Jump to content

AMD X2 3800+ vs AMD Opteron 144

firefox

Recommended Posts

1)έχουμε τους 2 παραπάνω cpu. μητρική μια asrock939 dual σατα2.

αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι ο X2 3800 θα φτάσει τα 250HTT και ο 144 τα 300HTT πια επιλογή από τις 2 είναι προτιμότερη - ισχυρότερη?

από εφαρμογές εκτος από τα συνηθισμένα καμια φορα παιζει video encoding αλλα και πολλά παράθυρα firefox.

πιο setup να είναι ισχυρότερο?

2) επίσης αν σε ένα σύστημα στησεις windows με μονοπύρηνο και μετά κάποια στιγμή θέλησης να βάλεις X2 θα τον πάρει το σύστημα κανονικά? θα χρειαστεί νέο στήσιμο winXP?

η με το πέρασμα κάποιου νέου driver για cpu στο device manager είμαστε εντάξει?

α) 3800 x2 στα 250HTT σημαίνει 2500MHz.

β) Opteron 144 στα 300HTT σημαίνει 2700MHz.

Βασικά εξαρτάται τί εφαρμογές τρέχεις και πόσο θα εκμεταλλευτείς τον διπύρηνο. Εγώ πάντως νομίζω ότι η πρώτη επιλογή είναι κατά πολύ ισχυρότερη, η διαφορά συχνότητας είναι μικρή αλλά 2 πυρήνες είναι μεγάλη διαφορά από έναν...

X2 3800+ δαγκωτό.Ιδη οι dual core έχουν αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους και στα παιχνίδια.(Quake4)

Ακόμη δοκίμασα το HD 1080p trailer του Superman Returns στον Athlon 3500+ που είχα πρίν και απλά σχεδόν δεν έπαιζε ενώ στον Χ2 3800+ πήγαινε τέλεια.Και ακόμη δεν τον έχω υπερχρονίσει. :D

Εμένα μου αναγνώρισε αμέσως τον επεξεργαστή χωρίς πρόβλημα αλλά καλό είναι να βάλεις τον οδηγό της AMD για διπύρηνους που υπάρχει στην σελίδα της.

και γω αυτο δηλιμμα εχω αλλα μαλλον θα παω για 3800 x2

Αρχική απάντηση από Πριονέτο

X2 3800+ δαγκωτό.Ιδη οι dual core έχουν αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους και στα παιχνίδια.(Quake4)

Ακόμη δοκίμασα το HD 1080p trailer του Superman Returns στον Athlon 3500+ που είχα πρίν και απλά σχεδόν δεν έπαιζε ενώ στον Χ2 3800+ πήγαινε τέλεια.Και ακόμη δεν τον έχω υπερχρονίσει. :D

Εμένα μου αναγνώρισε αμέσως τον επεξεργαστή χωρίς πρόβλημα αλλά καλό είναι να βάλεις τον οδηγό της AMD για διπύρηνους που υπάρχει στην σελίδα της.

Βαλαμε σε 4200+ x2 στα 2500 MHz τα HD 1080p trailers και ολα κολλουσαν ενω τα 720p επαιζαν χωρις προβλημα. Εσυ τι εκανες και τρεχουν?????

Quicktime δεν ηταν?

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 16:42]

Βαλαμε σε 4200+ x2 στα 2500 MHz τα HD 1080p trailers και ολα κολλουσαν ενω τα 720p επαιζαν χωρις προβλημα. Εσυ τι εκανες και τρεχουν?????

Quicktime δεν ηταν?

Ναι quicktime είναι.Στον task manager δείχνει 2 επεξεργαστές;Βάλτε και τον οδηγό για dual core από την AMD.

Από εκεί και πέρα δεν έχω κάνει κάτι ιδιαίτερο και έχει συνεχόμενα 24fps στα οποία είναι κωδικοποιημένο και το κλιπ.

Από το movie info του quicktime δείχνει ότι παίζει σε ανάλυση 1920Χ816 αλλά η εικόνα βγαίνει και εκτός οθόνης μιας και η ταπεινή μου 19αρα πάει μέχρι 1280Χ1024.Δεν ξέρω κατα πόσο αυτό παίζει ρόλο στην ταχύτητα.Επίσης η μέγιστη χρήση cpu έφτασε το 79% με μέση γύρω στο 60%.

Αρχική απάντηση από kallileo [Χθες, στις 16:42]

Quicktime δεν ηταν?

To quicktime player κανει πολλα κουλα με τα hd videos. Με media player classic και το τελευταιο klm codec pack ετρεξα το 1080p trailer του superman returns και στο athlon xp μου τεζα αναλυση χωρις κοληματα.

Οσο για το ερωτημα του firefox χαλαρα τον x2!

Αρχική απάντηση από firefox [Χθες, στις 07:10]

2) επίσης αν σε ένα σύστημα στησεις windows με μονοπύρηνο και μετά κάποια στιγμή θέλησης να βάλεις X2 θα τον πάρει το σύστημα κανονικά? θα χρειαστεί νέο στήσιμο winXP?

η με το πέρασμα κάποιου νέου driver για cpu στο device manager είμαστε εντάξει?

Θα χρειαστεί στήσιμο από την αρχή...;)

Tα διπλοπύρηνα είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερα από τα μονοπύρηνα, δεν συμφωνείτε ????? :D :worship:

1136684977_Mindy_and_Crissy_01.jpg

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 16:53]

Τι λες ρε dag, δεν θελει νεο στησιμο, τον βρισκει μονο του τον Χ2 μια χαρα

Και γιατί στην MSI NEO2 όταν βάλαμε τον Χ2 δεν έβλεπε το λειτουργικό 2 πυρήνες αλλά μόνο 1 ?????

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 18:59]

Και γιατί στην MSI NEO2 όταν βάλαμε τον Χ2 δεν έβλεπε το λειτουργικό 2 πυρήνες αλλά μόνο 1 ?????

MS patch & ΑΜD Cpu driver βαλατε?

τελευταιο bios ειχε?

γιατι σε ASUS A8N SLi & ABIT AN8 Fatal1ty SLi που επαιξαν τραμπες x2 με μονοπυρηνους, τους εβλεπε κανονικα

Ρε παιδιά τα windows βρίσκουν κανονικά τον διπύρηνο...αλλά για τα μέγιστα ΚΑΛΟ είναι να γίνεται στήσιμο από την αρχή....ΌΧΙ απαραίτητο αλλά όταν κάποιος θέλει τα μέγιστα....

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 19:31]

Ρε παιδιά τα windows βρίσκουν κανονικά τον διπύρηνο...αλλά για τα μέγιστα ΚΑΛΟ είναι να γίνεται στήσιμο από την αρχή....ΌΧΙ απαραίτητο αλλά όταν κάποιος θέλει τα μέγιστα....

σαφεστατα...

αλλα για καποιον που για τον αχψ λογο θελει να αποφυγει το φορματ,

υπαρχει και αυτη η εναλλακτικη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.