Jump to content

Memtest+Win-memtest διαφορες

ea6gka

Recommended Posts

μπορειτε να μου εξηγησετε πως ειναι δυνατον ενω 2 στικακια περνανε ολονυχτιες στο μεμτεστ με τα τεστ #5,4,8 πανω απο 300 λουπες εκαστος και χωρις ουτε ενα λαθος , στο windows memtest να ξεσκιζονται στα λαθη? τι μπορει να φταιει ?

To memtest μπορεί να σου βγεί καθαρό 2-3 mhz παραπάνω απο την σταθερή συχνότητα των μνημών γι αυτό και τσεκάρεις με το winmemtest...το #5/#8 memtest πάντως ζορίζουν πιο πολύ τις μνήμες (κρίνω απο το vdrop) ενώ το winmemtest είναι περισσότερο light και κάνει αναγνωριστικές πτήσεις :)

Υπαρχουν αρκετες ρυθμισεις που χτυπουν στα windows ενω το dos memtest ειναι χωρις λαθη.Πχ.αν τρεχεις με διαιρετη ισως πρεπει ν'αλλαξεις τα max async latecy,read preamble.Ακομη μπορει να φταιει το trfc(να θελει κατι παραπανω σε σχεση με οταν τρεχει το dos).Καποιοι εχουν αναφερει και προβληματα με το dynamic idle cycle counter=enable αν εχεις dfi.Φυσικα κυριο λογο παιζουν και οι ρυθμισεις για τον Imc(βλεπε DRAM strength)

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 15:14]

το 8 ζοριζει τον IMC ξερω παντως.

αν ειναι ετσι, πως φευγουν τα λαθη στο 8 αλλαζοντας stickακια????

αν ειναι τα λαθη στον IMC, δεν πρεπει να παρεμεινουν τα λαθη ανεξαρτητα απο τις μνημες??

• 2 weeks later...

το παλεψα λιγακι και βγηκε ακρη , εδωσα λιγο ρευμα στις μνημες (+0,3) και LDT (1.6) και ιδου

2370uk.th.jpg

bandwith2lo.jpg

δυστηχως ομως κολησε στα 238+239 στα παραθυρα , το βαζω για να δειτε ΒW εκει περα ποσο δινει. Θα κοιταξω να δω αν θα τα καταφερω να τις φτασω στα 243 που ξερω οτι ειναι το οριο τους.

Εμένα 2 256άρια UTT μου έχουν βγάλει το λάδι. Σε 754

252 ούτε spi 1m

250 1M εντάξει.

Οπότε λέω ας παίξω στα 245.

ΕΚεί μου βγάζει memtest μέχρι 35000 άντεξα, Spi 32Μ 3-4 στη σειρά και ό,τι άλλο ζητήσω.

SnM δεν περνάει ούτε στα 230. Τι συμβαίνει ρε παιδιά?

Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω από αυτό που έγραψες. Μεμετεστ εννοώ από παραθύρια. Το s&m χτυπάει από το quick με μονοψήφιο αριθμό λαθών και από εκεί και πέρα στο normal και στο long πολλάααααα ψηφία. Και μεμτεστ πάει 3500% Τι τάσκα?

single thread safe error count variable pattern

single error 1

single bite 1

(αυτά βοηθάνε καθόλου?)

Επίσης στο system stability tester δεν κολλάει

Ψυχή μου, το s&m όταν σου κάνει memtest (όχι το πρόγραμμα memtest το γνωστό σε iso bootable ή το windowσάδικο με τους επι τις εκατό κύκλους) τρέχει 4 τέστ (τα οποία μπορείς να επιλέξεις απο τα settings κάτω δεξιά)....σε ποιό απ όλα σου κολλάει?

Καρδούλα μου στα settings μου δίνει για επιλογές αυτά που έγραψα +disable safe mode που δεν επέλεξα για ηθικοπλαστικούς λόγους.

Από κάτω έχει τη λέξη tests και από κάτω 4 κουτάκια με ν που είναι όμως γκρίζα.

Τώρα ξανατρέχω το quick για να μετρήσω τεστ

Γιαπ το τελευταίο είναι

Αυτά τα 4 με το ν είναι αγάπη μου...το γιατί είναι γκρί δε κατέχω, εγώ επιλέγω κανονικά (και αντίστοιχα βλέπεις στο memtest του s&m να τρέχει το εκάστωτε τεστ που επέλεξες "complete (#3 of 4) [37%]". Απλά κάτσε μπρος και μέτρα ή κατέβασε νεότερη σενεμιά :p

Στην ντουφάι το εντόπισα σε imc settings και 1 καταραμένο timing στις μνήμες....απο tweaker όμως όλα εντοπίστηκαν ουάν μπάι ουάν....δώσε ένα σκρίνσοτ απο τον τουίκερ σου (δεν ελπίζω να ονομάζεις έτσι τίποτα πονηρό)...α ναι και πόσο βε ντίμ δίνεις :)

Λουπόν. Στα 245 όπου και θα μείνουν τα μνημάκια ο κόσμος να χαλάσει είμαι με 3.3 και χαλκοκουβέρτς (όχι δε μου ξέφυγε το έψιλον) και ανεμιστήρ'. Τα κουβερτούδια μένουν παγωμένα. 2225 και από τ΄άλλα 2άρια και 3 το τρτντάμπλγιου 15-16 τα δύο πάν' παν' και όπως καταλαβαίνεις δε σχολιάζω άλλο. Δε πα να λέει τα κάλαντα το snm. Βγάζω όσα Spi 32M θέλω ,System Stability tester όσο τραβάει η ψυχή του, 3DMark και δε συμμαζεύεται. Τ snm και στα 230 χτυπάει. Ας χτυπιέται όσο θέλει. Εγώ τελείωσα με το μηχάνημα.

Μωρό μου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.