Jump to content

opteron 146 και υδροψυξη

Aias

Recommended Posts

Επειδη περιμενω να μου ερθει ο 146 πιστευετε οτι αξιζει να βαλεις υδροψυξη μιας και προκειται για πολυ δροσερο cpu. Εχω ακουσει για 2800 και 3000 mhz με την stock ψυξη.Ξερει κανεις αν θα κερδισεις ακομα περισσοτερα με υδροψυξη?

Τι μητρικη εχεις???

Οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασια.....

δοκιμασε πρωτα με την στοκ αν ανεβαινει.....και μετα αποφασιζεις....

εχοντας μαλλον το δευτερο χειροτερο επεξεργεαστη σε οπτερον εδω μεσα ειμαι στα 2850 σταθερα με μαμα ψυκτρα και ταση 1.58(απο cpuz apo bios 1.55).Με περισσοτερο κρυο ανεβαινω στα 2920....Οποτε στην περιπτωση μου δεν νομιζω να αξιζει καποια ιδιαιτερη ψυξη....τουλαχιστον με την ταση που δινω...(το ξερω οτι ειναι πολλη αλλα ηθελα να το δω στα 3γιγα σταθερα...εστω και αν χρειαστει ψυξη)

γενικα η υδροψυξη κανει δουλιτσα,υπολογισε τουλαχιστον 10C κατω απο τις τιμες με αερα(για να μη σου πω 20 αναλογως βεβαια και το setup)

επισης κερδιζεις σε ησυχια αλλα μπλεκεις νερα με καλωδια και αν εισαι λιγο τσαπατσουλης ειναι επικινδυνο.επισης ειναι πιο δυσκολο να προσθαφαιρεσεις συσκευες,επεξεργαστες,σκληρους........θελει λιγο μερακι βρε αδερφε

παντως αν σκεφτεσαι να παρεις κανα ακριβο kit ψαξου και για κανα phase change.δεν εχω δουλεψει ποτε με τετοιο αλλα ψηνομαι ολο και περισσοτερο τελευταια.ειδικα αν σκεφτεις οτι κατι ελληνικες κατασκευες στοιχιζουν οσο ενα watercooling kit τοτε λεει πολυ

εεε σε βλεπω να βαζεις και νερακι........λιγο η παραπανω ταση που μπορεις να δωσεις....λιγο οτι θα σε πορωσει ο επεξεργαστης(οπου και αν φτασει) λιγο το οτι κανει φασαρια η αεροψυκτρα......

ξεκινα μαζευε αντλιες ταπερακια μπλοκ απο τωρα να γλιτωσεις χρονο...:p

(παντως και με καλη αεροψυκτρα και καλο air flow παλι θα κανεις δουλεια ισως την ιδια με υδροψυξη απο πλευρας oc)

Αρχική απάντηση από petros@idk$ [Σήμερα, στις 02:24]

@aias

Απο που εχεις παραγγηλει τον opteron?

Τον κερδισα απο το ebay του καναδα γυρω 205 ευρω με μεταφορικα σφραγκισμενο.Ελπιζω σε 5-6 μερες να τον εχω.

εεε σε βλεπω να βαζεις και νερακι........λιγο η παραπανω ταση που μπορεις να δωσεις....λιγο οτι θα σε πορωσει ο επεξεργαστης(οπου και αν φτασει) λιγο το οτι κανει φασαρια η αεροψυκτρα......

ξεκινα μαζευε αντλιες ταπερακια μπλοκ απο τωρα να γλιτωσεις χρονο...

(παντως και με καλη αεροψυκτρα και καλο air flow παλι θα κανεις δουλεια ισως την ιδια με υδροψυξη απο πλευρας oc)

Εχω υδροψυξη στο p4 3αρι ,ολα μεσα στο κουτι του pc (aquacomputer w/c) που τον εκανα βιδες τωρα και τα εβγαλα ολα εξω για να τα σκοτωσω σιγα σιγα.

Απλα ξενερωσα που ειχα βαλει χρωστικη στο νερο και για να βγαλω εκτος κουτιου τα κομματια της υδροψυξης εγιναν ολα @@(μιση ωρα καθαριζα το χαλι).Επισης αχρηστευτικαν οι σωληνες απο την χρωστικη.+ της αλλης θελω και καινουργιο block...

κοιτα, αν εχεις ολο τον εξοπλισμο,δωσε αλλα 30-50Ε και παρε ενα 939 block

επισης,η χρωστικη δε σου χαλασε το κυκλωμα,μολις τρεξει νερακι θα ξεκολλησει απο τα τοιχωματα(φανταζομαι)

Αρχική απάντηση από cptkoulis

κοιτα, αν εχεις ολο τον εξοπλισμο,δωσε αλλα 30-50Ε και παρε ενα 939 block

επισης,η χρωστικη δε σου χαλασε το κυκλωμα,μολις τρεξει νερακι θα ξεκολλησει απο τα τοιχωματα(φανταζομαι)

Ασε μια ωρα σε ζεστο νερο με απορρυπαντικο μαζι και οι σωληνες ακομα κοκκινη ειναι.Πανε για πεταμα .

Αρχική απάντηση από tristeno

Κακό stepping. Καλή επιτυχία.

Πλεον οι cabye πανε σε τρελα λεφτα στο ebay.Οσο για το cab2e που εψαξα καπου στα 2800 παει.

1.475 δινω στον δικο μου CABYE 0540 απο το bios, 1.44 εχει στα windows @ 3.0Ghz σταθερα για καθε μερα. Αυτο που ειδα ειναι πως ειναι πολυ ζεστοτερος απο 3500+ winchester που ειχα. Με απλα λογια, στο bios με τον winchester στα default ειχα 25 βαθμους, βγαζω τον winchester, βαζω τον Opteron 35 βαθμους. Ετσι απλα...

Ειμαι με υγροψυξη (μπλοκ απο Eleven, L20 κυκλοφορητη, Transit ψυγειο.)

Κατα τ'αλλα με αερα θα ηταν πολυ ζεστοτερος, και σιγουρα με περισσοτερο ρευμα δε νωμιζω να παει και παραπανο.

Σιγουρα η υγροψηξη κανει δουλεια ιδιαιτερα στα πολλα watt αλλα αν δεν εχεις κομματι που ανεβαινει μη περιμενεις θαυματα...

Εβαλα στο συστημα εναν δανικο 3.2Ghz να περασω Windows κτλ μεχρι να ερθει το <<πραμα>>. Επειδη την εχω θα την κρατησω αφου πρωτα κανω τις δοκιμες με τον αερα μιας και το εστεισα τωρα.

Εγώ βλέπω με 146 άνετα 70C με stock ψύκτρα και τάση στα 2.7G. Αυτό με snm fpu, άλλα bench ειναι πιο κάτω σε θερμοκρασίες. 3G με stock ψύκτρα δε ξέρω πως πιάνουν κάποιοι, προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο εκτός αν μιλάμε για αέρα Αλάσκας. Δεν είναι ιδέα μου ή περίεργη ένδειξη μια που το phase όπως ήταν στημένο για venice τα είδε όλα με τον opteron και έφυγε για retunage. Γενικά μου φαίνεται η υδρόψυξη θα βοηθούσε το chip αρκετά, μόνο δροσερό δεν είναι.

Αρχική απάντηση από chroma [Χθες, στις 23:35]

Εγώ βλέπω με 146 άνετα 70C με stock ψύκτρα και τάση στα 2.7G. Αυτό με snm fpu, άλλα bench ειναι πιο κάτω σε θερμοκρασίες. 3G με stock ψύκτρα δε ξέρω πως πιάνουν κάποιοι, προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο εκτός αν μιλάμε για αέρα Αλάσκας. Δεν είναι ιδέα μου ή περίεργη ένδειξη μια που το phase όπως ήταν στημένο για venice τα είδε όλα με τον opteron και έφυγε για retunage. Γενικά μου φαίνεται η υδρόψυξη θα βοηθούσε το chip αρκετά, μόνο δροσερό δεν είναι.

Συμφωνω και επαυξανω.Καμια δεκαρια βαθμοι κελσιου πιο πολυ απο τον San Diego.Πολυ ζεστα τσιπακια.

Αρχική απάντηση από Aias

Επειδη περιμενω να μου ερθει ο 146 πιστευετε οτι αξιζει να βαλεις υδροψυξη μιας και προκειται για πολυ δροσερο cpu. Εχω ακουσει για 2800 και 3000 mhz με την stock ψυξη.Ξερει κανεις αν θα κερδισεις ακομα περισσοτερα με υδροψυξη?

απλα με την υδροψυξη μετριαζεις το θορυβο (δεν ειναι και standar :D ) και κερδιζεις λιγα Μhz παραπανω λογω της καλυτερης απαγωγης θερμοκρασιας (αν ειναι καλο το wc) οποτε μπορεις να δουλεψεις σε λιγα παραπανω volt με συνεπεια αυξημενη σταθεροτητα + Mhz

ομως μην περιμενεις τραγικη διαφορα απο την καλη αεροψυξη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.