Jump to content

2.5-4-4-8 ή 3-3-3-8 ?

float_e

Recommended Posts

Στο SPD τις μνημες τις βλεπει ως 2.5-3-3-8 αλλα στο dual τις βλεπει με 2.5-4-4 ολα στο auto με μια Nforce 4 SLI asus με latest bios. :mad: :mad:

Δεν προκειτε για μηχανημα που γινεται overclock.

Αν αγορασω μνημες 3-3-3-8 θα ειμαι καλυτερα απο το 2.5-4-4-8 ?

Σημειωτεον οι μνημες που εχω τωρα δεν υποστηριζονται official απο τον κατασκευαστη.

(Twinmos ειναι)

Τα εχω ολα στο auto στην μνημες αλλα το θεμα ειναι αφου το βλεπει στο SPD γιατι δεν το βλεπει και στο auto η μητρικη ?

Δεν εχω δοκιμασει ακομα memtest αλλα επειδη με ενδιαφερει η σταθεροτητα του μηχανηματος τα προτειμω ολα στο auto χωρις να πειραξω το bios.

Παιδια επειδη δεν το κατεχω το αντικειμενο κανω κανα δυο ερωτησεις:

Το οτι τις βλεπει το SPD σε 2.5-3-3-8 σημαινει οτι οι μνημες σε dual μπορουν να παιξουν σε 2.5-3-3-8(manual) σταθερα αντι του 2.5-4-4-8 που παιζουν στο auto ?

Θα το τσεκαρω και σπιτι με memtest αλλα αν δεν το βλεπει στο auto ξενερωνω μεταξυ μας..

Βεβαια δεν ειναι και σιγουρο οτι αν παρω τιποτα corsair ή kingston value που λεει ο καταστευαστης(Asus) οτι στο auto θα παιξουν 3-3-3-8 , right sirs ?

Αρχική απάντηση από greekfragma

εγω θα περιμενω τον παρουλη να βαλει το Κ ή το Λ στο κα(-)ο για να συμφωνησω:)

To εβαλα.

Αρχική απάντηση από float_e

Το οτι τις βλεπει το SPD σε 2.5-3-3-8 σημαινει οτι οι μνημες σε dual μπορουν να παιξουν σε 2.5-3-3-8(manual) σταθερα αντι του 2.5-4-4-8 που παιζουν στο auto ?

Θα το τσεκαρω και σπιτι με memtest αλλα αν δεν το βλεπει στο auto ξενερωνω μεταξυ μας..

Βεβαια δεν ειναι και σιγουρο οτι αν παρω τιποτα corsair ή kingston value που λεει ο καταστευαστης(Asus) οτι στο auto θα παιξουν 3-3-3-8 , right sirs ?

Και για να δικιαολογησω λιγο την απαντηση μου ενδεικτικα τρεξε ενα μεμτεστ και δες τι νουμερο σου βγαζει στις 2 περιπτωσεις.

Αρχική απάντηση από float_e [Σήμερα, στις 18:38]

...δεν βλεπω καποιο λογο ανυσηχιας.... βαλτες χειροκοινητα 2.5-3-3-8 και τσεκαρε τες με memtest στο #5 και #8.

..αν παιζουν χωρις error εισαι οκ...αλλιως θα αρχισεις να χαλαρωνεις και να δοκιμαζεις...το οτι στις βλεπει 2.5-4-4-8 δεν παει να πει

ουτε οτι ειναι το σωστο ουτε οτι ειναι το καλυτερο ....απλα ασχολησου μαζι τους και θα καταλαβεις τα ορια τους...

Κάποια στιγμή είχα φάει μερικά μερόνυχτα για να το κάνω... Είναι σε παλαιότερο chipset (ι875) και σε Intel (φτου κακά! :sick: :p ) αλλά θα πάρεις μιά ιδέα από μόνος σου. Οι διαφορές είναι αμελητέες σε πολλές περιπτώσεις.

Γράφημμα

Excel

Edit: Οι μετρήσεις είναι με ECC εκτός από την 1η, και σε unbuffered mode :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.