sotiris Απρίλιος 9, 2006 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno Έτσι. Τα 2.460ΚΒ τι είδους configuration είναι? το auto configuration που είχε με 1,5 giga swap (pagefile δε λέγεται?). Αρχική απάντηση από YiannisM Ok με το 2ο GB... Έλεγα να βάλω Visual studio στο φορητό, οπότε μάλλον θα μου χρειαστεί... το πήρες? ποιο πήρες τελικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiannisM Απρίλιος 9, 2006 #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 ποιο πήρες τελικά? Αυτό εδώ... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554968 Μου φάνηκε μάλλον το καλύτερο. Το αναγνώρισε και σε Dual Channel mode, κι όλα καλά... υγ: Μην τους ακούς που γράφουν "Συσκευασία: Retail." Τυλιγμένο σ ενα αφρολέξ μου το έδωσαν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 9, 2006 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Αρχική απάντηση από YiannisM Αυτό εδώ... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554968 Μου φάνηκε μάλλον το καλύτερο. Το αναγνώρισε και σε Dual Channel mode, κι όλα καλά... υγ: Μην τους ακούς που γράφουν "Συσκευασία: Retail." Τυλιγμένο σ ενα αφρολέξ μου το έδωσαν... δοκίμασε ένα memtest, αν δεν έχεις δοκιμάσει, για να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα συνεργασίας με το άλλο dimm-άκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiannisM Απρίλιος 9, 2006 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Θα το κάνω αργότερα κι αυτό... Καλή η σκέψη σου! :worship: Προς το παρόν έχω άλλα προβλήματα... Επειδή δε μου αρέσουν τα Windows Home Greek (πρώτον επειδή είναι Home και δεύτερον επειδή είναι Greek ) που μου το έφεραν μαζί, αλλά κι επειδή θέλω να έχω διάφορα περιβάλλοντα εργασίας ανάμεσα στα οποία και Win2000, αποφάσισα να το κάνω multi-boot κι έσπασα τα partitions του ώς εξής: C: --> MSDOS98 boot partition, for maintainance tasks, GHOST, memtest, etc. D: --> Win2000 ENU partition, for V.Studio v6 E: --> WinXP ENU PRO partition, for V.Studio .NET F: --> WinXP GREEK Home partition, επειδή μου τα φόρτωσαν κι αυτά (άλλα partitions) ισως για κάνα Linux μελλοντικά... O: --> Data partition 50 GB! Με λίγα λόγια δηλαδή θέλω να χρησιμοποιήσω το πρώτο μισό του δίσκου για να μπουτάρω σε διάφορα περιβάλλοντα, και το υπόλοιπο μισό για Data σε NTFS. Μέχρι τώρα έχω αντιμετωπήσει τα εξής προβλήματα... (1) Είναι αδύνατο να εγκαταστήσω το WinXP GREEK Home σε άλλο partition διαφορετικό του C: , αφού ΔΕ μου έδωσαν το Windows CD παρά μόνο εκείνα τα 2 CDs για rebuilding! Αυτά δίνουν επιλογές για rebuilding στο C: και μόνο στο C:!! :TD: Υπάρχει κάνας τρόπος να κάνω rebuild σε άλλο drive άραγε;;; :turn: (2) Λόγω του προβλήματος (1) αναγκάζομαι να βάλω το MSDOS98 boot partition στο D: Πώς κάνεις DOS-Boot στο D: partition;; Ξέρει κανείς;;; Μέχρι τωρα το εφτιαχνα μόνο στο C:... (3) Όταν έβαλα τέλος πάντων τα έα WinXP ENU PRO στο E: partition (και χωρίς να έχω λύσει ακόμη τα υπόλοιπα θέματα) ανακάλυψα ότι το CD των drivers που μου έδωσαν ΔΕΝ τους εγκαθιστά όλους σωστά αφού μερικοί απαιτούν Ελληνικά Windows για να εγκατασταθούν!!! Τι απαράδεκτο κόλπο είναι αυτό πάλι;;; (4) Όταν πήγα στο site της Asus να κατεβάσω νέους drivers, ανακάλυψα ότι ΔΕΝ αναφέρονται ΠΟΥΘΕΝΑ drivers για τα Windows 2000 αλλά μόνο για τα Windows XP!! :toomuchne Θα κάνουν αυτοί άραγες για τα Win2000 που θέλω να στήσω στο partition D:;;; (5) Όταν προσπάθησα να βάλω και Linux ανακάλυψα ότι υπάρχει πρόβλημα αναγνώρισης της κάρτας ethernet (Realtek RTL 8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet)... Δοκίμασα με 3 linux (Ubuntu 5.10, Fedora 5, Suse 10) και κανένα ΔΕΝ την αναγνώρισε! Υποθέτω ότι αντίστοιχο πρόβλημα θα υπάρχει και με άλλες συσκευές λιγότερο κρίσημες (π.χ. wlan, κλπ.) αλλά δεν μπόρεσα να προχωρήσω παρακάτω για να δώ λόγω της μη αναγνώρισης δικτύου! Πού μπορούμε να βρούμε Linux drivers γι αυτό το μηχανάκι, αφού το download παράρτημα του site της Asus δεν έχει ούτε Linux drivers;;; (εδώ δεν έχει για Win2000...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 9, 2006 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Που είναι το HDtune να δούμε τι κάνει και ο δίσκος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 9, 2006 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno Που είναι το HDtune να δούμε τι κάνει και ο δίσκος? οεο? από τα 29 ξεκινάει και πέφτει, μούφα! Δέν έχω βρει χρόνο ούτε για bench. Περιμένω το Πάσχα. Στο Πάσχα μέσα, θα ετοιμάσω και οδηγό για το πώς να βάλουμε linux στο a6ja Πάντως, για να σε βοηθήσω YannisM, η διανομή που μου έπαιξε η ethernet ήταν το kanotix. Αυτό που με έχει προβληματίσει περισσότερο είναι το αν έχει βγάλει η ati drivers που να υποστηρίζουν την x1600. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiannisM Απρίλιος 9, 2006 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Αυτό που με έχει προβληματίσει περισσότερο είναι το αν έχει βγάλει η ati drivers που να υποστηρίζουν την x1600. Για την x1600 δεν ξέρω, αλλά το πρόβλημα των ATI καρτών στο Linux είναι υπαρκτό...Στο Ubuntu υπάρχει τρόπος να δουλέψει με το fgrlx Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 9, 2006 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Αρχική απάντηση από YiannisM Για την x1600 δεν ξέρω, αλλά το πρόβλημα των ATI καρτών στο Linux είναι υπαρκτό...Στο Ubuntu υπάρχει τρόπος να δουλέψει με το fgrlx fglrx = o proprietary driver της ati, απλά δεν ξέρω αν έχει βγάλει καινούρια version για τις x1x0. πάντως το kororaa 0.2, που έχει driver λόγω xgl, δεν το έπιασε με τη μία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiannisM Απρίλιος 27, 2006 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Τελικά πάντως Σωτήρη, ούτε το Kanotix αλλά ούτε και η Mandriva μου αναγνώρισαν το LAN αυτόματα... Λες να παίξουν με το ασύρματο interface καλύτερα;... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.