Jump to content

αλλαγη δισκου (raid 0 mirror) σε ΙΒΜ

makio

Recommended Posts

λοιπον φιλοι μου το 'προβλημα' εχει ως εξης

εχουμε ενα σερβερ ΙΒΜ με 2 δισκους scsi σε raid 0(<raid 1 asxete! !)

αυτο που θελουμε ειναι να αλλαξουμε τον ενα δισκο (δεν εχει προβλημα )για να τον εχουμε σαν 'backup' σε περιπτωση που κατσει καμια στραβη και στη θεση του να βαλουμε εναν ιδιο νεο...

γνωριζει κανεις καποιες λεπτεμερειες που πρεπει να προσεξουμε??

για την ιστορια > θα υπαρχουν συντομα 2 ιδιοι ΙΒΜ σερβερ(μοντελο) για να υπαρχει καλυψη απ οποιαδηποτε αστοχια και καποια στιγμη θ αλλαξει και το εμπορικο προγ/μα που θα 'δουλευει' μεσα

Θα σπάσεις το raid0 για να κρατήσεις backup στον ένα δίσκο?? ούτε backup θα έχεις ούτε σύστημα να δουλέψεις. Μήπως εννοείς raid 1?

Επίσης τσέκαρε και συμβόλαιο συντήρησης με την IBM(παίζουν διάφορα, πχ 4 ώρες response 24/24) είναι λίγο κουλό να έχεις 2 servers αραχτούς σε περίπτωση που σκάσει κάτι στον 3ο.

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια

λαθος μου - οι δισκοι ειναι μιρρορ κι αυτο που θελω ειναι απλα αν μπορω να 'παρω' τον ενα δισκο και στη θεση του να βαλω εναν 'λευκο' οποτε με rebuild να επαναφερω το μιρρορ ,ενω ο δισκος που θα βγαλω θα ειναι σε 'εφεδρεια' αν κατι δεν παει καλα

@RootX δεν το διατυπωσα ισως σωστα -2 σερβερ θα υπαρχουν ,ο ενας σε εφεδρεια(πανομοιοτυπος) οποτε το ζητουμενο ειναι σε λιγα λεπτα το συστημα να δουλευει οπως πριν απ οποιαδηποτε ατυχια.......

σορυ για την απουσια μου αλλα η δουλεια δεν περιμενει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.