Jump to content

wireless problem

hamurabi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια εχω 2 pc. Ενα στον πρωτο οροφο και ενα στον δευτερο. Τα εχω σε wireless LAN με ασυρματες καρτες 3COM 3CRDW696. Το κατο pc περνει ιτνερνετ απτο πανω. Το σημα ειναι τερμα χαμηλο οσο δεν παει. ισα ισα που φαινεται οτι υπαρχει δικτυο αν και πολλες φορες κοβεται κι αυτο λογω αδυναμου σηματος.

Στις wireless καρτουλες ειναι βιδωτη μια κεραια. μπορω να την αλλαξω με μια μεγαλυτερης εμβελειας;

[που θα βρω τετοια; βοηθειστε!!!

Αρχική απάντηση από hamurabi

φιλε εισαι σιγουρος οτι αυτη η κεραια κανει για την καρτα μου;;;

όχι, δεν είμαι σίγουρος.

πρέπει να δεις τι βύσμα έχει το κεραιάκι σου.

νομίζω ότι όλες (~90%) έχουν r-sma πλην των cisco που έχουν r-tnc, αλλά προφανώς και δεν είμαι σίγουρος!

π.χ. μια παρόμοια τέτοιο έχει:

http://www.interprojekt.com.pl/product_info.php?cPath=36&products_id=118&osCsid=e4c430bd4e157cf332c6f9d44ed7c72b

από κει και πέρα καλύτερα όταν πας να την πάρεις να έχεις και το κεραιάκι μαζί ;)

δες καλύτερα στο site της solwise για τους connector:

http://www.solwise.co.uk/wireless-indoorantenna-omni-9osc.htm

edit:

δοκίμασε να βάλεις και τα 2 κεραιάκια οριζόντια ή διαγώνια, και δοκίμασε και λίγο με τα κανάλια, μήπως και τελικά δουλέψει κι έτσι.

"και δοκίμασε και λίγο με τα κανάλια, μήπως και τελικά δουλέψει κι έτσι." τι εννοεις ακριβως φιλε με αυτο;

"και δοκίμασε και λίγο με τα κανάλια, μήπως και τελικά δουλέψει κι έτσι." τι εννοεις ακριβως φιλε με αυτο;

υπάρχουν τα εξής κανάλια στο 802.11b

τώρα δεν ξέρω πώς το ρυθμίζεις αυτό στα win,

λογικά κάπου στο device manager!

Channel 01 : 2.412 GHz

Channel 02 : 2.417 GHz

Channel 03 : 2.422 GHz

Channel 04 : 2.427 GHz

Channel 05 : 2.432 GHz

Channel 06 : 2.437 GHz

Channel 07 : 2.442 GHz

Channel 08 : 2.447 GHz

Channel 09 : 2.452 GHz

Channel 10 : 2.457 GHz

Channel 11 : 2.462 GHz

Current Frequency=2.422 GHz (Channel 3)

αυτό με τα κανάλια μπορεί να καθαρίσει δικτυο που υπάρχει στον ίδιο χώρο με ασύρματο τελέφωνο 2,4Ghz? η λέω μαμακίες?

κοίτα δε το έχω μετρήσει ένα Panasonic είναι και το κουτλι έλεγε 2,4GHz επειδή ένα Stick είδα να χάνει τη μπάλα απο ανάλογη περίπτωση είπα να ενημερωθώ πριν αγοράσω Modem/router ασύρματο

θα παίξει λες ε?

Ακόμα κι αν υπάρχουν κάποιες παρεμβολές απο την εξυπνάδα κάποιου να φτιάξει ασύρματα τηλέφωνα στους 2,4, ενώ υπάρχει πρότυπο με δική του συχνότητα :tomato: , λογικά με μία αλλαγή καναλιού θα σταματήσουν. Εξάλλου 13 κανάλια υπάρχουν, λίγο δύσκολο να είναι όλα πιασμένα και μέσα σε σπίτι.

13 στην Ευρώπη, 11 είναι στην Αμερική και 14 στην Ιαπωνία.

Θα σε στείλω συστημένο στον papa για σεμινάριο newbies.

Αρχική απάντηση από trendy

13 στην Ευρώπη, 11 είναι στην Αμερική και 14 στην Ιαπωνία.

Θα σε στείλω συστημένο στον papa για σεμινάριο newbies.

πάλι αμερικάνικο firm φόρτωσα????? :p

Μου φαίνεται με το mikrotiki έχεις χάσει το μέτρημα με τα 50 κανάλια που σου ξεκλειδώνει...

Αρχική απάντηση από trendy

Μου φαίνεται με το mikrotiki έχεις χάσει το μέτρημα με τα 50 κανάλια που σου ξεκλειδώνει...

ποιο mikrotik ρε slackwarά της κακιάς ώρας...

με το χέρι ένα ένα τα ξεκλειδώνω :hehe:

Παιδια χρησιμοποιησα το προγραμμα της καρτας δικτυου και εκει οπντως εχει επιλογες να διαλεξω καναλια κτλ. εβαλα ενα τυχαιο καναλι και οντως ειχε καλυτερο σημα. Για να λειτουργει ομως αυτο το προγραμμα πρεπει ναναι απενεργοποιημενο το "use windows to configure my wireless conection settings".

Ολα καλα λοιπον συνδεθηκα στο δικτυο με καλυτερο σημα αλλα δεν κανει share to internet:-((((

wtf να κανω τωρα?? εχω απελπιστει!!!

Παιδια χρησιμοποιησα το προγραμμα της καρτας δικτυου και εκει οπντως εχει επιλογες να διαλεξω καναλια κτλ. εβαλα ενα τυχαιο καναλι και οντως ειχε καλυτερο σημα. Για να λειτουργει ομως αυτο το προγραμμα πρεπει ναναι απενεργοποιημενο το "use windows to configure my wireless conection settings".

Ολα καλα λοιπον συνδεθηκα στο δικτυο με καλυτερο σημα αλλα δεν κανει share to internet:-((((

wtf να κανω τωρα?? εχω απελπιστει!!!

έχεις επιλέξει τις κατάλληλες επιλογές?

δηλαδή να βάλεις τις σωστές ip στις ασύρματες και να ενεργοποιήσεις το ICS σε αυτόν που συνδέεται στο internet.

τι ειναι το ICS? που το βρισκω;

ics = internet connection sharing = μια επιλογή των win

δες παρόμοια θέματα στο forum:

link

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.