Jump to content

Προβλήματα και ερωτήσεις με Geforce 7800GT...

Aeon

Recommended Posts

Απέκτησα μία XFX Geforce 7800GT και έχω τις εξής ερωτησεις:

1) Συνέδεσα την κάρτα γραφικών μου και με την οθόνη της τηλεόρασης μου (S-video) και μετα μεγάλης μου χαράς δούλεψαν όλα καλά...

... Μέχρι που άνοιξα να δω μία ταινιούλα...

Να δίχνει την ταινία στο pc, και το παράθυρο των player που δοκίμασα (τρεις διαφορετικούς) ενώ έπαιζαν κανονικά στην οθόνη του υπολογιστή έδειχναν ένα μαύρο πλαίσιο στη θέση της ταινίας στην τηλεόραση...

Που μπορεί να οφείλεται; Τι μπορώ να κάνω για να το φτιάξω;

2) Όταν δοκιμάζω να ανοίξω εφαρμογές που χρησιμοποιούν Direct 3D ο υπολογιστής μου κρσάρει (παγώνουν όλα, μετα από λίγο ακούγεται ένα μπιπ και παραμένουν παγωμένα), τι μπορώ να κάνω;

3)Οι οδηγίες σύνδεσης της κάρτας γραφικών έδειχναν ότι πρέπει να τη συνδέσουμε με 2 καλώδια τροφοδοσίας τα οποία θα ενώνονταν με ένα καλώδιο που περιείχε η συσκευασία...

Έλα όμως που η συσκευασία αντι να περιέχει κάποιο καλώδιο που να δίνει απο 2 -> 1 περιείχε ένα καλώδιο που δίνει 1 -> 2 :tomato: ...

Το οποίο φυσικά και δεν ένωσα και απλά την τροφοδότησα μόνο με ένα καλώδιο... έκανα χαζομάρα; :rip:

Το σύστημά μου έχει τους latest drivers της κάρτας γράφικών και directx.

Motherboard: MSI 915G Combo

CPU: Intel Pentium IV 3,4Ghz

Ram: 1 GB (2x 512mb)

Case: Thermaltake Damiel V5000

PSU: Thermaltake Polo 12 410 Watt (Μήπως είναι λίγο μικρό ; )

Ram 1GB

DVD-RW plextor

DVD-R teac

HD 200 GB WD

Αυτά, ευχαριστώ για το χρόνο σας...

Kαταρχάς μπράβο σου που είσαι αναλυτικός, κάτι που πολλοί το ξεχνάνε σήμερα :T:

Τώρα για το πρόβλημα:

Kαταρχάς με μπέρδεψες λίγο με τα καλώδια. Υπάρχει μια υποδοχή όπως φαίνεται και στη φώτο παρακάτω:

1.jpg

Είναι εκείνη η μαύρη υποδοχή πάνω δεξιά στην κάρτα. Λογικά στη συσκευασία θα είχε ένα καλώδιο το οποίο έχει μια υποδοχή για να συνδεθεί σε ένα καλώδιο ρεύματος του τροφοδοτικού και να δώσει ένα καλώδιο ρεύματος για την κάρτα (το λεγόμενο PCI-Express μαύρο καλώδιο) και ένα ακόμα καλώδιο ρεύματος τροφοδοσίας για δίσκους, CD-DVD ROM, κτλ. Γιατί αναφέρεις ότι χρειάζονταν 2 καλώδια? Εσύ σύνδεσες σε εκείνη την υποδοχή εκεί πίσω το αντίστοιχο καλώδιο?

Αν όλα αυτά τα έκανες σωστά:

1) Μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό. Στη συσκευασία της δικιάς μου κάρτας έγραφε 420Watt Required, ίσως δεν είναι αρκετά δυνατό και σου δημιουργεί αυτό το πρόβλημα.

2) Ίσως η κάρτα είναι ελατωμματική από τη μάνα της. Σε αυτήν την περίπτωση την πας πίσω, σου δίνουν μια καινούρια και αυτό ήταν. Αλλά πρώτα σιγουρέψου αν μπορείς για το τροφοδοτικό, δοκίμασέ την σε κάποιο γνωστό σου και πες μας.

Στο βιβλιαράκι έγραφε 350 Watt minimum (12v στα 20Α)για απλή και 450W για dual =/

Δυστυχώς δεν εχω αυτή την δυνατότητα

Κανονικά έπρεπε νάνε όπως το δείχνεις, να τροφοδοτείτε από 6-pin. Στο manual δείχνει ότι έχει 1 καλώδιο 6-pin που μπαίνουν 2 των 4-pin αρσενικά για να τροφοδοτηθεί. Σε 'μενα η κάρτα έχει 4-pin αρσενικό. Η συσκευασία έχει 1 καλώδιο όπου είναι 4-pin αρσενικό που μπαίνουν 4-pin θηλυκά

Τελικά το συνέδεσα με ένα 4-pin θηλυκό όπου με αυτό το καλώδιο συνδέονται πιο πριν 3 ανεμιστεράκια Δεν έχω άλλο ελεύθερο για να το συνδέσω μόνο του.

Όταν πάω να δω από το Sandra 2005->information modules->DirectX information και επιλέγω στο class να δω το Direct3D Devices πάντα κρασάρει... Παγώνουν όλα εκτός από το mouse που μπορεί να κουνηθεί και δείχνει ότι σκέφτεται και μετά από λίγο κάνει 1 beep και restart ή κρασαρει...

Για το πρόβλημα που κρασάρει μπορεί να φταίει το DirectX 9c? Πως τους ξανακάνω reinstall?

Tην ιδια καρτα πηρα στα χερια μου και εγω χθες μαζι με ενα Enermax 500w Liberty.

Οταν ειδα οτι αντι για 6pin molex ειχε 4pin επαθα πλακα!

Το ωραιο ειναι οτι εχει ενα σπλιτερ στη συσκευασια απο ενα τετραπινο βυσμα

σε δυο:cry:

Οπως καταλαβαινετε τη καρτα δεν μπορω να τη τροφοδοτησω απο τη μια

12V γραμμη του τροφοδοτικου(που τροφοδοτει αποκλειστικα τις vga)

καθως αυτο δινει δυο ξεχωριστα καλωδια pci-e 6pin(sli)

για συνδεση με εξαπινες καρτες.

Εψαξα μηπως βρω καποιο adaptor απο 4pin σε 6pin αλλα τζιφος!

Αυριο θα στειλω e-mail στην XFX να δω τι θα μου πουνε:unsure:

Φιλε μου για την ερωτηση "1) Συνέδεσα την κάρτα γραφικών μου και με την οθόνη της τηλεόρασης μου (S-video) και μετα μεγάλης μου χαράς δούλεψαν όλα καλά...

... Μέχρι που άνοιξα να δω μία ταινιούλα...

Να δίχνει την ταινία στο pc, και το παράθυρο των player που δοκίμασα (τρεις διαφορετικούς) ενώ έπαιζαν κανονικά στην οθόνη του υπολογιστή έδειχναν ένα μαύρο πλαίσιο στη θέση της ταινίας στην τηλεόραση...

Που μπορεί να οφείλεται; Τι μπορώ να κάνω για να το φτιάξω;"

Φταίνε οι drivers που εχεις..βαλε τους 78.01 και θα σαι μια χαρα

Εγω για τροφοδοτικο το κοβω το προβλημα παντως. Απλα οταν ειναι στα Windows 2d mode δηλαδη αυτες οι καρτες δουλευουν σε μικροτερες συχνοτητες και οταν δουλευουν 3d παιζουν σε πολυ μεγαλυτερες και με ολα τα features ενεργα και φυσικα τραβανε πολυ ρευμα απο το τροφοδοτικο. Απο οτι καταλαβαινω επισης το οτι δεν εχεις αλλο molex ελευθερο σημαινει οτι εχεις φορτωμενο το PC με πολλα περιφεριακα (δισκους,CD/DVD,fan) και οπως ειπες και εσυ ειναι μικρο μια και τα Pentium 4 συστηματα ειναι αρκετα ενεργοβορα. Προσπαθησε να δοκιμασεις αλλο τροφοδοτικο ποιο ισχυρο για να εισαι σιγουρος παντως οτι δεν φταιει η καρτα πριν αγορασεις μεγαλυτερο (αν και δεν θα παει χαμενο).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.