planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Έχω 2x512MB OCZ PC-3200 τέλοσπάντων πάνω στην μητρική της υπογραφής. Εδώ και μια βδομάδα, όταν ξεκινάει το pc γράφει 802xxx ΚΒ αντί για 1GB που έλεγε κανονικά πιο πριν. Επίσης, μέσα στα windows, στις ιδιότητες στον υπολογιστή μου γράφει 784MB RAM. Τα πιο πολλά προγράμματα βλέπουν ακριβώς αυτό, 784MB RAM, το cpuz όταν επιλέγω τα slot της μητρικής μου λέει και στα δύο 512MB, κανονικά δηλαδή. Στα benchmarks (Sisft Sandra, Superpi κτλ) το dual channel δουλεύει κανονικά. Γίνεται να έχω 512MB + 256MB dual channel; Μπορεί κάποιος να μου πει τί συμβαίνει;
Maximus Ιανουάριος 12, 2006 #2 Ιανουάριος 12, 2006 Δοκίμασέ τες σε ένα άλλο μηχάνημα και πες μας αποτελέσματα, ίσως φταίει και η μητρική. Αν τις δοκίμασες, ξεχωριστά και μαζί και βλέπεις ότι κάποια από τις δύο αναγνωρίζεται ως 256...τι να πω...RMA...
Sapelas Ιανουάριος 13, 2006 #3 Ιανουάριος 13, 2006 Έχεις κανένα παλιότερο αποτέλεσμα από benchmark (να το είχες κάνει όταν όλα λειτουργούσαν ok? ) Πιθανότατα ανεξάρτητα από το τί αναφέρει η μητρική στο startup δεν νομίζω ότι οι επιδόσεις σου έπεσαν παρά την περίεργη αυτή αλλαγή. Με λίγα λόγια μάλλον ότι είχες έχεις... Όσον αφορά το dual channel αρκετές μητρικές υποστηρίζουν dual channel ακόμα και όταν οι μνήμες είναι διαφορετικού μεγέθους αλλά και διαφορετικής μάρκας (περι συμβατότητας τα σχετικά manual είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικά αλλά δεν σε απασχολεί στην περίπτωση αυτή)
Vasot Ιανουάριος 13, 2006 #4 Ιανουάριος 13, 2006 Χρησιμοποιησε το memtest για να ελεγξεις τις μνημες σου
planetman Ιανουάριος 13, 2006 Author #5 Ιανουάριος 13, 2006 Βάζω τις μνήμες μία μία ξεχωριστά και κάθε φορά βλέπει 512MB, κανονικά δηλαδή.Vasot, τί θα ελέγξω με το memtest;
planetman Ιανουάριος 14, 2006 Author #6 Ιανουάριος 14, 2006 Έβαλα τις μνήμες σε άλλο μηχάνημα και τις βλέπει κανονικά ως 1GB. Πάντως πριν αυτό το πρόβλημα, τις έβλεπε κανονικά, δεν άλλαξα τίποτα, ούτε bios.Δεν έχω πρόβλημα το ότι δείχνει 784MB. Το πρόβλημά μου είναι: Συμπεριφέρεται το μηχάνημα σαν όντως να έχω 784MB; Αυτό είναι το θέμα...
planetman Ιανουάριος 15, 2006 Author #8 Ιανουάριος 15, 2006 Ναι. Τα ίδια στους 2 συνδυασμούς dual channel. Δεν θυμάμαι αν δοκίμασα σε συνδυασμό slots που δεν είναι dual channel. Έχει νόημα;
axlvaled Ιανουάριος 15, 2006 #9 Ιανουάριος 15, 2006 Δες τι γίνετε με το BIOS του M/B. Πολύ πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ανάγνωση των μνημών σε Dual. Δες τι γίνετε και κάνε αναβάθμηση το BIOS. Αλλά πρίν δοκιμάσεις τίποτε άλλο πρώτα απ'όλα κάνε ένα reset στο BIOS ή κάνε LOAD OPTIMISED DEFAULTS. Πολύ πιθανόν να είναι κάποιο κόλλημα με τις ρυθμίσεις τησ μητρικ'ης.
planetman Ιανουάριος 15, 2006 Author #10 Ιανουάριος 15, 2006 Νά' βγαζε κι αυτή η chaintech κανένα σωστό bios!!!
asker Ιανουάριος 19, 2006 #11 Ιανουάριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Vasot Χρησιμοποιησε το memtest για να ελεγξεις τις μνημες σου Εγω πλεον οταν παω να το χρησιμοποιησω με τις 4Χ512 μνημες μου μου γραφει οτι:'Υour version of Windows limits the amount of RAM a single program can allocate. You will need to run two copies of Mem Test, and tell each to test 810 Mb of RAM."Και φυσικα δεν προχωραει...Τι ειναι παλι τουτο? Τι σημαινει, και γιατι το βγαζει? Παλιοτερα δεν ειχα προβλημα.
RootX Ιανουάριος 19, 2006 #12 Ιανουάριος 19, 2006 Παλιότερα μήπως είχες 1GB μνήμη? Και σε μένα το ίδιο έβγαλε, μάλλον το πρόγραμμα δεν μπορεί να κάνει allocate τόση μνήμη, οπότε τρέχεις 2 φορές το exe ταυτόχρονα και του βάζεις την μνήμη που λέει. Κλείσε όσα περισσότερα προγράμματα μπορείς, ώστε να ελευθερωθεί περισσότερη μνήμη και να την τεστάρει. Δες το screenshot
planetman Ιανουάριος 19, 2006 Author #13 Ιανουάριος 19, 2006 Τελικά έβαλα από bios default ρυθμίσεις & έφτιαξε.
asker Ιανουάριος 25, 2006 #14 Ιανουάριος 25, 2006 Αρχική απάντηση από RootX [19-01-2006 18:22] Παλιότερα μήπως είχες 1GB μνήμη? Και σε μένα το ίδιο έβγαλε, μάλλον το πρόγραμμα δεν μπορεί να κάνει allocate τόση μνήμη, οπότε τρέχεις 2 φορές το exe ταυτόχρονα και του βάζεις την μνήμη που λέει. Κλείσε όσα περισσότερα προγράμματα μπορείς, ώστε να ελευθερωθεί περισσότερη μνήμη και να την τεστάρει. Δες το screenshot Nαι, παλιοτερα ειχα 1GB μνημης, πως το καταλαβες? Το ετρεξα τελικα 2 φορες και δουλεψε. Το αφησα ολη νυχτα και μου ειπε οτι δεν εχω κανενα προβλημα. Αυτο το σημειωνω σε απαντηση για οποιους μου ελεγαν οτι μαλλον εχουν προβλημα οι μνημες μου, στο κλειδωμενο πλεον thread περι μετρησης συχνοτητας μνημης.
Dr.Paneas Ιανουάριος 27, 2006 #15 Ιανουάριος 27, 2006 Λέτε να παίζει κι σε ενα φιλαρακο μου το ιδιο ; Εχει 2x256 αλλα η μία του παίζει σαν 128 από την αρχή. Θα του πω να κανει default bios αν και νομιζω οτι λειπει ενα chip μνήμης απο την RAM (έχει γούστο ).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.