Jump to content

Project Logging (DIY lcd projector)

voudas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

τί θέλει να πει/φτιάξει ο ποιητής???

βρήκα λίγο χρόνο να πειραματιστώ με κάτι που μαζεύω υλικά καιρό... θα αργήσω λίγο να τελειώσω λόγω στρατού αλλά θα προσπαθήσω να το προχωρήσω όσο γίνεται πιο πολύ.

μπορεί κανείς να καταλάβει τί είναι??:D

proj_2.jpg

proj_1.jpg

έχω κ άλλες αλλά θα μπουν μετά...:p

Θα μπορούσες να έφτιαχνες ένα projectora με αυτά τα υλικά.’ν και το κουτί θα γίνει μεγάλο βλέπω.Κυρίως βλέπω ένα χάος!:D

Αρχική απάντηση από apostolis22

Θα μπορούσες να έφτιαχνες ένα projectora με αυτά τα υλικά.’ν και το κουτί θα γίνει μεγάλο βλέπω.Κυρίως βλέπω ένα χάος!:D

το χάος οφείλεται στο ότι έβαλα όλα τα υλικά μαζί για τη φώτο...

προτζέκτορας λοιπόν, κάπου 250 ευρώ όλα τα υλικά, 250w metal halide hqi λάμπα, 1024*768 πάνελ οθόνης, 2 φρέσνελ φακούς κ έναν ακόμα προβολής. διαστάσεις εξωτερικές 39,5*37,5*70

βάφτηκε μέσα έξω μαύρος, δοκιμάστηκε χτες αλλά η οθόνη δεν παίζει κ το μόνο που είδαμε ήταν ένα κάδρο 3*4 μέτρα... μόλις αντικατασταθεί θα έχουμε show!

proj_3.jpg

proj_4.jpg

proj_5.jpg

proj_6.jpg

proj_7.jpg

proj_8.jpg

proj_9.jpg

σωστοστ ο Βουδας.... :clap:

κανε τη μαγκια μονο , και γραψε και μια λιστα με τα υλικα

να μαθουμε τι παιζει απο κοστος

εχει πολυ ενδιαφερον το project :T:

περιμενουμε updates

υλικά:

μεταχειρισμένη τφτ 15": 80 ευρώ (τελικά όχι συμβατή, ήθελε επέκταση μια λεπτή καλωδιοταινία γιαυτό και την έκαψα καταλάθος)

φακοί κ όλα τα οπτικά: 70 ευρώ μαζί με τελωνεία

λάμπα-μετασχηματιστής-εκκινητής-πυκνωτής: 40 ευρώ

ξύλα: 30 ευρώ

τα υπόλοιπα (σπρέυ πυρίμαχο μαύρο, πόμολα, μεντεσέδες, μετασχηματιστής fan, διακόπτες, καλώδια κ κάποια εργαλεία που δεν είχα) 50 ευρώ

ορίστε κ μερικές φώτος...

το πάνελ το έκαψα οπότε δεν έχω αποτέλεσμα να δείξω, μόνο σκέτο φως. το κάδρο είναι τεράστιο αλλά δεν ξέρω αν με πάνελ θα νετάρει σωστά, οπότε είναι τελείως υποθετικό. το μπροστινό κομμάτι είναι συρόμενο για focusing. η φωτεινότητα πιστεύω είναι ικανοποιητική γύρω στα 2000 lumens υπολογίζω (κάπου το 1/10 της φωτεινότητας της λάμπας).

δεν το έκανα απλά για να έχω προτζέκτορα, αλλά όπως λέει ο Σωτήρης για την όλη κατασκευή. κ μούφα να βγει δε χαλιόμαστε, η όλη διαδικασία είναι το ζουμί! αλλά αν παίξει, μιλάμε για 1024χ768 κ με σχετικά καλή φωτεινότητα (με 400w λάμπα βγαίνει ακόμα καλύτερη).

proj_10.jpg

proj_11.jpg

proj_12.jpg

proj_13.jpg

proj_14.jpg

proj_15.jpg

proj_16.jpg

proj_17.jpg

Αρχική απάντηση από totally_wired

Ωραίο το projectaki...

Που βρήκες tft15 άρα 80 ευρά?

θενκς

2 είχα πάρει μεταχειρισμένες (ή 80 ή 90 τη μία, δε θυμάμαι) από κάποιον χρήστη άλλου φόρουμ

Αρχική απάντηση από totally_wired

Ok... Πάντως το μολεξάκι στην τελευταία φώτο είναι μπαρουτοκαπνισμένο ή είναι ιδέα μου?

spreyβαμμένο:p

Αρχική απάντηση από doctor

νέος .....θες κούρεμα.....:)

κατά τα άλλα .....όλα τέλεια!

θα ήθελα Αν ήμουν...νέος:p

Αρχική απάντηση από Voudas [Χθες, στις 13:32]

2 φρέσνελ φακούς κ έναν ακόμα προβολής. διαστάσεις εξωτερικές 39,5*37,5*70

που βρηκες τους φακους;

ρε εσύ είσαι στη φωτό?

απο εκείνη με την καράφλα και τα λίγα παραπάνω κιλάκια στα χιόνια αγνώριστος....

σε κυνηγάνε παρακρατικές οργανώσεις?

άλλος άνθρωπος!

η φούντα είσαι εσύ? ξαναρωτάω.....

Αρχική απάντηση από DarkSaga

ρε εσύ είσαι στη φωτό?

απο εκείνη με την καράφλα και τα λίγα παραπάνω κιλάκια στα χιόνια αγνώριστος....

σε κυνηγάνε παρακρατικές οργανώσεις?

άλλος άνθρωπος!

η φούντα είσαι εσύ? ξαναρωτάω.....

χαχαχα ναι εγώ, -15kg κ με μαλλί, δωρεά του (*&^%*&^$)ΕΣ

@φλο, τί ακριβώς θες να δεις καλύτερα να ψάξω σε όσες δεν ανέβασα μήπως φαίνεται, τις πιο σημαντικές τις ανέβασα δεν έχω πολλές άλλες.

Παιδιά το εγχείρημα είναι τέλειο. Πολύ καλό projectaki! Το κουτί το φτιάξαμε μαζί με τον Vouda. Eίναι λιγό της υπομονής μέχρι να το κάνεις να δουλέψει, υπολογισμοί κτλ....

Η κατασκευή είναι πολύ όμορφη αν εξαιρέσεις τον όγκο της. Και εδώ που τα λέμε απο δυνατότητες τουλάχιστον, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο έναν κανονικό projector.

To project θα επαναληφθεί με νέες tft, έτσι για να φύγει το ξενέρωμα και φυσικά για να συνεχίσει η χαρά της δημιουργίας...

Υπαρχουν πολλες ιδεες για περαιτέρω εξέλιξη του projector οπότε stay tunned (μεχρι να ξαναπαρει αδεια απο τον Ε.Σ ο Voudas....)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.