Jump to content

RAID 0

Futuristic

Recommended Posts

ναι αλλα θα πεσει λιγο η αποδοση τους , καλθτερα ειναι να μην τους κανεις αν θελεις τη μεγιστη ταχυτητα

Αρχική απάντηση από ea6gka

ναι αλλα θα πεσει λιγο η αποδοση τους , καλθτερα ειναι να μην τους κανεις αν θελεις τη μεγιστη ταχυτητα

Γιατι θα πεσει η αποδοση?

^^

RAID0 with a partition will obviously lose a fair bit of the speed increased because of the accessing of data. Some will be accessed from say the start of the drive where the OS would be and say you ran a game, the game would be loaded from somewhere mid way meaning the two things would have to be loaded at the same time creating mass accessing of separate parts of the drive. You can obviously run a partition if you want, but you will get best performance when you don't. As RAID0 is designed for optimum speed, people that have such an array will not slow it down using partitions as this defeats the purpose of having the most optimised speed configuration.

ολη η συζητηση εδω http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17511887&highlight=raid+partition

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 03:00]

^^

RAID0 with a partition will obviously lose a fair bit of the speed increased because of the accessing of data. Some will be accessed from say the start of the drive where the OS would be and say you ran a game, the game would be loaded from somewhere mid way meaning the two things would have to be loaded at the same time creating mass accessing of separate parts of the drive. You can obviously run a partition if you want, but you will get best performance when you don't. As RAID0 is designed for optimum speed, people that have such an array will not slow it down using partitions as this defeats the purpose of having the most optimised speed configuration.

ολη η συζητηση εδω http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17511887&highlight=raid+partition

Δεν νομίζω οτι το συμπέρασμα στο URL που έδωσες τελικά ήταν αυτό που λες.

Μάλλον το αντίθετο.

Που στηρίζεις την άποψη οτι δεν πρέπει να γίνεται partitioning σε RAID0?

Έχεις μετρήσεις που το αποδεικνύουν?

Θα πρέπει να μας δείξεις μετρήσεις από το ίδιο σύστημα με δίσκους σε RAID0, χωρίς partitions και με partitions.

Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει τις δικές μου μετρήσεις για να τις δείξω αλλά το partitioning σε RAID0 βοηθάει στην ταχύτητα.

Προσωπικά έχω καταλλήξει οτι ένα partition 100Gb για το λειτουργικό, τα προγράμματα και τα pagefiles και το υπόλοιπο για data, video files, sound files, pictures, documents, downloaded files, είναι η προτιμότερη λύση και για ταχύτητα, οργάνωση και για ευκολότερο χειρισμό, defaragmentation - data backup, system backup.

Μα αυτο που λεει ο τυπος δεν μου φαινεται λογικο, ακριβως το ιδιο θα γινοταν αν δεν ειχαμε partitions και μαλλιστα ισως να ηταν και χειροτερο αφου μπορει να επρεπε να διαβαζουμε ταυτοχρονα δεδομενα απο την αρχη και απο το τελος των δισκων.

Εγω εχω συστοιχια 400 γβ........οπως καταλαβαινεται ειναι αδυνατον να μην κανω partitions.............

Ε τα νουμερα που βγαζουν οι δισκοι μου ειναι απολυτα λογικα...............

Δεν ειναι λογικο να υσχιει το αντιθετο........

Όπως θα δείτε και μόνοι σας, διαφορές με το Ρ1 που είναι στην αρχή του δίσκου και του Ρ2 που είναι στο τέλος του δίσκου, υπάρχουν. Πιό αισθητές είναι στις μεγάλες ταχύτητες, όπου το τέλος του δίσκου δεν μπορεί να πιάσει τη μέγιστη που πιάνει στην αρχή.

post-173-1416072363,252_thumb.gif

Συγχαρητήρια.

Πολύ ωραία μας τα έδωσες.

Είναι ίδιο μέγεθος τα partitions?

Με ποιό πρόγραμμα τα μέτρησες?

Τα νούμερα τι αντιπροσωπεύουν? Χρόνο?

Όσο πιό μικρά νούμερα τόσο γρηγορότερα?

Αν θέλεις γράψε λίγα παραπάνω σχόλια.

Πάντως αυτά τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα.

Το ίδιο συμβαίνει είτε έχουμε raid0 είτε ένα δίσκο.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μετρηθεί η ταχύτητα του πρώτου partition σε Raid0 και του ίδιου δίσκου χωρίς partitions.

Λογικά η ταχύτητα του πρώτου partition πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητα της συστοιχίας Raid0 χωρίς partitions.

Όσο για το δεύτερο partition εδώ πέφτουν στοιχήματα.

Αν υπάρχει κανείς με καινούργιο σύστημα που δεν έχει ακόμα περάσει Windows ή έχει πρόγραμμα που αλλάζει τα partiitons θάταν χρήσιμο να δούμε τα αποτελέσματα.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 22:31]

Συγχαρητήρια.

Πολύ ωραία μας τα έδωσες.

Είναι ίδιο μέγεθος τα partitions?

Με ποιό πρόγραμμα τα μέτρησες?

Τα νούμερα τι αντιπροσωπεύουν? Χρόνο?

Όσο πιό μικρά νούμερα τόσο γρηγορότερα?

Αν θέλεις γράψε λίγα παραπάνω σχόλια.

Sorry Μάριε, νόμιζα ότι το ξέρετε το πρόγραμμα αυτό... :o

Η μέτρηση δείχνει transer rate σε mb/sec για αρχείο 32mb. Η γραμμές είναι ταχύτητες γράφοντας το αρχείο σε τμήματα (κερματισμένο δίσκο) και ξεκινάνε από 0.5kb μέχρι 1mb (0.5, 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024). Έχουν γίνει με Command Queue 10.

Τα partition τώρα είναι πάνω σε δίσκο 200gb όπου το 1ο είναι 40gb και το 2ο, 160gb.

Κι επειδή έχω ξανακάνει αντίστοιχο, αν το δεύτερο ήταν 40gb και το 1ο 160, η διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες καθότι μετακινεί το 2, ακόμα πιό πίσω στο δίσκο.

Τώρα όσον αφορά το λειτουργικό και προ φορμαρίσματος, εκεί οι διαφορές είναι μικρότερες μεν, αλλά "άχρηστες" δε, αφού τα νούμερα που μας ενδιαφέρουν είναι τα λειτουργικά μέσα από τα Windows, σωστά?

Ωραίο πρόγραμμα.

Το κατέβασα και το έτρεξα στη δική μου συστοιχία Raid0 που την έχω χωρίσει σε δυο partitions.

To Partition 1 είναι 100Gb και έχει το λειτουργικό.

Το Partition 2 είναι 400Gb και έχει αρχεία.

Σημαντική διαφορά στην ταχύτητα ανάμεσα στα δύο Partitions δεν είδα.

Η χαμηλότερη ταχύτητα εγγραφής στο partition του λειτουργικού οφείλεται στο οτι λόγω λειτουργικού χρειάζεται defragmentation. Το διαπίστωσα από το αποτέλεσμα.

Με κλικ πάνω στην εικόνα μπορείτε να δείτε τις μετρήσεις με τις παραμέτρους που έγιναν.

partition.png

DiskC.png

DiskD.png

Απ'ότι βλέπω έχεις μια διαφορά στο Write μεταξύ των δύο... Το περίεργο είναι ότι είναι αναπόδα... Κανονικά στο 1ο θα έπρεπε να έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα

Έκανα διόρθωση γιατί τώρα το πρόσεξα κι εγώ.

Με παραξένεψε το απότέλεσμα αυτό και έλεγξα το fragmentation.

Ο δίσκος C δεν ήθελε defrag με 6% fragmented files

Ο δίσκος D επειδή δεν έχει το λειτουργικό δεν χρειάζεται συχνά defrag.

Αν κάνεις κλικ πάνω στην εικόνα θα δεις τα στοιχεία που έβαλα.

Total Lenght 4mb.

Έχουμε διαφορά γιατί εγώ το έκανα σε παλιό SATA που είναι μόνος του, ενώ εσύ σε SATAII που είναι σε Raid0... :)

Αρχική απάντηση από ea6gka

εχω μπερδευτει πολυ.

Πάρε το μηχανάκι και πήγαινε μια βόλτα να ξελαμπικάρεις :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.