yog-sothoth Φεβρουάριος 2, 2006 #61 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 παω να το εγκαταστησω και μου βγαζει τι στον π****ο φταιει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Φεβρουάριος 2, 2006 #62 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 Χωρίς να είμαι σύγουρος 100% μήπως πρέπει να έχεις εγκατεστημένο το SP2 για να τρέξεις το HOTFIX ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yog-sothoth Φεβρουάριος 2, 2006 #63 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 εχω win χ64 sp1 (δεν νομιζω να εχουν sp2) !η μηπως δεν το χρειαζομαι το hotfix ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frantic Φεβρουάριος 2, 2006 #64 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 10:28] Σύμφωνα με το άρθρο της microsoft,.......................Βγαίνει από κάπου το συμπέρασμα ότι το "πρόβλημα" δεν υπάρχει στις εγκαταστάσεις με sp1 και προέκυψε με το sp2? δεν νομίζω. Κατα πρώτον αναφέρεται ρητά στο άρθρο ότι αφορά XP με SP2. Κατά δεύτερον, η παράθεσή σου απλά λέει ότι αν θες υποστήριξη για δυναμικές αλλαγές σε voltages και mhz, χρειάζεσαι SP2 για multi-proc υπολογιστές. Αυτό δε με απασχολεί. Το "πρόβλημα" δεν έχει καμιά σχέση με αυτό, διότι και με απενεργοποιημένο το C&Q, έχεις προβλήματα με το μοίρασμα του φορτίου μεταξύ των CPU, σίγουρα σε SP2. Αυτό υποτίθεται ότι διορθώνει το hotfix, ανεξάρτητα αν έχεις CnQ ενεργοποιημένο είτε όχι. Το ερώτημά είναι αν αυτά τα προβλήματα υπάρχουν και σε SP1. Το αν το SP1 υποστηρίζει ή όχι δυναμική ρύθμιση volts/clocks σε multi-cpu/core συστήματα είναι άλλο θέμα, που στην τελική δε με απασχολεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 2, 2006 #65 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 Δεν λέω κάτι διαφορετικό, λέω ότι χρησιμοποιούμε ένα fix με το οποίο η microsoft διορθώνει ένα πρόβλημα εφόσον έχεις sp2 και εφόσον έχεις cnq(στην περίπτωσή μας) για να λύσουμε ένα άλλο πρόβλημα, αυτό της μη σωστής κατανομής affinity σε ορισμένες εφαρμογές.To fix αν το χρησιμοποιήσεις για τον σκοπό που βγήκε, προφανώς δεν σου χρειάζεται(δεν ξέρω αν θα εγκατασταθεί καν μιας και δεν έχεις sp2). Αλλά δεν το θέλεις γιάυτό, το θέλεις για την περίπτωση που κάποιο game/εφαρμογή δεν παίζει σωστά, κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο από το άρθρο ότι δεν συμβαίνει σε sp1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Φεβρουάριος 14, 2006 #66 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 επειδη ακομα δεν περασα τους drivers της amd για το cpu μου,σε τι θα φανουν χρησιμοι?θα εχω καλυτερες επιδοσεις?ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 14, 2006 #67 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Αρχική απάντηση από def επειδη ακομα δεν περασα τους drivers της amd για το cpu μου,σε τι θα φανουν χρησιμοι?θα εχω καλυτερες επιδοσεις?ευχαριστω Εσύ από το θέμα τι έχεις καταλάβει? ξαναρώτησες και σου απαντήσαμε, είναι ξεκάθαρο τι κάνει το fix και οι περιπτώσεις στις οποίες το χρησιμοποιούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Φεβρουάριος 14, 2006 #68 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Αρχική απάντηση από RootX Εσύ από το θέμα τι έχεις καταλάβει? ξαναρώτησες και σου απαντήσαμε, είναι ξεκάθαρο τι κάνει το fix και οι περιπτώσεις στις οποίες το χρησιμοποιούμε. :o :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Φεβρουάριος 14, 2006 #69 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Οι οδηγοί της AMD δίνουν σταθερότερη λειτουργία και πιο σωστή διαχείρηση ενέργειας.Σε περίπτωση ενεργοποίησης του Cool n Quiet θα σου δώσουν τη δυνατότητα αυτόματης μεταβολής της τάσης που δέχεται ο επεξεργαστής και αυξομείωσης της συχνότητας λειτουργίας του επεξεργαστή σύμφωνα με τις ανάγκες.Επίσης σε περίπτωση που έχεις διπλοπύρηνο είναι απαραίτητοι τόσο οι οδηγοί αυτοί όσο και το patch της M$. Χωρίς αυτά έχουν αναφερθεί BSOD σε παιχνίδια και μειωμένη ταχύτητα.Με λίγα λόγια είναι απαραίτητοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onepagebook Μάρτιος 20, 2006 #70 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Also use a program to launch games Win2000/WinXP Launcher to load games. (Available here: http://www.majorgeeks.com/Win2000_Launcher_d438.html or http://www.majorgeeks.com/WinLauncherXP_d870.html). This will allow you to set the CPU affinity before loading the game, which is useful for games that don't respond well to Alt-Tabbing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuskerDu Απρίλιος 3, 2006 #71 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 Εχω WinXP pro 32bit + SP2, με AMD64x2 3800+ και ασχολούμαι κυρίως με video encoding (CCE) και audio ripping-encoding ( δεν είμαι gamer) συν office εφαρμογές. Το PC το έστησα πριν 3 εβδομάδες, έχω ενεργοποήσει το CnQ (idle θερμοκρασίες 28-29C ), αν βάλω το fix της M$ θα δω διαφορές στην ταχύτητα ή γίνεται αισθητή η διαφορά μόνο στα παιχνίδια με μεγάλες απαιτήσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Απρίλιος 3, 2006 #72 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 φιλε HuskerDu στην ερωτηση σου εχουν ηδη απαντησει πιο πανω τα παιδια.ριξε ενα προσεκτικοτερο διαβασμα σε ολο το θεμα και θα τα βρεις ολα:hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuskerDu Απρίλιος 4, 2006 #73 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 Τα διάβασα όλα, αλλά σαφές συμπέρασμα δεν βγαίνει, γι'αυτό ρώτησα αν κάποιος έχει το ίδιο μηχάνημα και τρέχει πάνω-κάτω τις ίδιες εφαρμογές αν έχει δει κάποια διαφορά με το fix. Εχω φορτώσει σχεδόν όλα τα προγράμματα στο καινούργιο pc, ολα ειναι οκ και φοβάμαι τις BSOD... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Απρίλιος 4, 2006 #74 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 Αφου το Patch μονο καλο μπορει να βγει γιατι δεν το βαζεις?Για μενα (οπως κι αλλους) ειναι Must για Α64x2+winxp sp2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuskerDu Απρίλιος 4, 2006 #75 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 ok, το έβαλα, restart και όλα είναι όπως πριν. Θα το τεστάρω αυριο, προς το παρόν νάνι Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 4, 2006 #76 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 Αρχική απάντηση από HuskerDu [Σήμερα, στις 03:15] Τα διάβασα όλα, αλλά σαφές συμπέρασμα δεν βγαίνει, γι'αυτό ρώτησα αν κάποιος έχει το ίδιο μηχάνημα και τρέχει πάνω-κάτω τις ίδιες εφαρμογές αν έχει δει κάποια διαφορά με το fix. Εχω φορτώσει σχεδόν όλα τα προγράμματα στο καινούργιο pc, ολα ειναι οκ και φοβάμαι τις BSOD... Θα καταλάβεις ίσως διαφορά όταν πας να παίξεις παιχνίδια με διπλοπύρηνους και θα τρως restarts χωρίς το fix, σύμφωνα με όσα λένε επίσημα διάφορες εταιρίες που φτιάχνουν παιχνίδια.Επίσης για να μην εμφανιστεί το dual core bug, δηλαδή restarts από το πουθενά στα ξαφνικά όταν παίζεις τρισδιάστατα παιχνίδια, πρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις να αφαιρείς εντελώς τους προηγούμενους οδηγούς. Να αποφύγεις προγράμματα που hackάρουν την εγκατάσταση των Windows (σε προειδοποιούν οτι η εγκατάσταση θα γίνει ασταθής), όπως Vista style desktops κλπ. Δεν θα εγκαταστήσεις ούτε τους οδηγούς ήχου ούτε το NAM, από τους oδηγούς Nforce4 της Nvidia. Επίσης δεν θα βάλεις SUN Java ή αν βάλεις παίξε μετά ένα ζόρικο τρισδιάστατο παιχνίδι να δεις αν είσαι εντάξει (υπήρχε ένα bug που ίσως διορθώθηκε). Το πιο ευαίσθητο παιχνίδι που εμφανίζει σχεδόν αμέσως το Dual Core Bug είναι το Day Of Defeat Source. Αν εμφανιστεί μετά είναι πολύ δύσκολο να το διώξεις. Στην περίπτωση αυτή, ο μόνος τρόπος για να παίζεις παιχνίδια είναι αφού ξεκινήσει το παιχνίδι να πατήσεις Alt-Ctrl-Del και στο processes με δεξί κλικ πάνω στο όνομα του παιχνιδιού να επιλέξεις affinity to one core. Με αυτό τον τρόπο θα τρέχει το παιχνίδι μια χαρά στον ένα πυρήνα. Μια άλλη πιθανή λύση που όμως δεν την δοκίμασα είναι να απεγκαταστήσεις τον οδηγό της AMD και να επιστρέψεις στον οδηγό που δίνει η M$ για τον επεξεργαστή. Δυστυχώς όταν μου εμφανίστηκε κάποια στιγμή το DUAL CORE BUG δεν σκέφτηκα να δοκιμάσω τον οδηγό της M$. Η εμπειρία από αυτό το bug είναι πολύ άσχημη. Ξεκίνησε όταν αναβάθμισα το BIOS για τη μητρική μου στην τελευταία έκδοση 1103. Συγχρόνως είχα εγκαταστήσει και κάποια Vista style desktops με side panel και διαφάνεια. Με τα πολλά restarts που έφαγα καταστράφηκε τελικά η εγκατάσταση των Windows και δεν μπορούσα ούτε να μπω. Ευτυχώς είχα backup όλο το partition του λειτουργικού. Παρά το ότι επέστρεψα στο προηγούμενο BIOS, απεγκατέστησα πλήρως ότι προγράμματα είχα βάλει τον τελευταίο καιρό, έκανα restore σε προηγούμενη μέρα, έβγαλα πλήρως όλους τους οδηγούς, έκοψα κάθε υπερχρονισμό και έκανα και έλεγχο στο λειτουργικό και στα updates της M$, το πρόβλημα βελτιώθηκε μόνο αλλά δεν εξαφανίστηκε. Μόνο όταν έκανα restore το backup που είχα φτιάξει με το automated system recovery λύθηκε το πρόβλημα. Ήταν τόσο γερό όμως το χτύπημα που έφαγα και με φόβισε τόσο πολύ, που έκοψα κάθε υπερχρονισμό (εντάξει ένα 10% πάνω το άφησα) και έμεινα έτσι από τότε, ώστε να σιγουρευτώ οτι δεν τρέχει κάτι με το hardware που έχω. Εύχομαι να μη σας τύχει ποτέ. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί με drivers που δουλεύουν ας πούμε "σωστά" και έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιός είναι ο καλύτερος. Μόνο για τον επεξεργαστή έχουμε. 1. Οδηγός AMD CPU της M$ με το dual core fix. 2. Οδηγός AMD CPU της M$ χωρίς το dual core fix. 3. Οδηγός AMD CPU της AMD με το dual core fix και home/office power scheme. 4. Οδηγός AMD CPU της AMD με το dual core fix και Cool and Quiet ενεργοποιημένο στο BIOS και minimal power managment power scheme. 5. Οδηγός AMD CPU της AMD με το dual core fix και Cool and Quiet ενεργοποιημένο στο BIOS και home/office power scheme. 6. Οδηγός AMD CPU της AMD με το dual core fix και Cool and Quiet απενεργοποιημένο στο BIOS και minimal power managment power scheme. 7. Οδηγός AMD CPU της AMD χωρίς το dual core fix και home/office power scheme. 8. Οδηγός AMD CPU της AMD χωρίς το dual core fix και Cool and Quiet ενεργοποιημένο στο BIOS και minimal power managment power scheme. 9. Οδηγός AMD CPU της AMD χωρίς το dual core fix και Cool and Quiet ενεργοποιημένο στο BIOS και home/office power scheme. 10. Οδηγός AMD CPU της AMD χωρίς το dual core fix και Cool and Quiet απενεργοποιημένο στο BIOS και minimal power managment power scheme. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Θα έλεγα οτι θεωρητικά σε καταστάσεις όπου δεν επιθυμούμε αλλαγή της τάσης και της συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή ο πλέον σταθερός συνδυασμός θα έπρεπε να είναι ο δεύτερος, δηλαδή Οδηγός AMD CPU της M$ χωρίς το dual core fix. Ο οδηγός της AMD ενεργοποιεί τη δυνατότητα αυξομείωσης της τάσης του επεξεργαστή. Αυτό το χαρακτηριστικό το θέλουμε μόνο σε δυο περιπτώσεις. Μια είναι να ενεργοποιήσουμε το Cool n Quiet και η άλλη είναι όταν χρησιμοποιούμε το AINOS σε μητρικές της ASUS. Tο Cool n Quiet λειτουργεί μόνο όταν συνδυαστεί με το minimal power managment power scheme. Αν και το το dual core fix θεωρητικά είναι χρήσιμο μόνο όταν έχουμε αυξομειώσεις στην τάση και τη συχνότητα του επεξεργαστή, εν τούτοις πρακτικά αναφέρεται παντού ως η λύση για τα διάφορα restarts και δίνεται και από το site της AMD (είναι με άλλο όνομα πανομοιότυπο με αυτό που δίνει η M$). Με όλους αυτούς τους συνδυασμούς είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί ένα πρόβλημα ή να πει κανείς με βεβαιότητα οτι αυτή η λύση είναι καλύτερη από την άλλη. Εικασίες κάνουμε και λέμε σαχλαμάρες στην ουσία όταν συστείνουμε να μπει ή να μην μπει ένας οδηγός. Σιγά μην το ψάξαμε και σιγά μην ξέρει κανείς ποιός συνδυασμός είναι ο καλύτερος. Από την εμπειρία μου 16 μηνών με τρεις μητρικές Nforce4, πρακτικά θα έλεγα οτι μάλλον δεν υπάρχουν προβλήματα με κανένα από τους παραπάνω συνδυασμούς, αλλά ούτε και διαπίστωσα κάποια αλλαγή στην ταχύτητα. Κυρίως όμως έχω δοκιμάσει τις παρακάτω λύσεις 1. Οδηγός AMD CPU της AMD με το dual core fix και Cool and Quiet ενεργοποιημένο στο BIOS και minimal power managment power scheme. Ενεργοποιεί το Cool and Quiet. 2. Οδηγός AMD CPU της AMD με το dual core fix και Cool and Quiet ενεργοποιημένο στο BIOS και home/office power scheme. Απενεργοποιεί το Cool and Quiet μέσα από τα Windows χωρίς να χρειαστεί restart. 3. Οδηγός AMD CPU της AMD με το dual core fix και Cool and Quiet απενεργοποιημένο στο BIOS και minimal power managment power scheme. Απενεργοποιείται το Cool and Quiet. Το χρησιμοποιώ πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό όταν δεν θέλω να ενεργοποιώ το Cool n Quiet λόγω υπερχρονισμού και ξεχνάω να βάλω το σωστο power scheme. 4. Οδηγός AMD CPU της AMD με το dual core fix και Cool and Quiet απενεργοποιημένο στο BIOS και home/office power scheme. Απενεργοποιείται το Cool and Quiet με το σωστό τρόπο, αλλά σπάνια το έχω εφαρμόσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuskerDu Απρίλιος 4, 2006 #77 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 Προς το παρόν δουλεύω με την λύση Νο-1(οπως είπα δεν είμαι gamer ούτε ασχολούμαι με o/c) και έχω την ASUS A8N-SLI Premium. Αλλαγές στις θερμοκρασίες δεν έχω παρατηρήσει, σε idle παραμένει 27-29C και full load ~42-45C. Thanks για την αναλυτική απάντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάϊος 1, 2006 #78 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 ΤΟ hotfix της MS (όχι οι AMD drivers) δεν δουλεύει σε μένα. Δεν μπαίνει στα WIN. Eυτυχώς μπορώ από SAFE MODE να κάνω unistall. Link to comment Share on other sites More sharing options...
devil_will_cry Μάϊος 5, 2006 #79 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 εγω εχω αυτα καταχωρημενα σωστα ειναι? απλα σε καποιο σημειο ειναι λιγο διαφορετικη η σειρα απο αυτο που γραφει.[boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn /usepmtimerμου γραφει πρωτα το fastdetect και μετα το no execute δεν γνωριζω αν εχει καποια σημασια αυτο. παντως με το που το εβαλα ανεβηκε το σκορ στο sandra δεν ξερω αν και αυτο ειναι τυχαιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Μάϊος 5, 2006 #80 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Αν έχεις ακολουθήσει όλη την διαδικασία,τότε λειτουργεί!Το βασικό είναι να υπάρχει το /usepmtimer,άσχετα από την θέση του.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.