Cronogr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2006 Γεία σας, εδω και αρκετό καιρό αντιμετοπίζω σοβαρο πρόβλημα με τη dsl μου και το διαμοιρασμό της ανάμεσα στα 2 πσ που εχω. Τα πσ τα έχω συνδεδεμένα με ένα switch το οπίο μας δίνει το ιντερνετ(384κ με ΟΤΕ), το modem που έχω ειναι ενα speedtouch 530 και αναβαθμισμένο πρόσφατα στο τελευτέο firmware. To πρόβλημα ειναι οτι όταν προσπαθώ να παιξω και απο τα 2 πσ ονλίνε στρατηγικα παιχνιδια εχω υπερβολικό πίνγκ αυτού του είδους τα game δε χριάζοντε πάνω απο 5κ/βς για να παίξουν και το ξέρω καλα μιας και για κάπια περιοδο έπαιζα με 56κ χωρις να εχω καθόλου λατενσι. Εχω δοκιμασει πολλα πραγματα αλλα κανενα δεν απέδοσε ουτε με πορτ φοργαρντ ουτε κατι αλλο, πρόσφατα κάπιος μου είπε οτι φταίει το switch και ότι πρεπει να αγοράσω hub για να λύσω το πρόβλημα, ενώ άλλοι μου λένε να κανω λαν μέσω τον καρτων και να δόσω απο εκει ιντερνετ στο 2τερο πσ δε ξέρω πλέον τι να κάνω για αυτό παρακαλω όπιος έχει καπια πιθανή ιδέα που θα έδινε λύση να μου την πει μπας και δω φώς στην υπόθεση Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιανουάριος 7, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2006 λοιπόν, αν σου λένε να δώσεις το switch και να πάρεις hub... άστο... το να συνδέσεις τα pc με μεταξύ τους και να κάνεις internet connection sharing, αχρείαστο 2 πιθανοί λόγοι για το πρόβλημα σου... είτε ο ΟΤΕ/ISP σου, σου κάνει νερά λόγω περιοχής, ή το speedtouch είναι προβληματικό (είτε το τελευταίο firmware δεν ήταν καλό. πριν το firmware update είχες τέτοιο πρόβλημα?) ο λόγος που τα λέω αυτά είναι διότι σπίτι έχω otenet 384 όπως και εσύ, speedtouch530 όπως και εσύ και με το ΝΑΤ να μην δίνει Ports έχουμε 1 pc παίζει counterstrike source, 1pc παίζει eve-online/warcraft3 και 2 pc να παίζουν lineage2 σε ελληνικούς server.... ταυτόχρονα, σχεδόν σε καθημερινή βάση... no lag, no packet loss... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cronogr Ιανουάριος 7, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2006 Οχι το πρόβλημα το αντιμετοπίζω πριν απο το φιρμγαρε απντατε, να παρω τον οτε και να ζητησω κανα ρεσέτ ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιανουάριος 7, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2006 πάρε τώρα τον isp (πριν βιάστικα και νόμιζα ότι έχεις οτενετ αλλά δεν το επιβεβαίωσες/διέψευσες...) και πες τους το πρόβλημα και δες αν μπορούν να σε εξυπηρετήσουν... μετά στην σειρά είναι ο οτε ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cronogr Ιανουάριος 7, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2006 ο ισπ μου ειναι οτενετ μηπως ξερεις το νουμερο που πρεπει να καλέσω ??? Δοκιμασα σήμερα το 121 αλλα δε δουλευνε σαββατοκυριακα Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Ιανουάριος 7, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Cronogr [Σήμερα, στις 21:46] ο ισπ μου ειναι οτενετ μηπως ξερεις το νουμερο που πρεπει να καλέσω ??? Δοκιμασα σήμερα το 121 αλλα δε δουλευνε σαββατοκυριακα 8011135555 δεν πιστευω παντως να βγαλεις ακρη(μακαρι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 8, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2006 Τρέχεις τίποτα άλλο παράλληλα με τα online games, πχ κανένα edonkey, dc, shareaza κλπ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cronogr Ιανουάριος 8, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2006 τιποτα αλλο δεν τρεχει παράλληλα, απο το 801113555 μου είπανε να παρω στο 121 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιανουάριος 8, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2006 α ωραια. πάλι καλά που δεν σου είπανε να πάρεις το 13888 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιανουάριος 8, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2006 Μονο αν μπορέσεις να χωρίσεις τα πακέτα θα παίξουν ολα τα παιχνίδια καλά.. Αρχικά μέτρα το τί πακέτα σου προσφέρει η γραμμή με αυτό και μετά με κάποιο πρόγραμμα που χωρίζει πακέτα δώσε τουλάχιστον 50 για το CS και ότι περισσέψειστα άλλα που δεν είναι Ping dependant.Πάντως για να δουέψει καλά θα πρέπει να σου δίνει τουλάχιστον καμια 80-100 πακέτα η γραμμή σου.EDIT: Μην μπερδέυεις το πόσο BW χρειάζεται το κάθε παιχνίδι με το πόσα πακέτα θέλει... Ας πουέμε το UT2004 καταναλώνει maximum 7Κ και άλλο πινγκ έχει με 30 πακέτα και άλλο με 150. Αλλά τα 7Κ, 7Κ και στις 2 περιπτώσεις(Αλλάζει το μέγεθος του πακέτου)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.