Jump to content

No POWER! (HELPPP!)

Futuristic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξυπνώντας το πρωί πήγα να ανοίξω τον υπολογιστή και δεν άνοιγε. Απλά έτσι ξαφνικά. Ξεκινάω βάζω - βγάζω καλώδια, ανοίγω κλείνω διακόπτες, τίποτα. Σε κάποια φάση κοιτάω πίσω στο τροφοδοτικό (tagan 480) οτι έχει μία επιλογή που λέει split και compined. Ήταν στο split, στο manual διάβασα ότι recommended είναι το combined οπότε και το βάχω εκεί. με αυτή την επιλογή ανοίξε. Δούλεψε μερικά λεπτά και έκανε shut-down μετά μόνο του. Δεν άνοιγε πάλι. Βάζω - βγάζω καλώδια, (και στο mobo) και σε κάποια φάση δούλεψε πάλι και δεν ξαναέκλεισε.

1. Τι μπορεί να φταίει;

2. Το βράδυ δούλευε κανονικά και το πρωί δεν άνοιγε....

3. ’λλαξα τροφοδοτικό πριν λίγες μέρες (οι συνδέσεις στα καλώδια είναι σωστές) δούλευε κανονικά και ξαφνικά το έπαθε

Για το τροφοδοτικό δείτε: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=22904

Ευχαριστώ

δεν το στελνεις για rma να τελειωνεις?;)

εχω την αμυδρα εντυπωση οτι φταιει το τροφοδοτικο σου.

απο την αρχη ομως επρεπε να το ειχες βαλει στο "combined"....:book:

Yeap, combined στην περίπτωση που "υπερφορτώνει" η μία 12άρα, σε σχετικό mail στην tagan η απάντηση ήταν:

"

sorry for the manual difference causing the trouble!

Under the combine situation, there is no output current limit at 20A as Intel 2.0V version requirement, so there will be no shut down situation happened even the +12V output comsumption is more than 20A each rail. It's a safer mode situation! So we suggest you to use this model.

For the further questions please contact us!

Best regards,

Tech Tagan

"

Αν ο Futuristic έχει το tagan στο σύστημα τις υπογραφής, δεν ισχύει αυτό που λέει το support της tagan μιας και η πλατφόρμα του δεν είναι της intel αλλά της AMD. Πάντως και εμένα μου έχει κλείσει στα μούτρα το pc κανα δυο φορές άνευ λόγου και αιτιας. To τροφοδοτικό μου είναι Enermax 480W

ATX requirement είναι βρε, λες το τροφοδοτικό να καταλαβαίνει τι έχεις?

Σου λέει, το atx spec κάνει λόγο για 2 12άρες, αλλά αν ξέρεις ότι υπάρχει περίπτωση να υπερφορτωθεί η μία, γύρνα το στο combined(που συνολικά δίνει περισσότερα Α από τις 2 12άρες μαζί).

έτρωγα και εγω κάτι πόρτες ανευ λόγου και αιτίας και διαπίστωσα ότι έφταιγαν τα drive strength τα οποία στα ίδια settings πλέον δεν παίζουν.μιλάω για ρεσταρτ,μπλε σπάνια και μία μόνο φορα irqL_not_less_or_equal

Λοιπόν παιδιά, το πρόβλημα δεν είναι το restart αλλά ότι δεν ανοίγει ο υπολογιστής. Όταν τον κλείσω μετά δεν ανοίγει. Μία λύση που βρήκα είναι ή να κλείνω το διακόπτη στο πολύπριζο ή να κλείνω το διακόπτη στο τροφοδοτικό για 1 λεπτό και μετά να το ανοίγω. Έτσι ανοίγει...

Τι συμβαίνει;;;;;

Και τελικά split ή combined να το έχω;

Μα και εμένα αυτό μου έκανε 2-3 φορές το enermax. Έκλεινε και ήθελε βγάλσιμο από τη πρίζα για να έρθει στα ίσα του. Έχω ανοίξει και thread για αυτό το θέμα, αλλά δεν βρήκα λύση.

για δοκιμασε καμια αλλη μπριζα του σπιτιου και προσπαθησε να απομονωσεις την παροχη του τροφοδοτικου απο αλλες συσκευες

Χαιρετώ τα μέλη του forum, πολύ καιρό ανγνώστης, μέλος μόλις ("αρχαίος" εξοπλισμός βλέπετε :p )...

Futuristic είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα το εξής configuration:

HEC 350 VDPT

Nforce2 ultra - barton 2270 +10%V

3 σκληρούς

2 οπτικά drives

1 6600GT (molex) ΟCed

2 χ 120mm ψιλοδυνατούς

και μια audigy

και εμένα στην αρχή(προσθήκη της vga) δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα αλλά μετά από κανα 2μηνο οταν έκανα shutdown δεν άνοιγε παρά μόνο αν έκλεινα πολύμπριζο και αυτό μετά από κανα 2λεπτο.

Restart no problem.

Παρατήρησα πως άναβαν το λαμπάκια ανεμιστήρων και πήγαιναν να στροφάρουν αλλά στιγμιαία.

Αν ελάφρωνα λίγο το σύστημα, fans και οπτικές συσκεύες, ξεκίναγε μετά απο shutdown.

’ρα μάλλον δεν επαρκούσε το τροφοδοτικό, αγόρασα ενα thermaltake 420 αν θυμάμαι καλά και όλα οκ.

Παιδιά έφαγα ένα ωραίο shut-down την ώρα που έβλεπα μια ταινία. Αλλά το περίεργο είναι ότι δεν έκλεισε τελείως ο υπολογιστής..... :nothing:

Απλά εκλεισε monitor, σταμάτησε να δουλέυει dvd-rom και έκανε restart χωρίς να ξεκινήσει ομως πάλι. Ανεμιστηράκια και κάρτα γραφ. συνεχίσαν και δουλεύαν....

Anyone?

Λέτε καινούργιο τροφοδοτικό 480W να είναι προβληματικό; Πιστεύω ότι αλλού είναι το πρόβλημα.

εαν ειναι το λιγο παλιοτερο 480βατ μοντελο TAGAN πολυ φοβαμαι οτι επεσες στην προβληματικη παρτιδα......κριμα γιατι νομιζα οτι οσα ειχαν προβλημα ειχαν χαθει απο την αγορα........

αληθεια απο που το πηρες.....ποσο ?

εγω ταγκαν ποτε μου δεν πηρα........ειδικα μετα τα τοσα περιστατικα μεσα στο λαμπ.....κανε μια αναζητηση και θα καταλαβεις.....εγω θα το πηγαινα πισω και θα το αλλαζα με αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700248

ή αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700220

ή αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700141

βεβαια καποια παιδια πηραν την νεα σειρα της Tagan (τα 520αρια και πανω) και αποδειχθηκαν πολυ καλα.....:...:

Αρχική απάντηση από Futuristic

Ναι αλλά είναι αυτό το πρόβλημα;

Υπαρχουν 2 τροποι να το βρεις. Ειτε το στελνεις RMA και περιμενεις να ερθει το επομενο. Ειτε δανειζεσαι ενα PSU στα ιδια Watt περιπου και δοκιμαζεις και με εκεινο. Βεβαια δεν νομιζω να βρεις καποιον να σου δανεισει το PSU του, αλλα ποτε δεν ξερεις...(αν δωσεις το κορμι σου ισως. Ξερω καποιον που θα σε βοηθησει αν του πληρωσεις μια δοση).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.