Jump to content

Ερωτηση για adsl PSTN&ΙSDN(σχετικο με το αλλο ερωτημα που εχω θεσει,αλλα γενικοτερο)

abarth

Recommended Posts

Εχω 1 γραμμη(Α) στο σπιτι μου που ειναι ISDN

Και 1 γραμμη(Β) στο γραφειο μου που ειναι PSTN οπου εχω και adsl απο τον ΟΤΕ

Δεν θελω να μετατρεψω καμια γραμμη σε κατι αλλο (δλδ isdn σε pstn και το αντιστροφο)

Αν αγορασω adsl in a box plus PSTN και ζητησω ενεργοποιηση στην γραμμη Α (isdn) θα υπαρχει καποιο προβλημα? Δεν με ενδιαφερει το οτι το modem/router δεν θα παιζει στην ISDN με ενδιαφερει αν η γραμμη θα μπορει να χρησιμοποιηθει ως adsl . Δηλαδη παιζει ρολο το οτι ειναι ISDN (εκτος απο το ρολο που παιζει στο μοντεμ) ?

μπορεις να μου εξηγησεις πως γινεται η συνδεση σε ISDN?

Σε pstn γινεται ως εξης:

splitter στην πριζα τηλεφωνου

στη 1 εισοδο μπαινει φιλτρο και μετα εκει το τηλεφωνο

στην 2η εισοδο μπαινει το μοντεμ adsl

στην isdn με ποιο τροπο γινεται σε συνδυασμο με το netmod ?

ευχαριστω

επιπλεον εγειρεται και το εξης 'προβλημα' αν απο τον σπλιτερ 'παιρνει' γραμμη το μοντεμ τοτε πρεπει το μοντεμ να ειναι 100% isdn αλλιως θα μπορουσες να βαλεις οτι θελεις (δεν θα εβγαιναν σε 2 τυπους). Εγω ηλπιζα οτι το μοντεμ παιρνει γραμμη και απο το netmod (ab01 η οπως το λενε) και οποτε μπορεις να βαλεις pstn εκει.... αλλα προφανως δημιουργει προβλημα το netmod (εκτος αν καποιος το εκανε κ ειναι οκ) .

Βεβαια το καλυτερο θα ηταν το Linksys WAG354G να μετατρεπεται σε pstn (annex B) οπως γινεται με τα usrobotics και ολα θα λυνονταν με μιας :)

εχμ διαβαστε εδω http://www.forthnet.gr/media/icons/internet/WAG354G-EMEA_ds.pdf

(ειναι PDF για οσους δεν το προσεξαν)

γραφει οτι ειναι ΑΝΝΕΧ Α (δλδ για pstn) ενω η Forthnet το δινει (απο οτι λεει) ειτε σε ISDN ειτε σε PSTN (απλα σε isdn δινει και splitter)

γραφει οτι ΔΕΝ πρεπει να χρησιμοποιειται σε ISDN .... τωρα τιθεται το ερωτημα. Η φορθνετ δινει αυτο και προφανως κανει σε isdn μεσω splitter διαφορετικα απευθειας σε isdn θελει ΑΝΝΕΧ Β ή ειναι ΑΛΛΟ (ΑΝΝΕΧ Β) αυτο που δινει η φορθνετ για isdn και απλα εχει λινκ μονο για το ενα 'manual-διαφημιστικο' και θεωρει πως το ΑΝΝΕΧ Β ειναι το ιδιο απλα αλλαζει ο τυπος ...?

γμτ γιατι δεν ειναι ξεκαθαροι. Δε θελω να το αγορασω και μετα να μου μεινει :)

Το splitter κανει και για isdn και για pstn.Αντιθετα το φιλτρο κανει μονο για pstn.

Εχω pstn γραμμη και splitter.Στη μια πριζα μπαινει η κεντρικη γραμμη και στις αλλες δυο

το μοντεμ και για το τηλεφωνο.

Αρχική απάντηση από abarth

splitter στην πριζα τηλεφωνου

στη 1 εισοδο μπαινει φιλτρο και μετα εκει το τηλεφωνο

στην 2η εισοδο μπαινει το μοντεμ adsl

Εχεις και splitter και φιλτρο??Ενα απ'τα δυο πρεπει να εχεις.

εγω μιλησα για την pstn, εχω σπλιτερ για να παρω 2 rj11 ενα για το μοντεμ που μπαινει στη 1 εισοδο και ενα για το τηλεφωνο.Για το τηλεφωνο , για να εχει καλυτερο σημα ειδα πως ειναι καλυτερο με φιλτρο . Φιλτρο φυσικα ΔΕΝ μπαινει πριν το μοντεμ, ριχνει στα 320 τη γραμμη (απο 384) .... ενυγουει εγω θελω να δω πως μπορω να εχω ειτε adsl σε isdn γραμμη με ενα μοντεμ το οποιο μετα (αφου τελειωσει το adsl πακετο πχ 3-5 μηνων) θα παει στην μονιμη adsl γραμμη που ειναι σε pstn Ή ενα μοντεμ που κανει αλλαγη firmware απο annex a σε annex b και το αντιστροφο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.