Jump to content

ερωτηση για 3200+ στα 2,4..

unknown

Recommended Posts

εκανα overclocking τον 3200+(venice)sta 2,4 με διαιρετη ετσι ωστε οι μνημες να ειναι στα 200mhz..ετρεξα pcmark,superpi και και....κανενα προβλημα!

αυτο που θελω να ξερω ειναι ,αν υπαρχει η επιλογη για κλειδωμα των pci..

στο bios λεει καπου για pci express>100mhz.κλειδωμενο δεν ειναι αυτο το σλοτ??

dfi sli-d.

λοιπον...ειμαι στα 2,6αλλα συνεβει κατι περιεργο..(μαλλον κατι δεν προσεξα)στα 2,6 παγωνε η οθονη-δεν εβγαζε σφαλμα-οταν ετρεχα μονο pcmark+3dmark..ε αφου στο memtest ημουν καθαρος λεω να ανεβασω την ταση στον επεξεργαστη.παω στο bios και επιλεγω 1,450(δεν θυμαμαι ακριβως νουμερο)παντως πανω απο 1,37κατι που ηταν default...παρολαυτα το cpu-z και το everest δεν δειχνει να ανεβηκε η ταση..(πατησα save βγαινοντας απο το βιος)πως θα ανεβασω την ταση?

οτι ταση δινει απο το βιος ειναι η σωστη. το μεμτεστ δεν ειναι για το cpu,αλλα για μνημες. γιατι να ανεβασεις ταση? δεν με εκεινη την ταση που ειχες ποσο παει και αν βλεπεις οτι τρως ρεσταρτ τοτε δωσε λιγο παραπανω. ΠΡΟΣΕΧΕ και τις θερμοκρασιες ταυτοχρονα.

το memtest το ετρεξα για να δω αν φταινε οι μνημες που κολουσε στο pcmark.αφου απο μνημες ειμαι οκ τοτε ειναι ασταθης ο επεξ...στο βιος αλλαξα μια επιλογη που ελεγε στην αρχη startup και εδωσα απο κει ρευμα.αλλα επειδη εχει πιο κατω και αλλες επιλογες παιζει να μην ειναι η σωστη..ποι αειναι η σωστη επιλογη για την ταση?αυτο με το startup τι ειναι?

οκ.τωρα ειναι στα 2,6 με 1,50βολτ και σταθερο.κατι αλλο που προεκυψε ειναι οτι ενω στο βιος λεει pci-e>100mhz στο clockgen λεει 85..οσο για το 3dmark05,απο τα 2ghz στα 2,6ghz αυξησα το σκορ μου κατα 50!!!!γινεται τοσο μικρη διαφορα????

το cpu-z λεει stepping-->0...

εκανα ενα clear cmos Και τωρα το clockgen συμφωνει με το βιος pci-e>100mhz..μου φαινεται οτι πηγε 85mhz οταν εβαλα διαιρετη στις μνημες..γινεται αυτο?απο 85 να το παω 100mhz μεσω clockgen γιατι στο βιος λεει οτι ειναι 100!!μην καει η καρτουλα μου...ξερει κανεις γιατι κατεβαινει η συχνοτητα στο pci-e χωρις να την πειραξω απο βιος?

οσο για το 3dmark δεν δικαιολογειται αυτη η διαφορα..στην ουσια ειναι μηδενικη γιατι μετα το clear cmos το ετρεξα χωρις overclocking και μαζεψα 5030...ενω απο 2 στα 2,6 5050!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.