astrolabos Ιανουάριος 9, 2006 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2006 yup Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 9, 2006 Author #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2006 Αρχική απάντηση από astrolabos yup Πώς γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 9, 2006 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2006 Ένας τρόπος είναι με το να φτιάξεις διαφορετικα hardware profiles. Δες εδώhttp://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q225810 Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 9, 2006 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2006 Δοκίμασες αυτο με το hosts file και δε σου δουλεψε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 9, 2006 Author #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2006 Αρχική απάντηση από astrolabos Ένας τρόπος είναι με το να φτιάξεις διαφορετικα hardware profiles. Δες εδώhttp://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q225810 Ναι βρε, γνωστό αυτό. Το θέμα είναι ότι θέλω να ''παίζουν'' ταυτόχρονα οι 2 συνδέσεις. Αρχική απάντηση από morpheus Δοκίμασες αυτο με το hosts file και δε σου δουλεψε; Δεν το δοκίμασα ακόμη. Πιστεύω ότι θα δουλέψει. Απλώς μου κίνησε την περιέργεια αυτό που είπε ο astrolabos - 1 PC σε 2 WG ταυτόχρονα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 9, 2006 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2006 Αρχική απάντηση από spc ΟΚ, με την ''καρφωτή'' λογικά θα δουλέψει. Απ' ότι ξέρω όμως πρέπει υπάρχει και άλλος τρόπος μέσω ρυθμίσεων πρωτοκόλλων δρομολόγησης. Το λέω όχι μόνο την λογική να κάνω την δουλειά μου αλλά για να μαθαίνουμε κιόλας κάτι παραπάνω. Δεν κάνεις κάποια δρομολόγηση εδώ για να χρησιμοποιήσεις πρωτόκολλά δρομολόγησης. Δρομολόγηση θα έκανες αν επέτρεπες σε κάποιον από το 100άρι lan να μπει στον ένα gigabit υπολογιστή μέσω του άλλου. Anyway, φτιάξε το hosts file να μη βάζεις συνέχεια ip και πέτα την καρφωτή στον explorer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 16, 2006 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 Συριε εκανες τπτ τελικα?Γινεται να εχω router και gigabit ταυτοχρονα?Γιατι εχω και γω ενα usr 9106 και οταν περιφερομαι στο αλλο pc η συνδεση των 2pcιων κατι παραπανω απο το γ@μιεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 17, 2006 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 Ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες. Κι εγώ έτσι τα έχω. Συνδεδεμένα στο zyxel modem-router και με gigabit μεταξύ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 17, 2006 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες. Κι εγώ έτσι τα έχω. Συνδεδεμένα στο zyxel modem-router και με gigabit μεταξύ τους. [offtopic]έχεις gigabit κουφαλίτσα?[/offtopic] Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 17, 2006 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 Ψόφααααααααααααααααααααααααα01:09.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82544GC Gigabit Ethernet Controller (Copper) (rev 02) Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Φεβρουάριος 9, 2006 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 Αρχική απάντηση από RootX Φτιάξε ένα batch αρχειάκι με τα ακόλουθα,START C:\WINDOWs\explorer.exe \\192.168.1.2 (εδώ βάζεις την ip που σε ενδιαφέρει)αν δεν σε εξυπηρετεί η λύση του start-->run . Αρα ανακεφαλαιωνοντας εκτος απο τo gigabit switch ποια αλλη λυση αποδειχτηκε οκ?Root τι παιζει με αυτο που ειπες?Το κανεις πιο λιανα?Συριε τι εκανες τελικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 9, 2006 #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 Δεν παίζει κάτι, αντί να ψάχνει από το my network places να βρει το pc που τον ενδιαφέρει και που μπορεί να μην τον συνδέσει μέσω της gigabit, κάνει σύνδεση στο pc με βάση την ip, που ξέρει σίγουρα ότι είναι η gigabit.Απλά αντί να το κάνει κάθε φορά από start->run, το κάνει με ένα κλικ στο batch αρχείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Φεβρουάριος 10, 2006 #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από spc ΟΚ, με την ''καρφωτή'' λογικά θα δουλέψει. Απ' ότι ξέρω όμως πρέπει υπάρχει και άλλος τρόπος μέσω ρυθμίσεων πρωτοκόλλων δρομολόγησης. Το λέω όχι μόνο την λογική να κάνω την δουλειά μου αλλά για να μαθαίνουμε κιόλας κάτι παραπάνω. διαβάζοντας όλη αυτή τη προσπάθεια μου ήρθε η εξής ιδέα, που δεν την έχω δοκιμάσει αλλά πιστεύω ότι θα δουλέψει. α. βάζεις τις fae των δύο pc σε ένα subnet(πχ. 192.168.1.0) με static ip έστω 192.168.1.2 και 192.168.1.3 και gateway τον router έστω 192.168.1.1 β. συνδέεις τις Gigabit με το cross και τους δίνεις static από το ίδιο subnet(πχ. 192.168.1.4 και 192.168.1.5) δεν βάζεις default gateway με τα παραπάνω καταφέρνεις, όποιο interface και να σηκωθεί πρώτο, το ένα pc να βλέπει πως το άλλο ανήκει στο ίδιο subnet γ. προσθέτεις με route add από command prompt κανόνα για το 192.168.1.0 255.255.255.0 subnet για το κάθε pc ξεχωριστά ως εξής: έστω pc με Gigabit 192.168.1.4 : C:\>route add 192.168.1.0 mask 255.255.255.0 192.168.1.5 metric 5 έστω pc με Gigabit 192.168.1.5 : C:\>route add 192.168.1.0 mask 255.255.255.0 192.168.1.4 metric 5 τώρα λογικά κάθε pc θα προσπαθεί να επικοινωνήσει με το άλλο μόνο απο το Gigabit interface ενώ θα έχει κανόνα για το 0.0.0.0 δίκτυο από το fae αφού εκεί έχει οριστεί gateway ο router. σε περίπτωση που θα έχεις πρόβλημα με το Internet(μάλλον απίθανο), το πολύ πολύ, να χρειαστεί να ωρίσεις manually, με τον ίδιο τρόπο ένα κανόνα για το κάθε pc που να δίχνει το 0.0.0.0 δίκτυο με μάσκα 0.0.0.0 και να έχει σαν gateway τον router. έχε υπόψιν σου ότι οι εντολές που σου έδωσα παραπάνω δεν θα ισχύουν με το επόμενο reboot αλλά είναι για troubleshooting. αν σου δουλέψει και θές να τις κρατήσεις μόνιμα χρησιμοποιείς την C:\>route -p add κλπ,κλπ,κλπ ****EDIT: για να δουλέψει πρέπει να ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα κατά γράμμα πχ. με την εντολή C:\>route add 192.168.1.0 mask 255.255.255.0 192.168.1.4 metric 5 μπορεί να σου δωθεί η εντύπωση ότι μπορείς να την ρυθμίσεις και απο το παράθυρο της connection δίνοντας default gateway το ip του απέναντι interface και metric 5 από το advanced properties, όμως δεν είναι έτσι γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις την προσβασή σου στο Internet, καθώς τα Windows θα φτιάξουν αυτόματα route για το 0.0.0.0 subnet και όχι το 192.168.1.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Φεβρουάριος 12, 2006 #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2006 ρε spc μήπως το δοκίμασες να δεις αν δουλεύει??? είμαι πραγματικά πολύ περίεργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Φεβρουάριος 12, 2006 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2006 Έχω την εντύπωση οτι για διευθύνσεις στο ίδιο Subnet δεν γίνεται routing μεσω gateway γιατί μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας. Αν πάραυτα βάλεις static route για το 192.168.1.0 δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί. Δε μένει παρά να το δοκιμάσεις.Αν έχεις δοκιμασει παντως και το προηγουμενο που είχα αναφερει με το hosts file πες μας αν δούλεψεΑν κάποιο απο τα PC είναι always on μπορεις να το κανεις αυτο gateway και για το αλλο καταργωντας την 100 συνδεση των 2 PC, και περνωντας και το Internet για το 2ο PC μέσα απο το Gigabit. Λογικα αν κανεις ενα Bridge μεταξυ των δυο καρτων στο PC-router θα παιξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Φεβρουάριος 12, 2006 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από morpheus Έχω την εντύπωση οτι για διευθύνσεις στο ίδιο Subnet δεν γίνεται routing μεσω gateway γιατί μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας. Αν πάραυτα βάλεις static route για το 192.168.1.0 δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί. Δε μένει παρά να το δοκιμάσεις. έχεις δίκιο έτσι γίνεται το switching με arp requests και Layer 2 OSI addressing(mac addresses).βέβαια τα pc είναι συσκευές που δουλεύουν σε όλο το εύρος του OSI και για αυτό το λόγο είναι πολύ πιθανό να δουλέψει με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω, δηλ. να γίνει routing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Φεβρουάριος 12, 2006 #37 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2006 Συγκεκριμένα, θεωριτικά η διαδικασία θα είναι η εξής: 1. το α pc θέλει να στείλει κατι στο β 2. το α pc ή είδε πρώτο το fae του β ή είδε πρώτο το Gigabit του β 3. όπως και να έχει και τα δύο interfaces ανοίκουν στο 192.168.1.0 subnet 4. το α pc κοιτάει το routing table του και βλέπει ότι έχει next hop για το 192.168.1.0 subnet το Gigabit του β που ανοίκει επίσης στο 192.168.1.0 subnet 5. το α pc έχει δύο interfaces(fae, Gigabit) στο 192.168.1.0 subnet, στέλνει arp requests και στα δύο αυτά interfaces για να δεί σε ποιο segment βρίσκεται το interface με την ip που ψάχνει 6. το α pc πέρνει απάντηση μόνο στο Gigabit του αφού εκεί είναι συνδεδεμένο το Gigabit του β. 7. το α pc είναι έτοιμο να επικοινωνίσει με το β και στέλνει το πακέτο που θέλει στο απέναντι Gigabit interface. 8α. το α pc έχει δεί πρώτο το Gigabit του β. Το β pc λαμβάνει επιτυχώς το πακέτο 8β. το α pc έχει δεί πρώτο το fae του β. Οπότε φυσικό είναι το πακέτο να έχει destination address την ip του fae του β, ενώ αυτό θα φτάσει στο Gigabit του, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί στο routing table του β υπάρχει entry για το fae του και αυτή η entry δείχνει το loopback του 127.0.0.1 οπότε το πακέτο πάλι παραδίδεται με επιτυχία. ομοίως δουλεύει και vice versa και για το Internet καθώς η μόνη διαφορά είναι ότι τα arp requests θα σταλούν και απο τα δύο interfaces για την ip 192.168.1.1 οι μόνες ενστάσεις για το αν το παραπάνω θα δουλέψει είναι για τα βήματα 4. και 8β. δηλ. όπως είπε και ο morpheus για το αν τα Windows θα κάνουν routing. το λογικό είναι να κάνουν, αφού έχουν routing table ειδάλως είναι το ίδιο έξυπνα με ένα switch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 12, 2006 #38 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από Malkavmorpheus για το αν τα Windows θα κάνουν routing. το λογικό είναι να κάνουν, αφού έχουν routing table ειδάλως είναι το ίδιο έξυπνα με ένα switch. Δεν το κάνουν αν δεν τους το πεις. Το routing table υπάρχει για να βλέπει σε ποιο interface θα κατευθύνει το πακέτο ανάλογα με τον προορισμό. Routing σημαίνει να περνάει πακέτα από το ένα interface στο άλλο, κάτι που δεν ενδιαφέρει τον spc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Φεβρουάριος 12, 2006 #39 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από trendyRouting σημαίνει να περνάει πακέτα από το ένα interface στο άλλο κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου αυτό που περιγράφεις λέγεται switching What Is Routing? Routing is the act of moving information across an internetwork from a source to a destination. Along the way, at least one intermediate node typically is encountered. Routing is often contrasted with bridging, which might seem to accomplish precisely the same thing to the casual observer. The primary difference between the two is that bridging occurs at Layer 2 (the link layer) of the OSI reference model, whereas routing occurs at Layer 3 (the network layer). This distinction provides routing and bridging with different information to use in the process of moving information from source to destination, so the two functions accomplish their tasks in different ways. Link : http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/cisintwk/ito_doc/routing.htm αν έχεiς κατάλαβει πως θα δουλέψουν αυτά που έχω αναφέρει παραπάνω θα έχεις καταλάβει επίσης ότι δεν περνά traffic απο το ένα interface στο άλλο στο ίδιο pc και η συγκεκριμένη λύση, αν δουλεύει, είναι αυτή ακριβώς που ενδιαφέρει τον spc. μην παραπληροφορείς λοιπόν είναι χειρότερο και από spam κάθησα αρκετά και προβληματίστικα στο θέμα σοβαρά show some respect!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 12, 2006 #40 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από Malkav [Σήμερα, στις 19:21] κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου αυτό που περιγράφεις λέγεται switching Λάθος δεν κάνω. Αν κατά τη μεταγωγή από ένα interface σε ένα άλλο ο μεταγωγέας ελέγξει το mac κομμάτι του header του πακέτου θα το συγκρίνει στο mac address table του και θα αποφασίσει από εκεί σε ποιο port του θα το στείλει, τότε θα κάνει switching. Αν κοιτάξει το ip header στο πακέτο και δρομολογήσει σύμφωνα με το routing table του, θα κάνει routing. Μεταγωγές και οι 2 από ένα interface σε ένα άλλο. Αρχική απάντηση από Malkav [Σήμερα, στις 19:21] What Is Routing? Routing is the act of moving information across an internetwork from a source to a destination. Along the way, at least one intermediate node typically is encountered. Routing is often contrasted with bridging, which might seem to accomplish precisely the same thing to the casual observer. The primary difference between the two is that bridging occurs at Layer 2 (the link layer) of the OSI reference model, whereas routing occurs at Layer 3 (the network layer). This distinction provides routing and bridging with different information to use in the process of moving information from source to destination, so the two functions accomplish their tasks in different ways. Link : http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/cisintwk/ito_doc/routing.htm Ωραία αναφορά, αλλά δε μου λέει κάτι πάνω σε αυτό που έγραψα. Αρχική απάντηση από Malkav [Σήμερα, στις 19:21] αν έχεiς κατάλαβει πως θα δουλέψουν αυτά που έχω αναφέρει παραπάνω θα έχεις καταλάβει επίσης ότι δεν περνά traffic απο το ένα interface στο άλλο στο ίδιο pc Όχι δεν περνάει traffic, ούτε είπα ότι θα περνάει. Αρχική απάντηση από Malkav [Σήμερα, στις 19:21] και η συγκεκριμένη λύση, αν δουλεύει, είναι αυτή ακριβώς που ενδιαφέρει τον spc. Θα μου επιτρέψεις να πω ότι η λύση σου (αν όντως δουλεύει) είναι μακράν πιο περίπλοκη από αυτό που πρότεινα πιο πάνω, δηλαδή διαφορετικό subnet + καταχώριση στο hosts(ή σε dns) όπως ήδη δουλεύει στο σπίτι μου με το ίδιο setup. Όπως του αρέσει του καθένα βέβαια. Αρχική απάντηση από Malkav [Σήμερα, στις 19:21] μην παραπληροφορείς λοιπόν είναι χειρότερο και από spam κάθησα αρκετά και προβληματίστικα στο θέμα σοβαρά show some respect!!!! Δε σε προσέβαλα, εκτός αν δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις. Σχολίασα αυτό που είπες, Αρχική απάντηση από Malkav [Σήμερα, στις 19:21] morpheus για το αν τα Windows θα κάνουν routing. το λογικό είναι να κάνουν, αφού έχουν routing table Δηλαδή όποιος έχει routing table (όλοι όσοι έχουν ip) κάνουν και routing; Και με ένα interface και ας μην είναι ενεργοποιημένο το ip_forward ή το κατάλληλο key στη registry; Αν απλώς στέλνεις ένα πακέτο από 1 port σου, δεν κάνεις routing προφανώς, θα κάνει όμως ο ενδιάμεσος ή οι ενδιάμεσοι κόμβοι ανάμεσα σε σένα και τον προορισμό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.