Jump to content

RivaTuner core vid control

.38-.45

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

υπαρχει τροπος, με το rivatuner να αλλαξω την παση στον πυρηνα;

ΟΚ με το ανεμιστηρακι, εριξα τις στροφες, αλλα οι θερμοκρασιες πηραν τα πανω τους, και δε φαινεται το underclocking στην καρτα να βοηθαει.

1) γιατι δεν ξερω.

2) γιατι δεν εχω χρονο να ασχοληθω.

3) γιατι δεν εχω τροπο να επαναφερω τα πραγματα.

Ναι με bios παίζει, Δεν είναι τίποτα απλά κατεβάζεις ή τραβάς το βιος της κάρτας σου και με κατάλληλο προγραμματάκι (NiBiTor.exe, OmniExtremeEditFX.exe) κάνεις τα κονέ σου.

Μετά μπουτάρεις σε δος τρέχεις ένα nvFlash και καθάρισες.

Έτσι έχω αλλάξει τα ρολόγια για να μην τα αλλάζω κάθε φορά απο win

Βιος αν πάει κάτι στραβά το αλλάζεις με το αρχικό.

Τώρα αν είσαι τόσο γκαντέμης ώστε να μην βγάζει εικόνα

1. Μπουτάρεις με μια pci (ναι θα μου πεις, άντε βρες)

2. Φτιάχνεις μια δισκετούλα Boot με ένα autoexec.bat και βάζεις το nvFlash να φορτώνει το αρχικό βιος αυτόματα

Αρχική απάντηση από .38-.45

1) γιατι δεν ξερω.

2) γιατι δεν εχω χρονο να ασχοληθω.

3) γιατι δεν εχω τροπο να επαναφερω τα πραγματα.

1)Είναι ΓΕΛΕΙΟ

2)Δεν θέλεις πάνω από 15λετπά μαζί με τις δοκιμές

3)Απλά τραβάς εύκολα και γρήγορα με το Nibitor ή το atitool

μιλαμε για μια Leadtek 6600GT.

γελοιο ειναι κατι που ξερεις. κατι που δεν ξερεις ειναι βουνο.

δηλαδη θα μου κοστισει για να κανω κατι τετοιο (δεν υπαρχει pci καρτα). εκτος οτι πρεπει να διαλυσω το κουτι για να αλλαξω καρτες και να βρω δισκετα που να δουλευει (το fdd το τρωει η σκονη χρονια τωρα).

απο την αλλη, μαλλον δε γλυτωνω το κρεμασμα εξαιτιας τους undervoltage, οταν για τον α ή β λογο, το rivatuner αλλαξει τα ρολογια στα κανονικα. γι αυτι και ψαχνω κατι με αυτο τον τροπο, γιατι δε νομιζω πως με αυτο τον τροπο ειναι δυνατο να αλλαζουν ολα μαζι, οταν χρειαζεται.

Ποιό είναι το πρόβλημα σου, δεν έχω καταλάβει

@Vagouridis όλες οι κάρτες δεν παίζουν με αλλαγή bios; Απο κει και πέρα αλλάζουν τα προγράμματα

την εχω καταβρει με το rivatuner να ανοιγοκλεινει τον ανεμιστηρα οταν χρειαζεται. οταν ομως ο πυρηνας βρισκεται στους 55+, μαλλον δε φτανει να κλεισουν τα ρολογια για να κρυωσει. οποτε η μονη λυση ειναι να κλεισει το ρευμα. αν γινει κατι τετοιο ομως απο το bios αρα μονιμα, οταν θα χρειαζεται η κανονικη ταση για να παιξει στα κανονικα ρολογια, δε θα την εχω. αποτελεσμα: κρεμασμα.

οποτε η μονη λυση ειναι να ανοιγοκλεινουν και τα 2 μαζι, κατι που δεν βλεπω τροπο να μπορω να εχω.

Αρχική απάντηση από nobig

Ποιό είναι το πρόβλημα σου, δεν έχω καταλάβει

@Vagouridis όλες οι κάρτες δεν παίζουν με αλλαγή bios; Απο κει και πέρα αλλάζουν τα προγράμματα

Δεν νομιζω σε ολες να μπορεις να αλλαζεις volt απο βιος.

Ναι έτσι όπως το θέτεις, απο bios θα έχεις μόνιμα αποτελέσματα. Έτσι όπως το είπες στην αρχή νόμιζα ότι απλά δεν ήθελες να μπλέξεις με φλασάρισματα. Μας βάζεις δύσκολα:)

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Δεν νομιζω σε ολες να μπορεις να αλλαζεις volt απο βιος.

Με το NiBitor μπορεις να πειραξεις ολες τις nvidia της σειρας 5,6 και 7

αλλα οχι να δωσεις ρευμα παραπανω....

Supported BIOSes:

6800/U/GT/LE

6800 Go

6600GT

6600

6200

5950U

5900/U/XT/ZT

5800/U

5700/U/LE/VE

5600/U/XT

5500

5200/U

Quadro FX4000

Quadro FX3400

Quadro FX3000

Quadro FX2000

Quadro FX1400 Go

Quadro FX1100

Quadro FX1000

Quadro FX700

PCI-E 7800GTX

PCI-E 6800U

PCI-E 6800

PCI-E 6600GT

PCI-E 6600

PCI-E 6200 TC

PCI-E FX5900

PCI-E FX5750

PCI-E FX5300

PCI-E Quadro FX1300

PCI-E Quadro FX540

---------------------------------------------------------------

Ενω με το OmniExtremeEditFX

http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&func=fileinfo&filecatid=127

αλλαζεις και ρευματα....

Αρχική απάντηση από sotiris

έστω ότι με undervoltage δεν παίζει, τι θα κάνει μετά?

πώς θα το επαναφέρει?

αμα την εχει δοκιμασει με λιγοτερο ρευμα και παιζι...θα παιξει και με φλασαρισμα.....

αν δεν παιξει...μμμμ...rma....:D

Αρχική απάντηση από sotiris

έστω ότι με undervoltage δεν παίζει, τι θα κάνει μετά?

πώς θα το επαναφέρει?

μαθαινει μηχανικα να μπουταρει σε dos και να φλασαρει.

Bill , σε περιπτωση Ati τι γινεται?

Και ακομα και σε nvidia καποια πραγματα ειναι περιεργα , το Omni εχει κανει αρκετες π@π@ριες.

με την ΑΤι ειανι ποιο απλο...

με το ati tool V25 beta 10 εχεις κατευθειαν επιλογη να αλλαξεις Vcore....αν δεν σου κανει,στειλε μου πμ να σου στειλω καποιο αλλο Prog....:royelles:

Αρχική απάντηση από Βασιλης

αμα την εχει δοκιμασει με λιγοτερο ρευμα και παιζι...θα παιξει και με φλασαρισμα.....

αν δεν παιξει...μμμμ...rma....:D

μα το πρόβλημά του αν κατάλαβα είναι ότι το riva tuner δεν μπορεί να του ρίξει το voltage.

αλλιώς θα το έριχνε από κει!

(άρα δεν το χει δοκιμάσει).

Σε Leadek 6600GT PCIX που είχα μπορούσα να αλλάξω τάση από το bios αλλά έπαιρνα max 1.46v!To ίδιο γινόταν και με hardmod άρα ίσως έφταιγε η έκδοση σε PCIX που δεν παίρνει εξωτερική τροφοδοσία...

Σε AGP κάρτα κάποιοι στο internet διάβασα πως έδιναν όση τάση ήθελαν...

Μέσα από το riva δεν μπορείς να αλλάξεις την τάση στις nvidia τουλάχιστον κάρτες...

Ο προγραμματιστής του Riva κάπου είχε πει πως μπορεί να το κάνει και πως, για κάποιους λόγους που εξηγεί, δεν θέλει...

ειτε το ολο θεμα ειναι ακυρο και το rivatuner τελικα αλλαζει ταση ειτε το rivatuner λεει οτι θελει.

υγ: πως αλλαζει ταση το ati tool V25 beta 10?? δε βρηκα κατι.

post-9-1416072371,9568_thumb.png

Απλά με το nibitor σε 2d κατεβάζεις τάση σε 1,1 από 1,2

Αν μετά δεν μπουτάρει καθόλου απλα να ΄θυμάσαι πώς λέγεται το μαμά βιος και: nvflash -5 -6 filename.rom και μετά πάτάς y και βουαλά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.