saradis1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2006 Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλα. Έχω το εξής πρόβλημα: αγόρασα μια adsl in a box pstn και επιτέλους προχτές μου στείλανε sms οτι ενεργοποιήθηκε η γραμμή. Γεμάτος χαρά πήγα να βάλω adsl επιτέλους αλλα τίποτα. Εγκατέστησα drivers του modem crypto f200 που έδινε στο πακέτο, έκανα τις διαδικασίες αλλα το κόλημα είναι οτι ΔΕΝ συγχρονίζει την γραμμή (ADSL Control σύμφωνα με τις οδηγίες που τρέχεις αφού εγκαταστήσεις το modem). Το μόνο που έκανε ειναι να ανοίγει την γραμμή και να την κλείνει. Μου στείλανε μέσω mail και τους καινούργιους drivers του modem απο την forthnet,τίποτα. Σκεύτηκα οτι μπορεί να ειναι κάτι στις συνδέσεις με τα τηλέφωνα και να κάνει πρόβλημα διότι λόγω οτι το σπίτι ειναι παλιό έχω κάνει λιγο περίεργη συνδεσμολογία για να έχω 2 τηλέφωνα και internet dial up, οπότε τα έβγαλα όλα και έδωσα κατευθείαν απο την γραμμή του οτε χωρίς να παρεμβάλεται τίποτα στο adsl modem και ξαναδοκίμασα.Εκεί κάτι πήγε να κάνει (έβγαζε training και μετα channel analysis) αλλα μετά ξαναέκανε attempting to activate line και πάλι απο την αρχή. Πήρα τηλέφωνο την forthnet και μου είπε να δοκιμάσω στις ρυθμίσεις του modem να βάλω modulation : g.dmt και adsl head end : alcatel network system inc ή texas instruments αλλα πάλι τα ίδια. Μωρέ παιδια πείτε καμιά γνώμη γιατι ειναι κρίμα, έχω 3 μέρες adsl και όπως πάει δεν θα την χαρώ και θα πάει τσάμπα τόσα λεφτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για τα πολλά λόγια. :giveup:
Artist_ Ιανουάριος 7, 2006 #2 Ιανουάριος 7, 2006 Δοκίμασε κανένα άλλο modem που είναι σιγουρο ότι δουλέυει για να δεις αν είναι προβληματικό το crypto. Απότι λές ποιο πάνω μάλλον υπάρχει προβλημα στην συνδεσμολογια με τις μπρίζες του τηλεφόνου.
louis_gas Ιανουάριος 7, 2006 #3 Ιανουάριος 7, 2006 ξανατσεκαρε τα καλωδια... αποσυνδεσε ολες τις τηλεφωνικες συσκευες τους σπιτιου και ασε συνδεμενο μονο το μοντεμ. το καλωδιο του μοντεμ να πηγαινει κατευθειαν στην πριζα στον τοιχο χωρις να μεσολαβει κατι αλλα αναμεσα. μηπως εχεις βαλει φιλτρο στο μοντεμ???
Cronogr Ιανουάριος 8, 2006 #4 Ιανουάριος 8, 2006 Μπας και δε του έχουνε δώσει θύρα ακόμα ????:whistling
saradis1 Ιανουάριος 8, 2006 Author #5 Ιανουάριος 8, 2006 Αρχική απάντηση από louis_gas ξανατσεκαρε τα καλωδια... αποσυνδεσε ολες τις τηλεφωνικες συσκευες τους σπιτιου και ασε συνδεμενο μονο το μοντεμ. το καλωδιο του μοντεμ να πηγαινει κατευθειαν στην πριζα στον τοιχο χωρις να μεσολαβει κατι αλλα αναμεσα. μηπως εχεις βαλει φιλτρο στο μοντεμ??? το έχω δοκιμάσει.Έβαλα το modem κατευθείαν στη γραμμή που έρχεται απο τον οτε.Όχι φυσικά δεν έχω βάλει φίλτρο στο modem, χαχαχα.Αρχική απάντηση από Cronogr Μπας και δε του έχουνε δώσει θύρα ακόμα ????:whistling Τί ακριβώς εννοείς? Πήρα τον οτε και τους ρώτησα αν ειναι ενεργοποιημένη η γραμμή και μου είπανε οτι είναι ενεργοποιημένη.Θα δοκιμάσω να βρώ κανένα modem να τσεκάρω μήπως φταίει το crypto μου αλλα επειδή ίσως και να μην βρω έχετε καμία άλλη ιδέα?
Cronogr Ιανουάριος 8, 2006 #6 Ιανουάριος 8, 2006 Eγω πριν κατι χρονια που εβαλα (δεν ξερω αν ειναι ακομα ετσι) αφου με πειραν τηλεφωνο ύστερα απο 3 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ μου είπανε οτι ενεργοποιηθηκε η γραμμη, έπειτα επρεπε να παρω ξανα τηλεφωνο σε αλλο αριθμό του οτέ και για να μου δώσουνε θύρα και να μου ανοιξουνε τη γραμμη (δεν ξερω αν η διαδικασια ειναι ακομα η ιδια)
saradis1 Ιανουάριος 8, 2006 Author #7 Ιανουάριος 8, 2006 Τι εννοείτε να μου δώσουν θύρα?εγω πήρα την ημέρα που μου έστειλε η forthnet sms οτι ενεργοποιήθηκε η γραμμή σε adsl και απλά για να είμαι σίγουρος πήρα το 121 του οτε και τους ρώτησα αν όντως έχει ενεργοποιηθεί η γραμμή και μου είπαν οτι ειναι οκ. Αύτο με τη θύρα ειναι κάτι άλλο? :sick: πρέπει να κάνω κάποια άλλη ενέργεια?:giveup:
Artist_ Ιανουάριος 8, 2006 #8 Ιανουάριος 8, 2006 Πια θύρα βρε παιδιά? και εγώ forthnet adsl in a box έχω και δεν πήρα σε κανέναν τηλέφωνο για να ανοιξουνε την θύρα. Μάλιστα μια μέρα ΠΡΙΝ με πάρουνε τηλ για να με δώσουν το κωδικό είχαν ενεργοποιημένη την dsl γραμμή. ps.. το πακέτο το πήρα πρόσφατα πριν 3 μήνες οπότε δεν νομίζω να άλλαξε τίποτα.
louis_gas Ιανουάριος 10, 2006 #9 Ιανουάριος 10, 2006 και γω τελος νοεμβρη που με ενεργοποιησαν μονο μου εστειλαν με sms τους κωδικους και μπηκα αμεσως
ntemian Ιανουάριος 10, 2006 #10 Ιανουάριος 10, 2006 Βγαλε το καλωδιο του τηλεφώνου απο το modem για κανα 5λεπτο και ξαναβάλτο μετά.Είχα και εγω ADSL in α box και μου εκανε τα ιδια αλλα μόλις έβγαζα για λίγο το καλώδιο του οτε και το έβαζα μετα συνδέονταν η γραμμή μετά
feanorian82 Ιανουάριος 11, 2006 #11 Ιανουάριος 11, 2006 Το πρόβλημα φαινεται να είναι πιο γενικό. Ξέρω τουλάχιστον 3-4 άτομα τα όποια ενεργοποίησαν τις τελευταίες μέρες και δεν συγχρονίζει. Απανωτά τηλ στο 121! Είναι βλάβη.
kallileo Ιανουάριος 11, 2006 #12 Ιανουάριος 11, 2006 εμενα χτες ενεργοποιησαν την γραμμη χωρις κανενα προβλημα. Αλλα η forthnet δεν εστειλε το pass.Ευτυχως υπαρχει η HoL.
H.A.Balafoutre Ιανουάριος 13, 2006 #13 Ιανουάριος 13, 2006 Παίδες με forthnet, πρέπει να φταίει το modem που δίνει τζάμπα η forthnet. Κι εγώ έχω κάνει σύνδεση αρχές Δεκεμβρίου, 24μηνη, flat rate, adsl 256 και μου δόσανε το crypto F320 τζάμπα η forthnet. Βέβαια η όλη διαδικασία από την πρώτη αίτηση μέχρι και το πρώτο κλίκ (στο thelab.gr ήταν φυσικά) πέρασαν 7 μέρες. ’ψογα δηλαδή. Στον ΟΤΕ είμαι 384 φυσικά, διότι πιο κάτω δεν έχει. Οπότε είμαι εντάξει από εκεί.Ενώ τον πρώτο μήνα ήταν οκ έχει τώρα έχει κάποιες μέρες και μου κάνει νερά. Όλο reboot θέλει για να έρθει στα ίσα του. Αλλά ακόμη και αν δεν φταίει το modem κάνω ping στην forthnet και μου δίνει κατά μέσο όρο 250ms, το έλεος το ίδιο δηλαδή. Ενώ παλιά είχα κάτω από 100ms. Μου το είχαν πεί και στον ΟΤΕ, "με το τζάμπα modem της forthnet περίμενε να σου απορυθμίζεται". Θα πάω να ψάξω για άλλο modem. ’νοιξα και το crypto και είδα πόσο φθυνοκατασκευή είναι. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με forthnet, μου είπαν "έ το crypto είναι λίγο προβληματικό".Κατά τα άλλα είμαι σχετικά ευχαριστημένος με την εξυπηρέτηση όλων των εμπλεκομένων για να έχω adsl στο σπίτι, σε ταχύτητα εξυπηρέτησης αλλά και συμπεριφορά και οι τιμές λίγο τσιμπιμένες βέβαια αλλά αυτό θα αλλάξει πιστεύω.
Occultist Ιανουάριος 13, 2006 #14 Ιανουάριος 13, 2006 Και εγώ το ίδιο χρησιμοποιώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
H.A.Balafoutre Ιανουάριος 13, 2006 #15 Ιανουάριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από Occultist [Σήμερα, στις 23:03] Και εγώ το ίδιο χρησιμοποιώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πόσο καιρό το έχεις?Τελικά τους έκανα τηλεφωνάκι χθές το βράδυ και μου είπαν πως αναβαθμίζουν τις γραμμές τους και γι'αυτό πάει χάλια. Από βδομάδα θα είναι οκ λένε.
louis_gas Ιανουάριος 15, 2006 #16 Ιανουάριος 15, 2006 Αρχική απάντηση από H.A.Balafoutre [13-01-2006 23:05] Πόσο καιρό το έχεις?Τελικά τους έκανα τηλεφωνάκι χθές το βράδυ και μου είπαν πως αναβαθμίζουν τις γραμμές τους και γι'αυτό πάει χάλια. Από βδομάδα θα είναι οκ λένε. αναβαθμιζουν τις γραμμες τους αυτον τον καιρο?? γι αυτο μου κανει ολο προβληματα τωρα μερικες μερες?? ολο πεφτει η γραμμη, αποσυνδεεται και τετοια... αντε να δουμε
axlvaled Ιανουάριος 16, 2006 #17 Ιανουάριος 16, 2006 Καταρχάς έχεις πριν από κάθε τηλέφωνο φιλτράκι??? Αν όχι πρέπει να βάλεις γιατί θα σου ρίχνει το internet συνέχεια. Αν δεν έχεις μπορείς να τα αγοράσεις από τον ΟΤΕ (κάνουν γύρω στα 2-3 Euro το καθένα). Αν έχεις σύνδεσε το μόντεμ και δες αν το internet είναι online (το λαμπάκι στο μόντεμ πρέπει να είναι συνεχόμενα πράσινο αναμένο). Αν το λαμπάκι είναι οκ τότε έχεις internet (αν όχι πάρε τηλ στον ΟΤΕ και πές τους ότι δεν έχεις Internet, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου πουν οτι η γραμμή είναι οκ και μετά απο 5 λεπτά να γίνει (έτσι κάνουν συνήθως)). Αν είναι οκ το Internet το πρόβλημα είναι στον κωδικό της forthnet (γιαυτό πρέπει να πάρεις τηλ στη Forthnet και να τους το πείς). Αυτά απο μένα. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι την κατάσταση. (Αντε και καλα DOWNLOADS
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.