unknown Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2006 εκανα overclocking τον 3200+(venice)sta 2,4 με διαιρετη ετσι ωστε οι μνημες να ειναι στα 200mhz..ετρεξα pcmark,superpi και και....κανενα προβλημα!αυτο που θελω να ξερω ειναι ,αν υπαρχει η επιλογη για κλειδωμα των pci..στο bios λεει καπου για pci express>100mhz.κλειδωμενο δεν ειναι αυτο το σλοτ??dfi sli-d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιανουάριος 11, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2006 Δεν χρειάζετε επιλογή όλα κλειδωμένα είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Ιανουάριος 12, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2006 λοιπον...ειμαι στα 2,6αλλα συνεβει κατι περιεργο..(μαλλον κατι δεν προσεξα)στα 2,6 παγωνε η οθονη-δεν εβγαζε σφαλμα-οταν ετρεχα μονο pcmark+3dmark..ε αφου στο memtest ημουν καθαρος λεω να ανεβασω την ταση στον επεξεργαστη.παω στο bios και επιλεγω 1,450(δεν θυμαμαι ακριβως νουμερο)παντως πανω απο 1,37κατι που ηταν default...παρολαυτα το cpu-z και το everest δεν δειχνει να ανεβηκε η ταση..(πατησα save βγαινοντας απο το βιος)πως θα ανεβασω την ταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Ιανουάριος 12, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2006 οτι ταση δινει απο το βιος ειναι η σωστη. το μεμτεστ δεν ειναι για το cpu,αλλα για μνημες. γιατι να ανεβασεις ταση? δεν με εκεινη την ταση που ειχες ποσο παει και αν βλεπεις οτι τρως ρεσταρτ τοτε δωσε λιγο παραπανω. ΠΡΟΣΕΧΕ και τις θερμοκρασιες ταυτοχρονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Ιανουάριος 12, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2006 το memtest το ετρεξα για να δω αν φταινε οι μνημες που κολουσε στο pcmark.αφου απο μνημες ειμαι οκ τοτε ειναι ασταθης ο επεξ...στο βιος αλλαξα μια επιλογη που ελεγε στην αρχη startup και εδωσα απο κει ρευμα.αλλα επειδη εχει πιο κατω και αλλες επιλογες παιζει να μην ειναι η σωστη..ποι αειναι η σωστη επιλογη για την ταση?αυτο με το startup τι ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Ιανουάριος 12, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2006 κανοντας δοκιμες προσεξα οτι πανω απο 1,450volt δεν μπορει να παει...δοκιμασα και με clockgen και λεει max1,450..τι φταει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Ιανουάριος 12, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2006 Παει και αλλο.Εχει και αλλη μια ρυθμιση για το ρευμα ( special cpu v control) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Ιανουάριος 12, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2006 οκ.τωρα ειναι στα 2,6 με 1,50βολτ και σταθερο.κατι αλλο που προεκυψε ειναι οτι ενω στο βιος λεει pci-e>100mhz στο clockgen λεει 85..οσο για το 3dmark05,απο τα 2ghz στα 2,6ghz αυξησα το σκορ μου κατα 50!!!!γινεται τοσο μικρη διαφορα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Ιανουάριος 12, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2006 Τι stepping εχεις φιλε μου?το 3dmark05 ειναι ευπαθες στη vga kai οχι cpu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Ιανουάριος 13, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2006 το cpu-z λεει stepping-->0...εκανα ενα clear cmos Και τωρα το clockgen συμφωνει με το βιος pci-e>100mhz..μου φαινεται οτι πηγε 85mhz οταν εβαλα διαιρετη στις μνημες..γινεται αυτο?απο 85 να το παω 100mhz μεσω clockgen γιατι στο βιος λεει οτι ειναι 100!!μην καει η καρτουλα μου...ξερει κανεις γιατι κατεβαινει η συχνοτητα στο pci-e χωρις να την πειραξω απο βιος?οσο για το 3dmark δεν δικαιολογειται αυτη η διαφορα..στην ουσια ειναι μηδενικη γιατι μετα το clear cmos το ετρεξα χωρις overclocking και μαζεψα 5030...ενω απο 2 στα 2,6 5050! Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Ιανουάριος 13, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2006 το 05 επηρεαζεται αρκετα απο την cpu κατι παιζει και δεν σου ανεβαινει πολυ.Εμενα με default την καρτα κερδιζω καμια 400 με oced cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Ιανουάριος 13, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2006 παιζει αυτο με το pci-e..αν βαλω διαιρετη παει στα 85mhz ενω το βιος εξακολουθει να λεει οτι ειναι 100!!ειναι νορμαλ αυτο??αν το παω απο 85-->100μεσω clockgen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.