Jump to content

ΟΜΑΔΙΚΗ Volcraft K102

Athens2004

Recommended Posts

am i in love with voltcrafts?

καθισα και εβαλα και τις ακρες απο τους δυο sensorες στην ιδια θεση για να δω αν θα δειξουν την ιδια θερμοκρασια και ...

sametemps.jpg

success!!!

μετα εβαλα ακουμπησα και τα δυο σενσορακια με το χερι και περιμενα να δω αν θα ανεβασουν ιδια την θερμοκρασια!!!

http://www.fileshack.us/files/150/CIMG1980.rar

(sorry λιγο bad ποιοτητα vid!)

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από YiannisM [Σήμερα, στις 10:14]

Σήμερα το παρέλαβα κι εγώ! :jump:

(και πάλι ευχαριστώ unseen :worship: )

Από που αγοράζετε σένσορες παιδιά (περιοχή αθήνα);; :whistling

Εχει φθηνους ο Φανος στη Σολωμου (Παραλληλος της Στουρναρη) . Με 3 ευρω το ενα νομιζω.

Απο ακριβεια τους ειχα συγκρινει με ενα fluke και ειχαν διαφορα 1 βαθμο στους -25C . Που να δωσεις 30 για fluke , που 3 για το φθηνο .

Το βασικο ειναι να ειναι matched με το θερμομετρο σου . Με του UEI DT200 εχω αποκλιση σε σχεση με τα original κατα 2 βαθμους .

Προς τα πάνω οι 2 βαθμοί ή προς τα κάτω?????

Εδώ που τα λέμε 2 βαθμοί είναι αρκετοί για διαφορά. Είναι η διαφορά του "μπαίνω στο -100 club ή όχι" για μερικούς εδω μέσα.

Σε θετικές θερμοκρασίες τι απόκλιση έχει σε σχέση με το DT200 τα μαμα θερμοζεύγη? Μιλάμε για K-Type θερμοζεύγη πάντα έτσι?

Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 14:55]

Προς τα πάνω οι 2 βαθμοί ή προς τα κάτω?????

Εδώ που τα λέμε 2 βαθμοί είναι αρκετοί για διαφορά. Είναι η διαφορά του "μπαίνω στο -100 club ή όχι" για μερικούς εδω μέσα.

Σε θετικές θερμοκρασίες τι απόκλιση έχει σε σχέση με το DT200 τα μαμα θερμοζεύγη? Μιλάμε για K-Type θερμοζεύγη πάντα έτσι?

Σε θερμοκρασια δωματιου 20-25 βαθμοι , η διαφορα ειναι 0 . Απο τους 10-15 αρχιζει και δημιουργειται .

Ενα πειραμα που ειχα κανει ηταν στην καταψυξη του ψυγειου . Περιπου -20 βαθμοι νομιζω.

Το UEI με το μαμα probe εδειχνει -22 , ενω με τους φθηνους εδειχνε -20 . Το fluke με το δικο του εδειχνε -21 . Αν εβαζα το probe του fluke στο UEI , εδειχνει παλι -21 . Γενικα τα probe εδειχναν το ιδιο σε οποιο μηχανημα και αν τα εβαζα. Τα ιδια ισχυαν και στους 0 βαθμους κατα την περιοδο των χιονοπτωσεων . Παντα για k-type .

Οταν θελω να κανω μετρηση ακριβειας , χρησιμοποιω τα original thermocouples (τα κιτρινα) . Σιγουρα οταν θα φτιαξω cascade , θα εχω τα μαμισια ! :D Δεν θελω να σκεφτομαι οτι μπορει να χαθει το -100 club για τετοιο λογο !:tomato:

Στο μονοβαθμιο μου εχω τα φθηνα. Ξερω οτι μετρανε 2 βαθμους επανω ...

Αν βρω καποια αλλα φθηνα thermocouples που να παιζουν καλυτερα , θα ενημερωσω . :)

-2 βαθμούς στο -20...μήπως όσο κατεβαίνει η θερμοκρασία ανοίγει η ψαλίδα όμως?

Μην φτάνει σε κάποιο σημείο και στους -50 έχεις 6 βαθμούς διαφορά...και δεν λέει.

Αυτό που θέλω να πω έιναι ότι όποιος τα προτιμήσει να ξέρει τι να περιμένει από αυτα.

Σημερα παρέλαβα και εγώ :) και ετοιμασα το αισθητήριο για το evap - enclosure που θα ειναι μονίμως επάνω ;) . Εκανα και το τεστ του πυρετού [μιας και εχω γδυσει το Phase να του περασω sleeve] :baby: passed. :hehe:

dsc054457rd.jpg

Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 15:18]

-2 βαθμούς στο -20...μήπως όσο κατεβαίνει η θερμοκρασία ανοίγει η ψαλίδα όμως?

Μην φτάνει σε κάποιο σημείο και στους -50 έχεις 6 βαθμούς διαφορά...και δεν λέει.

Αυτό που θέλω να πω έιναι ότι όποιος τα προτιμήσει να ξέρει τι να περιμένει από αυτα.

Eχω δοκιμασει μεχρι τους -74C . Το φθηνο εδειχνε -72C . Η διαφορα παραμενει ...

@ Athens 2004 - Το probe της φωτογραφιας ειναι αυτο που ερχεται με το θερμομετρο ???

Oχι δεν περιλάμβανε το θερμόμετρο αισθητήρια , Ξεχωριστά τα φύσ ξεχωριστά το καλώδιο και το φτιάχνεις εσύ [ενώνεις τις 2 ακρες στο κιτρινο φυσ +- και ενώνεις και στο τέλος τις αλλες 2 ακρες μεταξύ τους και αν θές τις ''τσιμπάς'' και λίγο με καλαϊ στο τέλος να ειναι σταθερο ] :) .

Πάντως 2c στους 72 ειναι μέσα στο στατιστικό λάθος . [εκτος και αν έκανες καμια 20ρια μετρήσεις σε ΣΤΑΘΕΡΗ πηγη] αλλα και πάλι να δειχνουν λάθος 2 βαθμους σταθερά μεγάλη δουλειά . :hehe:

Επειδη με μπριζωσατε , τα δοκιμασα μολις τωρα .

Με το original στους -60 , το ενα εδειχνε -58C και το αλλο -53C . Δεν εχουν σταθερη ποιοτητα δηλαδη . Κριμα ....

Απο οσο θυμαμαι τα ειχα αγορασει με μεγαλη χρονικη διαφορα . Ισως να ειναι αλλη παρτιδα ...

Το παλιο ηταν αυτο με τους δυο βαθμους διαφορα .

Οι 6 βαθμοί που σου έλεγα. Είναι λογικό αν στους -20 έχει 2 βαθμούς...στους -60 να έχει τουλάχιστον 3πλασιαστεί η διαφορά. Τουλάχιστον.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχουν σταθερή ποιότητα και απο το ένα θερμοζεύγος στο άλλο να έχεις άλλες θερμοκρασίες

Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 16:33]

Οι 6 βαθμοί που σου έλεγα. Είναι λογικό αν στους -20 έχει 2 βαθμούς...στους -60 να έχει τουλάχιστον 3πλασιαστεί η διαφορά. Τουλάχιστον.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχουν σταθερή ποιότητα και απο το ένα θερμοζεύγος στο άλλο να έχεις άλλες θερμοκρασίες

Ειχες δικιο . Απλα δεν ειχα δοκιμασει και τα 2 τοσο χαμηλα .Θα ζητησω απο το φιλαρακι μου που εχει το fluke να μου το δωσει για να τα συγκρινω...

Αρχική απάντηση από Stelaras [Σήμερα, στις 14:51]

Εχει φθηνους ο Φανος στη Σολωμου (Παραλληλος της Στουρναρη) . Με 3 ευρω το ενα νομιζω.

Απο ακριβεια τους ειχα συγκρινει με ενα fluke και ειχαν διαφορα 1 βαθμο στους -25C . Που να δωσεις 30 για fluke , που 3 για το φθηνο .

Το βασικο ειναι να ειναι matched με το θερμομετρο σου . Με του UEI DT200 εχω αποκλιση σε σχεση με τα original κατα 2 βαθμους .

Μια χαρά είναι ο Φανός στη Σολομού!! Με βολεύει τρελά! :D

Νομίζω ότι θα πάω από κει μαζί με το θερμόμετρο να του πάρω αισθητήρα!

30 ευρώ οι fluke ε;; :upside:

Αρχική απάντηση από Athens2004

και αν θές τις ''τσιμπάς'' και λίγο με καλαϊ στο τέλος να ειναι σταθερο ] :) .

Βασικα στα ετοιμα ειναι κολημενες οι ακρες με αργκον

Αρχική απάντηση από YiannisM

Μια χαρά είναι ο Φανός στη Σολομού!! Με βολεύει τρελά! :D

Νομίζω ότι θα πάω από κει μαζί με το θερμόμετρο να του πάρω αισθητήρα!

30 ευρώ οι fluke ε;; :upside:

και 15ευρω οι Supco απο Σολδατο!

Αρχική απάντηση από Stelaras

Τι λενε οι supco ??? Με το αζωτο πως τους ειδατε ???

δεν εχω supco. αυτους που εχω δειξει και στις παραπανω photo εχω.

-194.9 εδειχναν idle το κανιστρο με -196 θεωρητικο σημειο βρασμου του αζωτου

Μια χαρα δηλαδη .

Αλλη ερωτηση .... Υπαρχει εδω στην Ελλαδα εργαστηριο που καλιμπραρει θερμομετρα ??? Ξερει κανεις τιποτα ???

Διαφορετικα θα αναγκαστω να στειλω το UEI στο εξωτερικο για ρυθμιση .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.