Jump to content

RAID 0

Futuristic

Recommended Posts

DiskC2.png

DiskD2.png

Νομίζω οτι πρέπει να κάνω defrag το C (αλλά παίρνει κάμποση ώρα).

To partition με το λειτουργικό από τις συνεχείς εγγραφές όλο και κάποια προβληματάκια μαζεύει.

Πάντως είναι παράξενο να είναι γρηγορότερο το δεύτερο partition.

Αρκετά πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα... :T:

Πάντως αυτό με τα partition και ότι χάνεις σε απόδοση ψιλοχαζό μου φαίνεται γιατί έχεις δεν έχεις partition τα δεδομένα θα μοιραστούν σε όλο τον δίσκο. Δεν μπορούν να είναι μόνο στην αρχή...

vdeseris: Σε μεγάλο βαθμό αυτό ισχύει. Εκεί που φαίνεται η διαφορά είναι με το HDTach 2.1 (νομίζω) που σου βγάζει διάγραμμα για όλο το δίσκο. Θα παρατηρήσεις ότι η καμπύλη απόδοσης πέφτει όσο πλήσιάζεις προς το τέλος.

Εδώ μπορείς να δεις ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα (από άλλο soft όμως): http://www.tomshardware.com/2005/11/17/new_toshiba_sata_drives_lack_performance_increase/page8.html

Λοιπόν έκανα defrag και μου έδωσε τα ίδια αποτελέσματα.

Απίστευτο. Τώρα αρχίζω να ψάχνομαι γιατί το πρώτο partition του λειτουργικού να είναι έστω και ελάχιστα πιο αργό στις εγγραφές?

Μήπως επειδή έχει 54% ελεύθερο χώρο ενώ το άλλο έχει 81%?

Θα κάνω και checkdisk, θα κλείσω όλα τα προγράμματα θα βγω από το Internet, θα σβύσω και το σταθερό pagefile και θα το ξανατρέξω.

Μια από τα ίδια.

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 15:11]

vdeseris: Σε μεγάλο βαθμό αυτό ισχύει. Εκεί που φαίνεται η διαφορά είναι με το HDTach 2.1 (νομίζω) που σου βγάζει διάγραμμα για όλο το δίσκο. Θα παρατηρήσεις ότι η καμπύλη απόδοσης πέφτει όσο πλήσιάζεις προς το τέλος.

Εδώ μπορείς να δεις ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα (από άλλο soft όμως): http://www.tomshardware.com/2005/11/17/new_toshiba_sata_drives_lack_performance_increase/page8.html

Μα γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο το λέω. Με paritions ή χωρίς όσο τα δεδομένα πλησιάζουν προς το "τέλος" του δίσκου η απόδοση πέφτει.

Σωστά. Απλά το διευκρινίζουμε για έναν απλο λόγο: Πολλοί έχουν την τάση να κάνουν ένα partition για το λειτουργικό και ένα δεύτερο για τα δεδομένα. Και συνηθίζουν να βάζουν στο 2ο το swapfile για να είναι ανεξάρτητο από το λειτουργικό, μειώνοντας έτσι σίγουρα την ταχύτητά του. Αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι ότι το 2ο partition έχει μικρότερο μέσο όρο ταχύτητας από το πρώτο.

• 1 month later...

με 2χ74 ομως κανεις μια χαρα παρτισιον...

εγω λεω να βαλουμε ενα καλο ποσο για το λειτουργικο και μονο και στο καπακι το επομενο παρτισιον να εχει μονο το pagefile ...

ετσι θα ειναι και στην αρχη ,και "κοντα " το ενα στο αλλο αλλα και το Pagefile Μονο του..

μετα μπορουμε ΟΛΟ τον υπολοιπο δισκο να τον αφησουμε ολοκληρο για να εχουμε καλη μεση ταχυτητα και τελος.. αυτα για την συστοιχια

τα υπολοιπα πολυ χρησιμα πραγματα οπως τραγουδια κτλ ας μπουν σε αλλο δισκο ανευ επιδοσεων...

εμενα το αττο μου τα κανει ολα χαλια παντως απο νουμερα αλλα δεν εχω χρονο να το ψαξω...

τι 400 αρια ειναι αυτα ρε σεις που τα βρικατε , 120 εχω μαξιμουμ εγω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.