Jump to content

ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

Dagalidis

Recommended Posts

Πάντως επειδή είχε τύχει ένα καλοκαίρι να φάμε ένα βράδυ με μια παρέα στην οποία ήταν και ένας από τους "διάσημους" σεισμολόγους (ονόματα δε λέμε, αν και δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα) και είχαμε μιλήσει περί του θέματος προβλέψεων, μας είχε πει οτι είναι δυνατόν να προβλεφθεί σεισμός με τεράστια ακρίβεια αλλά μόλις ελάχιστα λεπτά πριν (1-2 λεπτά). Βασικά αυτό λειτουργεί με την ιδιότητα οτι πριν το σεισμό που καταλαβαίνουμε, προηγούνται κάποια κύμματα διαφορετικών (ακίνδυνων) συχνοτήτων τα οποία ανιχνεύονται και στην ουσία δηλώνουν οτι έρχεται σεισμός.

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Επίσης παιδιά υπάρχουν διάφορα μεγέθη μέτρησης σεισμών, τα οποία όλα βαφτίζονται 'ριχτερ' για ευκολία. Υπάρχει MB, Ms, Mw κλπ κλπ, τα οποία διαφέρουν πολλές φορές κατά 0.2,0.3 κάπου εκεί. Οπότε οι δημοσιογράφοι (και όχι μόνο) τσιμπάνε το μεγαλύτερο για να δημιουργήσουν τη καλύτερη εντύπωση. Ειδικά αν η διαφορά είναι στο όριο όπου αλλάζει η μονάδα. ’λλο δηλαδή 5.8, άλλο 6.1 !! Eίναι όπως πουλιέται κάτι 9.99 ευρω....

To θεμα ειναι οτι 0.2 μπορει να μη φαινονται σπουδαια διαφορα

αλλα εχετε υποψη οτι αλλη η ενταση ενος σεισμου 6.7

και αλλη ενος 6.9 καθως η ενταση στο δευτερο ειναι κατα πολυ

ισχυροτερη...

....παιδια χαλαρωστε ρε σεις...το θεμα ειναι οτι ευτυχως που ηταν υποθαλασσιος ...αλλιως αν ηταν οπως το 1999 στην Παρνηθα ...θα κλαιγαμε πολυ κοσμο τωρα λεμε....

δεν ξερω κατα ποσο εχετε ασχοληθει με γαιολογια και με τις πλακες και τα τοξα... αλλα παιζουν παρα πολλοι παραγοντες ρολο οταν γινεται ενας σεισμος...ακομα και αυτη η αποτομη αλλαγη τις θερμοκρασιας απο χτες...μπορει να ενεργοποιησε καποια ευαισθητα σημεια.;)

’ντε να κάνουμε κανένα θρέντ στο Benchmarking !!!!!

Να φτιαχτεί το "SuperRixter" (αντι του SuperPi) στο οποίο βάση του "ShockMeter" (αντι του DU Meter) θα σου βγάζει τα αποτελέσματα !

Κι ο νικητής ? Θα στεφεί στο Νεκροταφείο Λαμπίδων ! :D:hehe: :hehe: :rofl: :rofl: :rofl:

Στο θέμα μας... συμφωνώ με τους vpapanick για το 5.8 κ 6.1 κ δυστυχώς θα συμφωνήσω πως όντως υπάρχουν διάφοροι "ειδικοί" σε όλους τους κλάδους οι οποίοι λένε την κάθε *** τους να βγούνε στην Τν !!! Ελεοσ ! Κινδυνεύει ο κόσμος κ τσακόνονται για το ποιός θα βγεί στην τν ? Τσακόνονται οι δημοσιογράφοι για το ΑΝ ήταν +- 0.(κάτι) ρίχτερ? Το θέμα είναι να κάνουμε κάτι να προβλεφτεί ο επόμενος σεισμός ή έστω όταν ξανα χτυπίσει να είμαστε κάπως πιο έτοιμοι ;)

βρε fragma , εισαι ασχετος απο σεισμους μιλας με ενα επιστημονα γεωολογο( φανταζομαι ) και εντυπωσιαζεσε απο τις γνωσεις του ?δηλαδη τι πιο λογικο απο το να ανετυπωσιαστει ενας ασχετος? και βγαζεις συμπερασματα τωρα οτι οι αμερικανοι ειναι χειροτεροι κλπ και οτι ναναι. Ευτυχως δεν εχουμε θυματα , καλο απογευμα

χαχαχαχααχ σωστος kreach - pai mei !!!

Βασικά είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας. Ευτυχώς που υπάρχει η θάλασσα.

Αφού με 6.7 μονάδες δεν είχαμε θύματα και μεγάλες ζημιές μη το πείτε ούτε του παπα.

Φυσικά για την ασφάλεια (η την έλλειψή της) στα σπίτια μας δεν έχουν καμία ευθύνη οι σεισμολόγοι.

ασχετος δεν ειμαι.γεωλογικο ηταν η 1η μου προτιμηση στο μηχανογραφικο των πανελληνιων.

δεν ειμαι ομως και ειδημονας.εχω δει τους γεωλογικους χαρτες της ελλαδας και γενικα ασχοληθηκα γιατι μ αρεσε.

γιωργο μην βαζεις λογια που δεν λεω.

ειπα πουθενα οτι οι αμερικανοι ειναι ασχετοι?

απλα ειπα οτι προτιμω τα τεχνικα μεσα που βρισκονται ΚΟΝΤΑ στην περιοχη που αναφερομαστε και ΟΧΙ τεχνικα μεσα στην αλλη πλευρα της γης.

διαφορετικες μετρησεις και στοιχεια θα αποκομισει ενας που βρισκεται κοντα στο συμβαν και διαφορετικες ενας που βρισκεται μακρια και παιρνει τις πληροφοριες μεσω δορυφορου.

O greekfarma έχει σωστά επιχειρήματα εδώ. Είναι όντως καλύτερα να έχεις τους σεισμογράφους κοντά απο ότι μακριά από το συμβάν. Όμως από την άλλη το επίπεδο

τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην αντιπερα όχθη είναι 20 χρόνια τουλάχιστον μπορστά. Εχω πάει και είδα. Και ελέγχεται !!! Το λάθος είναι ότι δεν παίζει πουθενά πληροφορία μέσω δορυφόρου. Ένας σεισμός μπορεί να μετρηθεί απο ενα δίκτυο που βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο. Και αν δείτε η usgs έχει ενα δεκάδες contributors, όχι όπως εδώ που έχουμε 3 πανεπιστήμια με αναλογικούς σεισμογράφους. Τα λέω όλα αυτά γιατί έχω κάνει μεταπτυχιακό στο αντικείμενο, από τη πλευρά του πολιτικού μηχανικού.

Πάτρα εδω... και κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου :p , παντως στο ισόγειο που μένω ούτε το μπουκάλι που είχα σύριζα στο ψυγείο πάνω ούτε ενα σωρο βαζάκια που σα το διάολο τώρα συνιδητοποίησα οτι τα έχω ακρη άκρη στη βιβλιοθήκη βλέπω κουνημένα.

με αυτα που λες σιγουρα ξερεις πολλα παραπανω απο εμενα.

ομως δεν μπορεις να χαρακτηρισεις ολους τους ελληνες σεισμολογους ασχετους.

για την τεχνολογια του usgs δεν γνωριζω.μπορει να ειναι οντως πιο μπροστα.ομως και παλι θα προτιμησω τον ελληνα που θα εχει εξειδικευτει πανω στον ελλαδικο χωρο και οχι τον επιστημονα του usgs που εξειδικευεται σε ολοκληρο τον πλανητη.εξαλλου τα μηχανηματα δεν προβλεπουν σεισμους.απλα καταγραφουν μετρησεις.αρα καλυτερες μετρησεις θα παρει το μηχανημα που βρισκεται στην καλαματα απο το μηχανημα που βρισκεται στο κεντακυ του τεξας

διαφωνω με τους καζαμιες(εκτος του Chosen :hehe: ) και απλα προσπαθω να ενημερωνομαι σφαιρικα και να ειμαι παντα προετοιμασμενος.

Δεν είπα όλους, είπα μερικούς ειδικά που βγαίνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ στα κανάλια !!!!!

Και πολλές φορές τρομοκρατούν και το κόσμο, χωρίς να το θέλουν αφού πιέζονται από τους δημοσιογράφους...κανονικά δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται.

Αρχική απάντηση από mortisboy [Σήμερα, στις 15:26]

....παιδια χαλαρωστε ρε σεις...το θεμα ειναι οτι ευτυχως που ηταν υποθαλασσιος ...αλλιως αν ηταν οπως το 1999 στην Παρνηθα ...θα κλαιγαμε πολυ κοσμο τωρα λεμε....

δεν ξερω κατα ποσο εχετε ασχοληθει με γαιολογια και με τις πλακες και τα τοξα... αλλα παιζουν παρα πολλοι παραγοντες ρολο οταν γινεται ενας σεισμος...ακομα και αυτη η αποτομη αλλαγη τις θερμοκρασιας απο χτες...μπορει να ενεργοποιησε καποια ευαισθητα σημεια.;)

Πάρνηθα...τι να πει η Καλαμάτα το 86..ε αstrolabos

Όσο γι'αυτό που είπες για τα τόξα ναι έχει δίκιο...να ναι καλά τα περιβαλλοντικά προγράμματα...που μας ανοίγουν και λίγο τα μάτια...;)

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 14:01]

παντος εδω κιλκις δεν καταλαβαμε τιποτε

εσυ δεν τον καταλαβες λευτερη! εγω μενω στον 4ο οροφο τον επιασα καλα! το πολυφωτο κουνιοτανε.

λετε να φταει οτι διαβαζα φυσικη κατευθυνσης τα μηχανικα κυματα? :whistling :whistling :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

εσυ δεν τον καταλαβες λευτερη! εγω μενω στον 4ο οροφο τον επιασα καλα! το πολυφωτο κουνιοτανε.

λετε να φταει οτι διαβαζα φυσικη κατευθυνσης τα μηχανικα κυματα? :whistling :whistling :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Γιωργο ASK ημουν,που να παρω χαμπαρι:D

Εγώ μόλις πήγαινα να μπω στο net κατα 13:34 ακριβώς μόλις πάτησα το κουμπί 'κλήση' ,άρχισε να πηγαίνει η TFT πέρα-δόθε και λέω "τι διάολο έπαθε το πισι??"(ακουμπάει στο γραφείο η κεντρική)...μετά αφου τραντάζονταν όλο το σπίτι το κάταλαβα...lol

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.