Jump to content

Για ρίχτε τα φώτα σας!

prophet23

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω αυτήν την μητρική....

http://store-nl.actebis.com/intershoproot/eCS/Store/nl/PDF/MS7005v1.0.pdf

Με επεξεργαστή Ιntel Celeron 2,60 GHz 128/400

Tώρα εάν του βάλω μια μνήμη Ram στα 512 με συχνότητα 333 ΜHz,τι επεξεργαστη να βάλω (πόσσα GHz και με τι διαιρέτη) ωστε να έχω συνολική συχνότητα μνήμης στα 333 ΜΗz.Με λίγα λόγια να μπορέσω να εκμεταλευτω τον επεξεργαστη.την μνήμη Ram , και την μητρική στο μέγιστο.

καθώς και τι άλλο μπορώ να κάνω...ευχαριστώ.

''Ξερω το καλύτερο είναι αφου το μελετήσω σωστά να πάρω ένα καινούριο αλλα παίδες πιστέψτε με αυτήν τι στιγμή δέν μου τρέχουν απο τις τσέπες''!!!! :(

Καταρχας η μητρικη σου εχει chipset sis κατι το οποιο δεν ειναι και το καλυτερο ( απο αποψη ταχυτητας και σταθεροτητας...) , δεχεται μνημες εως 333mhz και δεν ξερω ποσο και εαν θα ανεβεις πανω απο το defalt ....Δεν εχω ασχοληθει ποτε με sis μητρικη , αλλα ας κανουμε μια προσπαθεια....

Καταρχας ξερουμε που παιζουν οι μνημες , δηλ στα 333Μhz ( μπορει να πανε και λιγο πιο πανω αλλα ας θεωρουμε οτι τα 333μηζ ειναι τερμα...) , πρεπει να βρουμε εως που μπορει να παει ο cpu .

Η συχνοτητα που παιζει ο cpu προκυπτει απο το multiplier X fsb , και εαν δεν κανω λαθος στην δικη σου περιπτωση πρεπει να ειναι 26 Χ 100 = 2600 Μhz....

Για να ανεβουν τα mhz του cpu πρεπει να ανεβει το fsb , αλλα ανοδος του fsb σημενει και ανοδος συχνοτητας των μνημων και για να μην ανεβουν οι μνημες πανω απο την ονομαστικη τους συχνοτητα και αρχισουν οι μπλε οθονες , βαζουμε διαιρετη ....

Ξεκινα λοιπον βαζοντας διαιρετη στις μνημες ( αρχησε με τις μνημες στα 266mhz ) και αρχισε να ανεβαζεις fsb , εως οτου βρεις το οριο του cpu ( προσεξε γιατι καθε +1 στο fsb ειναι +26 mhz στον cpu , με το μαλακο..)..

Εαν πας στα 110 fsb , πρεπει να εχεις τον cpu στα 2860μηζ και τις μνημες στα 293μηζ , ενω στα 120 fsb - 3120 και 320 αντιστοιχα....

Υπομονη , κουτι ανοιχτο ( για clear cmos , οταν κολλαει) και καλη τυχη....

ΥΓ* Εαν κολλησεις καπου , γυρνα τα ολα παλι στα default , και ρωτα . Ολα τα παιδια εδω θα βοηθησουν....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.