Jump to content

Αγορά RAM 2x1Gb

Reaper

Recommended Posts

Καταρχήν να πω ότι από μνήμες είμαι εντελώς άσχετος!! :cry:

Γιαυτό έκατσα και διάβασα παλαιότερα threads μπας και καταλάβω τίποτα και κάνω την επιλογή μόνος μου. Αλλα κάπως δύσκολα τα Πράγματα

Λοιπόν, στο σύστημα τις sig. θέλω να βάλω 2χ1Gb καλής μνήμης

Τι προτείνετε?? Διαθέτω μέχρι 200Ε

Και μια τελευταία ερώτηση τι είναι το utt και το bh5??

Αρχική απάντηση από Reaper

Λοιπόν, στο σύστημα τις sig. θέλω να βάλω 2χ1Gb καλής μνήμης

Τι προτείνετε?? Διαθέτω μέχρι 200Ε

Και μια τελευταία ερώτηση τι είναι το utt και το bh5??

λοιποοοοοοοοοοοοον........

ποσο πολυ θες να μαθεις τι ειναι utt/bh5??

γιατι αν θες να βαλεις αποκλειστικα 2χ1γιγα τοτε δεν θες να μαθεις....

απο την αλλη με την μητρικη που εχεις ...και οχι μονο αυτο αλλα καταφερες να την δουλεψεις κιολας!!!!!....ειναι κριμα να μην μαθεις τι ειναι BH/utt!!..

Μαλλον πρεπει να εισαι ασχετος μονο στις μνημες γιατι αν κρινω απο τα υπολοιπα μια χαρα ειναι ....και εχεις βαλει και υδροψυξη...απορω πως σου "ξεφυγαν" οι μνημες??

Το μηχανημα το δουλευεις στα κανονικα του???

Οι μνημες που εχεις τωρα που παιζουν??Ενα screenshot θα βοηθουσε μαζι με συχνοτητα λειουργιας τους!

Τα ΒΗ/utt (chip-ακια ειναι)θα βοηθησουν να πανε λιγο πιο γρηγορα τα πραματα αν ξερεις(η κατσεις) να τις ρυθμισεις αλλα βγαινουν μονο σε 256αρια και 512 αρια..Αρα τα 2 γιγα τα πιανεις με 4χ512 οποτε αντιο 2Τ....

Αν δεν τις ρυθμισεις ενδεχεται να μην δεις και καμμια διαφορα απο οτι εχεις τωρα!!

Τα 2χ1γιγα θα σε βοηθησουν παλι στην ταχυτα (χωρις να κανεις και πολλα πολλα) ιδιως αν παιζεις απαιτητικα παιχνιδια...η δουλευεις photoshop ,autocad..κανεις rendering κλπ κλπ!

Αλλα και παλι με 200€ ΚΑΛΗ μνημη δεν νομιζω να βρεις....απλες (value) μονο, αν λες καινουργιες...,κοντα 220-230Mhz πανε...(στο περιπου)

Ισως να μην σε διευκολυνα και πολυ αλλα ουτε και συ εμενα....:bye:

200 ευρω και 2 γιγα , μια επιλογη τοτε και σου μενουνε και 20 ευρω για σουβλακια(τοσα θελω εγω τουλαχιστον)

Gskill NT απο το εσοπ με 180.

back3bg.th.jpg

26007pv.th.jpg

sn4ut.th.jpg

disclaimer , ειναι πολυ δυστροπες και ισως στα windows να μην εισαστε σταθεροι εκει , εγω 237 δεν ειμαι παντως με Χ2. SNM φυσικα χρησιμοποιησα και διπλα memtest και με κρατανε στα 230 fsb . Τα τσιπακια ειναι Micron (thanx Solona)

Φιλε μου αν ειναι να τα σκασεις κοιτα για Crucial Ballistix (απο εξωτερικο μονο) και gskill ΗZ(Yπαρχουν κι Ελλαδα)..

εdit:Αν ψηνεσαι υπαρχουν και τα team xtreem παλι απο εξωτερικο που ανεβαινουν πολυ καλα.Νομιζω οτι εχουν βγαλει και με 2-2-2-5(BH-5) 2*1gb(αν κανω λαθος διορθωστε με,γιατι δεν εχω βγαλει ακρη απ'το site)

Αρχική απάντηση από ΝTG [Χθες, στις 21:24]

λοιποοοοοοοοοοοοον........

ποσο πολυ θες να μαθεις τι ειναι utt/bh5??

γιατι αν θες να βαλεις αποκλειστικα 2χ1γιγα τοτε δεν θες να μαθεις....

απο την αλλη με την μητρικη που εχεις ...και οχι μονο αυτο αλλα καταφερες να την δουλεψεις κιολας!!!!!....ειναι κριμα να μην μαθεις τι ειναι BH/utt!!..

Μαλλον πρεπει να εισαι ασχετος μονο στις μνημες γιατι αν κρινω απο τα υπολοιπα μια χαρα ειναι ....και εχεις βαλει και υδροψυξη...απορω πως σου "ξεφυγαν" οι μνημες??

Το μηχανημα το δουλευεις στα κανονικα του???

Οι μνημες που εχεις τωρα που παιζουν??Ενα screenshot θα βοηθουσε μαζι με συχνοτητα λειουργιας τους!

Τα ΒΗ/utt (chip-ακια ειναι)θα βοηθησουν να πανε λιγο πιο γρηγορα τα πραματα αν ξερεις(η κατσεις) να τις ρυθμισεις αλλα βγαινουν μονο σε 256αρια και 512 αρια..Αρα τα 2 γιγα τα πιανεις με 4χ512 οποτε αντιο 2Τ....

Αν δεν τις ρυθμισεις ενδεχεται να μην δεις και καμμια διαφορα απο οτι εχεις τωρα!!

Τα 2χ1γιγα θα σε βοηθησουν παλι στην ταχυτα (χωρις να κανεις και πολλα πολλα) ιδιως αν παιζεις απαιτητικα παιχνιδια...η δουλευεις photoshop ,autocad..κανεις rendering κλπ κλπ!

Αλλα και παλι με 200 ΚΑΛΗ μνημη δεν νομιζω να βρεις....απλες (value) μονο, αν λες καινουργιες...,κοντα 220-230Mhz πανε...(στο περιπου)

Ισως να μην σε διευκολυνα και πολυ αλλα ουτε και συ εμενα....:bye:

Ωραίος φίλε κάτι κατάλαβα.!!

Να ξεκαθαρίσω και εγώ μερικά θέματα μήπως βοηθήσω περισσότερο:

1. Αποφάσισα να αλλάξω μνήμες κυρίως γιατί θέλω να παίζω καλύτερα απαιτητικά παιχνίδια (FEAR κ.α.)

2. Από o\c δεν έχω ασχοληθεί ποτέ.. αν και έχω διαβάσει πόλους οδηγούς!! Είναι σίγουρο ότι θα κάνω στο μέλλον γι΄αυτό εξάλλου έφτιαξα και την υδροψυξη!!:)

3. Και κάτι τελευταίο για το πώς και δεν ξέρω τίποτα για μνήμες Λοιπόν νομίζω ότι είναι λίγο πιο πολύπλοκες από τα υπόλοιπα κομμάτια του hardware και παλαιότερα νόμιζα ότι δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρολό :o (μάλλον φταίει και η προώθηση των vga και cpu) γνώμη που εχω αλλάξει εντελώς πλέον.

Οπότε από ότι κατάλαβα δεν πάω για bh5/utt. Και στα 200Ε δύσκολα θα βρω πολύ καλές μνήμες οπότε λέω να δώσω μέχρι 270Ε !!!

Από μάρκες ξέρω ότι αρκετά καλές είναι οι Corsair , Mushkin και οι Ocz , Αλλά μάλλον έχουν πολύ ακριβές Τώρα που ανεβήκαν τα $$ για πείτε κανα καλό μοντέλο

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 16:06]

εdit:Αν ψηνεσαι υπαρχουν και τα team xtreem παλι απο εξωτερικο που ανεβαινουν πολυ καλα.Νομιζω οτι εχουν βγαλει και με 2-2-2-5(BH-5) 2*1gb(αν κανω λαθος διορθωστε με,γιατι δεν εχω βγαλει ακρη απ'το site)

Νο way

Aν βγαιναν ΒΗ στο 1 γιγα θα το μαθαιναμε και εδω περα....πανικος θα γινοταν...

Προτεινω αυτες τις μνημες F1-3200PHU2-2GBZX κοιτα το ZX στο τελος...που κανουν 248€...

Εχουν καλα τιμμινγκς απο μαμα για οσο καιρο θα εισαι στα default ...και ανεβαινουν κιολας οταν το επιθυμησεις.....λογικα στα 240-250Mhz αν οχι παραπανω....με 3-3-3-8 εκει...(ισως το 3 να γινεται και 2,5)

Yπαρχουν και οι ΗS στο ιδιο σιτε που εχουν 259€...

Φορανε samsung UCCC αντι για ινφινεον ce6 που εχουν τα πρωτα .....

Ta ballistix ισως ειναι η κορυφαια αγορα στα 2χ1γιγα αλλα

α)δεν ξερω κατα ποσο τα χρειαζεσαι...

β)κανουν πανω απο 300€ και μονο απο εξωτερικο....(εδω δεν νομιζω να τα πουλησει κανενας...για μτχ εννοω)

Και τα ΗΖ ειναι καλη φαση..στα 285€ μιας και δεν ξεφευγουν σε τιμη και πιανεις απο μαμα τα 250ΜΗζ....

Βεβαια με τετοια τιmmings κατα ενα μεγαλο ποσοστο θα τα πιασεις (τα 250Μηζ) και με τα αλλα 2κιτακια καθως φορανε samsung uccc και αυτα....

εδιτ ...

εχω κανει ενα λαθακι στο πρωτο ποστ...

με 4χ512 δεν θα πουμε αντιο 2Τ αλλα καλως ηρθες.....θα το διορθωσω καποτε,,,

Aπλα για να μην βγω και ψευτης(οχι πως το ειπε καποιος),επειδη εψαχνα πριν καμια εβδομαδα ειδα αυτο.Αν πατησετε στο Low-latency DDR 400MHz Dual Channel PC3200 DDR400MHz 2*1GB (dual) 2-3-3-5 θα δειτε οτι μιλαει για xtreem BH-5 series,αλλα δεν εχει μεσα 2*1Gb.Προφανως ειναι λαθος του site..

Παντως ακομη κι αν δεν εχουν bh-5..υπαρχουν αρκετα αξιολογα δειγματα 2*1gb kits με uccc(ισως και μερικα micron) σε σημειο που να κοντραρουν τα πανακριβα ballistix.

μην πάρεις της ΖΧ γιατί οι τελευταίες παρτίδες από o/c λέγεται ότι είναι μούφα δια στόματος ενος τεχνικού της G.S που μπαίνει στο Xtreme(είπε ότι δεν πάνε τοσο καλα τα τελευταία κομμάτια όπως τα πρώτα).

Οι ΖΧ δεν φοράνε UCCC επίσης οποτε καλύτερα στα ΗΖ που εχεις τα 250 standard.Στο xtremeτα ΗΖ λέγεται ότι πανε 260 κατα μέσο όρο.

@deadlock...

νταξ .....οχι και ψευτη....αν υπηρχαν και δεν το ξεραμε θεος θα γινοσουν..(λεμε τωρα)

απλα ειπες προκειτε περι λαθους....βαλανε το ιδιο λινκ με τις απο πανω...

Τα ballistix εχουν micron 5B D και απο λιγο που ειδα μονο κατι buffalo εχουν τα ιδια...

Τα infineon ειχαν βγει μερικα αρκετα καλα κιτακια αρχικα που οντως κοντραρανε τα ballistix αλλα μετα...κατι εγινε και δεν πανε τοσο ψηλα (και 280 λενε μερικοι) με 2,5(3)-3-3-8 .

Τα UCCC παλι δεν εχει ακουστει κατι κακο..αλλα ανεβαινουν με 3-4-4-8 (εκει στα 270-280)

θεμα τυχης πλεον περισσοτερο .....οτι παρεις....το πιο λογικο παντως ειναι τα ινφινεον να πανε 240-250 με 3-3-3-8 αν οχι πααπανω (αν εισαι τυχερος) και τα UCCC ξεκινανε απο εκει (250) αλλα με 3-4-4-8 ...πιο κατω ας πουμε οτι ειναι περιπου ιδια...

Αλλα και παλι θα πρεπει να εξοικιωθεις με το A64τweaker και ...το πιο δυσκολο ....το βιος της dfi...!!!!!Για να πιασει τοπο η αγορα...οχι τιποτα αλλο

edit

oi ballistix εχουν λιγο πανω απο 300....(310-320€)μαλλον με τα μεταφορικα μεσα....

πάντος τελευταία διάβαζα για μερικές ballistix που και δεν πάνε καλά και τα τινάζανε στα καλά καθούμενα , πάντα στο Xtreme. Ίσως να έχουνε και αυτές το σύνδρομο της AMD που τα πρώτα κομμάτια πάνε σφαίρα και τα υπόλοιπα όχι και τόσο καλά (σε o/c πάντα). Και είναι κρίμα να κλαις τόσα πολλά λεφτά μετά..

Αρχική απάντηση από Βασιλης [Σήμερα, στις 21:32]

http://www.overclockers.de/prodlist.php?kat=267

Κοιτα στην sig μου ,ισως σε βοηθησει για τα bh/ch που ρωτας....:D

Το διάβασα χτες το Thread. Πολύ καλή δουλειά.!! Έμαθα πολλά πράγματα...:)

Οι μνήμες που αναφέρατε μάλλον ειναι κορυφαίες αλλά ένταξη δεν θα δώσω και μια περιουσία για μνήμες. (και δεν θελω να αγοράσω και απο εξωτερικό)

Οι Gskill που είναι στο review που έδωσα είναι καλές?? Που μπορώ να τις βρω και πόσο??

to site στο εδωσα στο προηγουμενο λινκ....ελλαδα ειναι αυτο....

μην περιμενεις να δεις τετοια νουμερα που εβγαλε εκει...μακαρι να δεις δλδ απλα στο λεω...απο οτι ειδες βγαλε 10-20ΜΗζ ...στο περιπου....

Καλα παντως ειναι...uccc ειναι ..δεν εχει ακουστει κατι κακο...

Αρχική απάντηση από Βασιλης [Χθες, στις 23:32]

http://www.overclockers.de/prodlist.php?kat=267

Κοιτα στην sig μου ,ισως σε βοηθησει για τα bh/ch που ρωτας....:D

Ωωωπα μηπως τελικα δεν εκανα λαθος?Βασιλη πες μου οτι εχεις κανενα κομματι..:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.