dohc161416003179 Αύγουστος 31, 2006 #101 Αύγουστος 31, 2006 Προσωπικά πάντως θυμάμαι ότι πριν από αρκετό καιρό υπήρχε έντονη διχογνωμία για την αξία του prime ως τεστ σταθερότητας στους Α64, kαθότι υπήρχαν κομμάτια που στα default έβγαζαν σφάλματα... Με την έλευση του SnM τα πράγματα απλουστεύτηκαν.
vgiozo Αύγουστος 31, 2006 #102 Αύγουστος 31, 2006 Όταν έτρεξα το prime χθες, είχα επιλεξει "always on" στη διαχείριση ενεργειας, για να δώ αν ήταν το Cool'n'Quiet που επηρέαζε τελικά την συμπεριφορά του επεξεργαστή στο Battlefield 2......κατά τις 1:30 έβαλα να τρέξει ξανά το prime, αλλά αυτή τη φορά με "minimal power management" μήπως κι επηρέαζαν οι οδηγοί και το hotfix την σταθερότητα του μηχανήματος στη περίπτωση που το Cool'n'Quiet είναι απενεργοποιημένο απο τις επιλογή διαχείρισης ενέργειας...Ο ένας επεξεργαστής έβγαλε σφάλμα μετά απο μια ώρα και δέκα λεπτά, όπως είχε συμβεί τη πρώτη φορά και με τους δύο (σχεδόν ακριβώς την ίδια ώρα άντεξαν)...ο δεύτερος όμως τρέχει κανονικά 3:30 ώρες τώρα...Τί συμπέρασμα να βγάλω; Σκέφτομαι να απεγκαταστήσω το hotfix και να ξαναπροσπαθήσω......ΑΛήθεια...την επιλογή THROTTLE στο ΒΙΟΣ να την αφήσω ενεργοποιημένη; (στο 50% είναι αυτόματα ρυθμισμενο)
Mainframe Αύγουστος 31, 2006 #103 Αύγουστος 31, 2006 Έγώ την έχω ενεργοποιημένη (στο 50% είναι αυτόματα ρυθμισμενο), το μόνο που έχω εκτός είναι το CnQ. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Αργα το βράδυ θα βάλω και το SnM. Για να δούμε...
DuKe Αύγουστος 31, 2006 #104 Αύγουστος 31, 2006 το throtle κλείστω... σου κατεβάζει το ρολόι της cpu όταν ανεβάσεις πολύ θερμοκρασίαεγώ πάλι το cool&quite δεν μπόρεσα ποτέ να το βάλω να δουλέψει παρόλο που έκανα τα πάντα. και στον τωρινό μου επεξεργαστή και με τον 3700+ που είχα
vgiozo Αύγουστος 31, 2006 #105 Αύγουστος 31, 2006 Όσο έτρεχε πριμε ανέβασε μέχρι 46 βαθμούς θερμοκρασία......λοιπόν, ο δεύτερος πυρήνας έβγαλε λάθος στο prime μετά απο 4 ώρες και 53 λεπτά...ενώ έβαλα εν τω μεταξύ ξανά τον πρώτο να τρέξει και άντεξε μόνο 1 ώρα και 1 λεπτό...Τις μνήμες τίς είχα ελέγξει όταν έστηνα το μηχάνημα και είχαν βγάλει 50 memtest #5 λούπες, οπότε δύσκολα να φταίνε αυτές...Λεω να:- Να απενεργοποιήσω το Cool'n'Quiet στο βιος- Να ανεβάσω vcore- Να απενεργοποιήσω το throttle στο biosκαι βλέπουμε...εσείς πώς εκτιματε τη κατάσταση;
Chosen Αύγουστος 31, 2006 #106 Αύγουστος 31, 2006 Εγώ λέω να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το Prime για ένδειξη σταθερότητας στον Α64 σου.Το S&M είναι γρανίτης και για τις μνήμες και τον επεξεργαστή ξεχωριστά, σου λέει πιο κομμάτι χαλιέται (η μνήμη του συστήματος ή η L2 cache του δεύτερου πυρήνα σου κλπ)
vgiozo Αύγουστος 31, 2006 #107 Αύγουστος 31, 2006 Λες; Πάντως απενεργοποιησα το Throttle στο bios, έτρεξα Prime...λάθος στον πρώτο πυρήνα...Απενεργοποίησα το CnQ, τα ίδια...Αύξησα το vcore στα 1.32 και πάλι λάθη στο Prime...μήπως έχω προβληματικό κομμάτι;Μου φαίνεται απίθανο να φταίει το τροφοδοτικό...το Ενερμαξ 485 κρατούσε σύστημα βαρύτερο απο αυτό, δεν θα τα καταφέρνει το Seasonic S12 600W;;Θα δοκιμάσω και το πρόγραμμα που λες, αν και έχω αποκαρδιωθεί λιγο...
vgiozo Αύγουστος 31, 2006 #110 Αύγουστος 31, 2006 Το σύστημα έβγαλε καθαρό το S&M 1.8.1 σε long cpu test, max load......τί λέτε να φταίει για τα σφάλματα του πριμε; πόση βάση να δώσω;
greekfragma Αύγουστος 31, 2006 #111 Αύγουστος 31, 2006 βλακειες του πραημ....και μενα περναγε σνμ και για καθε μερα ηταν σταθερος ο 3800 Χ2 σε οτι και εαν εκανα στο μηχανημα αλλα το πραημ το χαβα του.........μετα απο κανα μισαωρακι βαραγε.....
vgiozo Αύγουστος 31, 2006 #112 Αύγουστος 31, 2006 [μπουχέσας on]Γκούχου - Γκούχουτελικά είναι οι μνήμες...προτού αρχίσω να απεγκαθιστώ και να μπαίνω σε άλλες διαδικασίες είπα να τρέξω ένα memtest στις μνήμες μήπως και...και έβγαλαν 4 σφάλματα στις πρώτες 10 λούπες...απο πού κι ως που δεν κατάλαβα...όπως είπα παραπάνω τις είχα δοκιμάσει με τον Χ2 3800+ πριν ακόμη μπώ για πρώτη φορά στα παραθύρια όταν τον είχα πρωτοεγκαταστήσει στο σύστημα...ακριβώς για να μην έχω ντράβαλα με φθαρμένα αρχεία...Τί μεσολάβησε δεν μπορώ να σκεφτώ.....όπως και νά'χει, επειδή δεν ε΄χω το κουράγιο βραδιάτικα να ψάχνω όλες τις ρυθμίσεις της ΔΦΙ για της μνήμες, έθεσα 2Τ CPC έτρεξα 50 λούπες και δεν έβγαλε σφάλματα και τώρα τρέχω ξανά prime...Tϊποτα καλές και φτηνές μνήμες για ΔΦΙ έχετε υπο΄ψιν;[/μπουχέσας on and on and on]
mariosalice Σεπτέμβριος 1, 2006 #113 Σεπτέμβριος 1, 2006 Για άλλη μια φορά υπαίτιος των προβλημάτων είναι η μνήμη.Ε λοιπόν όσες φορές είχα πρόβλημα τελικά αποδείχτηκε οτι έφταιγε η μνήμη.Αν δείτε παλιά μου ποστ το έχω γράψει πολλές φορές αυτό και μάλιστα έφτιαξα και ξεχωριστό thread "Γιατί μου καίγονται οι μνήμες?"Μέχρι και τα Windows το μάθανε το πρόβλημα και μετά από μπλε οθόνη ξέρουν και βγάζουν μήνυμα για ελαττωματική μνήμη.Αγανάκτηση πιά και αυτή.Ακόμα και οι ακριβές επώνυμες μνήμες έχουν πρόβλημα.Δεν είναι θέμα ρυθμίσεων.Καίγονται και όταν λειτουργούν με default τάση έτσι ξαφνικά.Ύπουλα. Χωρίς να φωνάζουν, εμείς φταίμε για όλα τα κουλά που αντιμετωπίζετε.Ακόμα και το memtest σε μια περίπτωση που το έτρεχα όλη νύχτα με ένα συγκεκριμένο dimm μου το έδειχνε καθαρό.Αλλά όταν έβαζα αυτό πάνω είχα κουλά.Όταν έβαζα το άλλο όλα πήγαιναν μια χαρά.Τόξερα ότι είχε πρόβλημα αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω.Μέχρι που μετά από ένα μήνα άρχισε να βγάζει και στο memtest λάθη.Αρχικά λίγα και μετά μαζικά.’ντε να ξεμπερδεύουμε με αυτή την τεχνολογία, να έρθει καινούργια.Βραχνάς κατάντησε.Ποτέ στο παρελθόν δεν είχα προβλήματα με τις μνήμες (πχ rambus και dimm χαμηλής συχνότητας).Καινούργιο φρούτο είναι που εμφανίστηκε μαζικά στις DDR400.
vgiozo Σεπτέμβριος 3, 2006 #114 Σεπτέμβριος 3, 2006 Να σημειώσω ότι τα προβλήματα που είχα με το BF2 εξαφανίστηκαν με τους νέους επίσημους οδηγους της Νβιντια...Πριν κολλουσε κατά το φόρτωμα του παιχνιδιού στο "collision"...τώρα όλα καλά, εκτος απο τη σκοτεινιά που έπεσε στο τοπίο χωρίς να πειράξω καμία ρύθμιση φωτεινότητας...Οπότε μάλλον δεν ήταν πρόβλημα σχετικό με τον Dual Core (αν και εμφανίστηκε μόνο αφού τον εγκατέστησα στο σύστημα...)
anousios Οκτώβριος 24, 2006 #115 Οκτώβριος 24, 2006 Aυτα τα αρχεια δε περιλαμβανονται στα win updates? Δηλ. αν κανουμε win updates installation ειμαστε ok?
morfeas-dsl- Οκτώβριος 24, 2006 #116 Οκτώβριος 24, 2006 αν εννοεις της nvidia οχι. Αυτα τα βρισκεις απο www.nvidia.com
anousios Οκτώβριος 25, 2006 #117 Οκτώβριος 25, 2006 oxι, δεν ελεγα για την nvidia, για το θεμα της επικεφαλιδας μιλαω.
fonzi Νοέμβριος 5, 2006 #118 Νοέμβριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από Mainframe [31-08-2006 13:09] Mariosalice ευχαριστώ. Πάντως χθες το βράδυ που μόνταρα τον 4400 δεν είχα κάποιο πρόβλημα ούτε με τα video, ούτε με τα mp3, ούτε με το prime, ούτε με το 3dmark και ούτε με τα 3d games (DOOM3 και Quake). Δεν έχω βάλει κανένα fix και εξακολουθώ να είμαι με xp sp1. Toν επεξεργαστή τά XP τον βλέπουν κανονικά ώς DUAL και έχω την δυνατότητα πλέον του Affinity . Όλα πάνε καλά ή εγώ κάτι έχω χάσει από την όλη ιστορία? Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός ρε παιδιά αλλά έχω πραγματικά μπερδευτεί! Μήπως τελικά τα όλα hotfix σκοπεύουν σε επιπλέον απόδοση? Το ρωτάω γιατί αν είναι να βάλω το SP2 με τα fixs μόνο για 1 με 5 % περισσότερη απόδοση, τουλάχιστον για την ώρα, δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Αυτό που με νοιάζει είναι το μηχάνημα να μην κάνει κολλήματα και άλλα κουλά που για την ώρα δεν τα έχω αντιμετωπίσει. Ευχαριστώ και πάλι. Να προσθέσω πως το CnQ το έχω εκτός. επειδή σκοπεύω να κάνω το ίδιο (να αφήσω SP1) και να μοντάρω 4200+ dual θα ήθελα να μάθω αν κόποιος (Mainframe?) το έχει στήσει έτσι και πως πήγε τελικά...
vgiozo Νοέμβριος 5, 2006 #119 Νοέμβριος 5, 2006 Εχοντας κάνει νέα εγκατάσταση και έχοντας ακολουθήσει πιστά τις σχετικές οδηγίες δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με τον διπύρηνο επεξεργαστή, XP Sp2, Cool'n'Quiet, minimal power management......ευτυχώς όλα δουλεύουν ρολόϊ...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.