Jump to content

AHCI/RAID PROBLEM

TheSpartan_twmn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

γειας σας παιδια, μολις πηρα μια msi x38 diamond και προσπαθω να βαλω τα vistax64.ο μονος τροπος που μπορω να τα κανω εγκατασταση που να δουλευει ειναι αν τα sata ειναι σε ide mode στα bios.αν τα σατα τα βαλω σε ahci mode δεν παιζει. προσπαθησα να κανω load drivers κατα την εγκατασταση τον vista για να βαλω τους drivers της intel matrix storage αλλα δεν τους εβλεπε απο το usb μου ενω εβλεπε to usb stick...

καμια προταση για το πως μπορω να λυσω το προβλημα αυτο.???

Εννοείς δεν σου βλέπει τον δίσκο?

Μήπως έχει κάποιο ακόμα controller η μητρική, πχ κάνα jmicron και το έχεις εκεί?

Επίσης στο bios είναι για τον intel ενεργό το AHCI?

Ακόμα, στο stick πρέπει να βάλεις τους drivers που λέει για floppy creator utility στο site της intel, όχι από το πακέτο του matrix.

Τέλος δοκίμασε σε raid mode, το ίδιο είναι, απλά μπορείς να κάνεις και raid αργότερα αν θες...

οχι τους δισκους τους εβλεπε αλλα οταν εκανα εγκατασταση εφοσον ειχα σε ΑΗCI mode(απο bios) tous sata στο τελευταιο σταδιο της εγκαταστασης των vistax64, εκει δηλαδη που κανει ρεσταρτ ο υπολογιστης και συνεχιζει την εγκατασταση, εμενα μου εβγαζε blue screen που ελεγε διαφορα....

το αρχειο που λετε ειναι self extract gia floppy ---πως γινεται να το κανω εξτρακτ σε usb?

επισης στα vista δεν ισχυει το f6 install αλλα απλα μπορεις να κανεις, με καποιο τροπο load drivers apo cd/dvd / usb που απ οτι εχω καταλαβει δεν πρεπει να ειναι καν σε bootable disk/usb...

Tελος παντων μετα απο 10 φορματ σε 2 μερες το εβαλα σε ide mode και τελος.- και ας παει να γ@μ... το NCQ του ahci... μπορει σε μελλοντικο φορματ να επιχειρισω καποιες απο τις προτασεις σας...

thanks

Κανεις extract τη δισκετα(self extract) με Winrar και το .ima που βρισκεις μεσα το ανοιγεις με MagicISO και παιρνεις το περιεχεμενο και το βαζεις στο usb σου. Τοσο απλο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.