λεπτομερή εξέταση.Και ναι , είμαι τόσο ψείρας.EDIT : @nobig Όταν είπα οτι οι 2 προτάσεις σου δεν ταιριάζουν εννοούσα οτι οτι λες "δεν έχω κανένα πρόβλημα -- ψάχνω την λύση για το x πρόβλημα που έχω".
nobig Ιανουάριος 17, 2006 #11 Ιανουάριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από apocalypseΌταν είπα οτι οι 2 προτάσεις σου δεν ταιριάζουν εννοούσα οτι οτι λες "δεν έχω κανένα πρόβλημα -- ψάχνω την λύση για το x πρόβλημα που έχω". Πάλι δεν μπορώ να σε πιάσω, Τέσπα. Αυτό που λες με το moire οφείλεται καθαρά στο texture, σε πολλά παιχνίδια υπάρχει αυτό (σε λεπτά grid ειδικά). Δεν νομίζω πως είναι bug ούτε πρόβλημα ποιότητας. Ποιό πολύ αδυναμία απεικόνισης του μόνιτορ νομίζω. Για παράδειγμα, Η εικόνα που στέλνω είναι ασπρόμαυρη. Η TFT όμως της ψηφιακής μου όταν την έβλεπα φαινόταν σαν να ήταν έγχρωμη σε μερικά σημεία. Αυτό λόγο της σμίκρυνσης και επειδή είναι πολύ λεπτομερές το θέμα. Δοκίμασε ένα πολύ ψιλό grid να δεις, κάνει παιχνίδια με το μόνιτορ Πάλι δεν μπορώ να βρω όμως τα προβλήματα που βρίσκεις στα γραφικά του riddick Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι το LOD το οποίο έχει μόνο ένα επίπεδο και όντως είναι ενοχλητικό. Απλά βάζεις τα μοντέλα μόνιμα στο High και τελειώνεις. Απλά και όμορφα
apocalypse Ιανουάριος 17, 2006 #12 Ιανουάριος 17, 2006 Μα δεν είναι bug , όπως ήδη είπα. Όπως σωστά λες αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται φυσιολογικά σε οποιοδήποτε παιχνίδι , σε οποιοδήποτε λεπτό grid και όντως ο λόγος είναι το μέγεθος του pixel. Αν δοκιμάσεις να παραμορφώσεις (έστω και ελάχιστα) μια ριγέ ή καρώ φωτογραφία στο photoshop (εγώ το έκανα με μια ριγέ) βγάζεις το ίδιο αποτέλεσμα. Ακριβώς επειδή είναι γνωστό πρόβλημα στα περισσότερα παιχνίδια το λαμβάνουν υπ'όψην τους (κατάλληλη επιλογή textures). Στο riddick γίνεται χαμός. Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα παιχνίδι που το φαινόμενο να είναι χειρότερο. Είναι σχεδόν σαν διαφήμιση για τα νέα modes AA των 7800 , X1800 (που βελτιώνουν την κατάσταση). Και επειδή $%@^ το thread , ΔΕΝ λέω οτι έχει κακά γραφικά , απλά οτι έχει μερικά χτυπητά άσχημα σημεία.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.